Kustannustehokas vaihtoehto osaajien rekrytointiin
10.5.2019 | Vierasblogi

”Tämä on kustannustehokas tapa katsoa, onko uusi työntekijä sopiva yritykseen. Siksi kynnys lähteä mukaan Saranen Consultingin rekrytoivaan koulutusohjelmaan oli matala”, kertoo Jukka Kainulainen Biohit Oy:stä.

Kun yrityksen toimiala on erittäin spesifi, voi rekrytointikin olla hidasta ja hankalaa. Biohit on kansainvälisillä markkinoilla toimiva bioteknologian alan pörssiyhtiö. Kovassa kasvussa olevan yrityksen päätuotteita ovat vatsan alueen diagnostiset testit sekä asetaldehydiä sitovat tuotteet.

Haimme pitkään laatuspesialistia, eikä tavallisen rekrytoinnin kautta löytynyt sopivaa. Meillä on hyvin rajattu toimiala ja haimme työntekijää erittäin spesifiin rooliin.

Saranen Consulting oli aloittamassa HealthTech Academy -rekrytoivaa koulutusohjelmaa, jonka puitteissa sieltä otettiin yhteyttä Biohitiin.

Kun kerroimme tarpeemme, niin Sarasen kautta meille löytyi nopeasti sopiva työntekijä, jolla oli koulutustausta ja aiempi työkokemus kohdallaan. Harjoittelujakso meillä sujui hyvin ja vakinaistimme hänet koulutusohjelman päätyttyä.

Taloudellisesti Kainulainen pitää yhteistyötä Saranen Consultingin koulutusohjelmien kanssa hyödyllisenä.

Alkukustannus on pieni, kun tätä kautta lähtee hakemaan osaajia yritykseen eli tämä on yritykselle  kustannustehokas konsepti. Voin suositella tätä kaikenlaisille yrityksille hyvänä ja helppona vaihtoehtona perinteiselle rekrytoinnille, Kainulainen toteaa.

 

Lue lisää HealthTech Academystä »

 

Lisää aiheesta

Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.