Ratkaisu huutavaan pulaan CAD-osaajista
4.7.2019 | Vierasblogi

– 3D-, tietomallinnus- ja CAD-suunnittelun merkitys on ratkaiseva koko tuotantoprosessille. Kun suunnittelu on oikein tehty, prosessi tehostuu, rahaa säästyy ja varmuus paranee, sanoo ArchiCAD-kouluttaja Lassi Rantanen M.A.D:sta. Hän toimii pääkouluttajana Saranen Consultingin syksyllä alkavassa uudessa CAD-osaajien koulutuksessa.

Kun suunnittelu on digitalisoitunut vauhdilla, CAD-ohjelmistojen osaaminen, 3D- ja tietomallinnus ovat kovaa valuuttaa työmarkkinoilla. Yritykset kamppailevat suunnittelijoista, jotka hallitsevat moderneja suunnittelun työkaluja.

– Näen, että tällaiselle koulutukselle on todellista tarvetta. Suunnittelutyö on vuosien varrella muuttunut ja alalla on paljon ihmisiä, jotka eivät ole päivittäneet tietojaan nykypäivän tarpeisiin ja jotka tekevät yhä 2D-suunnittelua. Siinä ei ole järkeä, kun nykyisillä tietomallinnusohjelmilla suunnittelu on monipuolisempaa ja tehokkaampaa, Rantanen painottaa.

Rantasen työnantaja M.A.D. tarjoaa rakennusalalle välineitä ja koulutusta tietomallintamiseen, suunnitteluun ja visualisointiin.

CAD-osaajille on kasvava tarve

Saranen Consulting kouluttaa syksyllä 15 uutta CAD-osaajaa pääkaupunkiseudulla ja 5 Turussa. Koulutettavat työskentelevät koko puolen vuoden jakson ajan harjoittelijoina alan yrityksissä, joten he voivat saman tien viedä oppimansa asiat käytäntöön.

Koulutusohjelma tarjoaa ratkaisua yritysten osaajapulaan.

– Otamme yhteistyöyritysten tarpeet huomioon koulutuksessa. Kun tiedämme taustat yrityksistä ja työtehtävistä, voimme rakentaa ja räätälöidä koulutusta sen mukaisesti. Voimme käyttää opetuksessa esimerkkejä, joilla on kurssilaiselle välitöntä hyötyä työssään. Näin kurssilaisen motivaatio ja halu oppia kasvaa, ja yritys saa koulutuksesta täyden hyödyn, Rantanen sanoo.

Tilaisuus on ainutlaatuinen mukaan tuleville yrityksille, jotka saavat uusimman tiedon hallitsevan osaajan harjoitteluun puoleksi vuodeksi ilman palkanmaksuvelvoitetta.

Hyvät eväät tietomallintamiseen

Koulutuksessa käydään läpi tietomallintamisen perusteita ArchiCAD-ohjelmistolla suoritettavan harjoitustyön muodossa. Harjoitustyön lomassa tutuksi tulevat tiedonsiirron, yhteentoimivuuden, visualisoinnin sekä suunnitelman julkaisun ja havainnollistamisen perusteet. Koulutuksessa käydään läpi myös suunnittelun tulevaisuutta.

– Osallistuja saa koulutuksessa hyvät eväät tietomallintamiseen. Hän oppii käytännön perusteet ja sen, että oikeaoppinen tietomallintaminen ja hyvä suunnittelu säästävät aikaa ja rahaa myöhemmissä vaiheissa, Rantanen toteaa.

Win win: Motivoitunut hakija ja uutta osaajaa kaipaava yritys

Koulutusohjelman hakijalta ei vaadita aiempaa CAD-osaamista, mutta oikeaa asennetta ja motivaatiota kylläkin. Ohjelma soveltuu täydennyskoulutukseksi alalla jo työskentelevälle tai täsmäkoulutukseksi vastavalmistuneelle – molemmille se antaa taitoja, joilla on yhä enemmän kysyntää erilaisissa suunnittelutehtävissä.

Tarvitseeko yrityksesi CAD-osaajaa? Lue lisää!

Kiinnostuitko koulutuksesta? Hae mukaan!

Lisää aiheesta

Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.