Ratkaisu huutavaan pulaan CAD-osaajista
4.7.2019 | Vierasblogi

– 3D-, tietomallinnus- ja CAD-suunnittelun merkitys on ratkaiseva koko tuotantoprosessille. Kun suunnittelu on oikein tehty, prosessi tehostuu, rahaa säästyy ja varmuus paranee, sanoo ArchiCAD-kouluttaja Lassi Rantanen M.A.D:sta. Hän toimii pääkouluttajana Saranen Consultingin syksyllä alkavassa uudessa CAD-osaajien koulutuksessa.

Kun suunnittelu on digitalisoitunut vauhdilla, CAD-ohjelmistojen osaaminen, 3D- ja tietomallinnus ovat kovaa valuuttaa työmarkkinoilla. Yritykset kamppailevat suunnittelijoista, jotka hallitsevat moderneja suunnittelun työkaluja.

– Näen, että tällaiselle koulutukselle on todellista tarvetta. Suunnittelutyö on vuosien varrella muuttunut ja alalla on paljon ihmisiä, jotka eivät ole päivittäneet tietojaan nykypäivän tarpeisiin ja jotka tekevät yhä 2D-suunnittelua. Siinä ei ole järkeä, kun nykyisillä tietomallinnusohjelmilla suunnittelu on monipuolisempaa ja tehokkaampaa, Rantanen painottaa.

Rantasen työnantaja M.A.D. tarjoaa rakennusalalle välineitä ja koulutusta tietomallintamiseen, suunnitteluun ja visualisointiin.

CAD-osaajille on kasvava tarve

Saranen Consulting kouluttaa syksyllä 15 uutta CAD-osaajaa pääkaupunkiseudulla. Koulutettavat työskentelevät koko puolen vuoden jakson ajan harjoittelijoina alan yrityksissä, joten he voivat saman tien viedä oppimansa asiat käytäntöön.

”Koulutusrunko muotoutuu lopulta mukaan lähtevien yritysten tarpeiden pohjalta. ArchiCAD on yksi koulutukseen valituista CAD-ohjelmistoista, mutta jotta voisimme palvella myös esimerkiksi teollisen suunnittelun yrityksiä, niin suunnitelmissa on ottaa mukaan mm. Solidworks-koulutuksia.” / Marjo Kaukoniemi, Saranen

Koulutusohjelma tarjoaa ratkaisua yritysten osaajapulaan. Saranen rakentaa koulutuksen rungon ja räätälöi sisällön mukaan tulevien yhteistyöyritysten tarpeiden mukaisesti, jotta koulutusohjelma palvelisi mukana olevia yrityksiä parhaalla mahdollisella tavalla.

Ainutlaatuinen tilaisuus yrityksille

Uuden CAD-koulutusohjelman tavoitteena on saattaa yhteen tietomallintamista tarvitsevia yrityksiä ja näitä taitoja opiskelevia työntekijöitä. Uuden työntekijän rekrytoiminen on yrityksille helppoa ja riskitöntä, sillä kuusi kuukautta kestävän ohjelman aikana yrityksellä ei ole palkanmaksuvelvoitetta. Koulutus on Uudenmaan ELY-keskuksen tilaama ja suurelta osalta myös rahoittama. Rekrytoivaan koulutusohjelmaan osallistuminen on yritykselle ainutlaatuinen matalan kynnyksen tilaisuus palkata uusi, haluttuja taitoja osaava työntekijä

Hyvät eväät tietomallintamiseen

Koulutuksessa käydään läpi tietomallintamisen perusteita mm. ArchiCAD-ohjelmistolla suoritettavan harjoitustyön muodossa. Harjoitustyön lomassa tutuksi tulevat tiedonsiirron, yhteentoimivuuden, visualisoinnin sekä suunnitelman julkaisun ja havainnollistamisen perusteet. Koulutuksessa käydään läpi myös suunnittelun tulevaisuutta.

Osallistuja saa koulutuksessa hyvät eväät tietomallintamiseen. Hän oppii käytännön perusteet ja sen, että oikeaoppinen tietomallintaminen ja hyvä suunnittelu säästävät aikaa ja rahaa myöhemmissä vaiheissa, toteaa ArchiCAD-koulutuksesta vastaava Rantanen.

Win win: Motivoitunut hakija ja uutta osaajaa kaipaava yritys

Koulutusohjelman hakijalta ei vaadita aiempaa CAD-osaamista, mutta oikeaa asennetta ja motivaatiota kylläkin. Ohjelma soveltuu alalta jo kokemusta kerryttäneelletai täsmäkoulutukseksi vastavalmistuneelle – molemmille se antaa taitoja, joilla on yhä enemmän kysyntää erilaisissa suunnittelutehtävissä.

 

Tarvitseeko yrityksesi CAD-osaajaa? Lue lisää!


Tarvitsetko uutta osaajaa tiimiisi? Jätä meille yhteystietosi.

Otamme sinuun yhteyttä, ja jutellaan yhdessä, miten voisimme auttaa yrityksenne rekrytoinneissa.


Lisää aiheesta

Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.