Uusille urille Digital Excellence Academyn avulla
21.3.2019 | Vierasblogi

Olen aina ollut kiinnostunut erilaisista asioista ja ilmiöistä, ehkä tästä syystä hain aikanaan opiskelemaan opettajaksi. Yleissivistävä koulutus antaa vuosia lisää miettimisaikaa.

Yliopiston jälkeen menin lentoasemalle asiakaspalvelijaksi ja päädyin puolivahingossa suunnittelemaan lentoemäntien työvuorolistoja. Koska yhtälö tarjosi vakituisen työn sekä loputtomasti kehitettävää, minusta tuli kymmenessä vuodessa resurssisuunnittelun ja sen järjestelmien asiantuntija. Samalla pohdin kuitenkin mitä seuraavaksi tekisin isona. Olen aina ollut kiinnostunut viestinnästä ja teknologiasta, joten opiskelin työn ohessa YAMK-medianomiksi. Lopulta uramuutoksen toteutuminen vaati irtisanoutumista pitkäaikaiselta työnantajalta ja heittäytymistä jossain määrin tuntemattomaan.

Kahdesta tutkinnosta ja monipuolisesta työkokemuksesta huolimatta käsitykseni digitaalisen median ja markkinoinnin liiketoimintakentästä ja työn arjesta olivat hatarat. Toisaalta sisällöntuotantoon ja markkinointiin liittyvät työt ovat muuttuneet nopeasti, digitaalisuuden ja teknologian hyödyntämisen ollessa läpileikkaavia teemoja melkeinpä kaikilla eri toimialoilla. Tästä syystä Sarasen ja Googlen yhteistyössä toteuttama Digital Excellence Academy ja koulutussopimus IKEA Oy:n kanssa tarjosivat minulle oivan näköalapaikan uudelle alalle. Sain laittaa kädet digitaaliseen saveen ensimmäisestä päivästä alkaen ja pääsin seuraamaan markkinoinnin suunnittelua ja digitaalista liiketoimintaa läheltä.

Web Specialistina toimenkuvani sijoittuu rajapintaan, jossa markkinointiviestintä, brändi ja asiakaskokemuksen optimointi kohtaavat kasvavan verkkokaupan ja ameebamaisesti kehittyvän teknologian mahdollisuudet. Olen ollut päivittäin tekemisissä useiden koulutusohjelman sisältämien teemojen ja työkalujen kanssa, puhumattakaan huippuosaajista tiimissäni.

Monivaiheinen hakuprosessi ja rekrytoinnin perusteellisuus sekä Sarasen että IKEA Oy:n taholta vahvistivat tunnetta että Digital Excellence Academy ja koulutussopimus yrityksessä palvelisivat myös omia tavoitteitani – päästä testaamaan kykyjäni uudella alalla, kehittää osaamistani digityökalujen parissa ja löytää suuntaviivoja tulevaisuuteen.

En tiedä olenko eläessäni saanut yhtään työ- tai opiskelupaikkaa ensimmäisellä yrittämällä, silti uramuutos oli uusi koettelemus. Toisaalta minulle oli ensiarvoisen tärkeää että uusi arki koittaisi paikassa jossa arvot ja tunnelma tuntuisivat omalta. Työllistyminen ohjelman päätteeksi tuntui tietenkin helpottavalta, mutta ehkä palkitsevinta oli päästä uuden uran alkuun ihmisläheisessä työkulttuurissa, jossa asioita kokeillaan yhdessä – eikä itseään tarvitse ottaa liian vakavasti.

 

Nuutti Toivonen

Web Specialist, IKEA Oy

 

Voisit olla kiinnostunut lukemaan myös Viivi Brooken uratarinan AdWords Academyn jälkeen »

 

Lisää aiheesta

Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.