Yrityksille

Muutospalvelu, outplacement ja muutosneuvottelujen tuki 

Toimimme kumppaninasi muutoksessa ja johdamme yrityksesi, sinut sekä henkilöstösi läpi kaikenlaisissa muutostilanteissa.

Ota yhteyttä Palvelumme yksilöille

Muutoksia edessäpäin?

Epävarmat tilanteet vaativat varman kumppanin. Kokeneena henkilöstöhallinnon ja esihenkilöiden kumppanina autamme läpiviemään erilaiset sopeuttamistilanteet.

Me huolehdimme siitä, että yrityksille jää riittävästi aikaa jatkavan henkilöstön tukemiseen. Viemme prosessin tuloksekkaasti läpi ja autamme organisaation kohti uutta alkua.

Muutosturvakumppanina huolehdimme yhteistoimintalakiin- ja muutosturvalakiin liittyvien pykälien toteutumisesta ja henkilöstön inhimillisestä kohtaamisesta.

Näin voimme auttaa muutostilanteissa

Tuemme yrityksiä jatkamaan muutostilanteesta eteenpäin. Käytännössä autamme yritystä varmistamaan, että lähtijät pääsevät parhaalla mahdollisella tavalla eteenpäin ja taloon jäävät työntekijät tietävät, mitä heiltä odotetaan. Tuemme myös yrityksen esihenkilöitä ja HR-ammattilaisia.

Tuki ennen muutosneuvotteluita ja neuvottelujen aikanaTuki ennen muutosneuvotteluita ja neuvottelujen aikana

Muutosneuvottelut sisältävät paljon lakiteknisiä yksityiskohtia. Me pidämme huolen siitä, että lakiin kirjatut asiat toteutuvat. Samalla muistamme myös tilanteen inhimillisen puolen.

Autamme teitä huomioimaan niin lain kuin henkilöstönkin kohtaamiseen liittyvät tarpeet.

Teemme tarvittaessa myös muutosneuvotteluihin liittyvän viestintäsuunnitelman, jonka ansiosta muutostilanteen aikainen viestintä on johdonmukaista. Muutosneuvotteluissa on kyse aina ihmisten lisäksi myös rahasta. Hyvän suunnitelman ansiosta voidaan minimoida yrityksen taloudellisia riskejä.

Lue blogitekstimme ”Tavoitteena vastuulliset muutosneuvottelut”  

Tuki irtisanomistilanteissaTuki irtisanomistilanteissa

Irtisanomistilanne on hankala paikka niin irtisanovalle esihenkilölle kuin irtisanottavalle henkilöstöllekin.

Esihenkilövalmennuksen avulla varmistetaan, että esihenkilöllä on taito viedä irtisanomistilanne läpi kunniallisesti.

Henkilöstövalmennuksen avulla tuetaan muutoksen piirissä olevia kohtaamaan hankala muutostilanne. 
 
Lue blogitekstimme ”Hyvä paha muutosneuvottelu – 3 vinkkiä”  

Tuki irtisanomistilanteiden jälkeenTuki irtisanomistilanteiden jälkeen

Yrityksen muutostilanne ei lopu muutosneuvotteluiden loppumiseen. Irtisanottujen ja lomautettujen henkilöiden kohdalla tulee tarkastella laissa määriteltyjä ehtoja ja soveltaa niitä käytäntöön. Lain vaatimien tukitoimenpiteiden lisäksi irtisanotuille voidaan tarjota lisätukea, joka helpottaa nopeaa työllistymistä.

Irtisanottujen nopea työllistyminen vähentää yritykseen kohdistuvia taloudellisia haittoja. Outplacement-palvelumme avulla irtisanotut henkilöt työllistyvät ja löytävät urallaan uuden suunnan tehokkaasti valmennuksien, koulutusten ja työllistymisen edistämisen toimenpiteiden kautta.

Myös yritykseen jäävät henkilöt saattavat tarvita tukea vielä muutostilanteen jälkeenkin. Oli sitten kyseessä esihenkilöiden tukeminen tai asiantuntijoiden tukeminen, me autamme.

Muutosohjelman kokonaiskoordinointiMuutosohjelman kokonaiskoordinointi

Tarjoamme yrityksille ”avaimet käteen” -muutospalvelua. Tämä tarkoittaa sitä, että otamme kokonaisvaltaisen suunnitteluvastuun muutostilanteesta. Teemme tämän yrityksen tarpeet ja toiveet huomioiden, mutta huolehdimme siitä, että kaikki edellä mainitut muutokseen liittyvät osa-alueet tulevat huomioiduksi kunnolla.

Asiakkaiden kokemuksia Sarasen muutostilanteiden vakauttamisen palveluista

Asiakkaidemme kokemuksia palvelusta 

"Koemme, että paras tuki, jonka voimme tilanteessa antaa on johtaa lähteviä työntekijöitä uralla eteenpäin ja tukea heitä uudelleentyöllistymisessä."

Lue TietoEVRYn kokemuksia Sarasen palvelusta.

"Vaikka irtisanottujen ryhmä oli melko haastava erilaisista taustoista johtuen, onnistui Sarasen valmentaja työssään erinomaisesti."

Lue lisää sosiaali- ja terveysalalla toimivan yrityksen kokemuksista.

Saranen muutosturvapalvelu ja outplacement-palvelu

Muutosturvapalvelumme lähtökohtana on yksilö- ja työelämälähtöisyys

Muutosneuvotteluiden (ent. YT-neuvottelut) aiheuttama työsuhteen päättyminen vaikuttaa jokaiseen irtisanottuun eri tavalla. On kaikkien kannalta reilua ja myös kannattavaa, että muutostilanteet hoidetaan mahdollisimman hyvin. Hyvin hoidetussa muutostilanteessa lomautetut ja irtisanotut työntekijät suuntaavat katseensa muutoksesta eteenpäin.

Kun yritys investoi irtisanottujen työntekijöiden työllistymisen edistämiseen esimerkiksi järjestämällä koulutusta tai valmennusta, ja tarjoamalla uusia työmahdollisuuksia, yrityksestä lähtevät henkilöt suhtautuvat yritykseen myönteisemmin. Tällöin yrityksen maine vastuullisena työnantajana säilyy.

Sarasen tarjoamien palveluiden ja ratkaisuiden taustalla on työelämälähtöisyys ja annamme valmennettavillemme siihen peilautuvaa yksilöllistä tukea. Tämä auttaa heitä siirtymään eteenpäin urallaan.

Muotoilemme muutospalvelumme yrityksesi tarpeisiin

Yrityksen lähtökohdista toimiminen ja yrityksen tarpeisiin muotoiltu muutoksen tuki auttaa koko yritystä menestymään nyt ja tulevaisuudessa. Yhdessä suunniteltu kokonaisuus auttaa yritystä ja yksilöitä parhaalla mahdollisella tavalla.

Meiltä saat koko ohjelman suunnittelun, projektinhallinnan, valmennus- ja koulutussisällöt sekä parhaat kumppanit kokonaisuuden toteuttamiseen.

Ota yhteyttä

Olemme tukenasi lähes 20 vuoden kokemuksella muutostilanteista

Olemme näkemyksellinen ja kokenut kumppanisi ja johdamme sinut yhdessä muutoksen läpi.
Autamme yritystäsi ja sen henkilöstöä suuntaamaan katseen eteenpäin muutoksesta.
Huolehdimme inhimillisen kohtaamisen lisäksi myös muutosten lakiteknisistä yksityiskohdista.
2200

Palvelujemme piirissä olevien irtisanottujen henkilöiden määrä vuosittain

60%

Valmennuksiemme osallistujista löytää uuden ura-askeleen 6 kk aikana

0,8/5

Valmentajapalautteemme keskiarvo

Työkalujamme muutoksessa

Valtakunnallinen palveluverkosto

Olipa yrityksesi sitten Hangossa tai Rovaniemellä, voimme tarjota henkilöstöllenne valmentavaa urapalvelua ja koulutusta. Sarasen valmentaja- ja koulutusverkosto kattaa nimittäin koko Suomen. Palveluverkostomme auttaa henkilöstöäsi saamaan juuri oman alueensa vaatiman tuen. Olemme osa Bravedo-konsernia ja hyödynnämme palveluissamme mm. Baronan rekrytointimahdollisuuksia.

muutosneuvottelut-muutospalvelu-yt-neuvottelut-saranen-bravedo-barona-toimipisteet-2-1

Työelämätuntemus

Toimiipa yrityksesi rakennus-, teollisuus-, taloushallinnon-, markkinoinnin tai vaikkapa ohjelmistoalalla, osaamme auttaa sinua. Vahva 30 vuoden työmarkkinatuntemuksemme ja tulevaisuuden työelämän ymmärryksemme luo hyvän lähtökohdan yhteistyöllemme. Toimimme tiiviissä yhteistyössä TE-toimistojen ja ELY-keskusten kanssa. Osaammekin kertoa myös näiden tahojen tuomista hyödyistä sinulle ja yrityksellesi.

Vahva 30 vuoden työmarkkinatuntemuksemme sekä yli 20 vuoden kokemuksemme muutostilanteiden hoitamisesta takaa hyvän lähtökohdan yhteistyölle.

Kohderyhmätuntemus

Voimme melko varmasti luvata tuntevamme yrityksesi toimialan. Meille on tärkeää pitää kohderyhmä tarkasti mielessä valmennus- ja koulutuspolkuja suunnitelmia tehdessämme. Pidämme ensiarvoisen tärkeänä tehdä vaikuttavaa työtä ja se onnistuu ottamalla huomioon kohderyhmä.

Kohderyhmätuntemuksemme takaa vaikuttavan työn yrityksenne henkilöstön vaatimukset huomioon ottaen.

Tavoitteet ja mittaristot

Uskomme faktoihin ja tilastoihin. Sinulla onkin mahdollista saada faktatietoa siitä, miten onnistumme auttamaan irtisanottuja työntekijöitäsi uuden ura-askeleen ottamisessa.

Saat faktatietoa siitä, miten onnistumme auttamaan irtisanottuja työntekijöitäsi uuden ura-askeleen ottamisessa.

Löydä vakaus kanssamme

Voisimmeko auttaa muutostilanteessanne? Tai onko sinulla kysyttävää palveluistamme?

Voit olla yhteydessä oheisen lomakkeen kautta.

Vaihtoehtoisesti voit ottaa myös suoraan yhteyden Inariin, joka sparrailee mielellään aiheesta! 

Inari Tamski Saranen Sales Manager - Muutospalvelu & Outplacement

Inari Tamski
Sales Manager
inari.tamski@saranen.fi
050 545 0826

HR:n opas vastuulliseen sopeuttamistilanteen hoitamiseen

Suunnittele ja läpivie sopeuttamistilanteet vastuullisesti ja henkilöstöä kunnioittaen

Jokainen sopeuttamistilanne on erilainen, mutta kokemuksemme kautta olemme tunnistaneet tiettyjä menestystekijöitä, jotka koskettavat jokaista sopeuttamistilannetta. Asiantuntijoidemme ja asiakkaidemme oppien perusteella olemme koonneet tähän oppaaseen vinkkimme. 

eBook3
HR:n opas vastuulliseen sopeuttamistilanteen hoitamiseen

Lataa opas

Näin olemme auttaneet yksilöitä sopeuttamistilanteissa

  • Kokemuksia
  • Blogi
Uravalmennuksessa päivitettiin työnhakuosaaminen nykypäivään

Uravalmennuksessa päivitettiin työnhakuosaaminen nykypäivään

Asko oli ollut jo vuosikymmeniä samassa työssä, johon hän oli päässyt suoraan koulunpenkiltä. Kun yt-neuvotteluiden seurauksena tuli irtisanominen, oli...

Lue lisää
Uravalmennus toi Pasille tuplaonnistumisen –muutospalvelun osallistujakokemus

Uravalmennus toi Pasille tuplaonnistumisen –muutospalvelun osallistujakokemus

Pasilla oli takanaan pitkä ja monipuolinen työura, kun hänet irtisanottiin koronapandemian aiheuttamien yt-neuvotteluiden yhteydessä. Pasin uran monipuolisuus...

Lue lisää
Uravalmennus antoi Miikalle itseluottamusta työnhakuun – osallistujakokemus

Uravalmennus antoi Miikalle itseluottamusta työnhakuun – osallistujakokemus

Miikka Ovaska sai irtisanomisilmoituksen yt-neuvotteluiden seurauksena helmikuussa 2021. Ilmoitus tuli yllätyksenä työssään menestyneelle Ovaskalle. Hän oli...

Lue lisää

Koulutus on irtisanotulle rahaa kestävämpi tuki

Irtisanominen on monille kriisin paikka varsinkin, jos saman työnantajan palveluksessa on vierähtänyt vuosikausia. Suunnan hakeminen ei välttämättä ole helppoa...

Lue lisää

Hyvä paha muutosneuvottelu ­– 3 vinkkiä vastuulliseen läpivientiin

Muutosneuvotteluilla (entiset yt-neuvottelut) tarkoitetaan työnantajan käynnistämiä neuvotteluita, joiden toisena osapuolena on oma henkilöstö....

Lue lisää

Mikä on MuutosKoulutus?

MuutosKoulutus on tarkoitettu kaikille työnantajille tilanteeseen, jossa työnantaja joutuu vähentämään henkilöstöään tai lopettamaan toimintansa kokonaan....

Lue lisää

Yhteistyössä

Barona
Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
TE-palvelut