Yrityksille

Muutosturvapalvelu & outplacement 

Toimimme kumppaninasi muutoksessa ja johdamme yrityksesi, sinut sekä henkilöstön läpi kaikenlaisissa muutostilanteissa.

Ota yhteyttä

Muutoksia edessäpäin?

Epävarmat tilanteet vaativat varman kumppanin. Kokeneena henkilöstöhallinnon ja esihenkilöiden kumppanina autamme läpiviemään erilaiset sopeuttamistilanteet.

Me huolehdimme siitä, että yrityksille jää riittävästi aikaa jatkavan henkilöstön tukemiseen. Viemme prosessin tuloksekkaasti läpi ja autamme organisaation kohti uutta alkua.

Muutosturvakumppanina huolehdimme yhteistoimintalakiin- ja muutosturvalakiin liittyvien pykälien toteutumisesta ja henkilöstön inhimillisestä kohtaamisesta.

 

Näin autamme muutostilanteissacheckmark

 

Tuki ennen muutosneuvotteluita ja neuvottelujen aikana

Muutosneuvottelut sisältävät paljon lakiteknisiä yksityiskohtia. Me pidämme huolen siitä, että lakiin kirjatut asiat toteutuvat. Samalla muistamme myös tilanteen inhimillisen puolen.

Autamme teitä huomioimaan niin lain kuin henkilöstönkin kohtaamiseen liittyvät tarpeet.

Teemme tarvittaessa myös muutosneuvotteluihin liittyvän viestintäsuunnitelman, jonka ansiosta muutostilanteen aikainen viestintä on johdonmukaista. Muutosneuvotteluissa on kyse aina ihmisten lisäksi myös rahasta. Hyvän suunnitelman ansiosta voidaan minimoida yrityksen taloudellisia riskejä.

Lue blogitekstimme ”Tavoitteena vastuulliset muutosneuvottelut”  

Tuki irtisanomistilanteissa

Irtisanomistilanne on hankala paikka niin irtisanovalle esihenkilölle kuin irtisanottavalle henkilöstöllekin.

Esihenkilövalmennuksen avulla varmistetaan, että esihenkilöllä on taito viedä irtisanomistilanne läpi kunniallisesti.

Henkilöstövalmennuksen avulla tuetaan muutoksen piirissä olevia kohtaamaan hankala muutostilanne. 
 
Lue blogitekstimme ”Hyvä paha muutosneuvottelu – 3 vinkkiä”  

Tuki irtisanomistilanteiden jälkeen

Yrityksen muutostilanne ei lopu muutosneuvotteluiden loppumiseen. Irtisanottujen ja lomautettujen henkilöiden kohdalla tulee tarkastella laissa määriteltyjä ehtoja ja soveltaa niitä käytäntöön. Lain vaatimien tukitoimenpiteiden lisäksi irtisanotuille voidaan tarjota lisätukea, joka helpottaa nopeaa työllistymistä. Irtisanottujen nopea työllistyminen vähentää yritykseen kohdistuvia taloudellisia haittoja. Outplacement-palvelumme avulla irtisanotut henkilöt työllistyvät ja löytävät urallaan uuden suunnan tehokkaasti valmennuksien, koulutusten ja työllistymisen edistämisen toimenpiteiden kautta.

Myös yritykseen jäävät henkilöt saattavat tarvita tukea vielä muutostilanteen jälkeenkin. Oli sitten kyseessä esihenkilöiden tukeminen tai asiantuntijoiden tukeminen, me autamme.

Muutosohjelman kokonaiskoordinointi

Tarjoamme yrityksille ”avaimet käteen” -muutospalvelua. Tämä tarkoittaa sitä, että otamme kokonaisvaltaisen suunnitteluvastuun muutostilanteesta. Teemme tämän yrityksen tarpeet ja toiveet huomioiden, mutta huolehdimme siitä, että kaikki edellä mainitut muutokseen liittyvät osa-alueet tulevat huomioiduksi kunnolla.

Saranen muutosturvapalvelu ja outplacement-palvelu

Muutosturvapalvelumme lähtökohtana on yksilö- ja työelämälähtöisyys 

Muutosturvapalvelut ovat yhteistoimintalakiin perustuvia palveluita, jotka tulevat ajankohtaiseksi yrityksen joutuessa muutosneuvotteluiden äärelle. Toimimme kumppanina myös lakisääteisiä velvoitteita laajemmissa muutosohjelmissa, joissa tarkoituksena on laaja ja hyvin yksilöllinen tuki jokaiselle, joka muutoksen kohtaa. On kaikkien kannalta reilua, että muutostilanteet hoidetaan mahdollisimman hyvin. Hoidamme irtisanomistilanteet aina arvokkaasti irtisanottua henkilöä ja esimiehiä tukien.

Kun yritys investoi irtisanottujen työntekijöiden työllistymisen edistämiseen esimerkiksi järjestämällä koulutusta, valmennusta ja tarjoamalla uusia työmahdollisuuksia, yrityksestä lähtevät henkilöt suhtautuvat yritykseen myönteisemmin. Tällöin myös yrityksen maine vastuullisena työnantajana säilyy.

Muutosneuvotteluiden (ent. YT-neuvottelut) aiheuttama työsuhteen päättyminen vaikuttaa jokaiseen irtisanottuun eri tavalla. Hyvin hoidetussa muutostilanteessa lomautetut ja irtisanotut työntekijät suuntaavat katseensa muutoksesta eteenpäin. 


Muotoilemme muutospalvelumme yrityksesi tarpeisiin 

Yrityksen lähtökohdista toimiminen ja yrityksen tarpeisiin muotoiltu muutoksen tuki auttaa koko yritystä menestymään nyt ja tulevaisuudessa. Yhdessä suunniteltu kokonaisuus auttaa yritystä ja yksilöitä parhaalla mahdollisella tavalla. Meiltä saat koko ohjelman suunnittelun, projektinhallinnan, valmennus- ja koulutussisällöt sekä parhaat kumppanit kokonaisuuden toteuttamiseen.

Ota yhteyttä

Olemme tukenasi lähes 20 vuoden kokemuksella muutostilanteista

Olemme näkemyksellinen ja kokenut kumppanisi ja johdamme sinut yhdessä muutoksen läpi. 

Autamme yritystäsi ja sen henkilöstöä suuntaamaan katseen eteenpäin muutoksesta. 

Huolehdimme inhimillisen kohtaamisen lisäksi myös muutosten lakiteknisistä yksityiskohdista.

2200

Palvelujemme piirissä olevien irtisanottujen henkilöiden määrä vuosittain

60%

Valmennuksiemme osallistujista löytää uuden ura-askeleen 6 kk aikana

0,8/5

Valmentajapalautteemme keskiarvo

Nämä ovat työkalujamme muutoksessa

Löydä vakaus kanssamme

kysymys-icon-keltainen

Voisimmeko auttaa muutostilanteessanne? Tai onko sinulla kysyttävää palveluistamme?

Voit olla yhteydessä oheisen lomakkeen kautta.

Vaihtoehtoisesti voit ottaa myös suoraan yhteyden Inariin, joka sparrailee mielellään aiheesta!

 

Inari.Tamski.Profiilikuva

Inari Tamski
Sales Manager
inari.tamski@saranen.fi
050 545 0826

HR:n opas vastuulliseen sopeuttamistilanteen hoitamiseen

Suunnittele ja läpivie sopeuttamistilanteet vastuullisesti ja henkilöstöä kunnioittaen

Jokainen sopeuttamistilanne on erilainen, mutta kokemuksemme kautta olemme tunnistaneet tiettyjä menestystekijöitä, jotka koskettavat jokaista sopeuttamistilannetta. Asiantuntijoidemme ja asiakkaidemme oppien perusteella olemme koonneet tähän oppaaseen vinkkimme. 

eBook3

HR:n opas vastuulliseen sopeuttamistilanteen hoitamiseen

Lataa opas

Näin olemme auttaneet yksilöitä sopeuttamistilanteissa

  • Kokemuksia
  • Blogi
saranen-uravalmennus-työnhakuosaaminen

Uravalmennuksessa päivitettiin työnhakuosaaminen nykypäivään

Asko oli ollut jo vuosikymmeniä samassa työssä, johon hän oli päässyt suoraan koulunpenkiltä. Kun yt-neuvotteluiden seurauksena tuli irtisanominen, oli...

Lue lisää
kannettava-tietokone-kädet

Uravalmennus toi Pasille tuplaonnistumisen –muutospalvelun osallistujakokemus

Pasilla oli takanaan pitkä ja monipuolinen työura, kun hänet irtisanottiin koronapandemian aiheuttamien yt-neuvotteluiden yhteydessä. Pasin uran monipuolisuus...

Lue lisää
Kaksi-henkilöä-palaverissa

Uravalmennus antoi Miikalle itseluottamusta työnhakuun – osallistujakokemus

Miikka Ovaska sai irtisanomisilmoituksen yt-neuvotteluiden seurauksena helmikuussa 2021. Ilmoitus tuli yllätyksenä työssään menestyneelle Ovaskalle. Hän oli...

Lue lisää

Hyvä paha muutosneuvottelu ­– 3 vinkkiä vastuulliseen läpivientiin

Muutosneuvotteluilla (entiset yt-neuvottelut) tarkoitetaan työnantajan käynnistämiä neuvotteluita, joiden toisena osapuolena on oma henkilöstö....

Lue lisää

Mikä on MuutosKoulutus?

MuutosKoulutus on tarkoitettu kaikille työnantajille tilanteeseen, jossa työnantaja joutuu vähentämään henkilöstöään tai lopettamaan toimintansa kokonaan....

Lue lisää

Muutosturvalaki täydentyi alkuvuonna.

Yhteistoiminta- ja muutosturvalait ovat kokeneet lähivuosina uudistuksia. Lakimuutoksilla on pyritty ja pyritään parantamaan työntekijöiden asemaa ottamalla...

Lue lisää

Yhteistyössä

barona-logo
ely-keskus-logo
te-logo