Yrityksille

Rekrytoivat koulutusohjelmat ja RekryKoulutukset 

Rekrytoi potentiaalia, jolla on osaamisalan uusin tietotaito.

Ota yhteyttä Katso pian alkavat ohjelmat

Jotta työ ei jäisi vaille tekijäänsä.

Oletko kuullut konseptista, jossa rekrytoiden koulutetaan osaaja uusiin tehtäviinsä? Rekrytoivat koulutukset & Rekrykoulutukset on kehitelty tätä ajatusmallia silmälläpitäen.

Rekrytoimalla kouluttamisessa parasta on se, että hakija kasvaa juuri siihen rooliin, mihin uutta osaamista kaivataan kaikista eniten. Rekrytoivan koulutuksen kautta osaajia rekrytoineet yritykset ovat kerta toisensa jälkeen yllättyneet konseptin sujuvuudesta ja toimivuudesta. Me Sarasella olemme toteuttaneet rekrytoivia koulutuksia jo 30 vuoden ajan ja osaamme siksi tunnistaa äärimmäisen hyvin potentiaalin! 

kasvu

aikaa-icon-violet-1

30h säästettyä aikaa rekryssä
per hlö

Rekrytoivien koulutuksiemme prosessit ovat teille ripeitä, riskittömiä ja vaivattomia. Me etsimme oikeat hakijat ja teemme kaiken paperityön. Te sitoudutte ohjelmaan vasta, kun löydämme teille mieluisen osaajan.

mukautuvuus-kustannustehokkuus-icon-violet

jopa 70% kustannuksista
rahoittaa ELY

Koulutusohjelmamme taipuvat moneen ja voit rekrytoida sen kautta itsellesi yhden tai useamman osaajan, helposti ja kustannustehokkaasti.

rekrypaatos-icon-violet

20 päivän verran lisäkoulutusta
ja perehdytystä

Saat tutustua 4-6 kk mittaisen koulutusohjelman ajan uuteen osaajaan ja tehdä rauhassa rekrytointipäätöksen. Me tuemme uuden osaajan kasvua ajankohtaisilla koulutuspäivillämme.

Osaajia kustannustehokkaasti sinne, missä pula on suurin

Kun asiantuntijoita ja osaajia ei riitä kaikille, kannattaa käyttöön ottaa uuden ajan rekrytointi. Rekrytoivassa koulutuksessa kasvatetaan yrityksen tarpeisiin parhaiten sopiva tekijä uudeksi osaajaksi.

Valmiit ryhmäohjelmamme mahdollistavat yksittäisten kasvuosaajien rekrytoinnin ja räätälöitävien ohjelmiemme kautta voit rekrytoida vaikka kokonaisen tiimin.

Tutustu ohjelmiimme ja kerro meille, millaisia tekijöitä te etsitte!

Tutustu pian alkaviin ryhmäohjelmiin tästä
Ohjelmistoala ja pelinkehitys

Fronttia, bäkkiä tai jotain muuta? Ohjelmistoalan osaajilla on tärkeä rooli nykyaikaisen teknologian kehittämisessä ja ylläpitämisessä ja kaikessa niihin liittyvissä. 

Ohjelmisto- ja pelialalle voi rekrytoida junioritasoisia tekijöitä ja kasvattaa heistä juuri omaan yritykseen sopivan senioriosaajan rekrytoivan koulutuksen avulla. 
Valitsemanne henkilö voi työskennellä yrityksessänne esimerkiksi ohjelmistokehittäjänä, web-ohjelmoijana, ohjelmistokonsulttina, projektipäällikkönä, UX-suunnittelijana, testaajana, ohjelmistosuunnittelijana tai -määrittelijä.

Markkinointi ja CRM

Myynnistä ja markkinoinnista on nykyään vaikea puhua ilman digiä, dataa ja analytiikkaa, olipa ala tai työtehtävä mikä tahansa. Markkinoiden jatkuvasti muuttuessa uudet ideat ja toimintatavat ovat tarpeellisia, jopa välttämättömiä, jotta kehityksen aallolla olisi vaivattomampi ratsastaa. 

Valitsemanne henkilö voi esimerkiksi olla yrityksenne seuraava Digital Marketing Specialist, SEO/SEM Specialist, Web Analyst, Growth Hacker, Marketing Coordinator/Manager, Digital Planner, Paid Social Specialist, Content Specialist/Coordinator, Salesforce Consultant/Developer/Admin/Trainer tai Pardot Specialist.

Data-analytiikka ja pilvipalvelut

Yritysten kyky kerätä raakadataa on nykyään erinomaisella tasolla. Data itsessään ei kuitenkaan kerro mitään, vaan sitä tulee kyetä myös jäsentämään, tallentamaan ja analysoimaan, jotta siitä voi päätellä jotain. 

Valitsemasi henkilö voi esimerkiksi olla yrityksenne seuraava Data Scientist, Data Engineer, BI-asiantuntija tai -konsultti, Business Analyst, Data-analyytikko, Growth Hacker, Master Data -asiantuntija, raportointiasiantuntija, Cloud Specialist, Python Developer, Data-arkkitehti tai tietokanta-asiantuntija.

Talous- ja palkkahallinto

Taloushallinnon asiantuntijatyö on muutoksessa järjestelmien digitalisoituessa ja automatisoituessa. Kun asiantuntijan IT-taidot ovat kunnossa, järjestelmien hyödyntäminen on helpompaa ja osaajan aikaa vapautuu myös asiakas- ja sidosryhmätyöhön. 

Valitsemanne henkilö voi esimerkiksi olla yrityksenne seuraava Controller, kirjanpitäjä, reskontranhoitaja, palkka-asiantuntija, talousassistentti, sovellustukihenkilö, taloushallinnon sovelluskonsultti tai järjestelmäasiantuntija.

IT-tuki, -ylläpito ja kyberturva

Digitaalisissa yrityksissä toimintaympäristön toimivuus ja turvallisuus ovat ensiarvoisen tärkeässä asemassa. Kehityksen keskelle tarvitaan nyt tekijöitä, joilla on hallussaan ajan tasalla oleva ammattitaito.

IT-tukeen, -ylläpitoon ja kyberturvaan keskittyvät rekrytoivat koulutusohjelmamme ovatkin loistavia väyliä löytää uusia osaajia yrityksenne liiketoiminnan tehostamiseksi! 

Valitsemanne henkilö voi esimerkiksi olla yrityksenne seuraava Service Desk -asiantuntija, kyberturva-asiantuntija, tietoverkko-asiantuntija, IoT-asiantuntija, tekoälyosaaja tai robotiikan asiantuntija.

Healthtech ja uusiutuva teollisuus

Terveysteknologia-alaa ja uudistuvan teollisuuden alaa yhdistää muutama asia. Molemmat ovat voimakkaasti kasvavia tulevaisuuden aloja ja molempiin on vaikea löytää osaavia tekijöitä, sillä suoraa koulutusta ei aloille ole. 

Rekrytoivan koulutusohjelman kautta on helpompaa etsiä osaajaa rooliin kuin rooliin, sillä koulutuksemme kautta osaajat saavat koulutuksen yhteydessä tärkeää toimialatuntemusta.  Aiemmista toteutetuista ohjelmista osallistujat ovat päätyneet yrityksiin mm. regulaatio-traineen, myynnin ja markkinoinnin, huoltoteknikon, softakehittäjän tai -testaajan, laatuasiantuntijan tai -päällikön, tuotekehityksen, teknisen kehityksen sekä erilaisiin analytiikan rooleihin.

Räätälöity koulutuskokonaisuus

Uuden osaamisen rekrytointia yrityksellesi räätälöitynä

Yrityskohtaisesti räätälöidyt koulutusohjelmat ovat omimmillaan silloin, kun kyseessä on kymmenen tai useamman osaajan rekrytointitarve. Samasta yrityskohtaisesta koulutusohjelmasta voidaan sijoittaa tekijöitä useisiin eri toimipisteisiin ympäri Suomea.

Vahvista yrityksesi osaamista

Yhteistyössä elinvoimaa kasvattamassa

Me Sarasella olemme luoneet kasvun ja menestyksen tekijöitä jo yli 30 vuoden ajan. Olemme valtakunnallinen toimija. Kauttamme saatkin kasvatettua uudet osaajat yritykseesi, olitpa sitten Hangossa tai Rovaniemellä.

Rekrytoivat koulutusohjelmat tuotetaan yhteistyössä ELY-keskusten, TE-palveluiden ja koulutus-, ohjelma-, sekä yrityskumppaneidemme kanssa. Koulutuskumppaneinamme ovat alansa johtavat teknologia- ja koulutusyhtiöt.

te-logo
ely-keskus-logo
google
microsoft
sap
software-finland
salesforce
fec-logo-1
Neogames-logo
Healthtech_Finland_Logo_RGB_Black-01
45+

koulutusohjelmaa vuosittain

350+

rekrytoivaa yritystä vuosittain

70%

osallistujista työllistyy koulutusohjelman päätteeksi

Kokemuksia Sarasen toteuttamista rekrytoinneista

Suosittelemme Sarasen rekrytoivaa koulutusohjelmaa ja yhteistyötä Sarasen kanssa, koska heillä on ammattitaitoinen henkilökunta ja monipuolista osaamista pitkältä ajalta. Se näkyy siinä yhteistyön sujuvuudessa, sekä myöskin tuloksissa, mitä mekin olemme saaneet.
Lue lisää
ulla-mari-kuusinen

Ulla-Mari Kuusinen, Talent Acquisition Specialist, Visma

Rekrytoiva koulutusohjelma on palvellut tarpeitamme erittäin hyvin niissä tilanteissa, kun olemme tienneet, että meillä on tarve osaajalle, mutta emme ole välttämättä tienneet täsmällisesti millainen osaajan lopullinen rooli tulisi olemaan. Emme odota näissä tilanteissa löytävämme valmista pakettia, vaan haluamme löytää joukkoomme osaajan, jonka osaamista pystymme täydentämään tietynlaisella koulutuksella.
Lue lisää
quieton-logo-kokemuksia

Antti Moilanen, Director, QuietOn

Alaamme vaivaa krooninen pula osaajista, ja löytääksemme meille uusia osaajia olemme kokeneet, että rekrytoivat koulutusohjelmat ovat hyvä lisä perinteisten rekrytointiväylien rinnalle.
Lue lisää
janne-repo-softability

Janne Repo, Toimitusjohtaja, Softability

Rekrytoiva koulutusohjelma on ollut meille oivallinen ratkaisu rekrytoinnin haasteisiin. Kouluttaminen on meidän mielestämme ollut aina hyvä asia. Nyt meidän ei tarvitse itse etsiä sopivia harjoittelijoita, vaan saamme ne suoraan Saraselta.
Lue lisää
saranen-hopkins-suvi-miettinen

Suvi Miettinen, Operatiivinen johtaja, Hopkins

Rekrytoivat koulutusohjelmat ovat loistava konsepti kiireisiin yrityksiin, joissa ei ole aikaa tehdä varsinaista koulutusta ja valmiiksi osaavien työntekijöiden rekrytoiminen on kallista tai heitä on vaikea löytää. Me hoidamme perehdytyksen työhön ja Saranen hoitaa tarkemman koulutuksen opiskelijalle.
Lue lisää
anu-parantainen-kokemus-rko-b2b

Anu Parantainen, Kehittämispäällikkö, Turun kaupunki

Rekrytoiva koulutusohjelma on meille yksi rekrytointiväylä muiden joukossa. Ohjelman kautta olemme saaneet riveihimme uusia tekijöitä hyvin kirjavalla ja rikkaalla työelämätaustalla.
Lue lisää
Jussi_Kauppi_monetra

Jussi Kauppi, CEO, Monetra Oulu

Vahvistetaanko osaamistanne?

kysymys-icon-keltainen

Vahvista tulevaisuuden osaamista nyt ja ole askeleen edellä rekrytoinnissa.

Ota yhteyttä puhelimitse, sähköpostilla tai oheisen lomakkeen kautta; miten sinulle vain parhaiten sopii. 

 

Maaria_Karlsson

Maaria Karlsson
Head of Client Success
050 365 9338
maaria.karlsson@saranen.fi

Kysymyksiä? Meillä on vastauksia.

Miksi en rekrytoisi itse, vaan rekrytoivan koulutusohjelman kautta?

Rekrytoivaan koulutusohjelmaan osallistuminen ei mitenkään sulje pois sitä, että voit rekrytoida myös itse. Päinvastoin! Yleensä erilaisissa rekrytoinneissa on usein hyvin erilaisia tarpeita, joten erilaisia rekrykeinoja kannattaa käyttää. Kaikissa tehtävissä ei kannata käyttää suorarekryä tai siihen ei ole varaa.

Moni yritys (tarkemmin sanottuna yli 2000) on saanut apua rekrytointiinsa kokeilemalla rekrytoivaa koulutusohjelmaa. Ei oikeastaan ole kovin montaa hyvää syytä siihen, että rekrytoivaa koulutusohjelmaa ei kannattaisi kokeilla osana palettia.

Paljonko minun pitää varata aikaa rekrytointiprosessiin, jos olemme mukana koulutusohjelmassa?

Saranen hoitaa rekrytointiprosessin lähes kokonaan. Aluksi sovimme tapaamisen, jossa määrittelemme yhdessä osaajatarpeen, eli sen millaista henkilöä ja millaiseen rooliin lähdemme hakemaan (tapaamisen kesto noin tunti). 

Saranen markkinoi ohjelmaa potentiaalisille työnhakijoille sekä etsii ja haastattelee joukosta määritellyn tarpeen perusteella juuri teidän yritykseenne sopivimmat kandidaatit. Esittelemme esivalitut kandidaatit teille (noin tunti), jonka jälkeen itse haastattelette haluamanne hakijat (noin tunti / kandidaatti).

Prosessin alussa on hyvä päättää, kuka yrityksessänne vastaa toimenkuvan/profiilin suunnittelusta, kuka haastattelee valitut kandidaatit ja kuka tekee lopullisen päätöksen. Koulutussuhteen aikana yrityksessä on oltava koulutettavalle myös mentori, joka tukee häntä perehdytysvaiheessa ja työssäoppimisessa.

Miksi hakijat osallistuvat koulutusohjelmaan? Eivätkö he työllistyisi muuten?

Hakijoita on hyvin monenlaisia. Monille ensisijainen motivaatio osallistumiseen on päivittää osaamistaan työmarkkinan jatkuvasti muuttuvien osaamisvaatimusten tasolle. Toinen motivaattori on urasuunnan kääntäminen uudelle alalle. 

Aiempi soveltuva pohjakoulutus yhdistettynä kovaan motivaatioon on kokemuksemme mukaan hyvinkin menestyksekäs lähtökohta uudelle uralle. Hakijoissa on usein mukana myös nuoria juuri valmistuneita, jotka haluavat hakea käytännön työkokemusta ja osaamista koulutusohjelman kautta.

Useat työnhakijamme saavat myös suoria työtarjouksia hakuprosessin aikana, mutta haluavat siitä huolimatta hakea uutta työtä mieluummin koulutusohjelman kautta ja päivittää samalla omaa osaamistaan. Tämä tarkoittaa, että hakijat ovat uransa suhteen hyvinkin kunnianhimoisia. Motivaatio onkin hakuprosessissa keskiössä.

Kokemuksia Sarasen koulutusohjelmista

  • Yrityskokemuksia
  • Työnhakijoiden kokemuksia

Accountorilla räätälöity koulutusohjelma on osoittautunut erinomaiseksi vaihtoehdoksi vastata suuriin rekrytointitarpeisiin

“Accountor on talous- ja henkilöstöhallinnon ohjelmistoratkaisuihin sekä ulkoistuspalveluihin erikoistunut konserni. Meillä on kasvava tarve...

Lue lisää

Sarasen rekrytointikoulutus toi Tecinspirelle osaamista ja hyviä mätsejä

Oululaisella ohjelmistoyritys Tecinspirella ei ole salaisuuksia. Avoimuus, suoruus ja rehellisyys näkyvät esimerkiksi siten, että kun asiakas tilaa...

Lue lisää

RekryKoulutuksen opit kantavat pitkälle

SOK:lla työskentelevä Olli Karioja hyppäsi aikoinaan uuteen työhön rekrytoivan koulutuksen kautta ja hyödyntää nyt koulutuksen oppeja omassa työssään.

Lue lisää

Alanvaihto aikuisiällä – Mirja löysi kutsumusammattinsa RekryKoulutuksen kautta

Määräaikaisen työsuhteen päätyttyä Mirja Hänninen löysi itsensä uuden ääreltä. Muuttunut elämäntilanne antoi Mirjalle rohkeutta hakea mukaan Sarasen...

Lue lisää
tanja-korpela-admicom-rekrykoulutus

Tanja otti taloushallinnon haltuun Admicomilla

Kuka olet ja mitä teet Admicomilla?

Lue lisää

RekryKoulutukset kasvattavat osaavia tulevaisuuden koodareita

Sini Aalto ja Nelson Makubuya Ntege saivat unelmiensa työpaikat ohjelmointialalta rekrytoivan koulutusohjelman kautta. RekryKoulutus tarjosi Kemian maisteriksi...

Lue lisää