Sisältöpankki yrityksille ja työnhakijoille

Kokoamme tälle sivulle asiantuntija-artikkeleita, oppaita, webinaareja, videoita ja tietoa suomalaisesta työelämästä. Käsittelyssä koko työsuhteen elinkaari rekrytoinnista yt-neuvotteluihin ja uudelleentyöllistymiseen.

Oppaat ja webinaarit yrityksille

Webinaari: Kuinka suomalaiset yritykset voivat menestyä yhä kansainvälistyvämmässä maailmassa?

Maailmanlaajuinen pandemia on kiihdyttänyt yritysten siirtymistä verkkoon. Verkkokaupan nopean kasvun myötä myös kansainvälinen kilpailu korostuu entisestään. Webinaari on toteutettu yhteistyössä Google Suomen kanssa.

Lataa tallenne

HR:n opas vastuulliseen sopeuttamistilanteen hoitamiseen

Haluatko tietää, miten suunnittelet ja läpiviet sopeuttamistilanteet vastuullisesti ja henkilöstöä kunnioittaen?

Lataa opas

Webinaari: Kasvun johtaminen etätyön aikakaudella – Case Google

Webinaarisarjamme neljännessä jaksossa Jonna Toikka, Country Lead, Google Ads, Googlen Suomen organisaatiosta kertoo johtamiskäytännöistään etätyön aikakaudella.

Lataa tallenne

Opas osaamisen uudistamiseen

Jokaisen organisaation on tärkeää ratkaista, miten omasta uudistumiskyvystä huolehditaan. Organisaation johtamiskulttuuri ja toimintatavat ovat tässä avainasemassa. Niiden lisäksi on tärkeää huolehtia kunkin työntekijän yksilöllisestä uudistumisesta. Lue lisää oppaastamme.

Lataa opas

Webinaari: Johtamisen rooli ja itseohjautuvuus muuttuvassa työelämässä

Webinaarissa käydään läpi johtamisen roolia ja itseohjautuvuutta nykytyöelämässä ja avaavat johtamisen pelikentän uudelleenmuotoilemista itseohjautuvassa työskentelytavassa. Keskustelussa johtamisen uudistumisen tarpeita ja itseohjautuvuuden mahdollistamista konkreettisten esimerkkien kautta.

Katso tallenne

Webinaari: Osaamishyppyjä mahdollistamassa

Osaamishyppyjä mahdollistamassa -webinaarissa Monetran toimitusjohtaja Päivi Pitkänen kertoo, miten Monetra on auttanut talousalan ammattilaisiaan kehittämään osaamistaan ja tuottamaan asiakkailleen entistäkin parempaa asiakaskokemusta ja arvoa.

Katso tallenne

Webinaari: Suomalaiset yritykset osaamismurroksen keskellä

Organisaatioiden menestyksen ratkaisee niiden kyky uudistua ja houkutella parhaat osaajat itselleen. Webinaarissa kuulet tutkimustuloksia siitä, missä osaamisen murroksessa Suomessa mennään. Lisäksi saat vinkkejä siihen, miten organisaatiota lähdetään uudistamaan.

Katso tallenne

Webinaari: Vastuullinen sopeuttaminen

Miten YT-neuvottelut hoidetaan vastuullisesti ja millaista tukea esimiehet tarvitsevat hoitaakseen oman roolinsa mahdollisimman hyvin? Miten lomautukset käännetään eteenpäinmenon aikakaudeksi? Tähän vastaamme webinaarissa Vastuullinen sopeuttaminen.

Katso tallenne

Johdon opas muutostilanteisiin

Tämä opas on sinulle, joka haluat hoitaa hyvin muutostilanteet, kuten yt-neuvottelut ja henkilöstön vähennystarpeen. Oli muutos kuinka tärkeä tahansa liiketoiminnan kannalta, keskellä muutoksen myllerrystä ovat aina ihmiset.

Lataa opas

Puhutteleva työpaikkailmoitus

Miten saat ilmoituksenne erottumaan muista ja nostamaan samalla yrityksenne työantajamielikuvaa oikeasta kulmasta? Nappaa tästä vinkit hakijaystävällisen työpaikkailmoituksen kirjoittamiseen.

Lataa miniopas

Rekrytoijan muistilista

Harvassa yrityksessä rekrytointi on kenenkään ainoa työ, ja uuden työntekijän tarve voi hetkellisesti leväyttää HR:n tai rekrytoivan toimarin pakan täysin sekaisin. Onneksi rekrytarve on useimmiten ennakoitavissa, ja prosessikin pysyy ryhdissä, kun sen vaiheita seurataan muistilistan avulla.

Lataa muistilista

Rekrytointiopas esimiehille

Esimiehen vastuu onnistuneesta rekrytoinnista on suuri. Nopeasti luettavan oppaan avulla muistat ottaa kaiken olennaisen huomioon!

Lataa rekrytointiopas!

Webinaari: Osaamisen uudistaminen – yritysten menestystekijä tulevaisuudessa

Webinaarissa avarretaan käsitystä teknologiatrendien vaikutuksesta työhön. Miten pitäisi toimia, jotta voidaan vastata moderniin kysyntään? Kuinka piilevä potentiaali jalostetaan kilpailukyvyksi?

Katso tallenne!

Webinaaritallenne: Muutosturva käytännössä – esimerkkejä onnistumisista

Mitä tulee ottaa huomioon, kun prosessi halutaan viedä läpi vastuullisesti ja tukea sekä irtisanottavaa että jatkavaa henkilöstöä? Näin tilanne hallitaan: tutustu tosielämän esimerkkeihin.

Katso tallenne!

Webinaarit työnhakijoille

Webinaaritallenne: Työnhaku vuonna 2022

Haetko töitä ja haluat saada ajankohtaisia vinkkejä työnhakuun? Haluatko kuulla, mistä hyvä työhakemus koostuu ja kuinka erottautua työnhaussa? Katso livetapahtumamme tallenne, jossa käsitellään työnhaun uusimpia trendejä!

Katso tallenne!

Webinaaritallenne: Näin teet koodauksesta ammatin

Oletko ottamassa ensiaskeleitasi kohti koodarin ammattia? Tai pohdit, miten tehdä koodausharrastuksestasi ammatti? Katso tämä webinaari!

Katso tallenne!

Webinaaritallenne: Henkilöarviointi työnhakijan näkökulmasta

Tässä webinaarissa pureudumme paljon kysyttyyn ja toivottuun aiheeseen: henkilöarviointeihin työnhakijan näkökulmasta

Katso tallenne!

Webinaaritallenne: Mistä piilotyöpaikat löytää?

Rekrytointi on siirtymässä verkkoon. Voisiko uusi työpaikka löytyä LinkedInistä tai muusta sosiaalisesta mediasta? Tule mukaan etsimään piilotyöpaikkoja!

Katso tallenne!

LinkedIn ja henkilöbrändäys työnhaussa

Jos haluat tehdä osaamistasi näkyväksi, laajentaa verkostoasi ja löytää uusia työmahdollisuuksia, katso tämä webinaari!

Katso tallenne!

Webinaaritallenne: Kokemus ja ikä valtiksi työnhaussa

Iästä puhutaan paljon työnhakijoiden keskuudessa, ja usein negatiivisessa mielessä. Mutta miten ikä vaikuttaa työnhakuun? Onko kyseessä oikea ongelma, vai nähdäänkö asia suurempana haasteena kuin se onkaan? Ja miten ikä ja pitkä kokemus käännetään valtiksi töitä etsiessä?

Katso tallenne!

Kokemuksia Sarasesta

18.10.2021 — Koulutusohjelmat osallistujakokemukset

Markkinoinnin lyhytkoulutus sekä rekrytoiva koulutusohjelma varmistivat itseoppineen markkinoijan paikan alalla

Camilla Tauro, 30, on itseoppinut markkinoija, jolta löytyi työkokemusta alalta sekä osaamista graafisista työtehtävistä sekä valokuvaamisesta. Hän lähti...

Lue lisää
12.10.2021 — Koulutusohjelmat yrityskokemukset

Rekrytoivilla koulutusohjelmilla joustoa osaajien löytämiseen ja kasvun tuomien tarpeiden ennakointiin – Case: QuietOn

QuietOn on löytänyt yhteistyössä Sarasen kanssa toteutettujen rekrytoivien koulutusohjelmien kautta joukkoonsa useita uusia osaajia. Useamman vuoden jatkunut...

Lue lisää
30.08.2021 — Koulutusohjelmat osallistujakokemukset

Susanin urasiirto bussikuskista takaisin koodariksi mahdollistui SAP Professional -koulutusohjelman avulla

Susan Lindroosilla on takanaan pitkä ura koodin parissa ja Sarasen SAP Professional -rekrytoivan koulutusohjelman avulla ura koodin parissa sai jatkua. Vaikka...

Lue lisää