Kaikki ohjelmat

Cyber Academy Pohjois-Pohjanmaa

Suuntaa IT-alan tehtäviin ja kasva kysytyksi osaajaksi - 16 paikkaa

Suuntaa kiihdytyskaistalta moniin IT- ja kyberturvatehtäviin Pohjois-Pohjanmaalla

****Hakuaika päättynyt. Katso avoinna olevat haut sivuiltamme. ***********

Etsitkö uusia väyliä hyödyntää osaamistasi IT-alan tehtävissä tai pohditko kenties alanvaihtoa? Ovatko ongelmanratkaisutehtävät polttoainetta mielellesi ja haluat tehdä työtä kasvualan ytimessä asiantuntijuuttasi samalla kasvattaen? Etsimme Pohjois-Pohjanmaan alueelta nousevia sekä kokeneita IT-alan tekijöitä kasvamaan uuteen rooliin Cyber Academy F.E.C.-koulutuksen kautta!

Olipa tähtäimessäsi asiantuntijarooli IT-alan asiantuntijatehtävissä tai kyber- ja tietoturvan parissa, asiakaspalvelua sisältävät helpdesk/service desk -tehtävät tai kenties ensimmäinen IT-alan duunisi, me haluamme ehdottomasti kuulla sinusta lisää. Avoimia paikkoja F.E.C.-koulutuksessa on yhteensä 16 ja roolit ovat luonteeltaan erilaisia ja eritasoisia.

Ohjelmasta järjestetään TE-live infotilaisuus pe 3.11. klo 12. Tervetuloa linjoille kuulemaan tarkemmin nyt järjestettävästä ohjelmasta, uramahdollisuuksista sekä esittämään sinua askarruttavia kysymyksiä! Linkki liveen ja tallenteeseen: https://te-live.fi/lahetykset/Sdt4UVc6W

Ota yhteyttä

niina-heikkinen_250x250

Niina Heikkinen

Training Manager
niina.heikkinen@saranen.fi
044 025 5628

Onko sinulla kysyttävää ohjelmasta tai avoimista rooleista? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin täältä tai ota yhteyttä meihin! Vastaamme ja autamme mielellämme! 

IT-alan tehtäviä kokemuksesta riippumatta

Tähtäimessä ensimmäinen IT-alan roolisi tai kenties alanvaihto?

Asiantuntija

Oletko tietokoneista ja tietoturvasta innostuva IT-harrastaja tai esimerkiksi alalta soveltuvan tutkinnon omaava osaaja? Tai onko asiakaslähtöinen tekeminen sinulle vaistomaista ja etsit väylää hyödyntää taitojasi uudella alalla? Ohjelma avaa monia ovia erilaisiin IT-rooleihin kuin myös Service desk- ja IT-tuen tehtäviin.

Tai haetko mahdollisuuksia hyödyntää jo valmista IT-osaamistasi?

SEO-SEM

Onko sinulla valmista kosketuspintaa IT-alaan esim. kyber- ja tietoturvan, vaikkapa konsultatiivisen työskentelyn parista? Mahtavaa! Kauttamme pääset syventämään taitojasi entisestään uusien työtehtävien kautta. Osaamisesi ei tarvitse olla tiettyyn kieleen tai tekkiin sidottua - etsimme tekijöitä hyvin monenlaisilla taustoilla!

 

 

Uusien osaajien rekrytointi tapahtuu Cyber Academy F.E.C. -koulutuksen kautta. Ohjelma on suunnattu Pohjois-Pohjanmaan alueen työttömille, työttömyysuhan  alaisille tai pian päättyvässä määräaikaisessa työsuhteessa oleville työnhakijoille. Koulutuspäivät järjestetään suomen kielellä, pääosin lähiopetuksena.

Ohjelma sisältää laadukasta asiantuntijakoulutusta (noin 30 % ohjelmasta). Pääpaino ohjelman aikana osallistujalla on kasvaa uuteen rooliin yhteistyöyrityksessä työn kautta tapahtuvassa oppimisessa – käytännön työtehtävissä ja projekteissa.

Vaikuta urasi suuntaan - Ohjelma pähkinänkuoressa

Kasva nopeasti uuteen työhön

Uusi työ vai uusi osaaminen? Mitä jos valitsisit molemmat.

Cyber Academy Rekrytoiva Koulutus on muutakin kuin pelkkä koulutus, sillä se yhdistää uudet työtehtävät ja asiantuntijakoulutuksen tehokkaasti yhteen pakettiin. Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan osaamiseesi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat asiantuntijuuttasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat. Koulutuksen tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseemme 6 kk mittaisen ohjelman päätteeksi. Kuuden kuukauden jakson aikana pääset tutustumaan työyhteisöön ja lopullisiin työtehtäviin jo ennalta ja löydät oikeat työkalut tulevassa roolissasi menestymiseen.

Sarasen toteuttamista rekrytoivista koulutusohjelmista 80 % osallistujista työllistyy keskimäärin ohjelman päätteeksi uuteen rooliin.

Rekrytoiva Koulutus on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Koulutus järjestetään yhteistyössä TE-palveluiden, ELY-keskuksen, Sarasen ja yhteistyöyritysten kanssa. Ohjelma on osallistujille maksuton.

Työsopimus -uusi työ
Löydä omannäköisiä työtehtäviä

Ohjelma tarjoaa sinulle mahdollisuuden vaikuttaa työurasi suuntaan ja siihen, miltä seuraava roolisi voisi näyttää. 

Uteliaisuus uusia aiheita ja teknologioita kohtaan, sekä innostus oman ammattitaidon kehittämiseen ovat suurimpia valttejasi, olitpa urasi alkutaipaleella oleva tekijä tai jo kokeneempi asiantuntija. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme sinut kasvamaan ohjelman aikana uuteen tehtävääsi!

Avoimia rooleja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa hakijoiden osaamisen ja mielenkiintojen mukaisesti. Aiemmista järjestämistämme IT-alan koulutusohjelmista on työllistynyt henkilöitä mm. seuraaviin tehtäviin:

 • Helpdesk-osaaja
 • Tietoturva-asiantuntija
 • Kyberturva-asiantuntija
 • SOC-analyytikko
 • Järjestelmäasiantuntija
 • IT-projektipäällikkö
 • Lähi- tai käyttötuen asiantuntija
 • Konsultti
Useita rooleja tarjolla
Nostetta osaamiseen huippukoulutuksesta

Ajantasaisinta koulutusta alan huipulta. 

Saat ohjelman aikana laadukasta koulutusta alan johtavilta tekijöiltä ja pääset kasvattamaan osaamistasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat nyt ja tulevaisuudessa. Opit eivät jää pelkästään ajatuksen tasolle, vaan pääset hyödyntämään oppimaasi kätevästi uusissa työtehtävissäsi.

Ohjelman aikana pääpaino on yhteistyöyrityksissä toteutettavassa työn kautta tapahtuvassa oppimisessa – käytännön työtehtävissä ja projekteissa.

Asiantuntijakoulutuksessa pääset perehtymään mm. seuraaviin koulutussisältöihin:

 • Tietoturvan ja kyberturvan perusteet
 • Nykyaikaiset järjestelmät ja tietoturvavaatimukset 
 • Tietoturvauhkien, hyökkäyksien ja haavoittuvuuksien tunnistaminen 
 • Teknisen toimintaympäristön perusteet kyberturvan näkökulmasta 
 • Prosessinhallinta, ITIL ja Tietoturvaprosessit
 • Microsoftin järjestelmät ja tieto-/kyberturva
 • Asiantuntija asiakasrajapinnassa
 • Tietoturvatyökalujen hyödyntäminen
 • GDPR/Tietoturva, tekoälyn tuomat ulottuvuudet tietoturvaan
 • Palvelimen hallinnan perusteet
 • Tietoturvallinen tiedon tallennus, jako ja palveluihin kirjautuminen
 • Kyberturvallisuus mm. IoT laitteistoissa, kyberuhkat ja niihin varautuminen
 • Tekoälyn hyödyntäminen asiantuntijatyössä
Koulutusta
Saranen työnhaun agenttinasi

Vähennät työpaikkojen hakuammuntaa ja hakemuksien määrää.

Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi hakemasi ohjelman rekrytoiviin yhteistyöyrityksiin, jonka kautta pääset kertomaan taustastasi, osaamisestasi ja motivaatiostasi kaikkiin avoimiin paikkoihin kätevästi vain yhden hakemuksen kautta. Näin et sulje ovia erikseen miltään mahdollisuudelta.

Me Sarasella tuemme sinua hakuprosessin aikana ja etsimme sinun profiiliisi sopivia työmahdollisuuksia yhteistyöyrityksiemme joukosta. Tavoitteemme on löytää juuri sinun osaamistasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli!

Asiantuntija

Osallistujatarinoita IT-alan koulutuksistamme

Rekrytoiva koulutusohjelma oli ammattimaisen hyvin toteutettu koulutusohjelma. Osallistujista pidettiin hyvä huoli ja koulutustarjonta oli niin monipuolinen, että jokainen varmasti sai omaan kiinnostuksensa kohteeseen jotain uutta opittavaa. Kouluttajat olivat kokeneita ja päteviä.

Tärkein hyöty itselle oli tietysti työllistyminen. Työssäoppimisjaksoilla työnantaja tutustui minuun ja minä työantajaan. Työsopimusta allekirjoittaessamme tiesimme jo kumpikin, mihin olimme sitoutumassa. Lisäksi pääsin laajentamaan ja ajanmukaistamaan omaa osaamistani ammatillisesti. Lue lisää!

-Kari Lepoaho, Järjestelmäasiantuntija, IT/Web ja BI-alustat, Tamro Oyj

testimonial-referenssi-kuvitus-1
Minulla ei ole mitään aiempaa IT-taustaa, mutta olin kiinnostunut oppimaan. Tässä työssä on paljon itsestä kiinni millä asenteella on mukana ja kuinka nopeasti oppii. Työssä on parasta ehdottomasti uuden oppimisen lisäksi se, kun onnistuu ja saa välittömän palautteen asiakkaalta.

- Laura Bäck, Service Desk Specialist, SD Academy alumni, Tietoevry

saranen-testimonial-hakijakokemus-1
Kahden vuoden työttömyysjakson aikana lähetin satakunta hakemusta ja kävin kymmenissä haastatteluissa, joista sain aina saman vastauksen: ”Vaikutat hyvältä tyypiltä, mutta työkokemusta puuttuu.” Tämä on hyvä systeemi, jossa saa hurjasti oikeaa työkokemusta kuuden kuukauden aikana. Se on todella korvaamatonta.

Lue Henrin kokemukset täältä!

-Henri Korkeila, QA Engineer, Oscar Software

integration-api-academy-henri-korkeila-ohjelmistorobotiikka-testimonial
Rekrytoiva koulutusohjelma on todellakin ollut hyödyllinen vaihe urallani, ja voin tämän kokemuksen perusteella suositella sitä. Koulutuksen alussa kerrottiin, että tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen koulutettavalla on työpaikka, ja tämä tavoite saavutettiin.

Lue Annin koko tarina täältä!

-Anni Mönttinen, Junior Software Engineer, Nolwenture

saranen-testimonial-hakijakokemus-2
0 / 0

Avoimet roolit

Avoimia paikkoja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa taustasi ja mielenkiintojesi mukaisesti.

Mahdollisuuksia on mm.:

 • kyber- ja tietoturva
 • helpdesk/Service Desk
 • järjestelmäasiantuntija
 • IT-projektijohtamisen
 • IT-konsulttiroolit
 • sekä monien muiden IT-tehtävien parissa

Päivitämme alle avoimia rooleja jatkuvasti hakuajan aikana uusien tarpeiden syntyessä. Listattujen paikkojen lisäksi voit hakea myös moniin muihiin rooleihin. Huomioithan siis, että kaikkien yritysten tarpeet eivät ole julkisesti näkyvillä. Haemme yrityspaikkoja myös hakijalähtöisesti - hae siis rohkeasti mukaan!

 • Helpdesk-osaaja
 • Tietoturva-asiantuntija
 • Kyberturva-asiantuntija
 • SOC-analyytikko
 • Järjestelmäasiantuntija
 • IT-projektipäällikkö
 • Lähi- tai käyttötuen roolit
 • Konsulttiroolit

Hakuohjeet

1. Jätä TE-palveluiden hakemus

Voit hakea Cyber Academy F.E.C -koulutukseen, jos olet työttömänä tai työttömyysuhan alaisena. Varmista myös, että työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Esivalinta koulutukseen tehdään TE-toimiston hakemuksen tietojen perusteella, joten perustele hakemuksesi huolellisesti. 

Koulutusnumero: 716772

2. Täytä Sarasen osaamisprofiili

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi meille! Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi rekrytoiviin yrityksiin - anna siis osaamisesi ja motivaatiosi näkyä! Samalla vähennät työpaikkojen hakuammuntaa ja hakemuksien määrää.

Jätäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, niin pystymme varmistamaan jouhevan hakuprosessin sekä tukemaan sinua haun aikana. Lopullisen valintapäätöksen ohjelmaan tekee rekrytoiva yritys.

Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä valintojen edetessä.

 

Usein kysytyt kysymykset

Suurin ero piilee siinä, että sinulla on mahdollisuus etsiä koulutukseen itse oma yhteistyöyritys. 

Jos haluat lukea tarkemmin aiheesta ja tietää kuinka se käytännössä tapahtuu, tutustu sivuillamme olevaan blogitekstiin 

"F.E.C. -koulutus: Mitä se tarkoittaa ja miten siihen haetaan?"

Voit suunnata uusiin tehtäviin monenlaisella taustalla, olitpa sitten jo työkokemusta tehtävien parista omaava asiantuntija, vastavalmistunut tulevaisuuden tekijä tai uutta suuntaa urallesi miettivä osaaja. Sinun ei siis tarvitse olla vielä hakuvaiheessa valmis osaaja – me autamme sinut kasvamaan uuteen rooliisi asiantuntijakoulutuksen kautta!

Voit hakea rekrytoivaan koulutusohjelmaan, mikäli olet tällä hetkellä työttömänä työnhakijana, työttömyysuhan alla tai pian päättyvässä työsuhteessa ja työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Koulutuksessa pääset uppoutumaan mm. seuraaviin aiheisiin:

 • Tietoturvan ja kyberturvan perusteet
 • Nykyaikaiset järjestelmät ja tietoturvavaatimukset 
 • Tietoturvauhkien, hyökkäyksien ja haavoittuvuuksien tunnistaminen 
 • Teknisen toimintaympäristön perusteet kyberturvan näkökulmasta 
 • Prosessinhallinta, ITIL ja Tietoturvaprosessit
 • Microsoftin järjestelmät ja tieto-/kyberturva
 • Asiantuntija asiakasrajapinnassa
 • Tietoturvatyökalujen hyödyntäminen
 • GDPR/Tietoturva, tekoälyn tuomat ulottuvuudet tietoturvaan
 • Palvelimen hallinnan perusteet
 • Tietoturvallinen tiedon tallennus, jako ja palveluihin kirjautuminen
 • Kyberturvallisuus mm. IoT laitteistoissa, kyberuhkat ja niihin varautuminen
 • Tekoälyn hyödyntäminen asiantuntijatyössä
Koulutusohjelman pituus on 6kk (12.12.2023 - 12.6.2024)
Koulutuksen tarkoituksena on työllistää sinut yhteistyöyritykseen ohjelman kautta. Tämä voi tapahtua ohjelman päätteeksi, tai jopa ohjelman aikana. Keskimäärin yli 80% osallistujista rekrytoituu uuteen rooliin koulutusohjelman päätteeksi.

Koulutus järjestetään pääasiassa lähitoteutuksena. Ohjelman koulutuskieli on suomi (vaadittava suomen kielen taito B1.1).

Ohjelman kokonaisuudesta n. 30% on asiantuntijakoulutusta ja 70% aktiivista työssäoppimista.

Meillä Sarasella saat yksilöllistä tukea rekrytointiprosessin alusta saakka sparrailun, ohjauksen ja valmennuksen merkeissä.

1. TE:n hakemuksen käsittelyn ja esivalinnan jälkeen kutsumme sinut haastatteluihin kanssamme.

2. Kun olemme päässeet tutustumaan sinuun tarkemmin, alamme edistämään hakuprosessiasi. Pääset kertomaan osaamisestasi potentiaaliselle yhteistyöyrityksellesi kätevästi Sarasen osaamisprofiilin kautta. Toimimme siis työnhaun agenttinasi.

3. Tarjoamme ja sovimme sinulle ajat esihaastatteluihin. Valintojen jälkeen solmimme sinun ja yrityksen välille koulutussopimuksen ohjelman ajaksi. Koulutuksen tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseen vakituiseen työsuhteeseen ohjelman päätteeksi.

Voit tutustua hakuprosessiin sekä koulutusohjelman kulkuun tarkemmin täältä!

Katso vastauksia työnhakijoiden usein kysyttyihin kysymyksiin täältä.