Kaikki ohjelmat

Industry 4.0 & Automation Academy

Suuntaa uudelle uralle teollisuuden tehtäviin - 6 paikkaa Satakunnassa

Sähköistä urasi! Ota uusimmat teknologiat haltuun ja kasva osaajaksi teollisten ratkaisujen pariin 

*** Hakuaika päättynyt. Katso avoimet haut ohjelmakalenterista. ******

Oletko aiemmin työskennellyt asentajana, mutta hommat eivät enää nappaa sellaisenaan? Tai onko sinulla insinöörin paperit takataskussa, eikä asiantuntijapesti siltikään aukea? Vai löytyykö sinulta kenties taustaa teknisten viritelmien parista harrastusten kautta ja sinua kiinnostaisi ura tekniikan alalla?

Järjestämme Satakunnassa Industry 4.0 & Automation Academy RekryKoulutuksen, joka on suunnattu sähkö- prosessi-, teollisuus- metalli- ja automaatioalan osaajille, jotka kaipaavat uralleen uutta nousua. Myös vahvan harrastuneisuuden omaavat hakijat kiinnostavat eri yrityksiä. Olemme saaneet mukaan ohjelmaan nimittäin ison joukon yrityksiä ja niissä olevat osaajatarpeet ovat tällä kertaa erityisen monipuolisia. Mitä tämä kaikki tarkoittaa? Jatka lukemista, niin jutun juoni selviää.

Rekrytoiva koulutus poikkeaa melkoisesti niin perinteisistä opinnoista kuin tavanomaisesta rekrytoinnistakin. Pääset työskentelemään yhteistyöyritykseesi jo heti ohjelman ensiaskeleista lähtien ja kasvattamaan osaamistasi käytännön työtehtävissä alusta saakka. Yritystyöskentelyn lisäksi saat oppimallesi teoriataustaa alasi arvostetuilta ammattilaisilta. Nämä teoriaopinnot tukevat käytännön työskentelyäsi ja vahvistavat ammattilaisuuttasi tulevaisuuttakin ajatellen. Perinteisestä rekrytoinnista poiketen sinun ei odoteta olevan alusta alkaen alan superosaaja, vaan tahto kehittyä on taitoa kunnioitettavampaa. Asenteesi ja motivaatiosi sekä toiveesi auttavat meitä etsimään ja löytämään juuri sinulle sopivimman roolin.

Ohjelmasta järjestettiin TE-live -hakijainfotilaisuus. Tutustu liven tallenteeseen tästä linkistä.

Ota yhteyttä

Leivo_Samuel

Samuel Leivo

Training Manager
samuel.leivo@saranen.fi
050 414 3304

Onko sinulla kysyttävää ohjelmasta tai avoimista rooleista? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin täältä tai ota yhteyttä projektitiimin yhteyshenkilöön!

 

Suurimpia valttejasi tulevissa tehtävissä ovat esimerkiksi

Ratkaisukeskeinen työotteesi

ratkaisukeskeisyys-icon

Halu kehittää osaamistasi

Oppiminen-kasvu

Tekniikka lähellä sydäntäsi

tech-ikoni-industry

Uteliaisuutesi uusiin asioihin

idea3

Etsimme ennen kaikkea motivoituneita ja oman ammattitaidon kehittämisestä innostuneita uusia henkilöitä, olitpa esimerkiksi alalle astuva tulevaisuuden tekijä taikka jo kokemusta enemmän kerryttänyt osaaja. 

Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiintoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli useiden yhteistyöyrityksiemme joukosta. Hae mukaan pian - odotamme hakemustasi!

Industry 4.0 & Automation Academy on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille sekä pian päättyvässä työsuhteessa oleville työnhakijoille. Koulutus järjestetään yhteistyössä Sarasen, TE-palveluiden ja ELY-keskuksen kanssa.

Aito mahdollisuus vaikuttaa uraasi - ohjelma pähkinänkuoressa

Kasva nopeasti uuteen työhön

Uusi työ vai uusi osaaminen? Mitä jos valitsisit molemmat.

Industry 4.0 & Automation Academy RekryKoulutus on muutakin kuin pelkkä koulutus, sillä se yhdistää uudet työtehtävät ja asiantuntijakoulutuksen tehokkaasti yhteen pakettiin. Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan osaamiseesi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat asiantuntijuuttasi niiden taitojen parissa, joista alalla puhutaan. Koulutuksen tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseemme 5 kk mittaisen ohjelman päätteeksi. Viiden kuukauden jakson aikana pääset tutustumaan työyhteisöön ja lopullisiin työtehtäviin jo ennalta ja löydät oikeat työkalut tulevassa roolissasi menestymiseen.

Industry 4.0 & Automation Academy on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille sekä pian päättyvässä työsuhteessa oleville työnhakijoille. Koulutus järjestetään yhteistyössä Sarasen, TE-palveluiden ja ELY-keskuksen kanssa.

 

Työsopimus -uusi työ
Löydä omannäköisiä työtehtäviä

Mihin suuntaan haluaisit uraasi taivuttaa?

Ohjelma tarjoaa sinulle mahdollisuuden vaikuttaa työurasi suuntaan ja siihen, miltä seuraava roolisi voisi näyttää. 

Uteliaisuus uusia aiheita ja teknologioita kohtaan, sekä innostus oman ammattitaidon kehittämiseen ovat suurimpia valttejasi, olitpa urasi alkutaipaleella oleva tekijä tai jo kokeneempi asiantuntija. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme sinut kasvamaan ohjelman aikana uuteen tehtävääsi!

Avoimia rooleja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa hakijoiden osaamisen ja mielenkiintojen mukaisesti. Ohjelmasta voit työllistyä esimerkiksi seuraaviin uudistuvan teollisuuden rooleihin:

 • Automaatiojärjestelmien asiantuntija
 • Electrical engineer
 • Software engineer
 • R&D engineer
 • Sähkötekniikan asiantuntija
 • Tuotekehitysinsinööri
 • Konsultti älykkään teollisuuden projekteihin
 • Projektipäällikkö
 • Teollisuuden älykkäiden järjestelmien asiantuntija 
Useita rooleja tarjolla
Nostetta osaamiseen huippukoulutuksesta

Ajantasaisinta koulutusta alan huipulta. 

Saat ohjelman aikana laadukasta koulutusta alan johtavilta tekijöiltä ja pääset kasvattamaan osaamistasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat nyt ja tulevaisuudessa. Opit eivät jää pelkästään ajatuksen tasolle, vaan pääset hyödyntämään oppimaasi kätevästi uusissa työtehtävissäsi, roolistasi riippumatta.

Ohjelma on osallistujille maksuton.

Koulutuksessa pääset uppoutumaan mm. seuraaviin aiheisiin:

 • Automaatiojärjestelmät
 • Logiikkaohjelmointi
 • CAD-suunnittelu
 • Tekoäly ja koneoppiminen teollisuuden automaatioissa
 • IoT-teknologiat
 • C & C++ -ohjelmointi
 • Tietoturva ja tietosuoja
 • Modernit työelämän taidot

Koulutusta
Saranen työnhaun agenttinasi

Vähennät työpaikkojen hakuammuntaa ja hakemuksien määrää.

Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi hakemasi ohjelman rekrytoiviin yhteistyöyrityksiin, jonka kautta pääset kertomaan taustastasi, osaamisestasi ja motivaatiostasi kaikkiin avoimiin paikkoihin kätevästi vain yhden hakemuksen kautta. Näin et sulje ovia erikseen miltään mahdollisuudelta.

Me Sarasella tuemme sinua hakuprosessin aikana ja etsimme sinun profiiliisi sopivia työmahdollisuuksia yhteistyöyrityksiemme joukosta. Tavoitteemme on löytää juuri sinun osaamistasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli!

Asiantuntija

Osallistujatarinoita Sarasen ohjelmista

Sarasen rekrytoiva koulutusohjelma mahdollisti pääsyn omalle alalle uudessa maassa. Ohjelma auttoi minua pääsemään pois tehdastöistä ja takaisin tietokoneen ääreen, jossa olen omimmillani.

Lue koko juttu täältä!

-Fredrik Wickström, Design Engineer, Mipro Oy

fredrik-wickstrom-mipro-saranen-referenssi
Parasta ohjelmassa oli päästä tekemään ohjelmointihommia ohjelmistoalan yritykseen ja samalla opiskella kuumimpia teknologioita koulutuspäivinä. Koulutuspäivät olivat antoisia välipäiviä työnteolle ja oli mukavaa opiskella motivoituneessa porukassa. Code Academyn kautta sain mahdollisuuden näyttää oman motivaation, oppimiskyvyn sekä taidot rekrytoivalle yritykselle ilman paineita.

Lue koko juttu täältä!

-Samu Heikkinen, Junior Software Developer, Cloudia Oy

saranen osallistujatarina
Olen todella tyytyväinen, että lähdin mukaan. Ohjelman ajan sain oppia tuoreita teknologioita ja vaihtaa arvokkaita näkökulmia muiden osallistujien kanssa. Koulutusohjelma oli itselleni paras vaihtoehto, sillä prosessi on selkeä ja tähtää aina työllistymiseen. 
 
Lue koko juttu täältä!

-Jukka Immonen, Service Manager, Fastroi Oy

saranen osallistujatarina code academy
Rekrytoiva koulutusohjelma on todellakin ollut hyödyllinen vaihe urallani, ja voin tämän kokemuksen perusteella suositella sitä. Suosittelisin koulutusohjelmaa sellaisille ihmisille, jotka tuntuvat olevan jumissa nykyisen uransa kanssa. Erityisesti alanvaihtajille tämä on erinomainen väylä uusille urille, sillä koulutukseen ei tarvitse sitoutua vuosikausiksi toisin kuin perinteisemmässä opiskelussa.

Lue Annin koko tarina täältä!

-Anni Mönttinen, Junior Software Engineer, Nolwenture

mimmit-koodaa-saranen-1
Code Academy laajensi osaamistani, vaikka osa sisällöstä olikin tuttua aikaisemmista työtehtävistä. Pääsin koulutusohjelman aikana tutustumaan itselleni uusiin teknologioihin ja opiskelemaan mielenkiintoisia uusia aiheita. Parasta koulutuksessa oli hyvin suunnitellut sisällöt ja laadukkaat kouluttajat. Ohjelman jälkeen sain työpaikan yhteistyöyrityksestäni.

Lue koko juttu täältä!

 

-Olli Sivonen, Software Developer, Arbonaut Oy

code academy saranen osallistujatarina
0 / 0

Avoimet roolit

Avoimia paikkoja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa taustasi ja mielenkiintojesi mukaisesti.

Mahdollisuuksia on mm. automaation, asennuksen, laiteläheisen ohjelmoinnin, sähkön, teollisuuden älykkäiden ratkaisujen ja teknologisten innovaatioiden parissa.

Päivitämme alle avoimia rooleja jatkuvasti hakuajan aikana uusien tarpeiden syntyessä. Tällä hetkellä yritykset etsivät joukkoihinsa uusia osaajia mm.seuraavilla nimikkeillä:

 • automaatioasentaja
 • automaatiosuunnittelija
 • automaatioinsinööri
 • automaatioasiantuntija
 • automaatio-ohjelmoija
 • asentaja
 • sähkösuunnittelija
 • sähkö ja automaatioasiantuntija
 • projektipäällikkö
 • koestaja/testaaja

Listattujen paikkojen lisäksi voit hakea myös moniin muihiin rooleihin. Huomioithan siis, että kaikkien yritysten tarpeet eivät ole julkisesti näkyvillä. Haemme yrityspaikkoja myös hakijalähtöisesti, joten hae rohkeasti mukaan!

Mikäli kiinnostut erityisesti jostain alla olevasta yrityksestä ja siellä avoinna olevasta tehtävästä, mainitse yrityksen nimi hakulomakkeen “yritykset, joista olen kiinnostunut” -kohdassa. 


Sermatech
Sermatech on jo vuodesta 1976 toiminut kotimainen täyden palvelun automaatiotalo. Palveluvalikoimamme kattaa mekaniikka-, sähkö-, ja automaatiosuunnittelun, valmistus- ja asennuspalvelut, kokonaisprojektitoimitukset, tuotantolinjat ja robottisolut sekä erikoiskoneet ja -laitteet.

Toimipisteemme sijaitsevat Ulvilassa, Raumalla, Raisiossa ja Seinäjoella.

Automaatiosuunnittelija
Työskentelet sähköautomaatioprojektien, kokonaistoimitusten ja suunnittelu-/asiantuntijapalvelujen parissa. Toimintaympäristömme on laaja ja asiakaskuntamme koostuu pääosin energiateollisuuden ja valmistavan teollisuuden yrityksistä, mutta teemme monipuolisia ja vaihtelevia projekteja myös eri aloille.  Ensisijainen työpisteesi on Raumalla tai Ulvilassa mutta tarjoamme mahdollisuutta työskennellä joustavasti etänä tai muissa toimipisteissämme.  Toivomme sinulta:

 • logiikkaohjelmoinnin tuntemusta (mm. Siemens)

 • matkustusvalmiutta, pääosin kotimaassa 

 • oman auton käyttömahdollisuutta

Teollisuusrobottien ja konenäköratkaisujen tuntemus on plussaa, mutta ei välttämätöntä. Työllistyessäsi meille saat mukavat työkaverit, perehdytyksen työhösi ja monipuolisia työtehtäviä lähes kaikilla teollisuuden aloilla!  

Rauma Plan / Planneri Group
Planneri Group konserniin kuuluu Planneri Oy ja Rauma Plan Oy. Toimimme suunnittelualan erikoisosaajina asiakkaan tarpeen mukaisessa laajuudessa.
Ammattitaitoinen henkilökuntamme työskentelee usein myös asiakkaidemme tiloissa tai projekteissa ympäri maailman.
Liiketoiminta-alueisiimme kuuluu meriteollisuus, talotekniikka ja teollisuuden palvelut.Tällä hetkellä työllistämme noin 50 henkilöä eri toimipisteissämme.
Meillä on konttorit Raumalla, Laitilassa sekä Tampereella.

 

Automaatiosuunnittelija
Asiakkaiden tuotteisiin tai tuotantoon liittyvien suunnittelutehtävien suorittaminen vaatimusten ja määräysten mukaisesti itsenäisesti tai työryhmässä, osana yhtiön automaatiosuunnitteluryhmää. Olet halukas ja kyvykäs omaksumaan uutta ja selviät normaalissa työympäristössä ilman merkittäviä rajoitteita. Pystyt suoriutumaan  työssäsi ja hoidat oman tonttisi, tarvittaessa toisten tukemana, kuntoon suunnitellusti ja sovitusti.

Rauma Plan 
Planneri Group konserniin kuuluu Planneri Oy ja Rauma Plan Oy. Toimimme suunnittelualan erikoisosaajina asiakkaan tarpeen mukaisessa laajuudessa.
Ammattitaitoinen henkilökuntamme työskentelee usein myös asiakkaidemme tiloissa tai projekteissa ympäri maailman.
Liiketoiminta-alueisiimme kuuluu meriteollisuus, talotekniikka ja teollisuuden palvelut. Tällä hetkellä työllistämme noin 50 henkilöä eri toimipisteissämme.
Meillä on konttorit Raumalla, Laitilassa sekä Tampereella.

 
Projektipäällikkö sähkö- ja automaatiopuolelle

Osallistut asiakkaiden ongelmien ratkaisijana ja tekemisen mahdollistaja, sekä mahdollisesti alan syvällisenä osaajana projektien läpivientiin. Osaamisen mukaan pääse vastaamaan eri osa-alueista ja henkilöstöstä projekteissa sekä työn etenemisestä tavoitteiden mukaisesti. Tunnet yrityksen perusprosessit ja ymmärrät niistä ainakin perusteet sekä omaat tarvittavat perustaidot tuloksellisesta projektin johtamisesta. Rakettitieteilijä ei tarvitse olla, älykkyyttä enemmän tarvitset viisautta.  Tehtävässäsi sinun tulee pystyä toimimaan erilaisten ihmisten kanssa ja pystyt saamaan jokaisesta hyvät ominaisuudet esiin.

Teollisuuspalvelu Tenkanen
Teollisuuspalvelu Tenkanen Oy on satakuntalainen, vuonna 2017 perustettu, teollisuusalan yrityksiä palveleva insinööritoimisto. Tarjoamme asiakkaillemme mekaanisen sekä prosessipuolen suunnitteluun, projektinhallintaan ja asennusvalvontaan liittyviä palveluja ja osaamista.

Tehdassuunnittelija

Haemme yritykseen henkilöä kasvamaan ja kehittymään mekaanisen puolen tehdassuunnittelijaksi. Työhösi kuuluisi tulevaisuudessa osaamisesi mukaan kone, layout, putkisto- ja teräsrakennesuunnitteluun liittyviä tehtäviä.

Odotamme sinulta:
-Soveltuvaa teknistä koulutusta (insinööritutkinto)
-Vähintään yhden 3D CAD- ohjelman osaamista
-Englannin kielen taitoa
-Halukkuutta uusien asioiden oppimiseen ja itsensä kehittämiseen 

Kone Kuusisto

Kone Kuusisto Oy on automaatioratkaisuja toimittava yritys. Tarjoamme asiakkaillemme automaatioon suunnittelu-, valmistus-, ohjelmointi- ja asennuspalveluita sekä projektitoimituksia. Meillä onkin ollut yli 160 projektia, mihin olemme tehneet yli 300 ohjauskeskusta ja projektien ollessa yksinkertaisesta kuljetinohjauksesta monimutkaiseen logistiikkalajitteluun. Pyrimmekin jatkuvasti kehittämään uusia ratkaisuja asiakkaidemme muuttuviin tarpeisiin samalla pysyen teknologian edelläkävijänä. Toimipisteemme on Säkylässä, mutta projektit ja työkohteet kattavat koko Suomen.

Mekaniikkasuunnittelija

Etsimme työyhteisöömme mekaniikkasuunnittelijaa. Työtehtävänäsi on mekaniikkasuunnittelu lähinnä kappaletavaran käsittelyssä ja sisälogistiikassa. Sinun ei tarvitse olla valmis osaaja, mutta eduksi on, jos sinulta löytyy kokemusta esimerkiksi mekaniikkavalmistuksesta, automaatioista, 2D- ja 3D-suunnittelusta (layoutit ja mallinnus) ja projektityöstä. Tärkeintä on kuitenkin, että sinulla on aidosti halua oppia uutta ja kehittyä alan ammattilaiseksi.Työssä on hyötyä itseohjautuvasta työotteesta, ongelmanratkaisutaidoista sekä kykyä toimia asiakasrajapinnassa.

Tarjoamme sinulle

 • mukavan työyhteisön,
 • viimeisintä tekniikkaa ja toimintatapoja
 • mahdollisuuden kehittyä ja kehittää
 • etätyömahdollisuuden

 

Saidok Oy

Saidok Oy sähkö-, automaatio- ja instrumentointialan palveluyritys. Toimimme kotimaisilla ja ulkomaisilla markkinoilla ja tarjoamme asiakkaillemme kokonaisratkaisujen lisäksi palveluita projektin elinkaaren kaikkiin vaiheisiin hankekartoituksista käyttöönottoon. Toimipisteemme sijaitsee Porissa.

Meiltä saat haasteellisen ja monipuolisen työn mielenkiintoisessa, rennossa ja kannustavassa työyhteisössä. Tarjoamme kilpailukykyisen palkan, hyvät henkilöstöedut, joustavat työajat, mahdollisuuden etätöihin ja kehittyä omien kykyjesi ja kiinnostustesi mukaan. Matkustusvalmius, kyky itsenäiseen työskentelyyn, oma-aloitteisuus, ongelmanratkaisukyky ja oman auton käyttömahdollisuus katsotaan eduksi. Kommunikoit suomeksi ja englanniksi sekä suullisesti että kirjallisesti.

Logiikkaohjelmoija / Automaatiojärjestelmäosaaja

Automaatiosuunnittelijana toimit sekä omissa että asiakkaidemme projekteissa. Työtehtävät vaihtelevat osaamisen ja kiinnostuksen mukaan ohjelmistosuunnittelusta käyttöönottoihin ja kehitystyöhön. Toivomme sinulta kiinnostusta automaatiotekniikkaan ja intohimoa oppia uutta.

Cupori

Cupori on johtava kuparisten LV-asennusputkien toimittaja Pohjoismaissa ja yksi suurimmista teollisuusputkien toimittajista Euroopassa. Luomme asiakkaillemme kannattavaa kasvua ja kehitämme teollisuutta kestävästi tuotetuilla ja monipuolisilla kupariratkaisuilla. Toimitamme tuotteet Länsi-Suomen rannikolta Porista ympäri maailmaa – laadusta ja aikataulusta tinkimättä.

Kunnossapidon mekaaninen asentaja

Etsimme Cupori Oy:lle kunnossapidon mekaanista asentajaa. Työtehtävänäsi on hoitaa kone- ja laitehuoltoja, korjaamista ja asennusta. Sinun ei tarvitse olla valmis osaaja, mutta eduksesi on jo ennestään alalta kerätty kokemus tai insinööritutkinto. Työn luonteen takia olisi tärkeää, että sinulta löytyy sosiaalisen luonteen lisäksi palveluasennetta ja olet innostunut oppimaan uutta. Työ itsessään opettaa, joten tulet varmasti saamaan paljon uutta osaamista ja pääset mukaan mielenkiintoiseen työympäristöön.

Risutec

Risutec on Nakkilassa sijaitseva maailman johtava metsänuudistuskoneiden valmistaja. Päämarkkinamme sijaitsee Etelä-Amerikassa, Euroopassa ja Kaakkois-Aasiassa.

Huoltoneuvoja

Huoltoneuvoja toimii tiiviissä yhteistyössä asentajien kanssa maailmalla, joten matkustelu ja hyvä kielitaito ovat olennaisessa roolissa. Työtehtäviin kuuluu myös mm. koulutusmateriaalien sekä ohjekirjojen koostamista. – Huoltoneuvojan roolissa saa työskennellä itsenäisesti, eikä voi pelätä tarttua myynnillisiin tehtäviin. Asiakasrajapinnassa toimiessa tarvitaan asiakaspalveluhenkisyyttä ja hyviä sosiaalisia taitoja.

 • Automaatiojärjestelmien asiantuntija
 • Electrical engineer
 • Software engineer
 • R&D engineer
 • Sähkötekniikan asiantuntija
 • Tuotekehitysinsinööri
 • Konsultti älykkään teollisuuden projekteihin
 • Projektipäällikkö
 • Teollisuuden älykkäiden järjestelmien asiantuntija 

Näin haet mukaan

1. Jätä TE-palveluiden hakemus

Voit hakea Industry 4.0 & Automation Academy RekryKoulutukseen, jos olet työttömänä tai työttömyysuhan alaisena. Varmista myös, että työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Esivalinta koulutukseen tehdään TE-toimiston hakemuksen tietojen perusteella, joten perustele hakemuksesi huolellisesti. 

Täytä ensin TE-palveluiden hakemus sekä sen jälkeen Sarasen osaamisprofiili alta.

Koulutusnumero : 716787

2. Täytä Sarasen osaamisprofiili

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi meille! Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi kaikkiin ohjelman rekrytoiviin yrityksiin - anna siis osaamisesi ja motivaatiosi näkyä! Jos tähtäimessäsi on joku tietty yrityspaikka, voit kertoa tästä myös profiilisi yhteydessä.

Osassa rooleja hakijalta tarvitaan sähköalan pätevyyksiä ja monessa paikassa ajokortti on pakollinen. Mainitsethan osaamisprofiilissasi siis, jos omaat jomman kumman tai molemmat.

Mitä aiemmin hakuaikana haet koulutusohjelmaan, sitä paremmin pystymme syventymään tilanteeseesi ja auttamaan uratavoitteidesi saavuttamisessa.

Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä viimeistään haun päätyttyä. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen.

 

Usein kysytyt kysymykset

Olemme koonneet tähän osion kysymyksiä ja sen perusteella, minkälaiset asiat ovat mietityttäneet aiempiin RekryKoulutuksiimme osallistuvia henkilöitä. 

Industry 4.0:lla viitataan teollisuuden vallankumouksen uuteen, neljänteen vaiheeseen, jossa digitalisaatio kohtaa teollisuuden. Industry 4.0 pyrkii yhdistämään älykkään automaation, tietotekniikan, langattomat tiedonsiirtojärjestelmät ja analytiikan toimivaksi kokonaisuudeksi. Sen tavoitteena on kehittää älykkäitä tehdasjärjestelmiä, joissa koneet, järjestelmät ja prosessit kommunikoivat keskenään reaaliajassa ja mahdollistavat tehtaan automatisoinnin ja optimoinnin.

Tällä hetkellä useat yritykset ovat siirtymässä perinteisestä teollisuudesta kohti uutta ja modernia tuotantoa. Vähitellen teollisuus tulee uudistumaan kaikkialla ja samalla myös kaikki asiantuntijat tulevat tarvitsemaan aiheeseen liittyvää lisäkoulutusta.

Industry 4.0 & Automation Academy RekryKoulutus on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille. Myös määräaikaisessa työsuhteessa olevat henkilöt, joiden työsuhde päättyy ennen koulutusohjelman alkua, voivat hakea ohjelmaan. Hakijoiden työnhaun tulee olla voimassa TE-palveluissa tai kuntakokeilussa.

Eri yritykset etsivät hyvin erilaisia osaajia ja Industry 4.0 & Automation Academyyn ei ole olemassa mitään lukittuja koulutusvaatimuksia. 

Koulutus sopii osaajille, joilla on jonkinlaista teknistä taustaa joko työn tai harrastusten kautta hankittuna.

Olemme listanneet tähän muutamia konkreettisia esimerkkejä sopivista koulutustaustoista. Älä kuitenkaan liikaa tartu niihin, vaan tarkastele niitä suuntaa antavina. 

Ammattikoulupohja:

 • sähköasentaja
 • automaatioasentaja
 • kunnossapitäjä
 • teollisuuden kunnossapito
 • metalliala
 • sähköteknikko

Insinööritausta:

 • automaatioinsinööri
 • sähköinsinööri
 • prosessitekniikan insinööri
 • teollisuuden insinööri
 • AMK insinööri
 • diplomi-insinööri

Arvostamme hakijoiden taustaa erityisesti seuraavilta aloilta: sähkö- ja automaatioala, rakennusala, energiatalous, tuotekehitys, tuotanto, metalliala, robotiikka, logiikka, konekielinen ohjelmointi.

Koulutusohjelman pituus on 5kk. 

Koulutusohjelman ajankohta: 12.12.2023-15.5.2024 (lomajakso 19.2.-23.2.)

Koulutuspäivät järjestetään etätoteutuksena. Ohjelman koulutuskieli on suomi. 

Ohjelman kokonaisuudesta n. 30% on asiantuntijakoulutusta ja 70% aktiivista työssäoppimista.

Alustava koulutussisältö:

 • Automaatiojärjestelmät
 • Logiikkaohjelmointi
 • CAD-suunnittelu
 • Tekoäly ja koneoppiminen teollisuuden automaatioissa
 • IoT-teknologiat
 • C & C++ -ohjelmointi
 • Tietoturva ja tietosuoja
 • Modernit työelämän taidot

Kyllä näet. Voit katsoa TE-liven tallenteen TE-liven sivuilla tai suoraan alla olevasta videosta.

 

 

Katso vastauksia työnhakijoiden usein kysyttyihin kysymyksiin täältä.