Kaikki ohjelmat

Microsoft Azure Academy F.E.C.

Vie taitosi pilviin ja löydä omannäköinen työ Microsoft Azure Academy -rekrytoivasta koulutusohjelmasta

Hakuaika päättynyt! Katso kaikki avoinna olevat haut ohjelmiin täältä!

 

Vie taitosi pilviin ja kiihdytä uudelle uralle

Nautitko ongelmanratkaisusta? Innostaako sinua pilvipalvelut ja mahdollisuus työskennellä IT-projektien ja cloud-pohjaisten innovaatioiden parissa? Kiinnostaako kenties koodaus tai palvelinympäristöt? Kauttamme saat mahdollisuuden viedä taitosi pilviin ja löytää omannäköisen työn Azuren parissa. 

Toteuttamiemme Microsoft Akatemioiden kautta jo lähes 400 tekijää on löytänyt uuden työn pilviratkaisujen parissa. Edellisen vastaavan toteutuksemme työllistymisprosentti tehtäviin oli 100 %. Oletko sinä seuraava?

Read more about the program in English here.

Uusi työ vai uusi osaaminen? Mitä jos valitsisit molemmat

Uusille pilvipalveluosaajille on syntynyt suuri kysyntä, kun yhä useampi yritys siirtyy on-premise-tekniikoista pilviteknologioiden käyttöön. Microsoft Azure -pohjaisten ratkaisujen suosio on erityisesti kovassa nousussa, ja mikäli CV:stäsi löydät maininnan "Azure", niin olet tällä hetkellä äärimmäisen kysytty osaaja. 

Nyt toteutettavan Microsoft Azure Academyn kautta sinulle avautuu mahdollisuus kiihdyttää uudelle uralle ja kasvaa kysytyksi osaajaksi. Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla vielä hakuvaiheessa valmis asiantuntija – me autamme sinut kasvamaan uuteen rooliisi! Nyt käynnistyvän ohjelman kautta mahdollisuuksia on tarjolla esimerkiksi:

checkmarkUusille osaajille ja alanvaihtajille

Oletko pilvipalveluista, ongelmanratkaisusta ja teknisistä ratkaisuista innostuva tekijä ja etsit väylää hyödyntää taitojasi uudella alalla? Ohjelma avaa monia ovia erilaisiin junior-tason IT-rooleihin kuin myös Service desk- ja IT-tuen tehtäviin.

checkmark

Vastavalmistuneille ja nouseville kyvyille

Oletko järjestelmällinen ja kehittymishaluinen tulevaisuuden osaaja, joka ei pelkää kehittyä entisestään? Hyppää hommiin, joissa pääset hyödyntämään IT-alan tai muun soveltuvan tutkinnon koulutuskokemustasi yhä paremmin. Jos suuntanasi on tavoitella työtä esim. järjestelmäkehitys-, ohjelmisto- tai vaikkapa konsultatiivissa asiantuntijatehtävissä, haluamme ehdottomasti kuulla sinusta lisää!

checkmark

Vastaavista työtehtävistä kokemusta jo omaaville

Oletko IT-alalta jo työkokemusta omaava tekijä ja haluat kasvattaa asiantuntijuuttasi Azuren parissa? Kiinnostaako sinua järjestelmäintegraatiot, ohjelmistokehitys, palvelinympäristöt tai tekoälyn hyödyntäminen? Tarttumapintasi mm. Pythonista, R:stä, SQL-tehtävistä tai muista pilvipohjaisista alustoista vauhdittaa sinua entisestään.


Uusien osaajien rekrytointi tapahtuu Microsoft Azure Academy F.E.C -rekrytoivan koulutusohjelman kautta. Kuuden kuukauden mittaisen ohjelman aikana pääset hyödyntämään vahvuuksiasi uusissa tehtävissäsi sekä syventämään samanaikaisesti asiantuntijuuttasi alan johtavien tekijöiden opastamana.

Ohjelma järjestetään yhteistyössä ELY-keskuksen, TE-palveluiden, Sarasen, Microsoftin ja rekrytoivien yritysten kanssa. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen. Voit hakea koulutusohjelmaan, mikäli olet tällä hetkellä työttömänä työnhakijana tai työttömyysuhan alaisena ja työnhakusi TE-palveluissa tai kuntakokeilussa on voimassa.  

Ohjelmasta järjestetään infolive torstaina 27.4. klo 13.00! Liity linjoille tai katso livestä ilmestyvä tallenne omaan tahtiisi. Live/tallenne löytyy täältä!

 

Ota yhteyttä

emilia-ryynanen-saranen

Emilia Ryynänen

Project Specialist
emilia.ryynanen@saranen.fi
044 460 2340

Heräsikö sinulla kysyttävää ohjelmasta, avoimista rooleista tai koulutuksen sisällöstä? Ota yhteyttä, autamme mielellämme!

Suurimmat valttisi hakijana

Analyyttinen ja ratkaisukeskeinen otteesi

Oppiminen-kasvu

Lähestyt tehtäviä analyyttisellä ja ratkaisukeskeisellä asenteella etkä hätkähdä, jos et pääse ratkaisuun kertaheittämällä. Aina ei tarvitse olla heti oikeassa, ei edes joka kerta. Innostuksesi oman osaamisen kasvattamiseen ovat suurimmassa arvossa, olipa taustasi minkälainen tahansa. 

Intohimosi osaamisesi kasvattamiseen

Asiantuntija

Sinulla saattaa olla kokemusta jostain palvelinympäristöstä (Linux,Windows) esimerkiksi järjestelmäasiantuntijan tai service desk-roolissa. Tavoitteenasi on nyt kehittyä entisestään. Uteliaisuutesi uusia aiheita, teknologioita ja työskentelytapoja kohtaan ratkaisee.

Kiinnostuksesi pilvipalvelu-tehtäviin

Pilvipalvelut

Hahmotat teknisiä kokonaisuuksia ja uusien järjestelmien sujuva haltuunotto käy sinulta luonnostaan. Lisäksi ilahdumme, jos olet käyttänyt aiemmin erilaisia teknisiä järjestelmiä ja sinua kiinnostaa syventyä jatkossa pilviosaamiseen.

Vaikuta aktiivisesti uraasi - ohjelman monet hyödyt

Kiihdytä nopeasti uuteen työhön

Uusi työ vai uusi osaaminen? Mitä jos valitsisit molemmat.

Microsoft Azure Academy F.E.C (Further Educated with Companies) -rekrytoiva koulutusohjelma on muutakin kuin pelkkä koulutus, sillä se yhdistää uudet työtehtävät ja asiantuntijakoulutuksen tehokkaasti yhteen pakettiin. Kuuden kuukauden jakson aikana pääset tutustumaan työyhteisöön ja lopullisiin työtehtäviin jo ennalta ja löydät oikeat työkalut tulevassa roolissasi menestymiseen. Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan osaamiseesi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat asiantuntijuuttasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat. Koulutuksen tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseemme 6 kk mittaisen ohjelman päätteeksi. Ohjelman koulutuskieli on englanti.

Työsopimus-uusi työ
Löydä omannäköisiä tehtäviä

Mihin suuntaan haluaisit uraasi viedä?

Ohjelma tarjoaa sinulle mahdollisuuden vaikuttaa aktiivisesti työurasi suuntaan ja siihen, miltä seuraava roolisi voisi näyttää. Uteliaisuus uusia aiheita ja teknologioita kohtaan, sekä innostus oman ammattitaidon kehittämiseen ovat suurimpia valttejasi, olitpa urasi alkutaipaleella oleva tekijä tai jo kokeneempi asiantuntija. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme sinut kasvamaan ohjelman aikana uuteen tehtävääsi!

Avoimia rooleja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa hakijoiden osaamisen ja mielenkiintojen mukaisesti.

Useita rooleja tarjolla
Hanki ajantasaisinta osaamista

Ajantasaisinta koulutusta alan huipulta.

Saat ohjelman aikana laadukasta koulutusta alan johtavilta tekijöiltä ja kasvattamaan osaamistasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat nyt ja tulevaisuudessa. Opit eivät jää pelkästään ajatuksen tasolle, vaan pääset hyödyntämään oppimaasi kätevästi uusissa työtehtävissäsi, roolistasi riippumatta. Koulutusta on yhteensä noin 30% ohjelmasta. Pääset tutustumaan koulutussisältöön tarkemmin täältä. 

Asiantuntijakoulutuksen lisäksi saat ohjelman kautta mahdollisuuden suorittaa arvokkaan Microsoft Azure sertifikaatin (Azure Administration AZ-104) ilmaiseksi. Sertifikaatti on yksi tehokkaimmista keinoista osoittaa asiantuntijuutesi myös tulevaisuutta silmällä pitäen.

Ohjelma on osallistujille maksuton.

Koulutusta
Saranen työnhaun agenttinasi

Vähennä työpaikkojen hakuammuntaa ja hakemuksien määrää.

Hakemuksesi yhteydessä täytettävä Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi hakemasi ohjelman rekrytoiviin yhteistyöyrityksiin, jonka kautta pääset kertomaan taustastasi, osaamisestasi ja motivaatiostasi.

Me Sarasella tuemme sinua hakuprosessin aikana ja etsimme sinun profiiliisi sopivia työmahdollisuuksia yhteistyöyrityksiemme joukosta. Tavoitteemme on löytää juuri sinun osaamistasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli!

Konsultointi

Osallistujatarinoita

Sarasen toteuttama Microsoft Azure Akatemia oli elämäni parhaita päätöksiä, enkä ole vuosiin tuulettanut niin kovaa kuin silloin kun kuulin että pääsin ohjelmaan mukaan. Ohjelma yhdisti minut ja täydellisen työpaikan joka on alansa huippuja, jossa on kannustava ja rento ilmapiiri ja joka antaa minun kasvaa uutena IT-alan ammattilaisena omaan tahtiini. Azure akatemia on ehdottomasti paras vaihtoehto, jos olet vaihtamassa alaa ja olet kiinnostunut IT-alasta ja pilvipalveluista!

 


 

-Niko Apajainen (Azure Academy 2021), Cloud Consultant, Knowit

niko-a-microsoft-azure-data-akatemia-saranen-rekrytoiva-koulutusohjelma-rekrykoulutus
Itselleni parasta Microsoft Azure Academyssä ehdottomasti oli oman suunnan ja fokuksen löytäminen työurallani. Haaveena oli aina tehdä "sitä jotain" IT-alalla, mutta Saranen auttoi sen löytämisessä ja antoi työkalut siellä menestymiseen.

 

-Ville M. (Azure Academy 2021), Junior Consultant, Verco

ville-m-azure-data-akatemia-saranen-osallistuja-referenssi
Jos olet hakenut töitä niska limassa etkä tunnu pääsevän puusta pitkään niin koulutusohjelma on yksi vaihtoehto, jota ehdottomasti kannattaa harkita. Alanvaihtajana pääset opiskelemaan uutta ammattitaitoisten kouluttajien johdolla, alalla jo olevana pääset näppärästi päivittämään osaamistasi ja todennäköisesti innokkuudella ja hyvällä suorituksella varmistat itsellesi työpaikan.

 

-Riina Juntunen, Elisa Appelsiini Oy

saranen-testimonial-hakijakokemus-1
Ohjelman päätyttyä sain työsopimuksen ja nyt olen itseäni nuorempien ohjauksessa opettelemassa palveluiden teknisiä tehtäviä sekä toimin melko itsenäisesti erään pilvikokonaisuuden palvelupäällikkönä. Tiimissä on työkavereina muun muassa kaksi muutakin Microsoft Akatemian alumnia. Koulutusohjelman kautta pääsin uusille vesille työuralla – ja niillä on jännää purjehtia!

Lue koko tarina tästä!

 

-Risto Sivonen, System Specialist, CSC

190919B_3964_Photo_PasiSalminen_com
Koulutusohjelma oli kaikkiaan erinomainen, sillä työttömyyteni loppui, opin paljon uutta Azuresta ja muista Microsoftin palveluista sekä tutustuin koulutuksen aikana eri taustoista tuleviin ihmisiin ja sain motivaatiota jatkaa itsenäistä kehitystäni IT-alalla.

Lue koko tarina tästä!

 

-Sami Knaappila, Software Developer, TietoEVRY

testimonial-referenssi-kuvitus-1
0 / 0

Avoimet roolit

Avoimia paikkoja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa taustasi ja mielenkiintojesi mukaisesti.

Päivitämme avoimia rooleja jatkuvasti hakuajan aikana uusien tarpeiden syntyessä. Listattujen paikkojen lisäksi voit hakea myös moniin muihiin rooleihin. Huomioithan siis, että kaikkien yritysten tarpeet eivät ole julkisesti näkyvillä. Haemme yrityspaikkoja myös hakijalähtöisesti - hae siis rohkeasti mukaan!

Aiemmista Microsoft Azure Academy toteutuksista osallistujia on työllistynyt mm.seuraaviin rooleihin: 

 • Cloud Engineer 
 • Integraatioasiantuntija 
 • IT Support Specialist 
 • Pilvipalveluasiantuntija 
 • Azure-konsultti 
 • Data Analyst
 • Data Engineer
 • Data Scientist
 • Data Consultant

Altivo

Altivo on IT-palvelutoimittaja, joka pyrkii ratkaisemaan arjen ongelmia, sekä vaativia liiketoimintahaasteita teknologian avulla. Haluamme tarjota korkean teknologiaosaamista tukemaan asiakkaidemme liiketoiminastrategiaa, sekä rakentaa vahvoja suhteita kaikessa mitä teemme. Meillä kaikki lähtee muutoksesta ja muutoshalusta: oli se sitten käyttäjä-, liiketoiminta- tai teknologia lähtöistä. Muutoksella ja tarkkaan suunnitelluilla malleilla kasvatetaan työn tehoa ja mielekkyyttä, sekä mahdollistetaan IT-infrastruktuurin kevyemmät käyttökustannukset. Tarjoamme koko IT-ympäristön ylläpidon, tietoturvan, valvonnan, sekä raportoinnin ja rutiinien automatisoinnin. Lue lisää palveluistamme ja meistä: www.altivo.fi

Järjestelmäasiantuntija

Oletko liiketoiminnasta kiinnostunut ja pilvimaailman omakseen kokeva IT-alaa jo tunteva oppimishaluinen ja motivoitunut tekijätyyppi? Meillä on toimintaa neljällä eri paikkakunnalla. Etsimme ohjelman kautta joukkoomme järjestelmäasiantuntijaa Lappeenrannan ja Helsingin toimipisteellemme.

Bitmore

Bitmore on työntekijöidensä omistama moderni sekä innovatiivinen pilviaikakauden IT-kumppani PK-yrityksille, yksittäisistä palveluista kokonaisvaltaiseen IT-infran täysulkoistukseen. 

Bitmoren nimi kuvastaa toimintatapaamme ja muodostaa samalla asiakaslupauksen: Aina vähän enemmän, paremmin ja ketterämmin, kuin mitä asiakkaamme osaavat odottaa. Olemme ennen kaikkea kumppani, asiakkaidemme oma IT-osasto kiinteänä osana yrityksen liiketoimintaa.

System Specialist

Haemme Microsoft Azure Akatemian kautta System Specialistia osaksi Bitmoren kasvavaa tiimiä.

Roolissa toimit monipuolisissa tehtävissä asiakkaiden IT-ratkaisuihin ja käyttäjätukeen, kuten ohjelmistoihin, tietoliikenteeseen, tietoturvaan ja työasemiin liittyen. Tyypillisiin työtehtäviin kuuluvat tukipyyntöjen ratkaisu pääasiassa etäyhteyksien kautta M365-ohjelmistoihin, palvelimiin, palomuureihin, verkkoihin ja käytettävyyteen liittyen. Tehtävässä kehittyessäsi pääset osallistumaan vastuullisempiin järjestelmäympäristöihin liittyviin tehtäviin sekä kehitysprojekteihin, joissa asiakkaille rakennetaan esimerkiksi moderneja pilvi- ja tietoturvaratkaisuja.

Roolikuvaus tulossa pian!

Knowit 

Knowit is Nordic powerhouse for digital solutions with a sustainable impact.

Cloud Consultant / Specialist (2-3 paikkaa)

At Knowit you get to work with the best Azure-experts and in multiple business critical cloud environments. We can guarantee a diverse role where you get to challenge yourself with different Azure services while working with our more senior experts. We know that starting your cloud career with is going to be a success since we have multiple makers working from earlier Azure academies from Saranen. Also do check Niko Apajainen comments from this site who is an earlier Azure academy graduate:


  ”Knowitilla pääset työskentelemään kovimpien Azure-osaajien kanssa ja monenlaisissa liiketoimintakriittisissä pilviympäristöissä. Tämä takaa monipuolisen työnkuvan missä pääset haastamaan itseäsi eri Azure-palveluiden parissa, mutta kuitenkin turvallisesti kokeneempien asiantuntijoiden ohjauksessa. Tiedämme että meillä uudella pilviuralla aloittaminen onnistuu, sillä meillä on useampi Sarasen Azure akatemian kautta alalle tullut töissä. 

Leanware

Leanware on kasvava teollisuuden ja logistiikan asiantuntija- ja ohjelmistotalo. Visiomme mukaisesti rakennamme älykkäillä prosesseilla maailman kilpailukykyisimpiä yrityksiä. Tuotamme asiakkaillemme merkittäviä talous- ja tuottavuushyötyjä tehostamalla asiakkaiden prosesseja WMS-, MES- ja SCM-ohjelmistojen avulla.

Cloud Specialist

Haemme Microsoft Azure Akatemian kautta henkilöä Cloud Specialistia osaksi viiden henkilön IT infra tiimiä. Cloud Specialist vastaa yhdessä pilvi- ja IT-tiimin kanssa pilviympäristön suunnittelusta, toteutuksesta ja ylläpidosta. Hän varmistaa pilvipalveluiden saatavuuden nyt ja tulevaisuudessa, etsien aktiivisesti uusia teknisiä mahdollisuuksia

Me marskilaiset olemme lähes kuudenkymmenen innokkaan asiantuntijan porukka, joka laittaa yritysten ICT-asiat kuntoon. Olemme ketterä IT-kumppanisi ja työskentelemme modernin työn ja tulostusratkaisujen parissa. Palvelumme ulottuvat järeistä konesaliratkaisuista monipuolisiin päätelaitteisiin. Yli 35-vuotiaalla perheyrityksellämme on toimipaikat Helsingissä, Joensuussa, Mikkelissä ja Savonlinnassa. Yrityksemme on valittu yhdeksi Suomen parhaista työpaikoista jo kuusi kertaa.

Lue lisää Marskidatasta: www.marskidata.fi 

Työkavereiksi saat yli 60 innokasta marskilaista Helsingin, Joensuun, Mikkelin ja Savonlinnan toimipisteissämme. Kaikkien uusien ServiceDesk-asiantuntijoiden ei tarvitse olla valmiita tekijöitä, me kiinnostumme tässä haussa niin uusista talenteista, kuin kokeneista tekijöistä, ja kaikesta siltä väliltä.

Mitäs ServiceDesk-asiantuntijat Marskidatalla oikein tekevät?

 • Vastaanottavat, käsittelevät ja ratkaisevat asiakkaidemme IT-haasteita puhelimessa ja tarvittaessa myös ihan siinä asiakkaan vieressä.
 • Huolehtivat palvelumme laadun toteutumisesta ja vasteaikojen toteutumisesta.
 • Tietävät ja tuntevat yleisimmät käytössä olevat digitaaliset järjestelmät.

Millainen on loistava ServiceDesk-asiantuntija? Sellainen, joka…

 • on luonteva puhelimessa
 • on ongelmanratkaisukykyinen innokas asiakaspalvelija, oli tilanne mikä hyvänsä
 • on kärsivällinen, lehmän hermot on plussaa
 • on innokas oppimaan uutta ja huolellinen siinä, mitä tekee
 • tietää, kuinka asiakkaan IT-haasteet ratkaistaan, käyttäjistä välittäen

Me marskilaiset olemme lähes kuudenkymmenen innokkaan asiantuntijan porukka, joka laittaa yritysten ICT-asiat kuntoon. Olemme ketterä IT-kumppanisi ja työskentelemme modernin työn ja tulostusratkaisujen parissa. Palvelumme ulottuvat järeistä konesaliratkaisuista monipuolisiin päätelaitteisiin. Yli 35-vuotiaalla perheyrityksellämme on toimipaikat Helsingissä, Joensuussa, Mikkelissä ja Savonlinnassa. Yrityksemme on valittu yhdeksi Suomen parhaista työpaikoista jo kuusi kertaa.

Lue lisää Marskidatasta: www.marskidata.fi 

Työkavereiksi saat yli 60 innokasta marskilaista Helsingin, Joensuun, Mikkelin ja Savonlinnan toimipisteissämme. Kaikkien uusien System Specialistien ei tarvitse olla valmiita tekijöitä, sillä me kiinnostumme tässä haussa niin uusista talenteista, kuin kokeneista tekijöistä, ja kaikesta siltä väliltä.

Mitä kaikkea System Specialistit Marskidatalla oikein tekevät?

 • Kehittävät ja ylläpitävät yhdessä tiiminsä kanssa asiakkaidemme IT-ympäristöjä
 • Osallistuvat asiakasprojekteihimme teknisinä asiantuntijoina
 • Ratkaisevat asiakkaidemme IT-haasteita
 • Toimivat myynnin tukena presales-tilanteissa

Millainen on pätevä System Specialist? Sellainen, joka…

 • On aktiivisesti yhteydessä asiakkaisiimme
 • Viihtyy IT-ympäristöjen parissa
 • On kiinnostunut moderneista teknologioista
 • Kantaa vastuun omasta työstään
 • Toimii hyvin tiimissä

Meillä toimitaan teknologiatiimeissä, joten kaikkea kaikesta ei tarvitse osata. Voit hyvin olla etsimämme marskilainen, jos näistä jokin kolahtaa:

 • Lähitukipalvelut
 • Tietoturva, verkot
 • Konesaliratkaisut (On Premise, hybridi- ja julkipilvipalvelut)
 • Microsoftin ratkaisut (Microsoft 365, Power Platform, Power Apps, PowerBI, Dynamics 365)

 

Global Voice Link

Voicelink tarjoaa IT-palveluita ja -laitteita 
asiantuntevalla ja ystävällisellä otteella. 
Tehtävämme on toimittaa asiakkaillemme 
tuottavuutta. Meillä on pitkä kokemus ja 
laaja tietotaito erilaisten alojen IT-ratkaisuista. Osaamisen lisäksi valtteihimme 
kuuluu hyvä ja nopea palvelu. Ammattilaisillemme asiakaspalvelu on luonteva osa 
roolia niin myynnin ja asennuksen kuin 
teknisen kehittämisenkin tehtävissä.

Microsoft-asiantuntija

Etsimme joukkoomme oppivaa ja osaavaa Microsoft-asiantuntijaa ylläpitämään ja kehittämään asiakkaiden Microsoft 365 ja Azure ympäristöjä. Omaat hyvät oppimistaidot ja sinulla on halu oppia uutta. Tiimissämme on avoin ja rehellinen toimintatapa.

TD SYNNEX
TD Synnex on maailmanlaajuisesti suurimpia IT-alan tukkureita ja edustamme hyvin laaja-alaisesti eri päämiesten laitteisto- ja ohjelmistoratkaisuja. Asiakkaina meillä on IT-alan toimijoita tuote- ja ratkaisutoimittajista jälleenmyyjiin. TD SYNNEX Finland Oy toimii Suomen markkinoilla osana TD SYNNEX maailmanlaajuista verkostoa. Meillä on töissä noin 70 henkilöä Espoon Leppävaaran konttorilla. Tämän lisäksi työyhteisössämme on kollegoita sekä TD SYNNEX Nordic että Euroopan organisaatioista, jotka toimivat tukena maa-organisaatoille. Toiminta on kansainvälistä, mutta asiakkaamme ja kumppanimme ovat Suomessa.

Azure ratkaisukonsultti tai -arkkitehti

Etsimämme henkilö tulee sijoittumaan Microsoft-ohjelmistotiimiin. Tiimi koostuu liiketoiminnan kehittämiseen ja myyntiin keskittyneistä henkilöistä. Pre-sales ja myynnin tuki on hoidettu meillä aikaisemmin pohjoismaisen resurssipoolin ja euroopan organisaation kautta. Nyt haluamme panostaa parempaan palveluun kumppaneillemme paikallisesti ja siten haemme vahvistusta erityisesti teknisen presales-kyvykkyyden kasvattamiseen. Etsimämme henkilö on halukas toimimaan asiakasrajapinnassa sekä omaa kiinnostusta toimia teknisessä roolissa. Haettavaan roolin olennaisimmat teknologia-alueet keskittyvät Microsoft Azureen ja sen palveluiden ymmärtämiseen. Useat kumppanimme toimivat koko Microsoft-ratkaisuportfolion parissa joten myös M365- ja Power Platform -teknologiat ovat kumppaneillemme tärkeitä. Näiden osalta sinun ei tarvitse olla valmis osaaja, vaan me kasvatamme sinut rooliin

Näin haet mukaan

1. Jätä hakemuksesi TE-palveluihin

Voit hakea Microsoft Azure Academy F.E.C. -ohjelmaan jos olet työttömänä tai työttömyysuhan alaisena. Varmista myös, että työnhakusi TE-palveluissa tai kuntakokeilussa on voimassa.

Esivalinta koulutukseen tehdään TE-toimiston hakemuksen tietojen perusteella, joten perustele hakemuksesi huolellisesti.

Koulutusnumero: 712668

2. Täytä Sarasen osaamisprofiili

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi meille! Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi kaikkiin ohjelman rekrytoiviin yrityksiin - anna siis osaamisesi ja motivaatiosi näkyä! Jos tähtäimessäsi on joku tietty yrityspaikka, voit kertoa tästä myös profiilisi yhteydessä.

Mitä aiemmin hakuaikana haet koulutusohjelmaan, sitä paremmin pystymme syventymään tilanteeseesi ja auttamaan uratavoitteidesi saavuttamisessa.

Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä viimeistään haun päätyttyä. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen.

 

Info ja usein kysytyt kysymykset

 

Ohjelma on työvoimakoulutusta ja voit hakea ohjelmaan jos olet työttömänä tai työttömyysuhan alaisena. Muistathan myös varmistaa, että työnhakusi TE-palveluissa tai kuntakokeilussa on voimassa. 

Tehtäviä on tarjolla niin vastavalmistuneille tulevaisuuden osaajille, kuin kokeneimmillekin IT-alan parissa työtä tehneelle asiantuntijoille.
Meille merkitsee eniten halusi oppia uutta, rohkeutesi kokeilla ja kykysi tarttua uusiin tehtäviin positiivisella otteella. Olet varmasti meitä kiinnostava hakija, jos tunnistat itsesi esimerkiksi joistakin seuraavista piirteistä:
 
 • Olet ratkaisukeskeinen tyyppi, jolle uusien järjestelmien ja tekniikoiden sujuva haltuunotto käy luonnostaan
 • Sinusta on kiinnostavaa rakentaa, kehittää ja prosessoida tietokantoja ja tahdot mahdollisesti syventyä jatkossa koneoppimisen ja tekoälyn maailmaan
 • Pilvipalveluratkaisut ja teknologiat (kuten Azure, AWS, Google Cloud, Power BI, Python, R, SQL) herättävät sinussa innostusta ja sinulla saattaa olla jostain jo enemmänkin tarttumapintaa


 

Koulutusohjelman pituus on 6 kk (29.5. - 20.11.2023). Ohjelma sisältää 5 päivän lomajakson. 

Koulutusohjelma yhdistää työssäoppimisen ja asiantuntijakoulutuksen yhteen pakettiin tehokkaalla tavalla. Koulutuksesta noin 70% tapahtuu työssäoppimisena yhteistyöyrityksessä uusien työtehtävien merkeissä. Asiantuntijakoulutuksen osuus toteutuksesta on noin 30%. Ohjattujen asiantuntijakoulutuksen lisäksi koulutus sisältää itsenäistä opiskelua ja valmistautumista mm. sertifikaatin suorittamiseen. 

Koulutusta järjestetään lähiopetuksena, etäopetuksena ja/tai näiden yhdistelmänä.

Ohjelman koulutuskieli on englanti.

Microsoft Azure Academy F.E.C keskittyy etenkin infra-, admin-, tietokanta ja integraatioratkaisuihin. Ohjelman alustava koulutuskokonaisuus koostuu mm. seuraavista aiheista:

 

 • Microsoft Cloud, M65/EMS
 • Azure in general and Azure basics (Compute, Storage, Networking)
 • AZ-900 Microsoft Azure fundamentals
 • AZ-104 Microsoft Azure Administrator certification path
 • Power Platform
 • Communication & negotiation skills, leading your own career

Meillä Sarasella saat yksilöllistä tukea rekrytointiprosessin alusta saakka sparrailun, ohjauksen ja valmennuksen merkeissä.

1. TE:n hakemuksen käsittelyn ja esivalinnan jälkeen kutsumme sinut haastatteluihin kanssamme.

2. Kun olemme päässeet tutustumaan sinuun tarkemmin, alamme etsimään persoonaasi, osaamiseesi ja uratavoitteisiisi sopivia paikkoja ohjelman yhteistyöyrityksien joukosta. Pääset kertomaan osaamisestasi kaikille ohjelman yrityksille kätevästi Sarasen osaamisprofiilin kautta. Toimimme siis työnhaun agenttinasi.

3. Tarjoamme ja sovimme sinulle ajat yhteistyöyrityksien haastatteluun. Valintojen jälkeen solmimme sinun ja yrityksen välille koulutussopimuksen ohjelman ajaksi. 

Voit lukea valintaprosessista lisää täältä. 

Briefly in English

Microsoft Azure Academy F.E.C. recruitment training program is targeted for unemployed jobseekers with background in ICT. The aim of the Microsoft Azure Academy is to train and recruit new Microsoft technology experts to numerous companies mainly in the Uusimaa region. The most important goal of the Academy is an employment contract between you and the partner company at the end of the recruitment program.

The program includes 100 days of on-the-job-training in a company and 20 days of comprehensive, expert-led classroom training at Saranen office in Espoo (Otaniemi). The training is focused on Microsoft Azure and gives you the opportunity to achieve Microsoft Azure Administrator certification.

The topics handled in the training will be for example:

 • Microsoft Cloud, M65/EMS
 • Azure in general and Azure basics (Compute, Storage, Networking)
 • AZ-900 Microsoft Azure fundamentals
 • AZ-104 Microsoft Azure Administrator certification path
 • Power Platform
 • Communication & negotiation skills, leading your own career

Depending on your background and interests, Microsoft Azure Academy gives you the skills to work for example as a cloud engineer, data analyst, integration specialist, Azure consultant or IT support specialist.

The program is free of charge and includes a vacation period: 24. - 28.7.2023. The same unemployment benefit (earnings-related allowance/basic unemployment allowance/labour market subsidy) is paid for the duration of the program as for the period of unemployment. The participant is also entitled to compensation of expenses and - if the training is included in the participant's employment plan - a higher rate of unemployment benefit can be paid during the training.

Admission criteria

Microsoft Azure Academy is a labour market training program. You are eligible to apply if you are unemployed or your current employment is ending soon.

The program suits both recent graduates at the start of their careers, and people with more experience from the IT and cloud industry. Regarding educational background, you can have completed a master's or bachelor's degree for example in information technology or engineering, vocational qualification in business information technology or IT-focused degree from university of applied sciences. Also experience gained via software-related hobbies is an advantage. Some background (via previous work, education or self-studies) in cloud technologies, coding or databases is a requirement.

The training is organized in English and suits both Finnish speakers and non-Finnish speakers: good oral and written skills in English are required.

Apply now!

 1. Fill in the electronic application by clicking the 'Hae tähän koulutukseen' -button at the bottom of this page. It is also possible to fill in a paper application at TE Office or local government pilot on employment (the training number is 712668). If needed, you can find the paper application (TEM601) at www.suomi.fi. If you fill in an electronic application without strong authentication (online banking codes, a mobile certificate or a smart ID card), you must confirm your application at TE Office or local government pilot on employment before the end of the application period.
 2. We also kindly ask you to fill out Saranen’s competence profile here:

Please note, that Saranen´s competence profile is also your business card towards the companies that are recruiting new employees through the program.

Katso vastauksia työnhakijoiden usein kysyttyihin kysymyksiin täältä.