09.09.2019 — Koulutusohjelmat osallistujakokemukset

AnalyticsPro osallistujakokemus: Heidi Kemppainen

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Minulla oli ennestään työkokemusta taloushallinnon eri osa-alueista ja sisäisestä laskentatoimesta. Liiketoiminnan kehittäminen on kulkenut aina rinnalla. Halusinkin päästä hyödyntämään aiempaa osaamistani, mutta samalla suunnata uraani uudella tavalla. Analytiikka tuntui kiinnostavalta ja antoi myös mahdollisuuden lähteä kartuttamaan teknistä osaamista. Myös halu päästä työskentelemään asiakasrajapintaan nosti vahvasti päätään.

Sujuva hakuprosessi ja erinomainen koulutus

Löysin AnalyticsPro-ohjelman työnhakukanavien kautta. Tutustuin Saranen Consultingin konseptiin sekä aiempien ohjelmien kokemustarinoihin. Otin muutamaan Sarasen ohjelmaan osallistuneeseen myös yhteyttä LinkedInin kautta ja vaihdoimme ajatuksia ennen kuin laitoin hakemuksen AnalyticsPro-ohjelmaan. Omalla kohdallani hakuprosessi etenikin nopeasti ja sain hyviä vinkkejä ja tukea Sarasen yhteyshenkilöltä. Hakuprosessissa hyödynnetyt menetelmät olivat jo itsessään hyvää oppia työn hakemiseen.

Koska analytiikka on valtava kokonaisuus, yksi iso odotus ohjelmalta oli saada käsitys siitä, mitä kaikkea analytiikka on ja miten sillä voidaan tuottaa lisäarvoa liiketoiminnassa. Ja tämän koulutus todella tarjosi. Koulutusohjelman kouluttajat olivat erinomaisia, hyvillä mielin voin antaa kouluttajille arvosanan 6/5. Erityisen hienoa oli yhdessä koulutusporukan ja kouluttajien kanssa jakaa näkemyksiä ja osaamista. Oli todella huikea ja silmiä avaava kokemus, kun opimme koulutusporukan kanssa tuntemaan toisemme. 12 hengen joukkoon mahtui eri ikäisiä ja todella erilaisilla taustoilla olevia henkilöitä.

Käytännön tekemisellä kiinni uuteen uraan

Pääsin ohjelman kautta Triuvarelle kehittymään BI-osaajaksi. Minut otettiin todella hyvin vastaan ja ensimmäisestä päivästä alkaen minua pidettiin yhtenä työyhteisön jäsenenä. Triuvarella annetaan mahdollisuus osallistua kaikkeen ja aina kun apua pyytää sitä myös saa. Täällä on aivan mieletön porukka kasassa. Ilokseni ohjelman päätyttyä solmimme työsuhteen ja toimin nyt Triuvarella BI-asiantuntijana.

Uran kannalta ajateltuna rekrytoivan koulutusohjelman konsepti on loistava. Työnhakijoiden sekä työnantajien kynnys lähteä mukaan kasvattamaan uusia osaajia alalle madaltuu. Monesti haetaan valmiita osaajia, mutta rekrytoiva koulutusohjelma todella tarjoaa mahdollisuuden lähteä viemään uraa uuteen suuntaan.

Heidi Kemppainen
BI-asiantuntija
Triuvare Oy