Kaikki ohjelmat

AnalyticsPro - Pirkanmaa

Yhteensä 12 erilaista mahdollisuutta analytiikkatehtävien parissa

Sinustako datan tulkki? Nouse kasvualan asiantuntijaksi uuden työn merkeissä asiantuntijakoulutuksesta

Ohjelman hakuaika on päättynyt

---

Miltä kuulostaisi uusi työ ja mahdollisuus kehittää osaamistasi sinua kiinnostavien aiheiden parissa? Oletko dataorientoitunut tyyppi, jolle mututuntuma on vieras käsite? Herättääkö esimerkiksi datan analysointi, -visualisointi, markkinoinnin analytiikka, dataintegraatiot tai liiketoiminnan kehittäminen datan pohjalta sinussa kiinnostusta ja haet nostetta urallesi? 

Tarjoamme sinulle ja 11 muulle data-analytiikan tehtävistä kiinnostuneelle sauman nousta kasvualan asiantuntijaksi uusien työtehtävien kautta. Lue lisää, hae mukaan pian ja kasva kauttamme omannäköisiin tehtäviin! Tutustu myös sivun lopusta ohjelman kumppaniyrityksiin sekä niihin haettaviin rooleihin!

Find the information about this program in English below!

Pirkanmaalla avoimia mahdollisuuksia löytyy niin teknisten kuin kaupallisten tehtävien parista. Aiemmista järjestämistämme analytiikkaohjelmista on työllistytty esimerkiksi Data Analyst, Data Engineer, Data Specialist, Web/Business Analyst, Data-arkkitehti ja Power BI Specialist -rooleihin. Kerro meille siis mikä sinua eniten innostaa ja millaisiin tehtäviin haluaisit suunnata!

 

Tekijöidensä näköisiä paikkoja - mahdollisuuksia eri taustaisille tekijöille

Data-analytiikka taipuu moneen, kuten myös tarjoamamme uramahdollisuudet. Avoimia rooleja on useita ja eritasoisia – voit siis olla urasi alussa oleva osaaja, kokemusta vastaavista tehtävistä jo kerryttänyt tekijä tai alanvaihtoa miettivä tulevaisuuden asiantuntija. 

Uusien osaajien rekrytointi tapahtuu AnalyticsPro RekryKoulutuksen kautta, joka tarjoaa sinulle ainutlaatuisen sauman aloittaa työ data-analytiikan asiantuntijaroolissa uusia työtehtäviäsi tukevan asiantuntijakoulutuksen kautta. Koulutus on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille.

RekryKoulutuksen kautta pääset vaikuttamaan aktiivisesti urasi suuntaan ja seuraavaan työpaikkaasi – lue ohjelman kokonaisuudesta ja esimerkkirooleista lisää tästä.

Analyyttisyys merkitsee meille ennen kaikkea oikeanlaista asennetta ja Pirkanmaan yritykset etsivätkin riveihinsä motivoituneita ja oman asiantuntijuuden syventämisestä innostuneita uusia tekijöitä, taustastasi riippumatta. Sinun ei siis välttämättä tarvitse olla vielä hakuvaiheessa valmis asiantuntija – me autamme sinut kasvamaan uuteen rooliisi! 

Työtehtävien sisällöt vaihtelevat yrityskohtaisesti ja pääset kertomaan taustoistasi ja osaamisestasi kaikille rekrytoiville yrityksille kätevästi vain yhden osaamisprofiilin kautta. Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiintoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli useiden yhteistyöyrityksiemme joukosta.

Ohjelma järjestetään tiiviissä yhteistyössä ELY-keskuksen, TE-palveluiden, Sarasen sekä rekrytoivien yritysten kanssa.

💡 Ohjelmasta järjestettiin 11.8. infotilaisuus TE-livessä - katso liven tallenne sivun lopusta!

Ota yhteyttä

Emilia-Kokkila_640x640

Emilia Kokkila

Project Manager
emilia.kokkila@saranen.fi
044 567 4230
laura-hovi-saranen

Laura Hovi

Project Specialist
laura.hovi@saranen.fi
040 673 6381

Onko sinulla kysyttävää ohjelmasta tai avoimista rooleista? Ota yhteyttä - vastaamme ja autamme mielellämme!

Suurimpia valttejasi tulevissa tehtävissäsi ovat esimerkiksi:

Kiinnostuksesi ongelmanratkaisu-tehtäviin

Asiantuntija

Olet tiedonjanoinen ja sinulta löytyy analyyttinen työote ja kiinnostus ongelmanratkaisutehtäviin.

Halusi oppia ja kehittää osaamistasi

Oppiminen-kasvu

Haluat kasvattaa kykyjäsi alan uusimmista teknologioista sekä niiden hyödyntämisestä liiketoimintaan.

Uudet teknologiat tarttuvat hyvin näppeihisi

Pilvipalvelut

Azure, AWS, Google Cloud, R, Python, SQL, AI, Power BI soittavat herätyskelloja? Jotkut niistä ehkä ovat jo näpeissäsi?

Ymmärryksesi liiketoimintaan

SEO-SEM

Sinulla on ymmärrystä liiketoiminnan tai talouden prosesseista ja olet kiinnostunut kehittämään toimintaa analyyttisella otteella.

Millaisista tehtävistä sinä syttyisit? Kerro siitä meille! Data taipuu kauttamme moneksi ja mahdollisuuksia on niin teknisempien kuin kaupallisempien tehtävien parissa. Etsimme ennen kaikkea motivoituneita ja oman ammattitaidon kehittämisestä innostuneita uusia tekijöitä. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme ohjelman aikana sinut kehittymään uuteen tehtävääsi. 

Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiintoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli useiden yhteistyöyrityksiemme joukosta. Ota dataa kiinni sarvista ja hae mukaan - odotamme hakemustasi!

Vaikuta urasi suuntaan - koulutus pähkinänkuoressa

Kasva asiantuntijaksi 6 kuukaudessa

Uusi työ vai uusi ura? Mitä jos valitsisit molemmat.

AnalyticsPro on muutakin kuin pelkkä koulutus, sillä se yhdistää uudet työtehtävät ja asiantuntijakoulutuksen yhteen pakettiin ainutlaatuisella tavalla.

Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan osaamiseesi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat asiantuntijuuttasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat. Koulutuksen tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseemme 6 kk mittaisen ohjelman päätteeksi. Kuuden kuukauden jakson aikana pääset tutustumaan työyhteisöön ja lopullisiin työtehtäviin jo ennalta ja löydät oikeat työkalut tulevassa roolissasi menestymiseen.

Ohjelma on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Koulutus järjestetään yhteistyössä TE-palveluiden, ELY-keskuksen ja Sarasen kanssa. Ohjelma on osallistujille maksuton.

Työsopimus -uusi työ
Löydä omannäköinen roolisi

Mihin suuntaan haluaisit dataa taivuttaa?

AnalyticsPro tarjoaa sinulle mahdollisuuden vaikuttaa työurasi suuntaan ja siihen, miltä seuraava roolisi voisi näyttää.

Uteliaisuus uusia aiheita ja teknologioita kohtaan, sekä innostus oman ammattitaidon kehittämiseen ovat suurimpia valttejasi, olitpa urasi alkutaipaleella oleva tekijä tai jo kokeneempi asiantuntija. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme sinut kasvamaan ohjelman aikana uuteen tehtävääsi!

Avoimia rooleja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa hakijoiden osaamisen ja mielenkiintojen mukaisesti. Aiemmista järjestämistämme analytiikkaohjelmista on työllistynyt henkilöitä mm. seuraaviin tehtäviin:

 • Data Engineer
 • Data Analyst
 • Big Data / Data Specialist
 • Web / Business Analyst
 • Data Scientist
 • BI Developer
 • BI Specialist
 • Tietokanta-asiantuntija
 • Data / Manufacturing Engineer
 • Raportointiasiantuntija
 • Python Developer
 • Data-arkkitehti
Useita rooleja tarjolla
Nostetta osaamiseen huippukoulutuksesta

Ajantasaisinta koulutusta alan huipulta.

Saat ohjelman aikana laadukasta täsmäkoulutusta uuteen rooliisi liittyen alan johtavilta tekijöiltä (n. 30 % ohjelmasta on tietopuoleista opetusta) ja pääset hyödyntämään kaikkea oppimaasi suoraan käytännön työtehtävien parissa.

Ohjelma on osallistujille maksuton.

Koulutuksessa pääset uppoutumaan mm. seuraaviin aiheisiin:

 • Tietokannat: SQL, relaatiotietokannat, analyyttiset tietokannat
 • Web-analytiikka
 • Pilvipalvelut
 • Datan visualisointi (Power Bi, Tableau)
 • Python analytiikassa
 • Koneoppiminen
 • Tietoarkkitehtuuri
 • Snowflake
Koulutusta
Saranen työnhaun agenttinasi

Vähennät työpaikkojen hakuammuntaa ja hakemuksien määrää.

Hakemuksesi yhteydessä täytettävä Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi hakemasi ohjelman rekrytoiviin yhteistyöyrityksiin, jonka kautta pääset kertomaan taustastasi, osaamisestasi ja motivaatiostasi.

Me Sarasella tuemme sinua hakuprosessin aikana ja etsimme sinun profiiliisi sopivia työmahdollisuuksia yhteistyöyrityksiemme joukosta. Tavoitteemme on löytää juuri sinun osaamistasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli!

Asiantuntija

Osallistujatarinoita

Kaiken kaikkiaan koulutusohjelma oli mielestäni tarpeellinen askel urapolulleni. Ohjelma toi kaivattua työkokemusta vastavalmistuneelle ja jakso oli riittävän pitkä siihen, että työhön pääsi kunnolla kiinni. Koulutusohjelman loputtua ja vakituisen paikan vastaanotettuani minulla on ollut luottavainen olo hoitaa työni itsenäisesti.

-Emppu Sorsa, Data Scientist, Luxid

Emppu_sorsa
Halusin kehittää osaamistani nimenomaan digitaalisuuden tiimoilta, jotta osaamiseni vastaisi paremmin tämän päivän tarpeita. AnalyticsPro lupasi tarjota tähän apuja, joten hain tietenkin mukaan.

Sain Saraselta tarvitsemaani tukea ja tsemppausta, joka oli todella korvaamatonta. Sain lopulta koulutuksen ja haluamani työpaikan ohjelman ansiosta. Erityisen iloinen olen siitä, että sain työpaikan toimijalta, joka tuntuu omaan elämäntilanteeseen sopivalta ja omia arvoja vastaavalta. Lue lisää!

 

-Kirsi Aholaita, Digitaalisen markkinoinnin asiantuntija, Tampereen Sähkölaitos

analyticspro-referenssi-kirsi-s21
AnalyticsPro–rekrytoiva koulutusohjelma oli ammattimaisen hyvin toteutettu koulutusohjelma. Osallistujista pidettiin hyvä huoli ja koulutustarjonta oli niin monipuolinen, että jokainen varmasti sai omaan kiinnostuksensa kohteeseen jotain uutta opittavaa. Kouluttajat olivat kokeneita ja päteviä.

Tärkein hyöty itselle oli tietysti työllistyminen. Työssäoppimisjaksoilla työnantaja tutustui minuun ja minä työantajaan. Työsopimusta allekirjoittaessamme tiesimme jo kumpikin, mihin olimme sitoutumassa. Lisäksi pääsin laajentamaan ja ajanmukaistamaan omaa osaamistani ammatillisesti. Lue lisää!

-Kari Lepoaho, Järjestelmäasiantuntija, IT/Web ja BI-alustat, Tamro Oyj

saranen-testimonial-hakijakokemus-1
Parasta antia urani kannalta ehdottomasti oli se, että Saranen löysi minun yhteistyöyritykseni ja esitteli minut heille. Sain tilaisuuden näyttää, että haluan aidosti tätä ja olen valmis tekemään sen eteen töitä.

Koulutuspäivät olivat erittäin laadukkaita ja informatiivisia. Suosittelen vahvasti rekrytoivaa koulutusohjelmaa. Itse löysin täysin sen mitä halusinkin ja ilman Sarasen tarjoamaa mahdollisuutta en varmaan olisi päätynyt nykyiselle urapolulleni, joka on kuin minulle tehty.
Lue lisää!

-Iiro Ritola, Data-analyytikko, Futuriot Oy

saranen-testimonial-hakijakokemus-3
Data-analytiikan parissa työskentely sopii hyvin ihmisille, jotka haluavat työssään päästä ratkomaan ongelmia ja etsimään kysymyksiin vastauksia. Tässä työssä saa työskennellä sekä ihmisten että numeroiden parissa. Lue lisää!

-Maria Helander, BI-konsultti, Attido Oy

saranen-testimonial-hakijareferenssi-4-
AnalyticsPro-ohjelma oli täydellinen astinlauta ammatin vaihdolle. Ohjelmassa hankittiin erinomaiset perustaidot laajasta data-analytiikan kentästä, joita työskentely yhteistyöfirmassa syvensi. 

Yliopistossa opiskeltu tilastotiede helpotti analyyttisen näkemyksen hankkimisessa. Työskentelen Data Scientistina ja konsulttina Bynfo Oy:ssä ja tällä hetkellä vastaan asiakkaan MDM-hankkeen teknisestä toteutuksesta. Analytiikan parissa uran luominen onnistuu parhaiten, jos olet nopea oppimaan ja mukaudut helposti uusiin haastaviin tilanteisiin.

-Samuli Mattila, Data Scientist, Bynfo Oy

saranen-testimonial-hakijakokemus-2
0 / 0

Avoimet roolit

Avoimia paikkoja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa taustasi ja mielenkiintojesi mukaisesti.

Päivitämme avoimia rooleja jatkuvasti hakuajan aikana uusien tarpeiden syntyessä. Listattujen paikkojen lisäksi voit hakea myös moniin muihiin rooleihin. Huomioithan siis, että kaikkien yritysten tarpeet eivät ole julkisesti näkyvillä. Haemme yrityspaikkoja myös hakijalähtöisesti - hae siis rohkeasti mukaan!

Medialuotsi toteuttaa ketterästi yrityksille digitaalisia markkinointiratkaisuja ja on tuottanut digitaalisia palveluita suomalaisten yritysten hyväksi jo kolmella vuosikymmenellä. Peruspilareihin on aina kuulunut yksilölliset sekä asiakaslähtöiset toteutukset, ja suurimpiin voimavaroihin tietotaito sekä vankka osaaminen.

Etsimme tekijää Google Ads mainonnan toteuttajaksi. Työ pitää sisällään Google -haku, -display ja -videokampanjoiden toteutusta sekä ylläpitoa. Eduksi katsomme, että kandidaatilla on ymmärrystä markkinoinnista sekä asiakaspalveluhenkisyyttä. Aiempi kokemus Google Ads mainonnasta ei ole välttämätöntä. Tarjoamme rennon ja motivoivan oppimisympäristön.

Loopshoren ammattitaito pohjautuu yli 20 vuoden kokemukseen ohjelmistojen ja elektronisten tuotteiden tutkimus- ja kehitystyöstä. Yrityksen kehittämä Loop One-sisäilmamittain tuottaa luotettavaa dataa tekoälyn analytiikalle hyödyntämällä maailmanlaajuisia matkapuhelinverkkoja. Loopshore rakentuu intohimoisesta teknologiakehityksestä, jatkuvasta mittaamisesta ja tiedolla johtamisesta – tavoitteena tehdä huipputeknologian avulla ympäristön mittaamisesta arvokas ja arkipäiväinen asia.

Kaukokiito on koko maan kattava kuljetusjärjetstelmä sekä luotettava, eteenpäin katsova ja kotimainen logistiikkayhtiö, joka on palvellut suomalaista elinkeinoelämää jo 65 vuotta. Moderni tekniikka, monipuoliset palvelut, asiakaslähtöinen palvelu ja paikallistuntemus ovat Kaukokiidolla keskiössä - tärkeimpinä voimavaroina toimivat kotimaiseen perheyrittäjyyteen pohjautuva arvomaailma, ja siihen sitoutunut ammattitaitoinen henkilöstö.

Etsimme Kaukokiidon ketterään digitalisaatioyksikköömme data engineering rooliin uutta, kehittyvää kykyä. Tässä roolissa pääset olemaan mukana kehittämässä state-of-the-art pilvipohjaisia ratkaisuja tiedolla johtamisen tueksi erittäin kokeneiden tekijöiden kanssa. Emme edellytä aikaisempaa logistiikka- tai data engineering-kokemusta, mutta harrastuneisuus tietotekniikan parissa ja analyyttinen tausta tarjoaa hyvät lähtökohdat roolissa toimimiseen.

Amabit on Tamperelainen ohjelmistoratkaisuja ja -konsultaatiota tarjoava ketterä yritys. Työkalupakista löytyy parhaat teknologiat, arkkitehtuurit, työtavat ja kokonaisuus. Amabitillä asiat halutaan tarjota parasta niin asiakkaille kuin työntekijöillekin sekä poikkeusketta tehdä asiat alusta asti oikein.

Etsimme Amabitin huippujoukkueeseen uutta lahjakkuutta ottamaan vastuuta datan analysoinnista ja jalostamisesta. Kehitysratkaisuissamme käytämme alan uusimpia hienouksia ja pyrimme aina löytämään yhdessä tiimin kanssa parhaan ratkaisun asiakkaillemme. Emme edellytä aikaisempaa logistiikka- tai data engineering-kokemusta, mutta harrastuneisuus tietotekniikan parissa ja analyyttinen tausta tarjoaa hyvät lähtökohdat roolissa toimimiseen.

Collapick on Joensuussa ja Tampereella toimiva ERP-toimittaja ja ohjelmistotalo. Päätuotteemme on Collapick Tempo. Se pohjautuu avoimen lähdekoodin Odoo-toiminnanohjausjärjestelmään. Olemme kehittäneet siihen monia teollisuuskäyttöä varten optimoituja laajennuksia ja parannuksia, kuten MES-järjestelmän tuotannonohjaukseen. 

Collapick Oy hakee uudesta innostuvaa, innovatiivista ja järjestelmällistä tekijää (projektipäällikköä) kasvamaan yrityksen kanssa markkinoiden kovimmaksi ERP-järjestelmätoimittajaksi!

Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta, vaan voit tulevaisuuden näytöilläsi hankkia meillä kannuksesi – Pääasia on, että olet hyvä tyyppi ja sovit meidän porukkaan! Toimimme matalalla hierarkialla, jossa kaikkia ideoita kuunnellaan, kunnioitetaan ja viedään asioita yhdessä eteenpäin.

Taustaa sinulla voi olla asiakaspalvelutyöstä, teollisuudesta tai jonkin ERP-järjestelmän käytöstä.

Vuonna 1996 perustettu Alexandria on yksi Suomen suurimmista sijoituspalveluyhtiöistä ja pörssinoteerattu Helsingin First North -listalla. Tavoitteenamme on auttaa suomalaisia kasvattamaan varallisuuttaan ja elämään rikkaampaa elämää. Meillä työskentelee yli 230 sijoitusalan asiantuntijaa, jotka palvelevat ylin 35 000 asiakastamme 30 paikkakunnalla.

Etsimme joukkoomme Junior BI-asiantuntijaa kehittämään Alexandria-konsernin raportointia Power BI ympäristössä yhdessä muun BI-tiimin kanssa. Osana BI -tiimiä autat tuottamaan liiketoiminnan ja johtamisen kannalta kriittistä tietoa ja olet varmuudella mukana toteuttamassa strategisesti tärkeitä hankkeita.
Olet ulospäinsuuntautunut ja innokas oppimaan uutta. Teet mielelläsi yhteistyötä muun tiimin kanssa, mutta kykenet tarvittaessa myös itsenäiseen työskentelyyn.
Aikaisempi kokemus ohjelmoinnista tai rahoitus- ja vakuutusalalta lasketaan eduksesi.

Lean Entries on suomalainen startup-yritys, joka on v. 2021 alkaen liittynyt osaksi Labquality Oy:tä ja Cor Group -konsernia. Starttasimme toimintamme v. 2016 tavoitteenamme valaista säädöksiä ja vaatimustenmukaisuutta terveysteknologian kehittäjille ympäri maailmaa. Kehittämämme digitaalinen palvelualusta Entries on luotu muuntamaan nämä ja vastaavat muut tietokokonaisuudet nopeasti ymmärrettävään polkumaiseen muotoon. Meillä työskentelee tällä hetkellä kaksi henkilöä, minkä lisäksi käytämme joustavasti ulkoistuksia. Työskentelemme paljon etänä ja lisäksi meillä on toimisto Tampereella Platform 6 startup-talossa.

Etsimme ydintiimiimme henkilöä työskentelemään monipuolisesti asiakkaidemme tiedon parissa, muuntaen tietoa helposti ymmärrettävään muotoon Entries-alustalle. Toivommekin, että sinulta löytyy uteliaisuutta ja halua uppoutua eri aiheisiin sekä kykyä tarkastella prosesseja kriittisesti. Tehtävässä hyödyt hyvistä tekstintuottamistaidoista. Sinun ei tarvitse olla tekniikkaguru, mutta toivomme että sinulta löytyy teknistä nohevuutta tai ymmärrystä tekniikasta tai prosesseista. Sinulla voi olla entuudestaan kokemusta esimerkiksi tietoturvapuolelta, GDPR-asioista tai vaikka koodauksesta. Tärkeimpänä kuitenkin arvostamme motivaatiota ja intoasi työskennellä meillä mielenkiintoisten asiakkaiden ja alustan parissa startup-ympäristössä.

Tampereen Infra Oy tuottaa yhdyskuntatekniikan kunnossapito-, rakentamis- ja paikkatietopalveluja sekä kalustopalveluja. Infralla rakennetaan Tampereen infraa ja pidetään sitä kunnossa, jotta kaupungissa olisi hyvä elää ja asua. Lyömättömän kaupunkituntemuksen lisäksi Tampereen Infran vahvuuksia ovat joustavuus ja toimintanopeus ennalta arvaamattomissa töissä, palveluiden toimintavarmuus sekä henkilökunnan ammattitaito.

Analyytikko mahdollistaa ja sujuvoittaa paikkatiedon hyödyntämistä tavoitteenaan luoda siitä paremman tuen päivittäiseen tietojohtamiseen. Pääpaino tehtävässä on omaisuudenhallinnan tietojen analysoinnissa ja prosessikehityksessä. Tehtäviin kuuluu mm. tiedon analysointi ja visualisointi, tiedon jakaminen ja jalostaminen.

Riihos on vuonna 2021 aloittanut uuden ajan ennakkoluuloton tilitoimisto, joka toimii jo Suomessa sekä Virossa. Lähtökohtamme ovat aidot asiakaslähtöiset tarpeet, ja toimintamallimme tehokkaan datanhallinnan ympärille rakennettu standardoitu prosessi. Emme juutu pölyiseen kirjanpitäjäjargoniin emmekä kangistu vanhoihin kaavoihin. Haluamme tunnistaa ongelmien ytimen, ja ratkaista ne tehokkaasti. Linkki kotisivuille: www.riihos.fi

Etsimme reippaaseen joukkoomme nyt kasvavaa kykyä, joka auttaisi meitä yhä kehittämään palvelutuotantoamme. Onnistuminen edellyttää asiakaspalvelumme työn ja prosessien ymmärrystä osana yrityksemme koneistoa. Osallistut keskeisenä pelurina työmme tehokkuuden analysointiin ja parantamiseen sekä uusien työkalujen kehittämiseen. Kokemus asiakaspalvelutyöstä on eduksi, mutta ei välttämätöntä - tärkeintä on, että innostut tehtävästämme valloittaa maailma, ja olet luova ja omistautunut ongelmien ratkaisija.

Vilkas Group Oy on Suomen johtava verkkokauppatoimittaja ja sopiva kumppani kaiken kokoisille verkkokaupoille; tällä hetkellä asiakkainamme on yli 2000 verkkokauppa-alan menestystarinaa. www.vilkas.fi

Haemme joukkoomme data-analytiikasta ja verkkokaupasta kiinnostunutta henkilöä kehittämään Vilkkaan data-analytiikkaa asiakkaidemme käyttöön sekä liiketoimintamme tukemiseen. Keskeisintä on vahva halua kehittyä data-analytiikan osaajaksi, mutta liiketoimintaymmärrys sekä mahdollinen kokemus verkkokaupasta lasketaan eduksi.

 • Tekninen asiakaspalvelija
 • Ohjelmistokonsultti
 • Data scientist
 • Bi-asiantuntija
 • Viestinnän harjoittelija
 • Data engineer
 • Ja monia muita!

Näin haet mukaan

1. Jätä TE-palveluiden hakemus

Voit hakea AnalyticsPro -rekrytoivaan koulutusohjelmaan, jos olet työttömänä tai työttömyysuhan alaisena. Varmista myös, että työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Esivalinta koulutukseen tehdään TE-toimiston hakemuksen tietojen perusteella, joten muista perustella hakemuksesi huolellisesti. 

Koulutusnumero: 708129

2. Täytä Sarasen osaamisprofiili

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi meille! Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi kaikkiin ohjelman rekrytoiviin yrityksiin - anna siis osaamisesi ja motivaatiosi näkyä! Jos tähtäimessäsi on joku tietty yrityspaikka, voit kertoa tästä myös profiilisi yhteydessä.

Jätäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, niin pystymme varmistamaan jouhevan hakuprosessin sekä tukemaan sinua haun aikana. 

Lopullisen valintapäätöksen ohjelmaan tekee rekrytoiva yritys. Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä viimeistään haun päätyttyä. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen.

Kenelle ohjelma on suunnattu?

Voit suunnata uusiin tehtäviin monenlaisella taustalla, olitpa sitten jo työkokemusta tehtävien parista omaava asiantuntija, vastavalmistunut tulevaisuuden tekijä tai uutta suuntaa urallesi miettivä osaaja. Sinun ei siis tarvitse olla vielä hakuvaiheessa valmis osaaja – me autamme sinut kasvamaan uuteen rooliisi asiantuntijakoulutuksen kautta!

Voit hakea rekrytoivaan koulutusohjelmaan, mikäli olet tällä hetkellä työttömänä työnhakijana tai työttömyysuhan alla ja työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Haluamme ehdottomasti kuulla sinusta lisää jos: 

 • Sinulla on palava halu ja motivaatio kehittää omaa osaamistasi ja kasvaa data-analytiikan tai tiedolla johtamisen asiantuntijaksi – tämä on kaikista tärkein kriteeri
 • Sinulla on analyyttinen työote ja kiinnostusta ongelmanratkaisutehtäviin
 • Olet tiedonjanoinen ja haluat pysyä ajan tasalla viimeisimmistä teknologioista ja ratkaisuista

Kaupallisemmissa rooleissa onnistumistasi lisää jos:

 • Sinulla on ymmärrystä liiketoiminnan tai talouden prosesseista ja olet kiinnostunut kehittämään toimintaa analyyttisella otteella

 • Sinua kiehtoo erilaisten tietovarastojen ja järjestelmien tehokas hyödyntäminen liiketoiminnassa

 • Pohjaat päätöksentekosi ennemmin todennettuun tietoon pelkän mututuntuman sijaan ja innostut monipuolisista ongelmanratkaisutehtävistä

Teknisissä rooleissa olet omimmillasi jos:

 • Sinua kiinnostaa tietomassojen rakennus, käsittely ja analysointi järjestelmäkehityksen ja teknologioiden voimin

 • Teknisiin ongelmanratkaisutehtäviin syventyminen tulee sinulta luonnostaan ja opit mielelläsi uusia ratkaisutapoja

 • Haluat hyödyntää kykyjäsi mm. tilastotieteiden, koodauksen, integraatioiden tai pilviteknologioiden parissa

 • Data-analytiikan ratkaisut ja teknologiat (kuten Azure, AWS, Google Cloud, R, Python, SQL, AI, Power BI) herättävät sinussa innostusta ja saatat joitain tuntea tarkemminkin

Koulutuksen sisältö ja info

Koulutuksen pituus: 6 kk

Hakuaika päättyy: 22.8.2022

Koulutuksen ajankohta: 28.9.-24.3.2023

Infotilaisuus: TE-live torstaina 11.8. klo 14:00. Linkki liveen: https://te-live.fi/lahetykset/RlpqJSXn_

AnalyticsPro RekryKoulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena. Ohjelma toteutuu ensisijaisesti työssäoppimisen kautta yhteistyöyrityksessä tai -organisaatiossa. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen lisäksi koulutusohjelmaan kuuluu n. 27 päivää tietopuolista opetusta.

Ohjelman koulutusteemat pääpiirteittäin (koulutusteemat voivat muuttua):

 • Tietokannat: SQL, relaatiotietokannat, analyyttiset tietokannat
 • Web-analytiikka
 • Pilvipalvelut
 • Datan visualisointi (Power Bi, Tableau)
 • Python analytiikassa
 • Koneoppiminen
 • Tietoarkkitehtuuri
 • Snowflake

Ohjelma on työvoimakoulutusta, jonka ajaksi tehdään sopimus koulutuksesta ja voit hakea ansiopäivärahaa, peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea sekä kulukorvausta.

Tietoa työvoimakoulutuksista ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat valtakunnallisesta koulutusneuvonnan puhelinpalvelusta 0295 020 702 (klo 9-16:15). Koulutusneuvontaa saa myös Facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta

Infotilaisuuden tallenne

Katso alta 11.8. järjestetyn TE-liven tallenne (30 min)! Lähetyksessä mukana myös Medialuotsi Oy:n edustajia kertomassa millaisia tekijöitä heille ollaan ohjelmasta etsimässä.

 

In English

Does data analytics, data visualization, marketing analytics, data integrations, or data-driven business development awaken your interest and you seek leverage for your career?

Through the AnalyticsPro recruitment training program, you and 11 other new talents have a great opportunity to take the fast lane and boost your career as a data expert.

What is AnalyticsPro?

AnalyticsPro is more than just training, it combines new tasks and expert-level training into one package in a unique way. The main goal of the program is to match and employ you in one of many partner companies in the program. Over a six-month period, you will get to know the work community and your final work assignments in advance and find the right tools to succeed in your future role.

During the program, you will receive top-quality training from industry experts. Lessons will support you in your new work role. In the six-month period, about 30 % of the time will be spent on training days. Your main focus, about 70 % of the time in the program, will be on growing into your new role, at real projects in your new role.

The recruitment training program is organized by Saranen in collaboration with ELY-keskus (Center for Economic Development, Transport and the Environment) and TE-palvelut (Labor Exchange). You can apply to this recruiting training program if you are currently unemployed or facing the prospect of unemployment, and your job search is active at Labor Exchange (TE-palvelut).

Whom are we looking for?

There are many open opportunities for both technical and business-oriented data-analytics tasks. For example, in the previous programs people have been employed in the roles of Data Analyst, Data Engineer, Data Specialist, Web / Business Analyst, Data Architect and BI Specialist. So tell us what inspires you the most and what kind of tasks you would like to go to!

Above all, we are looking for new people who are motivated and enthusiastic about developing their own skills.

There are plenty of career opportunities in the program for different backgrounds. Professional requirements differ depending on the company and the role. You don’t necessarily have to already be an expert to apply – the point of the program is to help you grow into your new role!

Our goal is to find the role that best supports your background, interests and career development among our many partner companies.

Program info and schedule

Program schedule: 28.9.-24.3.2023
Application period ends:
22.8.2022
Training language:
Finnish
The main content of the training program:

 • Databases: SQL, relational databases, analytical databases
 • Web analytics
 • Cloud services
 • Data visualization (Power Bi, Tableau)
 • Python in analytics
 • Machine learning
 • Information architecture
 • Snowflake

You can apply to this recruiting training program if you are currently unemployed or facing the prospect of unemployment, and your job search is active at Labor Exchange (TE-palvelut).

Choosing for recruitment training requires that we find a suitable partnering company for you. The training is carried out in close co-operation with the ELY-keskus (Center for Economic Development, Transport and the Environment) and TE-palvelut (Labor Exchange), Salesforce and Saranen.

If you have doubts concerning your eligibility, you can contact TE-palvelut or Saranen's contact person found on this page.

A jobseeker participating in the training is paid for the period of the training with the unemployment benefit to which he/she is entitled when unemployed, as well as an expense allowance.

You can get more information about financial support during the training from the Labor Line Education Advice service on 0295 020 713 or www.facebook.com/koulutusneuvonta

How to Apply

1. Fill in the application for TE-palvelut (training number 708129). For more information on applying and benefits during training, contact the Training Advice on 0295 020702.

2. Also fill in your skills profile to Saranen's recruitment system.

In the competency profile, it is important to carefully present your background, goals and aspirations for the tasks you want through the program.

Katso vastauksia työnhakijoiden usein kysyttyihin kysymyksiin täältä.