Kaikki ohjelmat

DigiTalous Akatemia RekryKoulutus

Tartu mahdollisuuteen ja suuntaa uuteen työhön asiantuntijakoulutuksesta!

**Hakuaika päättynyt! Katso avoimet haut koulutusohjelmiin täältä.**

 

Vie taitosi omannäköisiin tehtäviin ja aloita uusi työ ohituskaistalta!

Oletko ratkaisukeskeinen tyyppi ja nautit uuden oivaltamisesta? Mukaudutko luontevasti uusiin työtilanteisiin ja haluat tulevassa roolissasi hyödyntää vahvaa järjestelmällistä otettasi? Etsitkö uusia työmahdollisuuksia tai haluaisitko kenties suunnata täysin uudelle alalle? Jos aloit jo nyökyttelemään myöntävästi, älä jätä tätä mahdollisuutta käyttämättä!

Keski-Suomessa järjestettävän RekryKoulutuksen kautta sinulla on mahdollisuus kasvaa modernin palkka- ja taloushallinnon kysytyksi osaajaksi – taustastasi riippumatta. Haluatko kuulla aiheesta lisää? Tervetuloa seuraamaan Keski-Suomen TE-palveluiden järjestämää inftilaisuutta ohjelmasta 30.8. klo 13.00 alkaen! Lue lisää infotilaisuudesta tämän linkin kautta.

Uusi työ vai uusi osaaminen? Mitä jos valitsisit molemmat

Uusien osaajien rekrytointi tapahtuu DigiTalous Akatemia RekryKoulutuksen kautta. Kuuden kuukauden mittaisen ohjelman aikana pääset hyödyntämään vahvuuksiasi uusissa tehtävissäsi sekä syventämään samanaikaisesti ammattiosaamistasi alan johtavien tekijöiden opastamana. Pelkän CV:n sijaan meille merkitseekin eniten halusi oppia uutta, uteliaisuutesi alaa kohtaan sekä intosi heittäytyä uusiin tehtäviin täysillä mukaan. Sinun ei siis tarvitse olla vielä hakuvaiheessa valmis asiantuntija – me autamme sinut kasvamaan uuteen rooliisi! 

Nyt käynnistyvän ohjelman kautta meillä on rooleja tarjolla esimerkiksi:

 

check-keltainenUusille osaajille ja alanvaihtajille

Löytyykö sinulta asiakaslähtöistä asennetta ja tartut aktiivisesti erilaisiin pulmiin käsiksi? Kasva uusiin tehtäviin taustastasi riippumatta - olitpa esimerkiksi vastavalmistunut taikka alanvaihtaja! Sinulle saattaisi sopia esimerkiksi modernin taloushallinnon spesialisti- ja assistenttitehtävät. 

check-keltainen

Vastavalmistuneille ja nouseville kyvyille

Oletko tarkka ja kehittymishaluinen tekijä, joka ei pelkää kehittyä entisestään? Hyppää hommiin, joissa pääset soveltamaan taloushallinnon koulutus- ja työkokemustasi yhä paremmin. Kiinnostaisiko sinua esimerkiksi itsenäisen laskentakonsultin, kokonaisvastuullisen kirjanpitäjän tai palkkahallinnon osaajan tehtävät?

check-keltainen

Alalta jo työkokemusta omaaville ja nouseville kyvyille

Digitalousakatemia mahdollistaa työhön kasvamisen monenlaisille tekijöille ja meitä kiinnostaakin kuulla sinusta enemmän. Kerro meille itsestäsi, vahvuuksistasi ja taidoistasi enemmän. Me teemme kaikkemme löytääksemme juuri sinulle sopivan työtehtävän ja yrityksen.

 

Ohjelma järjestetään yhteistyössä ELY-keskuksen, TE-palveluiden, Sarasen ja rekrytoivien yritysten kanssa. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen. Voit hakea koulutusohjelmaan, mikäli olet tällä hetkellä työttömänä työnhakijana tai työttömyysuhan alaisena  ja työnhakusi TE-palveluissa tai kuntakokeilussa on voimassa.  

Ota yhteyttä

niina-heikkinen_250x250

Niina Heikkinen

Training Manager
niina.heikkinen@saranen.fi
044 025 5628

Onko sinulla kysyttävää ohjelmasta, hakukelpoisuudestasi tai avoimista rooleista? Ota yhteyttä projektitiimin yhteyshenkilöön!

 

Suurimmat valttisi hakijana

Kiinnostuksesi alan tehtäviin

Asiantuntija

Halu kasvaa ja kehittyä nopeasti modernin taloushallinnon, liiketoimintakehityksen tai järjestelmien asiantuntijaksi on tärkein voimavarasi, olipa taustasi mikä tahansa. 

Ratkaisukeskeinen ajattelusi

Oppiminen-kasvu

Heittäydyt uusiin haasteisiin innolla ja saat polttoainetta tehtävistä, joissa pääset hyödyntämään järjestelmällistä ja ratkaisukeskeistä ajatteluasi.

Mukautuva työotteesi

Konsultointi

Uudet asiat kiehtovat sinua ja mukaudut luontevasti erilaisiin työtilanteisiin ja omaksut nopeasti uusia järjestelmiä. Pelkkää mekaanista suorittajaa emme kuitenkaan etsi - uskallat myös epäonnistua kokeillessasi uutta!

Etsimme ennen kaikkea motivoituneita ja oman ammattitaidon kehittämisestä innostuneita uusia tekijöitä. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme ohjelman aikana sinua kehittymään uuteen tehtävääsi. 

Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiintoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli useiden yhteistyöyrityksiemme joukosta. 

Rekrytoiva koulutus - väyläsi omannäköisiin tehtäviin

Nopeasti nostetta uuteen työhön

Uusi työ vai uusi osaaminen? Mitä jos valitsisit molemmat.

DigiTalous Akatemia on muutakin kuin pelkkä koulutus, sillä se yhdistää uudet työtehtävät ja asiantuntijakoulutuksen tehokkaasti yhteen pakettiin. Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan osaamiseesi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat asiantuntijuuttasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat. Koulutuksen tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseemme 6 kk mittaisen ohjelman päätteeksi. Kuuden kuukauden jakson aikana pääset tutustumaan työyhteisöön ja lopullisiin työtehtäviin jo ennalta ja löydät oikeat työkalut tulevassa roolissasi menestymiseen.

DigiTalous Akatemia RekryKoulutus on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Koulutus järjestetään yhteistyössä TE-palveluiden, ELY-keskuksen ja Sarasen kanssa. 

Ohjelma on osallistujille maksuton.

Työsopimus -uusi työ
Löydä omannäköisiä tehtäviä

Mihin suuntaan haluaisit uraasi viedä?

Ohjelma tarjoaa sinulle mahdollisuuden vaikuttaa työurasi suuntaan ja siihen, miltä seuraava roolisi voisi näyttää. Uteliaisuus uusia aiheita ja teknologioita kohtaan, sekä innostus oman ammattitaidon kehittämiseen ovat suurimpia valttejasi, olitpa urasi alkutaipaleella oleva tekijä tai jo kokeneempi asiantuntija. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme sinut kasvamaan ohjelman aikana uuteen tehtävääsi!

Avoimia rooleja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa hakijoiden osaamisen ja mielenkiintojen mukaisesti. Aiemmista järjestämistämme taloushallinnon alan ohjelmista on työllistynyt henkilöitä mm. seuraaviin tehtäviin:

 • kirjanpitäjä
 • controller
 • reskontranhoitaja
 • palkka-asiantuntija
 • talousassistentti
 • sovellustukihenkilö
 • taloushallinnon sovelluskonsultti
 • järjestelmäasiantuntija
Useita rooleja tarjolla
Hanki ajantasaisinta osaamista

Ajantasaisinta koulutusta alan huipulta.

Saat ohjelman aikana laadukasta koulutusta alan johtavilta tekijöiltä ja kasvattamaan osaamistasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat nyt ja tulevaisuudessa. Opit eivät jää pelkästään ajatuksen tasolle, vaan pääset hyödyntämään oppimaasi kätevästi uusissa työtehtävissäsi, roolistasi riippumatta. Koulutusta on yhteensä noin 20-25 päivää.

Ohjelma on osallistujille maksuton.

Kouluksen aikana käydään läpi mm. seuraavia aiheita: 

 • Kirjanpidon ja palkanlaskennan perusteet sekä oman valintasi mukaan syventävät koulutuspäivät toiseen aiheeseen
 • Arvonlisäverotus
 • Ennakkoperintä
 • Digitaaliset työkalut
 • Järjestelmät taloushallinnossa
 • Automatisoitu taloushallinto ja ohjelmistorobotiikka
 • Taloushallinnon asiantuntijan viestintä- ja vuorovaikutustaidot
Koulutusta
Saranen työnhaun agenttina

Vähennä työpaikkojen hakuammuntaa ja hakemuksien määrää.

Hakemuksesi yhteydessä täytettävä Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi hakemasi ohjelman rekrytoiviin yhteistyöyrityksiin, jonka kautta pääset kertomaan taustastasi, osaamisestasi ja motivaatiostasi.

Me Sarasella tuemme sinua hakuprosessin aikana ja etsimme sinun profiiliisi sopivia työmahdollisuuksia yhteistyöyrityksiemme joukosta. Tavoitteemme on löytää juuri sinun osaamistasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli!

Asiantuntija

Osallistujatarinoita

Koulutusohjelmaan lähtiessäni tiesin, että saan tästä mahdollisuuden oppia uusia asioita ja samalla voin työllistyä suoraan yritykseen. Mielestäni koulutusohjelma oli erittäin helppo tie eteenpäin - minulle sopivat yritykset oli kartoitettu valmiiksi ja koulutusohjelman myötä pääsin välittömästi tekemään hands-on työtä yrityksessä

Tutustu Marlen kokemuksiin!

-Marle Heiskanen, Project Manager, Rantalainen

Marle_kokemus
Rekrytoiva koulutusohjelma oli tosi hyvä tapa päästä sisälle uuteen paikkaan. Suosittelen ohjelmaa kaikille, ketkä haluavat täydentää osaamistaan ja jotka ovat uuden äärellä.

Lue Johannan kokemuksia DigiTalous Akatemiasta!

-Johanna Isojärvi, Financial Application Specialist, Monetra

Johanna_Isojarvi_monetra
Näkisin, että ilman tällaista ohjelmaa, minun olisi ollut hankala työllistyä ilman aikaisempaa alan kokemusta. Omissa AMK-opinnoistani, kun vain sivuttiin pintapuolisesti esimerkiksi kirjanpitoa. Siinä puolessa vuodessa, mitä ohjelma kestää, saa hyvän mahdollisuuden oppia uutta ja päästä sisään työtehtäviin. Uutta tulee paljon, joten ainakin avointa mieltä kannattaa olla. Koulutusohjelmissa on loistava sauma lopulta työllistyä, joten kyllä tähän kannattaa panostaakin.

Lue Mikon koko tarina tästä!

-Mikko Ryömä, Development Director, Staria

Mikko_Ryoma 400x400
0 / 0

Avoimet roolit

Avoimia paikkoja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa taustasi ja mielenkiintojesi mukaisesti.

Päivitämme avoimia rooleja jatkuvasti hakuajan aikana uusien tarpeiden syntyessä. Listattujen paikkojen lisäksi voit hakea myös moniin muihiin rooleihin. Huomioithan siis, että kaikkien yritysten tarpeet eivät ole julkisesti näkyvillä. 

Mediatili
Mediatili Oy on täyden palvelun tilitoimisto ja yritystalouden asiantuntija, joka palvelee asiakkaitaan kaikkialla Suomessa. Yhtiö on kahden naisen omistama, 100 % kotimainen yritys, jonka toimipisteet sijaitsevat Savonlinnan pääkonttorin lisäksi Kuopiossa, Kokkolassa, Imatralla ja Kyyjärvellä.
 
Palkanlaskennan assistentti 
Etsimme palkanlaskennan tiimiimme palkanlaskennan assistenttia Kyyjärven alueelta. Pääset työssäsi hyppäämään palkanlaskennan ja asiakaspalvelun maailmaan yhdessä toisiaan tukevan 5 hengen tiimin kanssa. Sinulla on mahdollisuus edetä palkanlaskennan avustavista tehtävistä palkanlaskijaksi, jolloin vastaat nimettyjen asiakasyritysten kokonaisvaltaisesta palvelusta palkkahallinnon osalta.
 
Tehtävässä menestymisen kannalta on tärkeää, että olet asiakaspalveluhenkinen ongelmanratkaisija, joka haluaa oppia jatkuvasti uutta. Katsomme eduksi alalle suuntaavan koulutuksen tai aikaisemman kokemuksen asiakaspalvelutehtävistä. Edellytämme hakijoilta hyvää suomen kielen taitoa ja oma-aloitteista työotetta.
 

Tilitoimisto Jauhiainen

Tilitoimisto Jauhiainen Oy on tilitoimisto, jonka tavoitteena on tuottaa laadukkaita taloushallinnon palveluita pk-yrityksille asiakaslähtöisesti. Tilitoimisto toimii seitsemän hengen tiimillä Jyväskylän toimipisteellä ja yhdellä etätyöntekijällä.

Arvomme ovat asiakaslähtöisyys, ammattitaito ja luotettavuus ja missiomme on olla alalla arvostettu tilitoimisto, jossa asiakas kokee taloushallinnon hyödylliseksi ja helpoksi!

Kirjanpidon assistentti

Kirjanpidon assistentin roolissa pääset mukaan taloushallinnon tehtäviin, joista sinun on mahdollisuus edetä hyvinkin monipuolisiin ja vastuullisiin tehtäviin.Tehtävässä menestymisen kannalta on tärkeää, että olet asiakaspalveluhenkinen ongelmanratkaisija, joka hoitaa työnsä huolellisesti ja vastuuntuntoisesti. Mikäli tunnistit itsesi tästä kuvauksesta, saatat olla etsimämme henkilö!

Lisää meistä voit lukea täältä.

Nautitko työskentelystä tavoitteellisessa ja yrittäjähenkisessä työyhteisössä? Olemme uusien ja pienten yritysten kirjanpito – ja oheispalveluihin erikoistunut voimakkaasti kasvava tilitoimisto Jyväskylästä ja nyt etsimme uutta jäsentä kirjanpitotiimiimme.
 
Yhteinen tehtävämme Riihoksella on vapauttaa yrittäjien aika ja huomio heidän ydinosaamiseensa ja siten huolettomampaan ja tehokkaampaan yritystoimintaan.
 
Kirjanpitotiimin jäsenenä huolehdit asiakkaidemme kirjanpidon tarpeista laaja-alaisesti osana muuta tiimiä.
 
Meillä töitä tehdään tiiviisti yhdessä määrätietoisella ja tavoitteellisella otteella muistaen kuitenkin sen, että töissä saa olla myös hauskaa. Tiivis työyhteisömme ja nauttiminen yhdessä tekemisestä näkyy sekä kuuluu toimistopäivinämme esimerkiksi yhteisten taukojen ja viikkopelien aikana.
 
 • kirjanpitäjä
 • controller
 • reskontranhoitaja
 • palkka-asiantuntija
 • talousassistentti
 • sovellustukihenkilö
 • taloushallinnon sovelluskonsultti
 • järjestelmäasiantuntija

Ideal Isännöinti

Ideal Isännöinti tarjoaa aidosti parempaa isännöintiä modernilla tavalla! Ajat ja vaatimukset muuttuvat ja haluammekin olla edelläkävijöitä toimintamallien mm. markkinoiden kattavimmilla sähköisillä isännöintipalveluilla sekä ohjelmistorobotiikan hyödyntämisessä tietotyössä.

Hallinnollisten isännöinnin tehtävien assistentti

Nyt kaipaamme jatkuvasti kehittyvään ja innostuneeseen tiimiimme vahvistusta hallinnollisten isännöinnin tehtävien assistentin rooliin, joista sinun on mahdollista edetä hyvin monipuolisiin tehtäviin ja vastuullisinkiin rooleihin.

Meillä pääset sosiaaliseen ja rempseään tiimiin, jossa sinut otetaan varmasti lämpimästi vastaan. Työaikamme on joustava, paikkariipumaton ja pidämme huolta henkilöstön hyvinvoinnista.

Toivomme, että olet innokas oppimaan uutta, osaat työskennellä itsenäisesti, omaat loistavat asiakaspalvelutaidot ja sinulla on ymmärrys sähköisestä työympäristöstä sekä projektiosaamisesta. Tunnistitko itsesi ja kuulostaako työnkuva juuri sunulle sopivalta? Jos kuulostaa niin mahtavaa, saatat olla etsimämme henkilö! Lue meistä lisää täällä! 

Kenelle ohjelma on suunnattu?

Voit suunnata uusiin tehtäviin hyvin monenlaisella taustalla, olitpa sitten työkokemusta palkka-, talous-, tai henkilöstöhallinnon parista omaava osaaja, vastavalmistunut tulevaisuuden tekijä tai uutta suuntaa urallesi miettivä osaaja. Sinun ei siis tarvitse olla vielä hakuvaiheessa valmis osaaja – me autamme sinua kasvamaan uuteen rooliisi asiantuntijakoulutuksen kautta!

Ohjelma on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille. Varmista myös, että työnhakusi TE-palveluissa tai kuntakokeilussa on voimassa. 

Haluamme ehdottomasti kuulla sinusta lisää, jos tunnistat itsesi esimerkiksi joistakin näistä:

 • Sinulla on palava halu ja motivaatio kehittää omaa osaamistasi ja kasvaa modernin palkkahallinnon asiantuntijaksi – tämä on kaikista tärkein kriteeri
 • Sinulta löytyy aiempaa kokemusta asiakaspalvelutehtävien parista ja haluat suunnata uudelle alalle taloushallinnon pariin
 • Olet opiskellut palkka- tai henkilöstöhallintoa, ja haluaisit päästä aloittamaan urasi alan asiantuntijana
 • Sinulla on kokemusta taloushallinnon avustavista tehtävistä, kirjanpidosta, palkanlaskennasta, sisäisestä laskennasta tai taloushallinnon järjestelmä- ja sovellustehtävistä koulutuksen, työkokemuksen tai projektien kautta
 • Näet tulevaisuutesi palkka- tai henkilöstöhallinnon järjestelmien parissa ja haluat hyödyntää tulevissa työtehtävissäsi vahvaa IT- ja järjestelmäosaamistasi
 • Luotat päätöksenteossa dataan etkä mutuun ja haluat kasvaa liiketoiminnan kehitysrooleihin, joissa voit hyödyntää analyyttista työotettasi
 • Sinulla on järjestelmällinen työote, hyvät vuorovaikutustaidot ja haluat pysyä ajan tasalla alan viimeisimmistä teknologioista ja ratkaisuista

Koulutuksen sisältö ja info

Koulutuksen pituus: 6 kk

Hakuaika päättyy: 2.10.2023

Koulutuksen ajankohta: 23.10.2023-22.4.2024, sisältää viiden päivän lomajakson.

Ohjelman toteuttavat tiiviissä yhteistyössä ELY-keskus, TE-palvelut, Saranen ja rekrytoivat yritykset.

Ohjelma toteutuu ensisijaisesti työssäoppimisen kautta yhteistyöyrityksessä tai -organisaatiossa. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen lisäksi koulutusohjelmaan kuuluu noin 20–25 päivää taloushallinnon alan tietopuolista opetusta.

Ohjelma on työvoimakoulutusta, jonka ajaksi tehdään sopimus koulutuksesta ja voit hakea ansiopäivärahaa, peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea sekä kulukorvausta.

Ohjelman koulutusteemat

 • Digitaaliset työkalut ja järjestelmät taloushallinnossa
 • Arvonlisäverotus
 • Kirjanpidon ja palkanlaskennan perusteet ja erityiskysymykset
 • Ennakkoperintä
 • Automatisoitu taloushallinto ja ohjelmistorobotiikka
 • Taloushallinnon asiantuntijan viestintä- ja vuorovaikutustaidot

Näin haet mukaan

1. Jätä TE-palveluiden hakemus

Voit hakea DigiTalous Akatemia RekryKoulutukseen, jos olet työttömänä tai työttömyysuhan alaisena. Varmista myös, että työnhakusi TE-palveluissa tai kuntakokeilussa on voimassa.

Esivalinta koulutukseen tehdään TE-toimiston hakemuksen tietojen perusteella, joten perustele hakemuksesi huolellisesti.

Koulutusnumero: 715376

 

2. Täytä Sarasen osaamisprofiili

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi meille! Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi rekrytoiviin yrityksiin - anna siis osaamisesi ja motivaatiosi näkyä!

Jätäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, niin pystymme varmistamaan jouhevan hakuprosessin sekä tukemaan sinua haun aikana. Esivalinnat ja haastattelut aloitetaan heti haun startattua!

Lopullisen valintapäätöksen ohjelmaan tekee rekrytoiva yritys. Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä viimeistään haun päätyttyä. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen.

Katso vastauksia työnhakijoiden usein kysyttyihin kysymyksiin täältä.