DigiTalous Akatemia F.E.C.

Kasva talous- tai palkkahallinnon asiantuntijaksi - useita rooleja

Katse talous- tai palkkahallinnon tehtävissä? Kasva uuteen työhön asiantuntijakoulutuksesta!

Ohjelman hakuaika on päättynyt

---

Kiinnostaako sinua uusi työ talous- tai palkkahallinnon tehtävien parissa? Haluatko toimia kehityksen eturintamassa sähköisen taloushallinnon asiantuntijana? Hae nyt DigiTalous Akatemiaan ja aloita uusi työ kasvavalla alalla, jossa uusista osaajista on huutava kysyntä. Nyt, jos joskus, on oikea hetki kouluttautua ja aloittaa uusi työ modernin taloushallinnon asiantuntijana!

Taloushallinto muuttuu nopeasti digitalisaation ja asiakaspalvelun tuomien uusien haasteiden myötä. Asiantuntijatyön sisältö on muuttumassa entistä vuorovaikutteisemmaksi ja ennakoivammaksi, kun vanhat työtehtävät ja toimintamallit automatisoituvat. Suorittava työ muuttuu asiantuntijatyöksi, minkä ansioista aikaa vapautuu enemmän ydinliiketoiminnan kehittämiseen. Uusista, modernin taloushallinon osaajista onkin nyt suurempi kysyntä kuin koskaan.

Yritykset etsivät DigiTalous Akatemian kautta riveihinsä ennakkoluulottomia talous- ja palkkahallinon osaajia, joilla on intoa kehittää yritysten liiketoimintaprosesseja modernin taloushallinnon ja ennakoivan päätöksenteon voimin.

Uudet työtehtävät odottavat, oletko etsimämme osaaja?

Tarjolla useita kiinnostavia asiantuntijatehtäviä

Yhteistyöyrityksemme rekrytoivat DigiTalous Akatemia F.E.C. -koulutusohjelman kautta uusia työntekijöitä erilaisiin talous- ja palkkahallinnon tehtäviin. Nyt käynnistyvän ohjelman kautta tuleva roolisi voi koostua esimerkiksi:

 • taloushallinnon tai kirjanpidon,
 • palkkahallinnon,
 • raportoinnin ja budjetoinnin,
 • sovelluskonsultoinnin, 
 • tai liiketoiminta- ja prosessikehityksen tehtävistä. 

Rooleja löytyy sekä uraansa aloitteleville osaajille, että jo kokeneimmillekin asiantuntijoille. Toteuttamiemme DigiTalous Akatemia -koulutusohjelmien kautta yritykset ovat rekrytoineet jo yli 500 työntekijää ympäri Suomen, joten tämä voi olla sinullekin väylä toivomaasi työpaikkaan. Rekrytoivat yritykset etsivät ennen kaikkea motivoituneita ja oman ammattitaidon syventämisestä kiinnostuneita uusia tekijöitä. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme ohjelman aikana sinut kehittymään uuteen työtehtävääsi. 

Uusien osaajien rekrytointi DigiTalous Akatemia F.E.C. -koulutusohjelman kautta, joka tarjoaa sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden suunnata kasvualan tehtäviin, sekä viedä samalla osaamisesi uudelle tasolle uusia työtehtäviäsi tukevan asiantuntijakoulutuksen kautta. Voit hakea koulutusohjelmaan, mikäli olet tällä hetkellä työttömänä työnhakijana tai työttömyysuhan alaisena ja työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Kuuden kuukauden mittaisen koulutusohjelman aikana pääset kehittämään osaamistasi kattavien substanssikoulutusten, itseopiskelun sekä käytännön työskentelyn kautta. Ohjelma järjestetään yhteistyössä ELY-keskuksen, TE-palveluiden, Sarasen ja rekrytoivien yritysten kanssa. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen.

Lue lisää uramahdollisuuksista alta ja hae mukaan mahdollisimman pian!

Ota yhteyttä

Pinja_Heimala_640x640

Pinja Heimala

Project Specialist
pinja.heimala@saranen.fi
040 849 3962

Onko sinulla kysyttävää ohjelmasta tai avoimista rooleista? Ota yhteyttä projektitiimin yhteyshenkilöihin!

Mihin tehtäviin haluaisit suunnata? Mahdollisuuksia on useita!

Taloushallinto

taloushallinto-icon

Haluatko suunnata taloushallinnon tehtäviin ja syventää osaaamistasi samalla? Mahdollisuuksia mm. kirjanpidon ja taloushallinnon asiantuntijatehtävissä. 

Palkkahallinto

palkkahallinto-icon

Kasva modernin palkkahallinnon osaajaksi! Voit löytää uuden työn mm. palkkahallinnon asiantuntijaroolissa tai sovelluskonsultin tehtävissä. 

Liiketoimintakehitys

kirjanpito-raportointi

Kiinnostaako työtehtävät esim. raportoinnin, budjetoinnin ja ennusteiden parissa? Liiketoiminnan kehitysrooleja esim. controller-tehtävissä!

Henkilöstöhallinto

hr-icon

Onko sinulla taustaa henkilöstöhallinnon tehtävistä? Osaamisellesi on kysyntää talous- ja palkkahallinnon tehtävissä!

Etsimme ennen kaikkea motivoituneita ja oman ammattitaidon kehittämisestä innostuneita uusia tekijöitä. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme ohjelman aikana sinua kehittymään uuteen tehtävääsi. Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiintoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli useiden yhteistyöyrityksiemme joukosta. 

Aito mahdollisuus vaikuttaa uraasi - ohjelman monet hyödyt

DigiTalous Akatemiasta uuteen työhön

DigiTalous Akatemia F.E.C. -ohjelma yhdistää uudet työtehtävät ja asiantuntijakoulutuksen yhteen kokonaisuuteen ainutlaatuisella tavalla. Suuntaamalla uuteen työhön koulutuksen kautta, saat tilaisuuden kasvaa uuteen rooliisi askel kerrallaan ja hyödyntämään kasvattamaasi asiantuntijuutta suoraan tuoreissa työtehtävissäsi.

Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan uraasi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat ammattiosaamistasi niiden taitojen parissa, joista alalla puhutaan.

Ohjelman tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseen 6 kk mittaisen koulutusohjelman päätteeksi.

Koulutus on työvoimakoulutusta, joka on osallistujille maksuton.

saranen-tyosopimus-icon-ecommerce-ai
Mahdollisuuksia eritaustaisille tekijöille

Uramahdollisuudet taipuvat kauttamme useaan eri muottiin ja useat yhteistyöyrityksemme etsivät rekrytoivan koulutusohjelman kautta uusia tekijöitä kasvamaan monenlaisiin, ja eritasoisiin, talous- ja palkkahallinnon työtehtäviin. 

Voit suunnata uusiin tehtäviin monenlaisella taustalla, olitpa sitten työkokemusta palkka-, talous- tai henkilöstöhallinnon parista omaava osaaja, vastavalmistunut tulevaisuuden tekijä tai uutta suuntaa urallesi miettivä osaaja. Nyt käynnistyvän ohjelman kautta tuleva roolisi voi olla esim. rekrytoivan yrityksen:

 • kirjanpitäjä
 • controller
 • reskontranhoitaja
 • palkka-asiantuntija
 • talousassistentti
 • sovellustukihenkilö
 • taloushallinnon sovelluskonsultti
 • järjestelmäasiantuntija
saranen-monia-paikkoja-icon-ecommerce-ai
Tuorein osaaminen työtehtävien ohella

Saat ohjelman aikana laadukasta koulutusta alan johtavilta tekijöiltä 25 koulutuspäivän myötä, sekä pääset hyödyntämään oppimaasi suoraan työtehtäviesi parissa. Mukana kouluttamassa on mm. Taloushallintoliitto. Lopputuloksena kasvatat oman osaamisesi uudelle tasolle.

Ohjelma on osallistujille maksuton ja koulutuspäivät järjestetään toistaiseksi etätoteutuksena.

saranen-asiantuntijakoulutus-icon-ecommercepro
Huippulaadukas koulutussisältö

Kouluksen aikana käydään läpi mm. seuraavia aiheita: 

 • kirjanpidon periaatteet ja erityiskysymykset
 • budjetointi ja ennustaminen
 • raportointi
 • palkanlaskennan periaatteet ja erityiskysymykset
 • taloushallinnon ratkaisut ja digitaaliset työkalut
 • automatisoitu taloushallinto ja ohjelmistorobotiikka
 • tekoäly taloushallinnossa
 • arvonlisäverotus ja tilinpäätökset
 • taloushallinnon asiantuntijan viestintä- ja vuorovaikutustaidot
healthtech-koulutus-icon

Osallistujatarinoita

Näkisin, että ilman tällaista ohjelmaa, minun olisi ollut hankala työllistyä ilman aikaisempaa alan kokemusta. Omissa AMK-opinnoistani, kun vain sivuttiin pintapuolisesti esimerkiksi kirjanpitoa. Siinä puolessa vuodessa, mitä ohjelma kestää, saa hyvän mahdollisuuden oppia uutta ja päästä sisään työtehtäviin. Uutta tulee paljon, joten ainakin avointa mieltä kannattaa olla. Koulutusohjelmissa on loistava sauma lopulta työllistyä, joten kyllä tähän kannattaa panostaakin.

Lue Mikon koko tarina tästä!

-Mikko Ryömä, Development Director, Staria

Mikko_Ryoma 400x400
0 / 0

Avoimet roolit

Uusia osaajia etsivät mm.

Päivitämme sivuja uusien tarpeiden syntyessä. Kaikkien yritysten tarpeet eivät ole julkisesti näkyvillä.

Hakuohjeet

1. Jätä TE-palveluiden hakemus

Voit hakea DigiTalous Akatemia F.E.C. -ohjelmaan, jos olet työttömänä tai työttömyysuhan alaisena. Varmista myös, että työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Esivalinta koulutukseen tehdään TE-toimiston hakemuksen tietojen perusteella, joten perustele hakemuksesi huolellisesti. Koulutusnumero: 699157

2. Täytä Sarasen osaamisprofiili

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi meille! Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi rekrytoiviin yrityksiin - anna siis osaamisesi ja motivaatiosi näkyä!

Jätäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, niin pystymme varmistamaan jouhevan hakuprosessin sekä tukemaan sinua haun aikana. Esivalinnat ja haastattelut aloitetaan heti haun startattua!

Lopullisen valintapäätöksen ohjelmaan tekee rekrytoiva yritys. Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä viimeistään haun päätyttyä. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen.

 

Kenelle ohjelma on suunnattu?

Voit suunnata uusiin tehtäviin monenlaisella taustalla, olitpa sitten työkokemusta palkka-, talous-, tai henkilöstöhallinnon parista omaava osaaja, vastavalmistunut tulevaisuuden tekijä tai uutta suuntaa urallesi miettivä osaaja. Sinun ei siis tarvitse olla vielä hakuvaiheessa valmis osaaja – me autamme sinua kasvamaan uuteen rooliisi asiantuntijakoulutuksen kautta!

Voit hakea rekrytoivaan koulutusohjelmaan, mikäli olet tällä hetkellä työttömänä työnhakijana tai työttömyysuhan alla ja työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Haluamme ehdottomasti kuulla sinusta lisää, jos tunnistat itsesi esimerkiksi joistakin näistä:

 • Sinulla on palava halu ja motivaatio kehittää omaa osaamistasi ja kasvaa modernin palkkahallinnon asiantuntijaksi – tämä on kaikista tärkein kriteeri
 • Olet opiskellut palkka- tai henkilöstöhallintoa, ja haluaisit päästä aloittamaan urasi alan asiantuntijana
 • Sinulla on kokemusta taloushallinnon avustavista tehtävistä, kirjanpidosta, palkanlaskennasta, sisäisestä laskennasta tai taloushallinnon järjestelmä- ja sovellustehtävistä koulutuksen, työkokemuksen tai projektien kautta
 • Hallitset jo aiemman työkokemuksesi kautta TES:ejä, työlainsäädäntöä, palkanlaskentaa tai muita henkilöstö- ja palkkahallinnon osa-alueita ja haluat päästä uusiin tehtäviin alalle
 • Olet toiminut palkka- tai henkilöstöhallinnon asiantuntijatehtävissä ja olet kiinnostunut siirtymään konsultoinnin rooliin asiakasrajapintaan
 • Näet tulevaisuutesi palkka- tai henkilöstöhallinnon järjestelmien parissa ja haluat hyödyntää tulevissa työtehtävissäsi vahvaa IT- ja järjestelmäosaamistasi
 • Tiedät mistä on kyse, kun puhutaan raportoinnista, budjetoinnista, ennustamisesta tai tilinpäätöksistä Liiketoiminnan kehittäminen, IT-ratkaisut ja asiakasprojektit kiinnostavat sinua ja saatat nähdä itsesi tulevaisuudessa taloushallinnon konsultin roolissa
 • Sinulla on järjestelmällinen työote, hyvät vuorovaikutustaidot ja haluat pysyä ajan tasalla alan viimeisimmistä teknologioista ja ratkaisuista

Koulutuksen sisältö ja info

Koulutuksen pituus: 6 kk

Hakuaika päättyy: 17.5.2021

Koulutuksen ajankohta: 7.6. - 29.11.2021 (sisältää 5 pvä lomajakson 30.8. - 3.9.2021)

DigiTalous Akatemia F.E.C-koulutusohjelma toteutetaan monimuoto-opetuksena. Ohjelma toteutuu ensisijaisesti työssäoppimisen kautta yhteistyöyrityksessä tai -organisaatiossa. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen lisäksi koulutusohjelmaan kuuluu 20–25 päivää taloushallinnon alan tietopuolista opetusta.

Ohjelman koulutusteemat

 • Kirjanpidon periaatteet ja erityiskysymykset
 • Budjetointi ja ennustaminen
 • Raportointi
 • Palkanlaskennan periaatteet ja erityiskysymykset
 • Taloushallinnon ratkaisut ja digitaaliset työkalut
 • Automatisoitu taloushallinto ja ohjelmistorobotiikka
 • Arvonlisäverotus ja tilinpäätökset
 • Taloushallinnon asiantuntijan viestintä- ja vuorovaikutustaidot

F.E.C -koulutusohjelman valintaprosessi on kaksivaiheinen. Valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa TE-toimiston koulutusyksikkö ja kouluttaja/kouluttajan edustaja arvioivat koulutushakemukset sekä sen, täyttääkö hakija koulutuksen yleiset ja kullekin koulutukselle erikseen asetetut muut pääsyvaatimukset. Yleisinä vaatimuksina ovat mm. hakijan koulutustarve työllistymisen näkökulmasta sekä soveltuvuus koulutukseen ja koulutuksen tavoiteammattiin.

F.E.C -koulutusohjelmaan valituksi tulemisen ja aloittamisen edellytyksenä on, että esivalinnasta edenneelle on löytynyt yhteistyöorganisaatio koulutusohjelman ajaksi. TE-toimisto tekee hyväksymispäätöksen ja koulutusta koskevan lausunnon, kun kouluttaja on toimittanut TE-toimistoon ilmoituksen opiskelijan F.E.C -koulutusohjelman alkamisesta.

Koulutukseen osallistuvalle työnhakijalle maksetaan koulutuksen ajalta sitä työttömyysetuutta, johon hänellä on oikeus työttömänä ollessaan sekä lisäksi kulukorvausta.

Hakijainfotilaisuus

Haluatko kuulla vielä lisää? Katso 19.4. järjestetyn hakijainfotilaisuuden tallenne (30 min) alta!