Kaikki ohjelmat

DigiTalous Akatemia

Tartu mahdollisuuteen ja suuntaa uuteen työhön asiantuntijakoulutuksesta!

Vie taitosi omannäköisiin tehtäviin ja aloita uusi työ kiihdytyskaistalta!

Oletko ratkaisukeskeinen tyyppi ja nautit uuden oivaltamisesta? Mukaudutko luontevasti uusiin työtilanteisiin ja haluat tulevassa roolissasi hyödyntää vahvaa järjestelmällistä otettasi? Etsitkö uusia työmahdollisuuksia tai haluaisitko kenties suunnata täysin uudelle alalle? Jos aloit jo nyökyttelemään myöntävästi, älä jätä tätä mahdollisuutta käyttämättä! 

Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiintoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli – kerro siis mikä sinua eniten innostaa ja millaisissa tehtävissä näkisit itsesi seuraavaksi!

Lue lisää eri mahdollisuuksista alta, hae mukaan pian ja vie taitosi uusiin tehtäviin joissa ratkaisut puhuvat!

Uusi työ vai uusi osaaminen? Mitä jos valitsisit molemmat

Uusien osaajien rekrytointi tapahtuu DigiTalous Akatemia RekryKoulutuksen kautta. Kuuden kuukauden mittaisen ohjelman aikana pääset hyödyntämään vahvuuksiasi uusissa tehtävissäsi sekä syventämään samanaikaisesti ammattiosaamistasi alan johtavien tekijöiden opastamana. Pelkän CV:n sijaan meille merkitseekin eniten halusi oppia uutta, uteliaisuutesi alaa kohtaan sekä intosi heittäytyä uusiin tehtäviin täysillä mukaan. Sinun ei siis tarvitse olla vielä hakuvaiheessa valmis asiantuntija – me autamme sinut kasvamaan uuteen rooliisi!

 

Nyt käynnistyvän ohjelman kautta meillä on rooleja tarjolla esimerkiksi:

 

alanvaihtaja

 

Uusille osaajille ja alanvaihtajille

Löytyykö sinulta asiakaslähtöistä asennetta ja tartut aktiivisesti erilaisiin pulmiin käsiksi? Kasva uusiin tehtäviin taustastasi riippumatta - olitpa esimerkiksi vastavalmistunut taikka alanvaihtaja! Sinulle saattaisi sopia esimerkiksi modernin taloushallinnon spesialisti- ja assistenttitehtävät.

nouseva-tekija

 

Alalta jo työkokemusta omaaville ja nouseville kyvyille

Oletko tarkka ja kehittymishaluinen tekijä, joka ei pelkää kehittyä entisestään? Hyppää hommiin, joissa pääset soveltamaan taloushallinnon koulutus- ja työkokemustasi yhä paremmin. Kiinnostaisiko sinua esimerkiksi itsenäisen laskentakonsultin, kokonaisvastuullisen kirjanpitäjän tai palkkahallinnon osaajan tehtävät?

kokeneempi-osaaja

 

Juuri sinulle!

Digitalousakatemia mahdollistaa työhön kasvamisen monenlaisille tekijöille ja meitä kiinnostaakin kuulla sinusta enemmän. Kerro meille itsestäsi, vahvuuksistasi ja taidoistasi enemmän. Me teemme kaikkemme löytääksemme juuri sinulle sopivan työtehtävän ja yrityksen.

 

Ohjelma järjestetään yhteistyössä ELY-keskuksen, TE-palveluiden, Sarasen ja rekrytoivien yritysten kanssa. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen. Voit hakea koulutusohjelmaan, mikäli olet tällä hetkellä työttömänä työnhakijana tai työttömyysuhan alaisena  ja työnhakusi TE-palveluissa tai kuntakokeilussa on voimassa.  

Ota yhteyttä

Taru_Kaaja_640x640

Taru Kaaja

Project Specialist
taru.kaaja@saranen.fi
044 460 2272

Onko sinulla kysyttävää ohjelmasta, hakukelpoisuudestasi tai avoimista rooleista? Ota yhteyttä projektitiimin yhteyshenkilöön!

Suurimmat valttisi hakijana

Kiinnostuksesi alan tehtäviin

Asiantuntija

Halu kasvaa ja kehittyä nopeasti modernin taloushallinnon, liiketoimintakehityksen tai järjestelmien asiantuntijaksi on tärkein voimavarasi, olipa taustasi mikä tahansa. 

Ratkaisukeskeinen ajattelusi

Oppiminen-kasvu

Heittäydyt uusiin haasteisiin innolla ja saat polttoainetta tehtävistä, joissa pääset hyödyntämään järjestelmällistä ja ratkaisukeskeistä ajatteluasi.

Mukautuva työotteesi

Konsultointi

Uudet asiat kiehtovat sinua ja mukaudut luontevasti erilaisiin työtilanteisiin ja omaksut nopeasti uusia järjestelmiä. Pelkkää mekaanista suorittajaa emme kuitenkaan etsi - uskallat myös epäonnistua kokeillessasi uutta!

Etsimme ennen kaikkea motivoituneita ja oman ammattitaidon kehittämisestä innostuneita uusia tekijöitä. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme ohjelman aikana sinua kehittymään uuteen tehtävääsi. 

Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiintoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli useiden yhteistyöyrityksiemme joukosta. 

Rekrytoiva koulutus - väyläsi omannäköisiin tehtäviin

Nopeasti nostetta uuteen työhön

Uusi työ vai uusi osaaminen? Mitä jos valitsisit molemmat.

DigiTalous Akatemia on muutakin kuin pelkkä koulutus, sillä se yhdistää uudet työtehtävät ja asiantuntijakoulutuksen tehokkaasti yhteen pakettiin. Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan osaamiseesi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat asiantuntijuuttasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat. Koulutuksen tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseemme 6 kk mittaisen ohjelman päätteeksi. Kuuden kuukauden jakson aikana pääset tutustumaan työyhteisöön ja lopullisiin työtehtäviin jo ennalta ja löydät oikeat työkalut tulevassa roolissasi menestymiseen.

DigiTalous Akatemia RekryKoulutus on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Koulutus järjestetään yhteistyössä TE-palveluiden, ELY-keskuksen ja Sarasen kanssa. 

Ohjelma on osallistujille maksuton.

Työsopimus -uusi työ
Löydä omannäköisiä tehtäviä

Mihin suuntaan haluaisit uraasi viedä?

Ohjelma tarjoaa sinulle mahdollisuuden vaikuttaa työurasi suuntaan ja siihen, miltä seuraava roolisi voisi näyttää. Uteliaisuus uusia aiheita ja teknologioita kohtaan, sekä innostus oman ammattitaidon kehittämiseen ovat suurimpia valttejasi, olitpa urasi alkutaipaleella oleva tekijä tai jo kokeneempi asiantuntija. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme sinut kasvamaan ohjelman aikana uuteen tehtävääsi!

Avoimia rooleja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa hakijoiden osaamisen ja mielenkiintojen mukaisesti. Aiemmista järjestämistämme taloushallinnon alan ohjelmista on työllistynyt henkilöitä mm. seuraaviin tehtäviin:

 • kirjanpitäjä
 • controller
 • reskontranhoitaja
 • palkka-asiantuntija
 • talousassistentti
 • sovellustukihenkilö
 • taloushallinnon sovelluskonsultti
 • järjestelmäasiantuntija
Useita rooleja tarjolla
Hanki ajantasaisinta osaamista

Ajantasaisinta koulutusta alan huipulta.

Saat ohjelman aikana laadukasta koulutusta alan johtavilta tekijöiltä ja kasvattamaan osaamistasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat nyt ja tulevaisuudessa. Opit eivät jää pelkästään ajatuksen tasolle, vaan pääset hyödyntämään oppimaasi kätevästi uusissa työtehtävissäsi, roolistasi riippumatta. Koulutusta on yhteensä noin 20-25 päivää.

Ohjelma on osallistujille maksuton.

Kouluksen aikana käydään läpi mm. seuraavia aiheita: 

 • Digitaaliset työkalut ja järjestelmät taloushallinnossa
 • Arvonlisäverotus
 • Veroilmoitus ja verotuksen toimittaminen
 • Taloushallinnon ja liiketoiminnan periaatteet
 • Kirjanpidon perusteet: tuotot, kulut sekä kirjaussäännöt
 • Kirjanpidon syventävät: kirjanpito ja tilinpäätös
 • Tuloslaskelma ja tase
 • Älykäs automaatio ja tekoälyn hyödyntäminen kirjanpidossa
Koulutusta
Saranen työnhaun agenttina

Vähennä työpaikkojen hakuammuntaa ja hakemuksien määrää.

Hakemuksesi yhteydessä täytettävä Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi hakemasi ohjelman rekrytoiviin yhteistyöyrityksiin, jonka kautta pääset kertomaan taustastasi, osaamisestasi ja motivaatiostasi.

Me Sarasella tuemme sinua hakuprosessin aikana ja etsimme sinun profiiliisi sopivia työmahdollisuuksia yhteistyöyrityksiemme joukosta. Tavoitteemme on löytää juuri sinun osaamistasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli!

Asiantuntija

Osallistujatarinoita

Rekrytoiva koulutusohjelma oli tosi hyvä tapa päästä sisälle uuteen paikkaan. Suosittelen ohjelmaa kaikille, ketkä haluavat täydentää osaamistaan ja jotka ovat uuden äärellä.

Lue Johannan kokemuksia DigiTalous Akatemiasta!

-Johanna Isojärvi, Financial Application Specialist, Monetra

Johanna_Isojarvi_monetra
Näkisin, että ilman tällaista ohjelmaa, minun olisi ollut hankala työllistyä ilman aikaisempaa alan kokemusta. Omissa AMK-opinnoistani, kun vain sivuttiin pintapuolisesti esimerkiksi kirjanpitoa. Siinä puolessa vuodessa, mitä ohjelma kestää, saa hyvän mahdollisuuden oppia uutta ja päästä sisään työtehtäviin. Uutta tulee paljon, joten ainakin avointa mieltä kannattaa olla. Koulutusohjelmissa on loistava sauma lopulta työllistyä, joten kyllä tähän kannattaa panostaakin.

Lue Mikon koko tarina tästä!

-Mikko Ryömä, Development Director, Staria

Mikko_Ryoma 400x400
0 / 0

Avoimet roolit

Avoimia paikkoja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa taustasi ja mielenkiintojesi mukaisesti.

Päivitämme avoimia rooleja jatkuvasti hakuajan aikana uusien tarpeiden syntyessä. Listattujen paikkojen lisäksi voit hakea myös moniin muihiin rooleihin. Huomioithan siis, että kaikkien yritysten tarpeet eivät ole julkisesti näkyvillä. 

Tilimajakka

Tilimajakka Oy on tilitoimisto, joka tarjoaa asiakkailleen kokonaisvaltaista taloushallintopalvelua. Palvelu koostuu kirjanpidon ja palkanlaskennan lisäksi neuvonnasta kaikissa taloushallinnon kysymyksissä.

Kirjanpitäjä

Odotamme sinulta vähintään muutaman vuoden kokemusta vastaavista tehtävistä sekä tehtävään soveltuvaa koulutusta. Voit olla myös tänä keväänä alalle valmistumassa oleva tradenomi tai merkonomi. Työntekijän tulee ottaa kokonaisvastuu asiakkaistaan ja kuukausikirjanpito tulee hoitaa itsenäisesti. Toivomme hakijalta palveluhenkisyyttä ja taitoa kommunikoida asiakkaiden kanssa ja ennen kaikkea asennetta työntekoon.

Tulet vastaamaan omien asiakkaittesi kirjanpidosta, tilinpäätöksistä sekä neuvonnasta. Olet asiakaspalveluhenkinen, numerotarkka ja huolellinen tekijä, joka haluaa jatkuvasti kehittää omaa osaamistaan. Käytössä olevat järjestelmät ovat Maestro ja Fivaldi, joiden tuntemus katsotaan eduksi. Palkanlaskutaito on plussaa mutta ei välttämätön.

VTP Oy

Innostutko taloushallinnosta kaupan alalla ja uusista haasteista? Haluatko merkityksellisen työn, jossa pääset kehittämään osaamistasi taloushallinnon tehtävissä? Vähittäiskaupan Tilipalvelu VTP Oy on Kesko Oyj:n osakkuusyhtiönä toimiva tilitoimisto. Hoidamme noin 1.100 K-kauppiaan kirjanpitoa, verotusta ja yhtiöoikeudellisia toimeksiantoja. Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja vastuullisen tehtävän K-ryhmässä, perehdyttämisen taloushallinnon tehtäviin, osaavan yhteistyötiimin tuen ja nykyaikaiset tilat ja työvälineet. K-ryhmä on uudistuva, vahva ja vastuullinen toimija seitsemässä maassa, ja voit kehittää osaamistasi eurooppalaisen kaupan huippuosaajien rinnalla. Meillä kukaan ei jää yksin ja vastuullisena toimijana huolehdimme toisistamme, asiakkaistamme, yhteiskunnasta ja ympäristöstä. 

Kirjanpitäjä

Tampereen yksikkö etsii kirjanpitäjää. Pääset toimimaan osaavassa tiimissä ja tekemään monipuolisia sekä osaamista kehittäviä työtehtäviä. Perehdyttäminen alkaa K-kauppiaiden kirjanpidon avustavista tehtävistä. Aikaisemman kokemuksesi perusteella voit päästä tekemään itsenäisesti asiakkaiden kirjanpitoja sekä sisäistä laskentaa aina tilinpäätökseen ja verotukseen saakka. K-ryhmässä saat oman tehtäväsi ohella kokea päivittäin kaupan alan monipuolisen ja muuttuvan maailman. Odotamme hakijalta tehtävään soveltuvaa taloushallinnon pohjakoulutusta, kirjanpito- ja arvonlisäverolakien tuntemusta, asiakaslähtöisyyttä ja positiivista asennetta muutoksiin, oma-aloitteisuutta ja yhteistyökykyä sekä hyvää suomen kielen taitoa

TiliKonsilo

Tilikonsilo on yrittäjiä neuvova tilitoimisto Pirkanmaalla. Haluamme toimia yrittäjän kumppanina.  Yhtenä monipuolisimmista taloushallintoalan palveluntuottajista meillä jää harvoin sormi suuhun haastavammissakaan tilanteissa. TiliKonsilon juuret ulottuvat jo yli 40 vuoden taakse, joten kokemuksemme kirjanpidon ja palkkahallinnon osalta on vankkumaton. Meiltä yrittäjät saavat tukea kirjanpito- ja palkanlaskentapalvelujen lisäksi yritysjärjestelyihin, kuten yrityksen perustamiseen, kehittämiseen, myyntiin tai sukupolvenvaihdokseen saakka. Itse kehittämämme toiminimiyrittäjien kirjanpitopalvelu – ALVin.fi on nopeasti ottanut merkittävää jalansijaa sähköisen taloushallinnon markkinoilla. Osin tämän sekä todella korkean asiakastyytyväisyysasteen, kasvamme jo kolmatta vuotta lähes 50%:n tahtia.

Kirjanpitäjä

Etsimme joukkoomme haasteita pelkäämätöntä tulevaisuuden taloushallinnon ammattilaista. Voit halutessasi keskittyä joko sähköiseen taloushallintoon tai palkkahallintoon tai molempiin. Jos bloggaaminen, videoiden suunnittelu ja niissä esiintyminen ovat lähellä sydäntä, pääset myös osallistumaan ALVin:n markkinointiin vastapainona hieman totisemmalle taloushallinnolle.

Oscar Software Oy

Oscar Software on toiminnanohjausjärjestelmien kehitykseen ja erilaisten liiketoimintapalvelujen tarjontaan erikoistunut ohjelmistopalveluyritys. Monipuolisten toiminnanohjausjärjestelmien lisäksi Oscar tarjoaa talous- ja palkkahallinnon, verkkoliiketoiminnan sekä IT- ja ohjelmistokehityksen lisäpalveluita. Oscarin tarjoamat ratkaisut ja palvelut muodostavat yhtenäisen liiketoiminta-alustan. Noin 700 asiakasyrityksen joukkoon kuuluu pk-yrityksiä eri toimialoilta (mm. teollisuus, tukkukauppa, huoltoliiketoiminta, palvelut). Oscar on perustettu 2005, liikevaihto on n. 11M€ ja Oscarilla työskentelee yli 150 asiantuntijan yhteisö. Haemme nyt Oscar Talousosasto®:lle uusia asiantuntijoita talous- ja palkkahallinnon tehtäviin.

Netled

Me Netledillä mullistamme ruoantuotannon tulevaisuutta ja samalla pienennämme viljelystä ympäristölle aiheutuvaa kuormaa maailman kehittyneimmän vertikaaliviljelyteknologian avulla. Vertikaaliviljely on yksi maailman kuumimmista ja nopeimmin kasvavista aloista. Suomalainen Netled Oy on yksi maailman johtavista vertikaaliviljelytoimijoista, joka on toimittanut projekteja Pohjoismaihin, muualle Eurooppaan sekä Pohjois-Amerikkaan. Kasvutahtimme on nopea ja olemme parhaillamme laajentamassa toimintaamme Yhdysvaltoihin. Jotta pysymme kasvuvauhdissa mukana, etsimme jatkuvasti taitavia ja avarakatseisia henkilöitä kirjaimellisesti kasvamaan kanssamme! Nyt haemme joukkoomme assistenttia.

 

Assistentti

Assistentti on Netledin sydän: ensimmäinen henkilö, johon Netledin aulaan saapuva ihminen törmää tai jonka äänen Netledille soittava henkilö kuulee. Hän on yrityksemme kasvot ja ääni niin ulos päin kuin henkilöstön keskuudessakin. Organisaatiossa assistentti on taloustiimin jäsen ja osallistuu talousosaston monipuolisiin tehtäviin.

Assistentti pitää huolen siitä, että toimitiloissamme näyttää siistiltä ja asiat toimivat sujuvasti. Hän koordinoi eri kumppanuuksiamme, jotka pitävät huolta mm. tilojemme siisteydestä, turvajärjestelmästä ja jätteidenhuollosta. Hän vastaanottaa paketteja ja muita lähetyksiä, tilaa toimistotarvikkeita ja tukee muissakin avustavissa tehtävissä. Hän osallistuu myös taloudellisiin, hallinnollisiin ja henkilöstöprosesseihin liittyviin tehtäviin ja dokumentaatioon. Hänellä on suuri merkitys yleiseen ilmapiiriin toimistolla sekä henkilöstön hyvinvointiin työpaikalla. Toivommekin tulevalta assistentilta:

 • Kykyä vastaanottaa, käsitellä ja priorisoida useita päällekkäisiä tehtäviä   
 • Kykyä kommunikoida eri tahojen kanssa päivän mittaan ja ylläpitää positiivista yhteishenkeä
 • Ymmärrystä tyypillisistä yritykseen ja yritystalouteen liittyvistä prosesseista
 • Englannin kielen taitoa. Olemme kansainvälinen yritys, jossa työkieliä ovat suomi ja englanti.

Tarjoamme sinulle: 
 • Ajantasaiset työkalut ja ohjelmistot
 • Mukavan työympäristön ja hyvät tyypit työkavereina
 • Kattavat työterveyspalvelut
 • Henkilöstön virkistyspäivät 3-4 kertaa vuodessa
 • Merkityksellisen työn tulevaisuuden alalla kansainvälisessä yrityksessä
Triplasimme henkilöstön lukumäärän viime vuonna ja odotamme vastaavaa kasvuvauhtia myös tulevilta 12 kuukaudelta. Pääkonttorimme ja R&D-keskuksemme sijaitsee vain 15 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Jos haluat hypätä yhden Suomen kiinnostavimman ja nopeimmin kasvavan yhtiön matkaan ja muuttaa maailmaa parempaan, hae nyt!
 • kirjanpitäjä
 • controller
 • reskontranhoitaja
 • palkka-asiantuntija
 • talousassistentti
 • sovellustukihenkilö
 • taloushallinnon sovelluskonsultti
 • järjestelmäasiantuntija

Kenelle ohjelma on suunnattu?

Voit suunnata uusiin tehtäviin hyvin monenlaisella taustalla, olitpa sitten työkokemusta palkka-, talous-, tai henkilöstöhallinnon parista omaava osaaja, vastavalmistunut tulevaisuuden tekijä tai uutta suuntaa urallesi miettivä osaaja. Sinun ei siis tarvitse olla vielä hakuvaiheessa valmis osaaja – me autamme sinua kasvamaan uuteen rooliisi asiantuntijakoulutuksen kautta!

Ohjelma on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille. Varmista myös, että työnhakusi TE-palveluissa tai kuntakokeilussa on voimassa. 

Haluamme ehdottomasti kuulla sinusta lisää, jos tunnistat itsesi esimerkiksi joistakin näistä:

 • Sinulla on palava halu ja motivaatio kehittää omaa osaamistasi ja kasvaa modernin palkkahallinnon asiantuntijaksi – tämä on kaikista tärkein kriteeri
 • Sinulta löytyy aiempaa kokemusta asiakaspalvelutehtävien parista ja haluat suunnata uudelle alalle taloushallinnon pariin
 • Olet opiskellut palkka- tai henkilöstöhallintoa, ja haluaisit päästä aloittamaan urasi alan asiantuntijana
 • Sinulla on kokemusta taloushallinnon avustavista tehtävistä, kirjanpidosta, palkanlaskennasta, sisäisestä laskennasta tai taloushallinnon järjestelmä- ja sovellustehtävistä koulutuksen, työkokemuksen tai projektien kautta
 • Näet tulevaisuutesi palkka- tai henkilöstöhallinnon järjestelmien parissa ja haluat hyödyntää tulevissa työtehtävissäsi vahvaa IT- ja järjestelmäosaamistasi
 • Luotat päätöksenteossa dataan etkä mutuun ja haluat kasvaa liiketoiminnan kehitysrooleihin, joissa voit hyödyntää analyyttista työotettasi
 • Sinulla on järjestelmällinen työote, hyvät vuorovaikutustaidot ja haluat pysyä ajan tasalla alan viimeisimmistä teknologioista ja ratkaisuista

Näin haet mukaan

1. Jätä TE-palveluiden hakemus

Voit hakea DigiTalous Akatemia RekryKoulutukseen, jos olet työttömänä tai työttömyysuhan alaisena. Varmista myös, että työnhakusi TE-palveluissa tai kuntakokeilussa on voimassa.

Esivalinta koulutukseen tehdään TE-toimiston hakemuksen tietojen perusteella, joten perustele hakemuksesi huolellisesti.

Koulutusnumero: 713039

 

2. Täytä Sarasen osaamisprofiili

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi meille! Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi rekrytoiviin yrityksiin - anna siis osaamisesi ja motivaatiosi näkyä!

Jätäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, niin pystymme varmistamaan jouhevan hakuprosessin sekä tukemaan sinua haun aikana. Esivalinnat ja haastattelut aloitetaan heti haun startattua!

Lopullisen valintapäätöksen ohjelmaan tekee rekrytoiva yritys. Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä viimeistään haun päätyttyä. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen.

Koulutuksen sisältö ja info

Koulutuksen pituus: 6 kk

Hakuaika päättyy: 23.4.2023

Koulutuksen ajankohta: 22.5.2023-14.11.2023

Ohjelman toteuttavat tiiviissä yhteistyössä ELY-keskus, TE-palvelut, Saranen ja rekrytoivat yritykset.

Ohjelma toteutuu ensisijaisesti työssäoppimisen kautta yhteistyöyrityksessä tai -organisaatiossa. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen lisäksi koulutusohjelmaan kuuluu noin 20–25 päivää taloushallinnon alan tietopuolista opetusta.

Ohjelma on työvoimakoulutusta, jonka ajaksi tehdään sopimus koulutuksesta ja voit hakea ansiopäivärahaa, peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea sekä kulukorvausta.

Ohjelman koulutusteemat

 • Digitaaliset työkalut ja järjestelmät taloushallinnossa
 • Arvonlisäverotus
 • Veroilmoitus ja verotuksen toimittaminen
 • Taloushallinnon ja liiketoiminnan periaatteet
 • Kirjanpidon perusteet: tuotot, kulut sekä kirjaussäännöt
 • Kirjanpidon syventävät: kirjanpito ja tilinpäätös
 • Tuloslaskelma ja tase 
 • Älykäs automaatio ja tekoälyn hyödyntäminen kirjanpidossa