Microsoft rekrytoivat koulutusohjelmat

Uusien osaajien ja rekrytoivien yritysten kohtaamispaikka

Työnhakijalle

Yrityksille

microsoft-yhteistyokumppanit-1

Teknologia ympärillämme kehittyy jatkuvasti ja osaaminen sen mukana. IT- ja ohjelmistoalalle avautuukin vuosittain kymmeniä tuhansia työtehtäviä. Sarasen toteuttamat Microsoft Akatemia -rekrytoivat koulutusohjelmat toimivat kohtaamispaikkana alan tehtävistä kiinnostuneille työnhakijoille sekä tuoretta osaamista etsiville alan kasvuyrityksille.

Vuodesta 2016 toteuttamiemme Microsoft Akatemioiden kautta jo lähes 400 tekijää on löytänyt uuden työn pilviratkaisujen parissa. Koulutusohjelmat ovat työvoimakoulutuksia ja ne toteutetaan tiiviissä yhteistyössä TE-palveluiden, ELY-keskuksen, Microsoftin sekä koulutusjärjestäjä Sarasen kanssa.

Työnhakijalle

Uusi työ vai uusi osaaminen? Mitä jos valitsisit molemmat.

Nopeasti nostetta uuteen työhön

Microsoft Akatemia -ohjelma (RekryKoulutus ja -F.E.C. -koulutus) on työvoimakoulutusta, jonka tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseemme 4-6 kk mittaisen ohjelman päätteeksi, urasi vaiheesta riippumatta.

Ohjelma yhdistää työssäoppimisen ja asiantuntijakoulutuksen yhteen kokonaisuuteen, minkä ansiosta pääset nopeasti uusiin työtehtäviin kiinni ja kasvatat asiantuntijuuttasi käytännönläheisellä tavalla.

Ohjelmat ovat työvoimakoulutuksia, jotka on suunnattu työttömille, työttömyysuhan alaisille tai pian päättyvässä määräaikaisessa työsuhteessa oleville työnhakijoille. Ohjelmia toteutetaan niin Azure, Power Platform kuin Dynamics 365 -aihealueisiin liittyen. 

Toteuttamiemme Microsoft Akatemioiden kautta jo lähes 400 tekijää on löytänyt uuden työn pilviratkaisujen parissa. Edellisen toteutuksemme työllistymisprosentti tehtäviin oli 100 %.

Löydä omannäköisiä työtehtäviä

Microsoft Akatemia tarjoaa sinulle mahdollisuuden vaikuttaa aktiivisesti työurasi suuntaan ja siihen, miltä seuraava roolisi voisi näyttää.

Microsoft Power Platform, Azure ja Dynamics -alustat taipuvat moneksi, kuten myös avoimet uramahdollisuudet. Uteliaisuus uusia aiheita ja teknologioita kohtaan, sekä innostus oman ammattitaidon kehittämiseen ovat suurimpia valttejasi, olitpa urasi alkutaipaleella oleva tekijä tai jo kokeneempi asiantuntija. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme sinut kasvamaan ohjelman aikana uuteen tehtävääsi!

Hakemalla uuteen työhön koulutusohjelmien kautta, pystyt myös vähentämään työpaikkojen hakuammuntaa ja hakemuksien määrää. 

Hakemuksesi yhteydessä täytettävä Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi hakemasi ohjelman rekrytoiviin yhteistyöyrityksiin, jonka kautta pääset kertomaan taustastasi, osaamisestasi ja motivaatiostasi. Me Sarasella tuemme sinua hakuprosessin aikana ja etsimme sinun profiiliisi sopivia työmahdollisuuksia yhteistyöyrityksiemme joukosta. Toimimme siis työnhaun agenttinasi!

Saat alan ajantasaisinta osaamista

Saat ohjelman aikana laadukasta koulutusta alan johtavilta tekijöiltä ja pääset kasvattamaan osaamistasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat nyt ja tulevaisuudessa.

Koulutukset ovat osallistujille maksuttomia. Niiden rahallinen arvo voi olla jopa kymmeniä tuhansia.

Koulutusjakso koostuu uutta rooliasi tukevasta täsmäkoulutuksesta (n. 30% ohjelmasta on tietopuoleista opetusta) ja työssäoppimisesta omassa yhteistyöyrityksessäsi.

Akatemioiden suuri höyty onkin, että pääset siirtämään juuri opitut tiedot ja taidot käytännönläheisellä tavalla käyttöön suoraan työtehtäviisi.

microsoft-azure-akatemia

Microsoft Akatemia

Nouse Microsoft Platform -osaajaksi – 40 paikkaa 

Saatko viritettyä aivosi ratkaisemaan pullonkaulat teknologian avulla? Innostaako Microsoftin low-code alustat sinua ja haluatko oppia niistä lisää?Mitä jos saat mahdollisuuden syventää osaamistasi samalla myös tekoälyn saralla? Mahdollisuuksia on niin uusille, kuin kokeneemmillekin osaajille.

Microsoft Akatemian koulutuspäivät paneutuvat mm. Power Platform -työkaluihin ja niiden ominaisuuksiin. Koulutuksen yksi tavoitteista on valmentaa sinua, jotta saat suoritettua (maksutta) arvostetun PL-200 sertifikaatin Power Platform Functional Consultant Associate). Sertifikaatin myötä laajennat uramahdollisuuksiasi Microsoft-teknologioita käyttävien organisaatioiden piireissä. Sertifikaatti onkin arvokas lisä myös rekrytoijien näkökulmasta. Power Platformin lisäksi koulutuksessa pureudutaan tekoälyn ja Microsoft 365-järjestelmän tuomiin mahdollisuuksiin.

Toteuttamiemme Microsoft Akatemioiden kautta jo lähes 400 tekijää on löytänyt uuden työn pilviratkaisujen parissa. Seuraavaksi järjestämme Microsoft Akatemian Etelä-Suomessa, Pirkanmaalla sekä Varsinais-Suomessa. Oletko sinä seuraava?

Lue lisää pian starttaavasta Microsoft Akatemiasta ja kasva omannäköisiin tehtäviin! Hakuaika ohjelmaan alkaa 1.2.2024.

Siirry Microsoft Azure Academyn ohjelmasivulle tästä.

Kuinka hakuprosessi ja koulutusohjelma etenee?

Meillä Sarasella saat yksilöllistä tukea rekrytointiprosessin alusta saakka sparrailun, ohjauksen ja valmennuksen merkeissä. Mitä aiemmin hakuaikana haet koulutusohjelmaan, sitä paremmin pystymme syventymään tilanteeseesi ja auttamaan uratavoitteidesi saavuttamisessa.

Lue lisää rekrytoivan koulutusohjelman prosessista täältä.

 
 
 

 

Yrityksille

Järjellistä rekrytointia ja osaamisen uudistamista

Järjellistä rekrytointia koulutusohjelmasta

Jääkö työ vaille tekijäänsä? Microsoft Academy -rekrytoivat koulutusohjelmat tarjoavat tuoretta osaamista alan kasvuyrityksille erilaisiin asiantuntijatehtäviin. 4-6 kk mittaisten ohjelmien kautta uusi tekijä kasvaa rooliinsa markkinoiden kärkikumppaneiden kouluttamina tuoden uusinta osaamista yritykseesi.

Yritykselle rekryprosessi on vaivatonta ja kustannustehokasta. Käytännön järjestelyt – alustavista arvioinneista, esivalintoihin, paperitöihin sekä koulutusten toteutukseen asti – hoidetaan koulutusjärjestäjä Sarasen toimesta.

Kun rekrytointitarve on useammalle henkilölle, voidaan yrityksenne tarpeisiin räätälöidä kokonaan oma koulutusohjelma. Muun muassa Etteplanin, Visman ja Tietoevryn kaltaiset yritykset ovat rekrytoineet useita kymmeniä henkilöitä erilaisiin IT- ja ohjelmistorooleihin Sarasen räätälöityjen ohjelmien kautta.

Katso alta, miten Visma Solutions on taklannut osaajapulan aiheuttamat haasteet Sarasen toteuttamien koulutusohjelmien avulla.

 

 

Rekrytointi on sinulle vaivatonta, mukautuvaa ja kustannustehokasta

Me hoidamme rekrytoinnin alustavat arvioinnit, hakijamarkkinoinnin, esivalinnan sekä paperityöt – te säästätte aikaa ja energiaa oleelliseen. Koulutusohjelman yhtenä etuna on, että yritys ja tekijät saavat tutustua toisiinsa rauhassa ohjelman ajan. Näin työsopimuksen ja tulevan roolin määrittäminen helpottuu.

Mukautuvaa rekrytointia yhdestä osaajasta useampaan

Koulutusohjelmiin hakee osaajia moninaisilla taustoilla. Tämän ansiosta voitte löytää tekijän joustavasti juuri kaavailemaan rooliin, olipa kyseessä junior- tai senior-tason tehtävä.

Ohjelmiemme kautta pystytte täyttämään niin yhden, muutaman tai useamman henkilön paikan, yrityksenne tarpeitten mukaan. Kanssamme pääset sparrailemaan tilanteestanne ja määrittämään juuri teille sopivimmat ratkaisut. Aiemmista toteutuksista yritykset ovat löytäneet tekijöitä mm. seuraaviin rooleihin:

 • Cloud Engineer
 • Azure Consultant
 • Cloud Specialist
 • Azure Administrator
 • Integration Specialist
 • Data Engineer 
Saat uusinta osaamista yritykseesi

Työmarkkinatilanteen vuoksi valmiita osaajia ei ole saatavilla. Markkinoiden kärkikumppanit kouluttavat hakijasta sellaisen.

m_saranen-banneri-800x800

Löydä uusi Power Platform -osaaja!

Seuraava järjestämämme toteutus starttaa maalis-huhtikuussa 2024, jonka koulutuskokonaisuus rakentuu Microsoft Power Platformin ympärille. Microsoft  Akatemian kautta voittekin löytää uutta osaamista hyvin erilaisiin pilvi-, infra- tai data-asiantuntijarooleihin. Koulutus tähtää PL-200 sertifikaatin (Power Platform Functional Consultant Associate) suorittamiseen. Microsoft Akatemia onkin mahtava väylä uusien, sertifioitujen tekijöiden rekrytoimiseen. 

Kevään 2024 koulutus toteutetaan maalis-huhtikuun. – syyskuun välisenä jaksona. Osallistujien hakuaika ja ensimmäiset haastattelut starttaavat helmikuun alussa. Olethan yhteydessä pikimmiten, niin pääsette tutustumaan tuleviin Microsoft-talentteihin ensimmäisten joukossa!

Microsoft Azkatemia keskittyy etenkin Power Platformin, tekoälyn sekä Microsoft 365 tarjoamiin ratkaisuihin. Ohjelman alustava koulutuskokonaisuus koostuu mm. seuraavista aiheista:

 • Power Platform Fundamentals
 • Power Platform Functional Consultant
 • Power Platform sertifikaatti
 • Microsoft 365 Fundamentals
 • Microsoft Power Apps​
 • Power Automate​
 • Power BI​
 • Dataverse​
 • Power Pages​
 • Integraatiot​
 • Tekoäly
 • Asiakastarpeet ja projektit, konsultatiivinen työote​ 

Ota yhteyttä

 

Millaisia tekijöitä te etsitte?

Kanssamme pääset sparrailemaan tilanteestanne ja määrittämään juuri teille sopivimmat ratkaisut, olipa kyseessä uuden osaamisen rekrytointi tai nykyisen henkilöstön osaamisen uudistaminen.

Maaria_Karlsson

 

Maaria Karlsson
Head of Client Success
050 365 9338
maaria.karlsson@saranen.fi

Yhteistyössä

1_saranen-primary-logo-2020-rgb-2
New-Microsoft-Logo
ely-keskus-logo
te-logo