Kaikki ohjelmat

Microsoft Azure Data-Akatemia

Suuntaa Azuren data-asiantuntijaksi ja löydä uusi työ – yhteensä 13 avointa paikkaa

Juoksuta data pilviin - kasva Microsoft Akatemiasta asiantuntijaksi datatehtäviin!

Hakuaika päättynyt!

---

Oletko miettinyt uuden uran käynnistämistä monipuolisten pilvipalvelutehtävien parissa? Herättääkö informaatio, tekoäly, data-arkkitehtuurit tai Azure sinussa vetovoimaa? Hienoa, olet oikeassa paikassa! Tarjoamme sinulle ja 12 muulle sauman nousta kysytyksi Azuren data-asiantuntijaksi uusien työtehtävien kautta.

Uusille pilvipalveluosaajille on syntynyt suuri kysyntä, kun yhä useampi yritys siirtyy on-premise-tekniikoista pilviteknologioiden käyttöön. Microsoft Azure -pohjaisten ratkaisujen suosio on erityisesti kovassa nousussa, ja mikäli CV:stäsi löydät maininnan "Azure", niin olet tällä hetkellä äärimmäisen kysytty osaaja. Lue lisää nyt järjestettävästä ainutlaatuisesta mahdollisuudesta, hae mukaan pian ja kasva itsesi näköisiin asiantuntijatehtäviin Microsoft Azure Data-Akatemiasta!

Ohjelmassa uusia uramahdollisuuksia on laajasti Azure-pohjaisten dataratkaisujen suunnitteluun, toteutukseen, hallintaan, analysointiin ja käsittelyyn. 

Kiinnostaako Azure-asiantuntijaroolit datapohjaisten tehtävien ulkopuolelta? Katso haku Microsoft Azure Academyyn

Tervetuloa mukaan hakijainfoon, jossa kuulet ajankohtaiset tiedot Microsoft Azure Data-Akatemiasta ja pääset esittämään omat kysymyksesi! Hakijainfo järjestetään Facebookissa ja siellä pääset tapaamaan rekrytoivan koulutusohjelman järjestäjiä. Ilmoittaudu mukaan tästä!


Tekijöidensä näköisiä paikkoja - ohjelmassa mahdollisuuksia eri taustaisille tekijöille

Microsoft Azure Data-Akatemian avulla saat mahdollisuuden luoda polkusi kohti uutta asiantuntijaroolia laadukkaan ja uusia työtehtäviäsi tukevan asianuntijakoulutuksen myötä. Lukuisat Uudenmaan ja pääkaupunkiseudun yritykset etsivät ohjelmasta 13 uutta osaajaa kasvamaan erilaisiin analyyttisiin ja teknisiin asiantuntijatehtäviin. Avoimia rooleja ohjelmassa on useita ja eritasoisia – voit siis olla urasi alussa oleva osaaja, kokemusta vastaavista tehtävistä jo kerryttänyt tekijä, juuri valmistunut tai alanvaihtoa miettivä tulevaisuuden asiantuntija. 

Koulutus on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Koulutus on osallistujille maksuton. 

Analyyttisyys merkitsee meille ennen kaikkea oikeanlaista asennetta ja yhteistyöyrityksemme etsivätkin riveihinsä motivoituneita ja oman asiantuntijuuden syventämisestä innostuneita uusia tekijöitä, taustastasi riippumatta. Sinun ei siis välttämättä tarvitse olla vielä hakuvaiheessa valmis asiantuntija – me autamme sinut kasvamaan uuteen rooliisi! 

Työtehtävien sisällöt vaihtelevat yrityskohtaisesti ja pääset kertomaan taustoistasi ja osaamisestasi kaikille rekrytoiville yrityksille kätevästi vain yhden osaamisprofiilin kautta. Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiintoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli useiden yhteistyöyrityksiemme joukosta. Ohjelmasta etsitään osaajia mm. seuraaviin tehtäviin:

 • Cloud Engineer 
 • Integraatioasiantuntija 
 • IT Support Specialist 
 • Pilvipalveluasiantuntija 
 • Azure-konsultti 
 • Data Analyst
 • Data Engineer
 • Data Scientist

Toteuttamiemme Microsoft Akatemioiden kautta jo lähes 400 tekijää on löytänyt uuden työn pilviratkaisujen parissa. Edellisen toteutuksemme työllistymisprosentti tehtäviin oli 100 %.

Ohjelmassa saat lisäksi mahdollisuuden suorittaa alan arvostetun Microsoft Azure Data Engineer -sertifikaatin. Microsoft Azure Data-Akatemia järjestetään yhteistyössä Sarasen, Microsoftin, ELY-keskuksen ja TE-palveluiden kanssa.

Tutustu alta avoinna oleviin mahdollisuuksiin, valitse urasi seuraava suunta ja kasva kauttamme data-analytiikan asiantuntijatehtäviin!

Ota yhteyttä

Mira_Tapiola-Garcia-640x640

Mira Tapiola-Garcia

Senior Project Specialist
mira.tapiola@saranen.fi
045 171 6787

Onko sinulla kysyttävää ohjelmasta tai avoimista rooleista? Ota yhteyttä projektitiimin yhteyshenkilöihin!

Monenlaisia uramahdollisuuksia Azure-osaajana, kuten esimerkiksi:

Tekniset dataroolit

Pilvipalvelut

Ota Azure-ratkaisujen tekninen puoli haltuun, huolehdi datan saatavuudesta sekä sen liikuttelusta tai syvenny integraatioiden pariin.

Analyyttiset tehtävät

Analytics-data

Anna datalle ymmärrys datan analysoinnin, raportoinnin ja insightien keinoin. Suunnittele ja kehitä datamassojen hyödyntämistä entisestään.

Konsultointi

Asiantuntija

Vie laajaa osaamistasi eteenpäin IT-konsultoinnin muodossa ja lähde kehittämään asiakkaiden Azure-tekemistä uudelle tasolle.

Millaisista tehtävistä sinä syttyisit? Kerro siitä meille! Azure-ratkaisujen tulevaisuuden osaajia ollaan etsimässä hyvin moniin eri rooleihin. Etsimme ennen kaikkea motivoituneita ja oman ammattitaidon kehittämisestä innostuneita uusia tekijöitä. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme ohjelman aikana sinut kehittymään uuteen tehtävääsi. 

Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiintoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli useiden yhteistyöyrityksiemme joukosta.

Vaikuta urasi suuntaan - koulutus pähkinänkuoressa

Nostetta uuteen työhön 6 kuukaudessa

Muutakin kuin pelkkä koulutus. Microsoft Azure Data-Akatemia yhdistää uudet työtehtävät ja asiantuntijakoulutuksen yhteen pakettiin ainutlaatuisella tavalla. Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan osaamiseesi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat asiantuntijuuttasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat. Koulutuksen tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseemme 6 kk mittaisen ohjelman päätteeksi. Kuuden kuukauden jakson aikana pääset tutustumaan työyhteisöön ja lopullisiin työtehtäviin jo ennalta ja löydät oikeat työkalut tulevassa roolissasi menestymiseen.

Microsoft Azure Data-Akatemia -rekrytoiva koulutusohjelma on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Ohjelma on osallistujille maksuton.

Työsopimus -uusi työ
Hanki taitoja, joista työnantajat kilpailevat

Ajantasaisinta koulutusta alan huipulta. Saat ohjelman aikana laadukasta koulutusta alan johtavilta tekijöiltä ja kasvattamaan osaamistasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat nyt ja tulevaisuudessa. Opit eivät jää pelkästään ajatuksen tasolle, vaan pääset hyödyntämään oppimaasi kätevästi uusissa työtehtävissäsi, roolistasi riippumatta.

Ohjelma tarjoaa sinulle mahdollisuuden suorittaa arvostettu Azure-sertifikaatti uusien työtehtävien ohella. Koulutuksen aikana pääset perehtymään Microsoftin Power Platform -alustaan ja syventymään Azure-ratkaisujen maailmaan. Polku valmistaa sinut Data Engineering on Microsoft Azure -sertifiointiin. 

Tutustu koulutuksen tarkempaan sisältöön sivun lopusta.

Koulutusta
Löydä itsesi näköisiä työtehtäviä

Avoimia rooleja on useita ja uusi työsi voi löytyä taustastasi ja kiinnostuksestasi riippuen teknisten tai analyyttisten roolien parista. Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, kokemustasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli. Uusi roolisi voi olla esimerkiksi rekrytoivan yrityksen:

 • Cloud Engineer 
 • Integraatioasiantuntija 
 • IT Support Specialist 
 • Pilvipalveluasiantuntija 
 • Azure-konsultti 
 • Data Analyst
 • Data Engineer
 • Data Scientist
Useita rooleja tarjolla
Saranen työnhaun agenttinasi

Vähennät työpaikkojen hakuammuntaa ja hakemuksien määrää. Hakemuksesi yhteydessä täytettävä Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi hakemasi ohjelman rekrytoiviin yhteistyöyrityksiin, jonka kautta pääset kertomaan taustastasi, osaamisestasi ja motivaatiostasi.

Me Sarasella tuemme sinua hakuprosessin aikana ja etsimme sinun profiiliisi sopivia työmahdollisuuksia yhteistyöyrityksiemme joukosta. Tavoitteemme on löytää juuri sinun osaamistasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli!

Asiantuntija

Osallistujatarinoita

Sarasen Azure akatemia oli elämäni parhaita päätöksiä, enkä ole vuosiin tuulettanut niin kovaa kuin silloin kun kuulin että pääsin ohjelmaan mukaan. Ohjelma yhdisti minut ja täydellisen työpaikan joka on alansa huippuja, jossa on kannustava ja rento ilmapiiri ja joka antaa minun kasvaa uutena IT-alan ammattilaisena omaan tahtiini. Azure akatemia on ehdottomasti paras vaihtoehto, jos olet vaihtamassa alaa ja olet kiinnostunut IT-alasta ja pilvipalveluista!

 

-Niko Apajainen (Azure Akatemia 2021), Cloud Consultant, Knowit

niko-a-microsoft-azure-data-akatemia-saranen-rekrytoiva-koulutusohjelma-rekrykoulutus
Itselleni parasta Microsoft Azure Academyssä ehdottomasti oli oman suunnan ja fokuksen löytäminen työurallani. Haaveena oli aina tehdä "sitä jotain" IT-alalla, mutta Saranen auttoi sen löytämisessä ja antoi työkalut siellä menestymiseen.

-Ville M. (Azure Akatemia 2021), Junior Consultant, Verco

ville-m-azure-data-akatemia-saranen-osallistuja-referenssi
Jos olet hakenut töitä niska limassa etkä tunnu pääsevän puusta pitkään niin koulutusohjelma on yksi vaihtoehto, jota ehdottomasti kannattaa harkita. Alanvaihtajana pääset opiskelemaan uutta ammattitaitoisten kouluttajien johdolla, alalla jo olevana pääset näppärästi päivittämään osaamistasi ja todennäköisesti innokkuudella ja hyvällä suorituksella varmistat itsellesi työpaikan.

 

-Riina Juntunen, Elisa Appelsiini Oy

saranen-testimonial-hakijakokemus-1
Ohjelman päätyttyä sain työsopimuksen ja nyt olen itseäni nuorempien ohjauksessa opettelemassa palveluiden teknisiä tehtäviä sekä toimin melko itsenäisesti erään pilvikokonaisuuden palvelupäällikkönä. Tiimissä on työkavereina muun muassa kaksi muutakin Microsoft Akatemian alumnia. Koulutusohjelman kautta pääsin uusille vesille työuralla – ja niillä on jännää purjehtia!

Lue koko tarina tästä!

 

-Risto Sivonen, System Specialist, CSC

190919B_3964_Photo_PasiSalminen_com
Koulutusohjelma oli kaikkiaan erinomainen, sillä työttömyyteni loppui, opin paljon uutta Azuresta ja muista Microsoftin palveluista sekä tutustuin koulutuksen aikana eri taustoista tuleviin ihmisiin ja sain motivaatiota jatkaa itsenäistä kehitystäni IT-alalla.

Lue koko tarina tästä!

 

-Sami Knaappila, Software Developer, TietoEVRY

testimonial-referenssi-kuvitus-1
0 / 0

Avoimet roolit

Uusia osaajia etsivät mm.

Avoimia paikkoja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa taustasi ja mielenkiintojesi mukaisesti.

Päivitämme avoimia rooleja jatkuvasti hakuajan aikana uusien tarpeiden syntyessä. Listattujen paikkojen lisäksi voit hakea myös moniin muihiin rooleihin. Huomioithan siis, että kaikkien yritysten tarpeet eivät ole julkisesti näkyvillä. Haemme yrityspaikkoja myös hakijalähtöisesti - hae siis rohkeasti mukaan!

Altivo on IT-palvelutoimittaja, joka pyrkii ratkaisemaan arjen ongelmia, sekä vaativia liiketoimintahaasteita teknologian avulla. Haluamme tarjota korkean teknologiaosaamista tukemaan asiakkaidemme liiketoiminastrategiaa, sekä rakentaa vahvoja suhteita kaikessa mitä teemme. Meillä kaikki lähtee muutoksesta ja muutoshalusta: oli se sitten käyttäjä-, liiketoiminta- tai teknologia lähtöistä. Muutoksella ja tarkkaan suunnitelluilla malleilla kasvatetaan työn tehoa ja mielekkyyttä, sekä mahdollistetaan IT-infrastruktuurin kevyemmät käyttökustannukset. Tarjoamme koko IT-ympäristön ylläpidon, tietoturvan, valvonnan, sekä raportoinnin ja rutiinien automatisoinnin. Lue lisää palveluistamme ja meistä: www.altivo.fi

Oletko liiketoiminnasta kiinnostunut ja pilvimaailman omakseen kokeva IT-alaa jo tunteva oppimishaluinen ja motivoitunut tekijätyyppi? Meillä on toimintaa neljällä eri paikkakunnalla. Etsimme ohjelman kautta joukkoomme järjestelmäasiantuntijaa Lappeenrannan ja Helsingin toimipisteellemme.

Moi tuleva Junior IT-Manager! Haluatko kehittyä asiakkaiden luottohenkilöksi? Tämä on tilaisuutesi, vaikka et olisikaan vielä valmis ja kokenut konsultti. Meillä kehityksesi on nopeaa osaavan tiimin ja käytännön keissien kautta. Tuemme myös urakehitystäsi ja voit esimerkiksi suorittaa sertifiointeja työnantajan laskuun. Junior IT-Manager -roolissa vastaat oikean palvelukokonaisuuden muodostamisesta asiakkaan tarpeisiin ja valvot palvelun toteutumista sekä jatkuvaa kehitystä.
 
Olet hiomaton timantti, joka tunnistaa itsensä näistä: Ymmärrät perusasiat Microsoft Cloudista ja Azuresta ja olet kotonasi keskustellessa asiakkaan liiketoiminnasta. Osaat toimia tulkkina asiakkaan tarpeiden ja teknisen ratkaisun välillä. Ymmärrät luontaisesti tekniikkaa, ja nautit siitä kun pääset auttamaan ihmisiä sen hyödynnyksessä. Kun törmäät uuteen digipalveluun tai appiin, voisit 15 minuutin päästä jo opettaa sen käyttöä muille.
 
Hyppää mukaan modernin IT-ulkoistustalon mukavaan jengiin!

Haluatko osaltasi vaikuttaa kotimaisen teollisuuden tuottavuuden parantamiseen? Haluatko toimia globaalissa ympäristössä kovien suomalaisten yritysten kanssa?

Osallistu Microsoft Akatemiaan ja liity mukaan Sofor-joukkoihin.

Sofor luo edelläkävijänä älykkäitä työympäristöjä ja vastuullisempaa liiketoimintaa. Yhdistämme analytiikan, tekoälyn, robotiikan ja digitalisoinnin sekä infran hallinnan yhdeksi älykkääksi kokonaisuudeksi.

Akatemian puitteissa pääset mukaan mielenkiintoisiin projekteihin, joissa tehtävinä ovat mm. järjestelmäintegraatiot tai sovelluskehitys asiakkaillemme hyödyntäen Microsoft Power Platform -ratkaisua. Olemme aloittamassa myös oman tuotteen rakentamista Microsoft Power Platform-tuotteilla. Tarvitsemme myös Data Platform, Azure Data Factory ja tekoäly osaamista vahvistamaan AI SaaS-liiketoimintaamme.

Modern mobile games are always connected and servers are what make them tick. As a Backend Engineer, you will be creating the backbone of the game logic that is enjoyed by millions of players all over the world. We expect you to have:
• an interest in or hobby experience from game development
• a familiarity with the Unity game engine
• a drive to continuously learn and improve yourself
• a sense of responsibility for the end users

If it inspires you to create solid code that is served to tens or even hundreds of thousands of concurrent users, apply now! We value responsibility, transparency and a hands-in-the-mud approach. We provide a workplace with minimal meetings and a deep focus on where the value is.

Hakuohjeet

1. Jätä hakemuksesi TE-palveluihin

Voit hakea Microsoft Azure Data-Akatemia -rekrytoivaan koulutusohjelmaan, jos olet työttömänä tai työttömyysuhan alaisena. Varmista myös, että työnhakusi TE-palveluissa on voimassa. Esivalinta koulutukseen tehdään TE-toimiston hakemuksen tietojen perusteella, joten perustele hakemuksesi huolellisesti.

Koulutusnumero: 704882

2. Täytä Sarasen osaamisprofiili

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi meille! Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi kaikkiin ohjelman rekrytoiviin yrityksiin - anna siis osaamisesi ja motivaatiosi näkyä! Jos tähtäimessäsi on joku tietty yrityspaikka, voit kertoa tästä myös profiilisi yhteydessä.

Jätäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, niin pystymme varmistamaan jouhevan hakuprosessin sekä tukemaan sinua haun aikana. 

Lopullisen valintapäätöksen ohjelmaan tekee rekrytoiva yritys. Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä viimeistään haun päätyttyä. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen.

Kenelle koulutus on suunnattu?

Meille ja rekrytoiville yrityksille merkitsee eniten halusi oppia uutta, rohkeus kokeilla ja kyky tarttua uusiin työtehtäviin ja projekteihin positiivisella otteella. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme ohjelman aikana sinua kasvamaan uuteen tehtävääsi!

Haluamme ehdottomasti kuulla sinusta lisää, jos tunnistat itsesi esimerkiksi joistakin seuraavista piirteistä:

 • Olet analyyttinen, hahmotat teknisiä kokonaisuuksia ja haluat hyödyntää työssäsi hyvää ongelmanratkaisukykyäsi 
 • Sinusta on kiinnostavaa rakentaa, kehittää ja prosessoida tietomassoja ja haluat syventyä koneoppimisen ja tekoälyn maailmaan 
 • Sinulla on aiempaa osaamista tai ymmärrystä esim. tilastotieteistä, data-analytiikasta, IT-alalta, järjestelmäintegraatioista, tietoliikennetekniikasta tai ohjelmistokehityksestä työkokemuksen, opiskeluiden tai harrastuneisuuden kautta 
 • Voit olla koulutustaustaltasi esim. insinööri, tradenomi, datanomi, DI, KTM, FT, TkT, tai jokin muu soveltuva tausta, joka antaa hyvän pohjan analyyttisiin rooleihin
 • Data-analytiikan ratkaisut ja teknologiat kuten (Azure, AWS, Google cloud, Power BI, Python, R, SQL, tietokannat) herättävät sinussa innostusta ja saatat joitain tuntea jo tarkemminkin 
 • Saatat olla akateemikko ja olet tehnyt määrällistä tutkimusta esimerkiksi luonnontieteiden, IT:n tai matematiikan saralla ja nyt haluat uusia töitä yksityiseltä sektorilta 
 • Haluat tehdä töitä asiakkaiden ongelmanratkaisun, pilviteknologioiden ja monipuolisten data-analytiikkatehtävien parissa 
 • Olet kiinnostunut seuraamaan alasi teknologian kehitystä tai sinulla on jotakin harrastuneisuutta alalta.

Voit hakea Microsoft Azure Data-Akatemiaan, mikäli olet työtön työnhakija tai työttömyysuhan alainen TE-toimiston tai kuntakokeilujen asiakas.

Koulutuksen info

Koulutuksen pituus: 6 kk

Hakuaika päättyy: 7.3.2022

Hakijainfo: Tiistaina 15.2. klo 13. Tule mukaan tästä!

Koulutuksen ajankohta: 30.3.2022 - 26.9.2022

Koulutuksen toteutuskieli: suomi

Koulutus: 6 kuukauden ohjelmasta noin 30% on asiantuntijakoulutusta sekä ohjattua itsenäistä opiskelua ja 70% käytännön työskentelyä yhteistyöyrityksessä.

Ohjelman koulutusteemat 

 • Microsoftin pilvi, M365 / EMS 
 • Azure yleisesti ja Azuren peruspalvelut
 • Powershell, tietokannat, SQL
 • DP-900: Microsoft Azure Data Fundamentals 
 • Data Engineering on Microsoft Azure -sertifiointiin valmistava koulutus
 • Cloud-teknologiat ja IoT
 • Power Platform
 • Modernien työelämätaitojen koulutuskokonaisuus 

Microsoft Azure Data-Akatemian ajaksi tehdään koulutussopimus yhteistyöyrityksen kanssa. Koulutukseen osallistuvalle työnhakijalle maksetaan koulutuksen ajalta sitä työttömyysetuutta, johon hänellä on oikeus työttömänä ollessaan sekä lisäksi kulukorvausta.

Koulutus on opiskelijalle maksutonta.

Hakijainfotilaisuuden tallenne

Haluatko kuulla vielä lisää? Katso alta 15.2. järjestetyn hakijainfotilaisuuden tallenne (25 min).

 

Katso vastauksia työnhakijoiden usein kysyttyihin kysymyksiin täältä.