Kaikki ohjelmat

Mimmit koodaa RekryKoulutus

Koodaa urasi seuraava rivi ja suuntaa ohjelmistoalalle taustastasi riippumatta

Tähtäimessä ohjelmistoala? Liity osaksi muutosta ja koodaa urallesi uusi rivi Mimmit koodaa RekryKoulutuksesta

Ohjelman hakuaika on päättynyt! Tutustu kaikkiin käynnissä oleviin ohjelmiimme täältä!

 


 

 

Kiinnostaako koodaus? Haetko lisäpotkua alanvaihtoon tai etsit omannäköisiä työmahdollisuuksia softa-alan parissa? Mimmit koodaa RekryKoulutuksen kautta sinulle ja 12 muulle avautuu tilaisuus koodata uusi rivi uralle, monenlaisista taustoista käsin.

Joten, mikäli nautit ongelmanratkaisusta ja haluat hyödyntää tulevissa työtehtävissäsi uteliasta mieltäsi – ja samalla kasvattaa devausosaamistasi – olet ehdottomasti oikeassa paikassa.

Lue lisää, hae mukaan ja löydä oma roolisi alalta, josta työt eivät tule loppumaan!

Mimmit koodaa RekryKoulutus luo uusia uramahdollisuuksia ja muovaa alaa

Ohjelmisto- ja e-business ry:n Mimmit koodaa -ohjelma edistää sekä IT-alaa että laadukkaan softan syntymistä, sillä vain monimuotoisuudella maailmaan saadaan parempaa teknologiaa. Ohjelma laajenee nyt toista kertaa järjestettävään Sarasen Mimmit Koodaa RekryKoulutukseen, jonka tavoitteena on työllistää ohjelmistokehityksestä ja softasta kiinnostuneita henkilöitä IT-alan tehtäviin asiantuntijakoulutuksen kautta. Lopputuloksena pääset vaikuttamaan aktiivisesti urasi suuntaan ja siihen, miltä seuraava työpaikkasi voisi näyttää. Lue lisää ohjelman kokonaisuudesta ja toteutuksesta tästä.

Mimmit koodaa on vaikuttava yhteisö, joka tavoittaa valtakunnallisesti jopa 10 000 mimmiä – koodaaminen siis todella kiinnostaa.

 

Kiinnostuksesi koodausta kohtaan sekä innostuksesi oman asiantuntijuuden kehittämiseen ovat suurimpia valttejasi, olipa taustasi minkälainen tahansa.Useat organisaatiot ensisijaisesti Uudenmaan alueella etsivät uusia ohjelmistoalan osaajia joukkoihinsa ja tarjoavat sinulle mahdollisuuden kehittyä ohjelmistokehityksen asiantuntijaksi rekrytoivan koulutusohjelman kautta.

Milja-Kopsi---Photo_Jyri-Keronen-4-1"Rekrytoiva koulutus on erinomainen vaihtoehto alanvaihtajille, jotka haluavat hyödyntää aiempaa osaamistaan, oppia uutta ja siirtyä nopeasti uusiin asiantuntijarooleihin.”

 

-Milja Köpsi, Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä.

Koulutus on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakkaille. Ohjelma järjestetään yhteistyössä Sarasen, TE-palveluiden, ELY-keskuksen, Ohjelmisto ja e-business ry:n sekä rekrytoivien yrityksien kanssa. 

Ota yhteyttä

Mira_Tapiola-Garcia-640x640

Mira Tapiola-Garcia

Senior Project Specialist
mira.tapiola@saranen.fi
045 171 6787

Onko sinulla kysyttävää ohjelmasta tai avoimista rooleista? Ota yhteyttä projektitiimin yhteyshenkilöihin!

Suurimmat valttisi hakiessasi ohjelmaan ovat

Intohimosi ongelmanratkaisu-tehtäviin

mimmit-ongelmanratkaisu-icon

Kiinnostuksesi koodaushommia kohtaan

mimmit-koodaus-icon

Halusi oppia ja kehittää devausosaamistasi

mimmit-kehitys-icon

 Koodi taipuu kauttamme moneksi ja uramahdollisuudet ovat sen mukaiset. Etsimme ennen kaikkea motivoituneita ja oman ammattitaidon kehittämisestä innostuneita uusia tekijöitä. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme ohjelman aikana sinut kehittymään uuteen tehtävääsi. 

Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiintoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli useiden yhteistyöyrityksiemme joukosta.

 

Vaikuta urasi suuntaan - ohjelma pähkinänkuoressa

Nopeasti nostetta uuteen työhön

Uusi työ vai uusi osaaminen? Mitä jos valitsisit molemmat.

Mimmit koodaa RekryKoulutus on muutakin kuin pelkkä koulutus, sillä se yhdistää uudet työtehtävät ja asiantuntijakoulutuksen tehokkaasti yhteen pakettiin. Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan osaamiseesi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat asiantuntijuuttasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat.

Koulutuksen tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseemme 6 kk mittaisen ohjelman päätteeksi. Kuuden kuukauden jakson aikana pääset tutustumaan työyhteisöön ja lopullisiin työtehtäviin jo ennalta ja löydät oikeat työkalut tulevassa roolissasi menestymiseen.

Ohjelma on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Koulutus järjestetään yhteistyössä TE-palveluiden, ELY-keskuksen, Ohjelmisto- ja e-business ry:n ja koulutusjärjestäjä Sarasen kanssa. 

Ohjelma on osallistujille maksuton.

mimmit-koodaa-tyosopimus-icon
Löydä omannäköisiä tehtäviä

Mihin suuntaan haluaisit koodia taivuttaa?

Ohjelma tarjoaa sinulle mahdollisuuden vaikuttaa työurasi suuntaan ja siihen, miltä seuraava roolisi voisi näyttää. Uteliaisuus uusia aiheita ja teknologioita kohtaan, sekä innostus oman ammattitaidon kehittämiseen ovat suurimpia valttejasi, olitpa urasi alkutaipaleella oleva tekijä tai jo kokeneempi asiantuntija. 

Avoimia rooleja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa hakijoiden osaamisen ja mielenkiintojen mukaisesti. Aiemmista järjestämistämme ohjelmistoalan ohjelmista on työllistynyt henkilöitä mm. seuraaviin tehtäviin:

 • Front-end-kehittäjä
 • Wordpress-kehittäjä
 • Web Developer
 • UI/UX -kehittäjä
 • Projektipäällikkö
 • Ohjelmistosuunnittelija
 • Testaaja
mimmit-koodaa-useita-rooleja-icon
Hanki ajantasaisinta osaamista

Ajantasaisinta koulutusta alan huipulta.

Saat ohjelman aikana laadukasta koulutusta alan johtavilta tekijöiltä ja kasvattamaan osaamistasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat nyt ja tulevaisuudessa. Opit eivät jää pelkästään ajatuksen tasolle, vaan pääset hyödyntämään oppimaasi kätevästi uusissa työtehtävissäsi, roolistasi riippumatta. Koulutusta on yhteensä 30% ohjelman kestosta.

Ohjelma on osallistujille maksuton.

Koulutuksessa pääset uppoutumaan mm. seuraaviin aiheisiin:

 • ohjelmoinnin perusteet
 • resilienssi ja uuden oppiminen
 • HTML5 ja CSS3 -tekniikat
 • Javascript ja Typescript
 • Tietokannat ja SQL
 • Mobiiliohjelmointi: Android & iOS
 • Konsultatiivinen työskentely
 • DevOps: ketterät menetelmät, jatkuva integraatio ja toimitus
 • Oman uran johtaminen
mimmit-koodaa-uusi-osaaminen-icon
Saranen työnhaun agenttinasi

Vähennä työpaikkojen hakuammuntaa ja hakemuksien määrää.

Hakemuksesi yhteydessä täytettävä Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi hakemasi ohjelman rekrytoiviin yhteistyöyrityksiin, jonka kautta pääset kertomaan taustastasi, osaamisestasi ja motivaatiostasi.

Me Sarasella tuemme sinua hakuprosessin aikana ja etsimme sinun profiiliisi sopivia työmahdollisuuksia yhteistyöyrityksiemme joukosta. Tavoitteemme on löytää juuri sinun osaamistasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli!

mimmit-koodaa-tyonhaku-icon

Osallistujatarinoita

Sain opiskella asioita rauhassa ja perehtyä työtehtäviini pikkuhiljaa. Minua ei jätetty yksin vaikeiden tehtävien kanssa, vaan apua oli aluksi saatavilla koko ajan. Kun taidot sitten karttuivat, kasvoivat tehtävienkin vaatimukset. Suosittelen koulutusohjelmaa kaikille, jota aihe kiinnostaa! 


-Alina Oksala, Software Developer, Azets

alina_oksala600x600
Rekrytoiva koulutusohjelma on todellakin ollut hyödyllinen vaihe urallani, ja voin tämän kokemuksen perusteella suositella sitä. Suosittelisin koulutusohjelmaa sellaisille ihmisille, jotka tuntuvat olevan jumissa nykyisen uransa kanssa. Erityisesti alanvaihtajille tämä on erinomainen väylä uusille urille, sillä koulutukseen ei tarvitse sitoutua vuosikausiksi toisin kuin perinteisemmässä opiskelussa.

Lue Annin koko tarina täältä!

-Anni Mönttinen, Junior Software Engineer, Nolwenture

mimmit-koodaa-saranen
0 / 0

Avoimet roolit

Avoimia paikkoja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa taustasi ja mielenkiintojesi mukaisesti.

Päivitämme avoimia rooleja jatkuvasti hakuajan aikana uusien tarpeiden syntyessä. Listattujen paikkojen lisäksi voit hakea myös moniin muihiin rooleihin. Huomioithan siis, että kaikkien yritysten tarpeet eivät ole julkisesti näkyvillä. Haemme yrityspaikkoja myös hakijalähtöisesti, joten hae rohkeasti mukaan!

Tehostamme ja parannamme asiantuntijatyön tuottavuutta ohjelmistorobotiikan, low-coden ja analytiikan avulla sekä nopeutamme muutosta ja sen mitattavuutta business-teknologia konsultoinnilla. Olemme osa Bravedoa – yritysyhteisöä, joka ratkaisee kokonaisvaltaiset digitaaliset tarpeet.

aitomation.fi

Virnexin lähes sadan hengen joukko erikoisosaajia auttaa kasvuhakuisia ja kehityshaluisia organisaatioita tehostamaan toimintaansa juuri heidän tarpeisiin sovitetulla teknologialla. Tiedämme, että asiakkaamme haluavat keskittyä ydinliiketoimintaansa ja sen kehittämiseen. Virnex vierelläsi voit vapauttaa aikaasi tuottavaan tekemiseen. Pysymme jatkuvasti ajan tasalla uusimmista teknologioista ja parhaista käytännöistä puolestasi.

virnex.fi

Muotoilemme strategian ja ilmeen, joihin voit tukeutua kuin kallioon. Tuotamme sisältöä ja digimainontaa, joilla erotut muista murikoista. Rakennamme verkkopalvelut, jotka jalostavat kävijöistäsi kultaa. Pystymme tarjoamaan yritykselle kaiken digitaalisen presenssin rakentamiseen, ja vilpitön tavoitteemme on olla Suomen halutuin digitalo.
Jokapäiväistä työtämme ohjaavat näkemyksellisyys, yhteisöllisyys ja tuloksellisuus.
 

Trafore Oy on suomalainen, suomalaisten omistama, vuonna 2007 perustettu ohjelmistotekniikkaan erikoistunut yhtiö. Työntekijöillämme ja omistajilla on kattava kokemus tietotekniikasta ja ohjelmistojen kehittämisestä. Yksi ketterän kehityksen tuote on kuljetusalan järjestelmä Exim, jossa tyypillisesti maahantuomamme 4D, 4th Dimension näyttelee tärkeää roolia. Toinen mainittava kokonaisuus on terveydenhoidossa käytettävä Babe ART -järjestelmä. Näiden kahden lisäksi on yhtiön historian aikana kertynyt mittava joukko asiakaskohtaisesti sovitettuja järjestelmiä, joita edelleen ylläpidetään. Trafore noudattaa marraskuussa 2007 allekirjoittamansa ns. Agile Manifeston periaatteita ohjelmistokehitystyössään ketterän ohjelmistokehityksen periaatteiden mukaisesti.

trafore.fi

Azets on talous-, palkka-, HR- ja neuvonantopalveluja sekä niitä tukevia teknologiaratkaisuja tarjoava yritys, joka palvelee asiakkaita henkilökohtaisesti niin digitaalisesti kuin paikallisesti.

azets.fi/

Me Datafisherillä rakennamme asiakkaillemme eettisten toimintatapojen ja vastuullisuuden johtamisen (Ethics & Compliance) verkkokoulutussisältöjä. Lisäksi tarjontaamme kuuluvat Datafisher LMS -oppimisalusta sekä erillinen alusta yritysvierailujen hallintaan. Tuotteemme palvelevat monipuolista yritysasiakasryhmää yli 40 maassa hyödyntäen vaatimustenmukaisuuden, viestinnän ja ihmisten voimaa yrityskulttuurin parantamisessa.

Roolissasi voit:

 • Vastata kysymyksiin ohjelmistomme käytöstä
 • Järjestää webinaarikoulutusta tuotteen käytöstä
 • Luoda käyttäjädokumentaatio ja video tuotteen käytöstä
 • Suorittaa tietokantojen integrointitehtäviä ja tutkimusta
 • Suorittaa ohjelmiston vianhakutehtävät ja -tutkimukset
 • Dokumentoida ja päivittää asiakastiedot vuorovaikutuksen perusteella
 • Suorittaa uusien ominaisuuksien ja päivitysten järjestelmällinen testaus

datafisher.com

Hakuohjeet

1. Jätä TE-palveluiden hakemus

Voit hakea Mimmit koodaa rekrytoivaan koulutusohjelmaan, jos olet työtön tai työttömyysuhan alainen TE-palveluiden tai kuntakokeilun asiakas. 

Esivalinta koulutukseen tehdään TE-toimiston hakemuksen tietojen perusteella, joten muista perustella hakemuksesi huolellisesti. 

Koulutusnumero: 708283

2. Täytä Sarasen osaamisprofiili

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi meille! Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi kaikkiin ohjelman rekrytoiviin yrityksiin - anna siis osaamisesi ja motivaatiosi näkyä! Jos tähtäimessäsi on joku tietty yrityspaikka, voit kertoa tästä myös profiilisi yhteydessä.

Jätäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, niin pystymme varmistamaan jouhevan hakuprosessin sekä tukemaan sinua haun aikana. 

Lopullisen valintapäätöksen ohjelmaan tekee rekrytoiva yritys. Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä viimeistään haun päätyttyä. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen.

Vinkkejä hakuun

🎯    Hyödynnä sinulle sopivat hetket koodaustaitojen kasvattamiseen – halukkuus oman koodausosaamisen jatkuvaan kehittämiseen (ja konkreettiset näytöt tästä) ovat pelkkää CV:tä tärkeämpiä.

💡    Hyviä vinkkejä itseopiskeluun löytyy täältä: https://mimmitkoodaa.ohjelmistoebusiness.fi/pohjois-karjala/

💥    Aloita hyvissä ajoin myös esim. oman GitHub-profiilin rakentaminen, jolla pystyt konkreettisesti osoittamaan käytännön osaamistasoasi tuleville työnantajille. Sinun ei missään nimessä tarvitse olla valmis osaaja, mutta osaamistason määrittäminen auttaa myös varmistamaan, että sinulle löytyy juuri sinulle sopiva työnantaja ja oikeanlainen mahdollisuus kehittymiseen.

🔎    Pohdi sinulle mahdollisia kiinnostavia työnantajia – tuo niitä esiin profiilissasi hakuvaiheessa tai voit halutessasi jo olla niihin suoraan yhteydessä ja tiedustella heidän halukkuuttaan juuri sinun rekrytoimiseen RekryKoulutuksen kautta.

💯    Mieti jo valmiiksi, mitkä osaamisalueet sinun aiemmasta kokemuksestasi olisivat erityisen hyödyllisiä tulevalle työnantajalle myös ohjelmistokehitystehtävissä (näitä varmasti on), jotta osaat myös näitä asioita korostaa profiilissasi hakuvaiheessa.

Kenelle ohjelma on suunnattu?

Kiinnostuksesi koodausta kohtaan sekä innostuksesi oman asiantuntijuuden kehittämiseen ovat suurimpia valttejasi, olipa taustasi minkälainen tahansa. Sinun ei siis välttämättä tarvitse olla vielä hakuvaiheessa valmis asiantuntija sillä me autamme sinut kasvamaan uuteen rooliisi ohjelman aikana! 

Voit sopia hakijaksi, jos taustasi on joku seuraavista:
- Koulutukseen ja/tai työkokemukseen perustuva IT- tai ohjelmistoalan osaaminen
- Vapaa-aikaan perustuva riittävä itseopiskelu tai Mimmit koodaa- koulutuksiin perustuva hyväksyttävä osaaminen

Soveltuvia taustatutkintoja ovat esimerkiksi ohjelmistokehityksen osa-alueita sisältäneet IT-tradenomin, insinöörin, tradenomin ja kauppatieteiden maisterin tutkinnot. Myös ohjelmistokehityksen osa-alueita sisältänyt datanomi- ja merkonomitutkinnot ovat soveltuvia taustatutkintoja.

Ohjelmaan osallistuu monia IT-alan yhteistyöyrityksiä ja avoinna olevia työmahdollisuuksia on erilaisia ja eritasoisia. Tämän vuoksi voit suunnata uusiin tehtäviin hyvin monenlaisella taustalla – olitpa ensimmäistä oman alan työtä tavoitteleva tulevaisuuden osaaja, uusia uramahdollisuuksia pohtiva alanvaihtaja tai jo aiempaa kokemusta omaava tekijä. 

Koulutus on työvoimakoulutusta ja se on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille.

Koulutuksen sisältö ja info

Koulutuksen pituus: 6 kk

Hakuaika: 15.8. - 12.9.2022

Koulutuksen ajankohta: 6.10.2022-3.4.2023

Ohjelman toteuttavat tiiviissä yhteistyössä ELY-keskus, TE-palvelut, koulutusjärjestäjä Saranen, Ohjelmisto- ja e-business ry ja rekrytoivat yritykset.

Ohjelma on työvoimakoulutusta, jonka ajaksi tehdään sopimus koulutuksesta ja voit hakea ansiopäivärahaa, peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea sekä kulukorvausta.

Tietoa työvoimakoulutuksista ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat valtakunnallisesta koulutusneuvonnan puhelinpalvelusta 0295 020 702 (klo 9-16:15). Koulutusneuvontaa saa myös Facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta

Koulutusta on 30% ohjelmasta sisältäen tietopuolista koulutusta sekä etäopiskelua.

Koulutuksessa pääset uppoutumaan mm. seuraaviin aiheisiin:

 • ohjelmoinnin perusteet
 • resilienssi ja uuden oppiminen
 • HTML5 ja CSS3 -tekniikat
 • Javascript ja Typescript
 • Tietokannat ja SQL
 • Mobiiliohjelmointi: Android & iOS
 • Konsultatiivinen työskentely
 • DevOps: ketterät menetelmät, jatkuva integraatio ja toimitus
 • Oman uran johtaminen

Ohjelma on osallistujille maksuton.

Katso vastauksia työnhakijoiden usein kysyttyihin kysymyksiin täältä.