Webinaari
Vastuullinen sopeuttaminen

Haluatko tietää, miten suunnittelet ja läpiviet sopeuttamistilanteet vastuullisesti ja henkilöstöä kunnioittaen?

Katso webinaaritallenne.

Monet yritykset kohtaavat markkinamuutosten, työelämän rakennemuutosten, osaamismurroksen ja teknologisen kehityksen myötä haastavia henkilöstöön liittyviä muutostilanteita. Henkilöstön sopeuttamistilanteet ovat yksi esimerkki näistä.

Erityisesti yksilölle sopeuttamistilanteet voivat olla koko elämään vaikuttavia käännekohtia. Tämän takia on syytä hoitaa muutostilanteet ja niistä viestiminen harkitusti ja vastuullisesti, koko henkilöstöä kunnioittaen. Lähtevien työntekijöiden lisäksi sopeuttamistilanne vaikuttaa myös jääviin työntekijöihin. Työnantajan järjestämä tuki irtisanotulle lisää luottamusta niin irtisanottujen kuin taloon jäävien keskuudessa. 

Hyvin hoidettu ja vastuullinen henkilöstön sopeuttamistilanne edellyttää huolellisesti laadittua suunnitelmaa, sekä toimintaa, jossa otetaan huomioon kaikki osapuolet.

Tässä webinaarissa muutospalveluiden parissa työskentelevät Karri Korhonen ja Ulla Etholén syventyvät siihen, miksi yritysten tulisi varautua ennalta tulevien sopeuttamistilanteiden vastuulliseen hoitamiseen ja miten se tehdään. 

23 minuutin webinaarin aikana saat tietää 

  • miksi yritysten tulisi panostaa sopeuttamistilanteisiin. 
  • kuinka ennakoida tuleva sopeuttamistilanne ja miten varautua siihen. 
  • miten varmistaa yrityksen sopeuttamistilanteen onnistuminen yt-prosessin aikana. 
  • minkälaisia riskejä sopeuttamistilanteessa on ja kuinka hallita riskejä. 
  • miten tukea irtisanottavia työntekijöitä. 

 Webinaari on tallennettu 17.12.2021

Lataa tallenne