Kehitämme kykyä elää mukana koko ajan muuttuvassa Microsoftin ekosysteemissä
8.4.2019 | Vierasblogi

Microsoft Dynamics 365 -ympäristö murroksessa – mitä osaajilta nyt vaaditaan?

Microsoft Dynamics 365 -alusta laajentuu ratkaisevasti ja siksi konsulteilta ja käyttäjiltä vaaditaan enemmän ymmärrystä ohjelman sisäisestä ideologiasta ja ekosysteemistä. Jos ohjelma ennen oli paperiveitsi, nyt se onkin Sveitsin armeijan linkkuveitsi, jossa on valtavasti toimintoja ja kymmeniä uusia tapoja tehdä asiat, fiksusti tai vähemmän fiksusti, kertoo Tommi Oksanen THO Consulting Oy:stä.

Tommi Oksanen on pitkän linjan CRM-konsultti, joka auttaa loppukäyttäjiä tekemään parempia, taloudellisempia ja tuloksellisempia asiakkuudenhallinnan projekteja. Nykyisin hän on näkyvä hahmo myös kumppanikoulutuksissa ja arvostettu asiantuntija Saranen Consultingin järjestämässä Microsoft Akatemiassa.

Teknologinen murros tuo lisää ominaisuuksia ja mahdollisuuksia

Microsoft Dynamics 365 -ratkaisu on pilvipalveluiden kovinta ydintä yhdessä Office 365:n ja Azuren kanssa. Nykyään Microsoft Dynamicsin yhteydessä puhutaan paljon Power Platformista. Se on alusta, jolla Dynamics pyörii ja samalla se mahdollistaa Dynamicsin laajentumisen ja räätälöimisen.

  • Meneillään on murros yksittäisestä Dynamics-tuotteesta laajempaan Power Platform -kokonaisuuteen. Jos ennen oli 10 tapaa tehdä sama asia, hetken kuluttua niitä on 20-50.

Teknologian kehitys kasvattaa mahdollisuuksia ratkoa positiivisesti asiakkaiden ongelmia. Nyt vain on entistä enemmän huomioitavaa, enemmän hallittavaa, enemmän pohdittavaa.

  • Kun samaan pakettiin kuuluu paljon uusia toimintoja, pitää miettiä, mihin asioihin ja miten ohjelmaa halutaan organisaatiossa käyttää ja kehittää. Siinä tarvitaan uudenlaista ymmärrystä ohjelmasta sekä konsulteilta että loppukäyttäjiltä, Oksanen toteaa.

Keskiössä kyky ymmärtää ohjelman ideologiaa ja ekosysteemiä

Microsoft Akatemiassa koulutetaan Microsoft Dynamics -alustan käyttöä ja mukauttamista niin, että siitä saadaan asiakkaalle paras hyöty. Osallistujia on kahdenlaisia: Dynamics-kumppanien aloittelevia konsultteja ja ohjelmaa käyttävien organisaatioiden pääkäyttäjiä.

  • Koulutuksessa luodaan valmiudet toimia Dynamics-ympäristössä ja ymmärtää sen ideologiaa. Tavoitteena on saada ehjä kokonaiskuva siitä, mikä Dynamics-alusta on ja miten se toimii, mihin se pystyy ja mihin ei. Tärkeätä on ymmärtää, mitkä ovat ne hyvät ja pitkällä tähtäimellä kestävät käytännöt, kun ohjelmalla ryhdytään ratkomaan liiketoiminnan ongelmia.

Microsoft Akatemiaan kuuluu välineen tekninen kouluttaminen, mutta ohjelman jokaista toimintoa ja temppua ei opetella.  – Kehitämme ajattelukykyä ja kykyä elää mukana koko ajan muuttuvassa Microsoftin ekosysteemissä, Oksanen painottaa.

Lisää aiheesta

Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.