Rekrytoi kouluttamalla

AI, mikä
mahdollisuus.muutos.

Tekoäly muuttaa työnteon pelisäännöt, mutta itse pelaajia se ei poista. Meillä on tähän osaajapulmaan yksi vastalääke; AI Academy.

AI-tienviitta-saranen-rekrytoi-kouluttamalla-2-1
Tiesitkö, että...
60%

yrityspäättäjistä uskoo, että tekoäly parantaa päätöksentekoa ja lisää kilpailuetua.
(PwC)

55%

Tekoäly luo runsaasti uusia työpaikkoja; esimerkiksi AI-osaajien kysyntä on kasvanut yli 74 % vuodessa (Indeed).

10%

AI voi vähentää aikaa vievien manuaalisten tehtävien suorittamiseen kuluvaa aikaa jopa 20 %. (Accenture)

Tästä kyydistä ei kannata olla myöhässä.

Tekoäly ei itsessään ole avain onneen. Kyllä, se kykenee automatisoimaan tiettyjä tehtäviä. Kyllä, se tarjoaa monipuolisempia vaihtoehtoja päätöksenteon tueksi. Mutta sen tehokkaaseen hyödyntämiseen tarvitaan edelleen – ja hyvästä syystä – ihmistä. 

Juuri tästä syystä myös AI Academy on olemassa. Ohjelman tavoitteena on helpottaa ja tehostaa tekoälyn valjastusta suomalaisissa yrityksissä kasvattamalla ja kouluttamalla yhteensä 15 osaajaa erilaisiin tekoälytehtäviin. Se, mihin kaikkeen tekoälyä voidaan hyödyntää, riippuu tavoite-, toimiala- ja yrityskohtaisesti.

Meidän tehtävämme onkin auttaa teitä tunnistamaan tekoälyn hyödyt ja kasvattamaan oikeanlaista osaamista juuri niihin tehtäviin, jotka ovat liiketoimintanne kannalta kaikista oleellisimpia. Lopputuloksena pääsette olemaan rekrytoinnissa askeleen edellä.

AI Academy RekryKoulutus järjestetään tiiviissä yhteistyössä ELY-keskuksen, TE-palveluiden ja kouluttajakumppanien kanssa. Lue lisää ohjelman konseptista ja rekrymahdollisuuksista tästä

Ilmoittaudu 30.8. mennessä

Millaisille yrityksille AI Academy on hyvä rekryväylä?

🤔

Yrityksille, joissa AI:n valjastusta ei olla vielä aloitettu

Kuulostaako tutulta: tiedät, että tekoäly tulee muokkaamaan yrityksesi toimintaa, mutta et tiedä, mistä aloittaa? Tekoälyn käyttöönotto ei vaadi suuria mullistuksia. Pienet askeleet muuttuvat suuremmiksi osaamisen ja ymmärryksen lisääntyessä. Kauttamme saat mahdollisuuden rekrytoida uutta potentiaalia, yrityskoosta riippumatta.

 

 

 

👌

Yrityksille, joissa AI on jo osana päivittäistä toimintaa

Mietitkö tapoja laajentaa yrityksesi tekoälyosaamista ja liiketoiminnallista vainua? Onko sinulla tiedossa jokin tietty rooli tai projekti, johon tarvitset tekijöitä? AI Academyn kautta voit rekrytoida tulevaisuuden huippuosaamista ja syventää yrityksesi osaamista entisestään. Näin pysyt kilpailijoiden edellä ja vältyt myöhäisen rekrytoinnin yllätyksiltä.

Tulevaisuuden osaaminen alkaa täältä.

Me Sarasella olemme jo pitkään avanneet ovia menestykseen työelämässä yhdessä maan kärkikouluttajien ja kumppanien kanssa. 

Alustava koulutussisältö

 • Johdatus tekoälyyn: Perusteet, sovelluksia ja esimerkkejä
 • Tekoäly päätöksenteossa (ennakoiva analytiikka)
 • Kieltä ja kuvia tuottava tekoäly
 • Tekoälytyökalut ja -alustat ja niiden mahdollisuudet (ml. pilvipalvelut)
 • Al vs Machine Learning vs Deep Learning:
  • Algoritmien perusteet, keskeiset erot ja päällekkäisyydet
 • Koneoppiminen:
  • Ohjattu oppiminen,
  • Ohjaamaton oppiminen,
  • Vahvistusoppiminen
 • Al-strategian rakentaminen: tekoäly osana liiketoimintastrategiaa ja ongelmat, jotka tekoäly voi ratkaista
 • Tekoäly ohjelmistorobotiikassa
 • Tekoälyn ja koneoppimisen vaikutukset eri toimialoilla (use case —esimerkkejä)
 • Tekoälyn etiikka
 • Muutosjohtaminen ja fasilitointitaidot
Kysymyksiä koulutuksesta? Ota yhteyttä

Vahvistetaanko osaamistanne?

Ota puhelu tai laita meiliä suoraan Jukalle, tai ota yhteyttä alla olevaan lomakkeen kautta. Mikä vain sinulle parhaiten sopii. Sparrailemme mielellämme aiheesta ja aiheen vierestä. 

jukka-makela-mobile

Jukka Mäkelä, Partnership Manager, Saranen 

044 376 4765
jukka.makela@saranen.fi

jukka-makela-1

Kysymyksiä? Meillä on vastauksia.

Heräsikö kysyttävää ohjelmasta, koulutuksesta, rekrytavasta tai jostain muusta? Katso alta usein kysytyt kysymykset tai ota suoraan yhteyttä. Autamme mielellämme.

Mikä ihmeen AI Academy RekryKoulutus?

AI Academy RekryKoulutus on työvoimakoulutus, jonka tavoitteena on työllistää tekoälyosaajia koulutuksen yhteistyöyrityksiin koulutusjakson päätteeksi. Ohjelman kesto on 6 kk ja ohjelma on aikataulutettu alkavaksi syys-lokakuussa 2024.

Koulutusohjelma yhdistää asiantuntijakoulutuksen ja työssäoppimisen tehokkaasti yhteen pakettiin. Ohjelman ajasta noin 30% on asiantuntijakoulutusta ja loput 70% työssäoppimista. Ajankohtaisen asiantuntijakoulutuksen lisäksi pääsette tutustumaan uuteen osaajaan koko ohjelman ajan ja tehdä rauhassa rekrytointipäätöksen koulutuksen päätteeksi. 

Me Sarasella etsimme oikeat hakijat ja teemme kaiken paperityön. Lopputuloksena säästätte keskimäärin 30h aikaa verrattaen perinteiseen rekrytointiin. AI Academyn kautta rekrytointi on myös kustannustehokasta, sillä 70% ohjelman kustannuksista rahoittaa ELY. Sitoudutte ohjelmaan vasta, kun löydämme teille mieluisen osaajan.

Lue lisää RekryKoulutuksen konseptista tästä. 

Millaisiin tehtäviin osaajia voi ohjelman kautta rekrytoida?

Tekoälyosaaminen ei ole pelkkää hyllytavaraa. AI Academy avaakin mahdollisuuksia hyvin monenlaisten tekijöiden rekrytoimiseen.

Kaiken lähtökohtana on liiketoimintanne tavoitteet toimialasta tai yrityskoosta riippumatta. Prosessi eteneekin seuraavasti:

1. Jutellaan ensin. Millaisia ovat yrityksenne tavoitteet? Miten liiketoimintanne on kehittymässä tai muuttumassa? Millaista osaamista teiltä puuttuu tai millaista osaamista haluaisitte tavoitella?

2. Miten me voisimme auttaa? Millaiseen tehtävänkuvaan osaamista tarvitaan, vai löytyykö teiltä roolikuvaus jo valmiina? Avaamme väyliä miten me voisimme auttaa ja millaista potentiaalia voitte kauttamme rekrytä. 

3. Etsitään teille sopivin tekijä. AI Academyyn hakee motivoituneita, oman osaamisen kasvattamisesta kiinnostuneita tulevaisuuden osaajia erilaisilla taustoilla. Meidän tehtävämme on tutustua hakijoihin ja ehdottaa teille haastatteluun tehtävään parhaiten soveltuvat. Sitoudutte ohjelmaan vasta kun löydämme teille mieluisan osaajan. 

Käytännössä tämä tarkoittaa, että voitte löytää uuden tekijän teille täysin uuteen tehtävänkuvaan, laajentaa nykyisiä roolikuvauksia uudelle kulmalle tai rekrytoida osaajan suoraan valmiiseen rooliin, kuten: 

 • Automaatioiden asiantuntija
 • Sovelluskehittäjä
 • Toimialariippumattomasti operatiivisen tason tekijä, jolle koulutuksen kautta kyvykkyys tunnistaa tekoälyn mahdollisuudet ja potentiaali organisaatiossa
 • Microsoft AI-ratkaisuiden parissa toimiva tekninen kehittäjä
 • Markkinoinnin automaatioiden, sisällöntuotannon tai suunnittelun asiantuntija

Nämä ovat kuitenkin vain esimerkkejä. Jutellaan matalalla kynnyksellä ja etsitään teille potentiaalisimmat tekijät. 

Miksi en rekrytoisi itse, vaan rekrytoivan koulutusohjelman kautta?

Rekrytoivaan koulutusohjelmaan osallistuminen ei mitenkään sulje pois sitä, että voit rekrytoida myös itse. Päinvastoin! Yleensä erilaisissa rekrytoinneissa on usein hyvin erilaisia tarpeita, joten erilaisia rekrykeinoja kannattaa käyttää. Kaikissa tehtävissä ei kannata käyttää suorarekryä tai siihen ei ole varaa.

Moni yritys (tarkemmin sanottuna yli 2000) on saanut apua rekrytointiinsa kokeilemalla rekrytoivaa koulutusohjelmaa. Ei oikeastaan ole kovin montaa hyvää syytä siihen, että rekrytoivaa koulutusohjelmaa ei kannattaisi kokeilla osana palettia.

Paljonko minun pitää varata aikaa rekrytointiprosessiin, jos olemme mukana koulutusohjelmassa?

Saranen hoitaa rekrytointiprosessin lähes kokonaan. Aluksi sovimme tapaamisen, jossa määrittelemme yhdessä osaajatarpeen, eli sen millaista henkilöä ja millaiseen rooliin lähdemme hakemaan (tapaamisen kesto noin tunti).

Saranen markkinoi ohjelmaa potentiaalisille työnhakijoille sekä etsii ja haastattelee joukosta määritellyn tarpeen perusteella juuri teidän yritykseenne sopivimmat kandidaatit. Esittelemme esivalitut kandidaatit teille (noin tunti), jonka jälkeen itse haastattelette haluamanne hakijat (noin tunti / kandidaatti).

Prosessin alussa on hyvä päättää, kuka yrityksessänne vastaa toimenkuvan/profiilin suunnittelusta, kuka haastattelee valitut kandidaatit ja kuka tekee lopullisen päätöksen. Koulutussuhteen aikana yrityksessä on oltava koulutettavalle myös mentori, joka tukee häntä perehdytysvaiheessa ja työssäoppimisessa.

Yhteistyössä

saranen-logo-no-space
200px_ely_rgb
te-logo