10.07.2023 — Työnhaku

Osaamisprofiili kuntoon – vinkit sinulle!

Eeva-Kaisa Gustafsson
Kirjoittaja
Eeva-Kaisa Gustafsson

Oletko löytänyt sivuiltamme mielenkiintoisen rekrytoivan koulutuksen ja pohdit, mihin asioihin sinun tulee kiinnittää huomiosi hakemustasi kirjoittaessasi? Haluamme auttaa sinua ja tämän tekstin myötä saatkin itsellesi kolme konkreettista vinkkiä siihen!

210612_Nina_Sarkki14927 Aivan aluksi on muistutettava siitä, että rekrytoivan koulutusohjelman hakuprosessi on aivan omanlaisensa. Ohjelmissa mukana olevat yhteistyöyritykset ovat kaikki erilaisia ja heidän tarpeensa ovat erilaisia. Täyttämäsi osaamisprofiilin avulla saat mahdollisuuden hakea näihin kaikkiin. Jotta osaamisprofiilisi on mahdollisimman kiinnostava, täytä se huolella. Seuraavaksi kerromme sinulle vinkkejä siihen. Vinkit sinulle jakaa rekrytoivien koulutusohjelmien asiantuntija Nina Sarkki.

Vinkki yksi:   Perustele, miksi haet ohjelmaan

Rekrytoivissa koulutuksissa mukana olevat yritykset ovat kiinnostuneita sinusta, taustoistasi ja motivaatiostasi. Heitä kiinnostaa tietää, mikä on lähtökohtasi ohjelmaan hakiessasi. Samalla tavoin siis, kun kertoisit syistäsi hakea johonkin tiettyyn yritykseen töihin, perustele osaamisprofiilissasi syysi koulutusohjelmaan hakeutumisesta.

Miksi kiinnostuit juuri tästä rekrytoivasta koulutuksesta? Mitä uskot ohjelman antavan sinulle ja mitä annettavaa sinulla on ohjelmalle? Minkälainen elämänvaihe sinulla on juuri nyt ja miksi rekrytoiva koulutus sopii siihen erityisen hyvin? Nämä edellä esitetyt kysymykset saattavat auttaa sinua perustelemaan hakemuksessa syysi hakea ohjelmaan.

Vinkki kaksi:  Kerro, mitä osaat

On varmaan itsestään selvää kertoa omasta osaamisesta, mutta se, miten sen teet, onkin toinen juttu. Siinä, missä mukaan liittämäsi CV sekä ylös listatut työkokemukset antavat suuntaviivoja osaamisellesi, voit kuvailullasi todellakin tuoda esille kaiken osaamisesi. CV: ssäsi saattaa olla esimerkiksi kerrottuna projektipäällikön työtehtävä. Roolinimike ei kuitenkaan itsessään kerro oikeastaan mitään osaamisestasi ja onnistumisestasi, vaan ne sinulla on mahdollisuus tuoda esille osaamisprofiilissasi.

Pohdi, minkälaiset projektisi, työtehtäväsi tai vapaa-aikasi harrastukset ovat sellaisia, joiden taidot tukevat koulutusohjelmaa? Jos haet esimerkiksi markkinointiohjelmaan, niin muista tuoda esille blogi- tai muu sosiaalisen median kokemuksesi. Alanvaihtajana sinulla saattaa olla yrityksiä kiinnostavaa toimialakokemusta, joten älä jätä sitäkään kertomatta. Älä kuitenkaan ylimyy osaamistasi. Jos olet esimerkiksi opiskellut muutaman kurssin koodausta, ei sinun ehkä kannata kirjoittaa olevasi täysin valmis tekijä. Täysin valmista tekijä ei ole ohjelman vaatimuksissa, vaan osaajia etsitään yrityksiin kasvamaan. Ole siis rehellinen tämänhetkisestä tilanteestasi.

 

Vinkki kolme: Kuvaile, mikä sinua motivoi

Sinä itse tiedät parhaiten, minkälainen työ sinulle sopii parhaiten ja minkälaiset työtehtävät saavat sinut syttymään. Oletko erityisen luova tyyppi, joka keksii uusia ideoita jatkuvasti, vai pidätkö enemmän rutiininomaisista työtehtävistä? Entä tykkäätkö syventyä yhteen aiheeseen kunnolla ja opetella siitä kaiken mahdollisen, vai motivoidutko enemmän monitahoisesta ja useita työtehtäviä sisältävästä työpöydästä?

Mitä paremmin osaat tuoda esille motivaatiosi ja toiveesi, sitä helpompi rekrytoivan yrityksen on kuvitella sinut omaan joukkoonsa. Anna myös todellisen persoonasi näkyä, sillä se, jos jokin on sinun suurin valttikorttisi!

Tutustu vielä usein kysyttyihin kysymyksiin työnhakijoille täällä! 

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

09.04.2024 — Organisaation muutostilanteet

Inhimillisyys apuun muutosneuvotteluissa

Sanalla muutosneuvottelut – ja sen edeltäjällä, yhteistoiminta- eli yt-neuvotteluilla – on karu kaiku. Vaikka neuvotteluita voidaan käydä monenlaisissa...

Lue lisää
28.03.2024 — Uutinen

Tiedote: Mirja Hosionaho aloittaa Sarasen toimitusjohtajana 1.4.2024

Sarasen toimitusjohtajana toiminut Janne Lindfors siirtyy Oppiminen ja Hyvinvointi – liiketoiminta-alueen vetäjäksi Baronalle. Sarasen toimitusjohtajana...

Lue lisää
19.03.2024 — Organisaation muutostilanteet

Älä unohda itseäsi, esihenkilö!

Muutosneuvottelut ovat raskaita prosesseja koko työyhteisölle – myös esihenkilöille. Vaikeassa tilanteessa kaikki menee harvoin nappiin, ja esihenkilöiden...

Lue lisää