Työ ja ura

F.E.C -koulutus: Mitä se tarkoittaa ja miten siihen haetaan?

Kirjoittaja

Eeva-Kaisa Gustafsson

 

Tähän artikkeliin on haastateltu projektityöntekijäämme Pinja Heimalaa.

 

 

Pinja_Heimala-640x640

Olet saattanut selailla kiinnostavia koulutusohjelmiamme pidemmän aikaa ja pohtia, miksi joidenkin koulutusten perässä on lyhenne F.E.C. Lyhenne tulee sanoista Further Educated with Companies. FEC-koulutukset, kuten kaikki muutkin koulutuksemme, ovat rekrytointiin tähtääviä koulutuksia. Suurin ero piilee siinä, että sinulla on mahdollisuus etsiä koulutukseen itse oma yhteistyöyritys. 

F.E.C.-koulutus on mainio tapa työllistyä ja työllistää

Työnhakijoillamme on erittäin hyviä kokemuksia F.E.C.-koulutuksistamme. Se on myös yritysten kannalta mainio kanava hankkia riveihinsä uutta osaamista. Varsinkin monille pienemmille kasvuyrityksille F.E.C.-koulutus tarjoaa mahdollisuuksia aikaistaa rekrytointeja ja löytää henkilöitä, joita ei ehkä muilla keinoin löydy. F.E.C.-koulutuksen avulla yritykset voivat myös kasvattaa uusia osaajia, joita ei työmarkkinoilta suoraan löydy.

Työnhakijan kannalta Sarasen F.E.C.-koulutuksen päätavoite on työllistyminen uusiin tehtäviin tai uudelle toimialalle.

Tavoitteeseen päästään tarjoamalla yritykselle ja potentiaaliselle työntekijälle koulutussopimussuhteinen yhteistyöalusta sekä toteutetaan henkilön ammatillista osaamista kehittävä täydennyskoulutuskokonaisuus valitusta teemasta.

Lue lisää rekrytoivista koulutusohjelmista ja tutustu tarjontaan:

Työnhakijoille

Yrityksille

Mistä osioista F.E.C.-koulutus koostuu?

Sarasen F.E.C.-koulutus sisältää aina

  • käytännön työssäoppimisen sekä
  • lähi- ja etäopetuskokonaisuuden.

Työssäoppiminen tapahtuu potentiaalisen työnantajan kanssa koulutussopimuksella. Koulutussopimuksen kesto on yleisimmin noin 6 kuukautta ja se voi muuttua työsopimukseksi missä tahansa vaiheessa.

Sarasen F.E.C.-koulutus tuo työnhakijalle yhden lisävaihtoehdon työnhaun keinovalikoimaan – erityisesti tilanteissa, joissa nykyinen osaaminen koetaan riittämättömäksi ja sitä halutaan päivittää tavoitetehtäviä ajatellen.

Näin haet mukaan F.E.C.-koulutukseen

1. Tee koulutushakemus omalle työllisyysalueellesi ohjelmasivulta löytyvän hakemuslinkin kautta

Kaikki rekrytoivat koulutusohjelmamme järjestetään yhteistyössä paikallisten työllisyysalueiden kanssa. Sen vuoksi hakemus tulee jättää aluksi työllisyysalueelle. Työllisyysaluevirkailija tekee päätöksen hakukelpoisuuteesi ohjelmaan hakemuksesi ja muiden työllisyysalueellasi olevien tietojen pohjalta. Tämän vuoksi suosittelemme panostamaan hakemukseen kunnolla.

2. Täytä osaamisprofiili meidän sivuillamme ja ala (halutessasi) etsiä itsellesi paikkaa

Täytäthän osaamisprofiilisi kuntoon heti myös meidän sivuillemme, linkki siihenkin löytyy ohjelmasivulta. Työllisyysalue ilmoittaa meille hakukelpoisuudestasi käsiteltyään oman hakemuksensa. Tämän jälkeen alamme etsiä sinulle yhteistyöyritystä.

Jos haluat etsiä itsellesi yritystä, se on mahdollista. Mainitse osaamisprofiilissasi aikomuksestasi etsiä itsekin yhteistyöyritystä. Etsimme tahollamme sinulle yhteistyöyritystä, vaikka tekisit etsintätyötä itsekin. Suosittelemme ottamaan yhteyttä ohjelmasivuilta löytyvään yhteyshenkilöön ja varmistamaan hakukelpoisuutesi ennen kuin alat etsiä itsellesi yrityspaikkaa. Tämä vähentää turhaa työtä. Sinulla saattaa olla yritys jo tiedossa hakiessasi koulutukseen, mainitse tällöin asiasta jo hakemuksessasi

Saatat myös pohtia, miksi etsiä itselleen paikkaa, kun me voimme tehdä sen puolestasi. Tässä muutama syy:

  • pääset työskentelemään juuri haluamaasi yritykseen

  • pääset jo kontaktointivaiheessa keskustelemaan yrityksen kanssa omasta roolistasi, sen sisällöstä ja kasvumahdollisuuksista

  • sinulla ei ole todennäköisesti kilpailijoita hakemiesi yritysten suuntaan

  • todennäköisyytesi päästä mukaan ohjelmaan kasvavat, kun sekä Saranen että sinä itse etsivät yrityskumppania

3. Pyydä koulutusohjelmaesite yritystä varten

Haluamme tukea sinua hakuprosessissa kaikin tavoin. Teemme F.E.C-koulutuksiin yrityksille tarkoitetun esitteen ja lähetämme sen mielellämme sinulle pyydettäessä. Esite auttaa sinua keskusteluissa yritysten kanssa, sillä siihen on eritelty tarkemmin koulutuksen sisältö, pituus ja muut tärkeät faktat

Suosittelemme lähestymään tuttuja ja kiinnostavia yrityksiä; mielellään sellaisia, joihin sinulla on henkilökohtainen kontakti. Oletko suorittanut esimerkiksi harjoittelun mielenkiintoisessa yrityksessä? Tai oletko hakenut unelmapaikalta vaikuttavaan yritykseen, mutta jäänyt rekrytoinnissa valitsematta osaamispuutteen vuoksi? Onko sinulla tuttuja töissä paikassa, jossa haluaisit itsekin työskennellä? Näitä kysymyksiä pohtimalla saatat löytää yhteistyöyrityksesi.

4. Yrityspaikan löydyttyä pallo siirtyy Saraselle.

Toivomme, että keskustelusi yritysten kanssa sujuvat hyvin ja löydät itsellesi unelmien yrityksen. Yritys voi ottaa yhteyttä meihin esitteestä löytyvien yhteystietojen avulla tai vaihtoehtoisesti sinä voit jakaa yrityksen tiedot meille. Me hoidamme ohjelmaan liittyvän virallisen paperipuolen ja sinä voit jäädä odottamaan virallisen koulutusohjelman alkua!

 

Katso tällä hetkellä avoinna olevat koulutuksemme.

Tutustu työnhakijoiden usein kysyttyihin kysymyksiin