Aikuiskoulutus uuden työn ohella

Haluatko päivittää osaamisesi nykyajan työmarkkinoille? Tuntuuko koulun penkille hyppääminen vuosiksi esimerkiksi yliopistoon tai ammattikorkeakouluun huonolta vaihtoehdolta?

Uusi ura on mahdollista saavuttaa vähemmillä kompromisseilla – suuntaamalla uuteen työhön koulutuksen avulla.

Rekrytoivan koulutusohjelman kautta voit hypätä uudelle uralle myös vanhemmalla iällä ja taustastasi riippumatta.

Rekrytoiva koulutusohjelma yhdistää aikuiskoulutuksen ja uuden työpaikan

Kiinnostaisiko sinua hypätä uudelle alalle tai kasvattaa osaamistasi nykyisellä alallasi, mutta pitkä koulutus ei sovi tilanteeseesi? Rekrytoivan koulutuksen kautta pääset laadukkaan aikuiskoulutuksen lisäksi käsiksi heti uusiin työtehtäviisi oppisopimuksen tyyppisessä työmallissa ja oppiminen uudella alalla tapahtuu pikakelauksella.

Ohjelman kautta saat arvokasta työkokemusta haluamaltasi uudelta alalta ja pääset työntämään jalkasi oven väliin ehkäpä juuri unelmiesi työpaikkaan.

💡 Vuosittain useat sadat ihmiset löytävät kauttamme uuden työn. Oletko sinä yksi heistä? 

Tarjoamme useita aikuiskoulutuksia mm. seuraaville aloille

 • Ohjelmistoala
 • Data-analytiikka
 • Pilvipalvelut
 • IT-Tuki ja ylläpito
 • Kyberturva
 • Markkinointi
 • CRM
 • Talous- ja palkkahallinto
 • HealthTech
 • Uudistuva teollisuus

Rekrytoivan koulutusohjelma sopii kaiken ikäisille

kasvu

Kasva vauhdilla omannäköiseen työhön

Rekrytoivan koulutuksen yritystyöskentelyn ansiosta pääset nopeasti uusiin työtehtäviin kiinni ja kasvatat asiantuntijuuttasi käytännönläheisellä tavalla.

hehkulamppu

Kerrytä alan ajankohtaisinta osaamista

Saat ohjelman aikana laadukasta koulutusta alan johtavilta tekijöiltä ja pääset kasvattamaan osaamistasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat nyt ja tulevaisuudessa. Luomme uusia työtehtäviäsi tukevan opintopolun. Koulutuksia järjestetään niin etänä, kuin lähitoteutuksina.

rekrypaatos-icon-violet

Tee työnhausta
monta astetta helpompaa

Kun haet mukaan ohjelmaan, täytät samalla Sarasen osaamisprofiilin. Se toimii käyntikorttinasi yhdellä kertaa lukuisiin yrityksiin, eikä sinun tarvitse hakea jokaiseen paikkaan erikseen. Etsimme juuri sinulle soveltuvia rooleja.

Hae rekrytoivaan koulutusohjelmaan!

Haku alkaa 12.8.2024

AI Academy F.E.C

Uusimaa

IT, Teknologia & Pelinkehitys taloushallinto


20 avointa paikkaa

Haku päättyy: 2.9.2024

Netvisor Talent

Keski-Suomi

Taloushallinto


40 avointa paikkaa ympäri Suomea

Haku päättyy 5.8.2024

Growth & AI Academy Pohjois-Karjala

Itä-Suomi

IT, Teknologia & Pelinkehitys


10 avointa paikkaa

Haku päättyy: 19.8.2024

Code & AI Academy Keski-Suomi

Keski-Suomi

IT, Teknologia & Pelinkehitys


15 avointa paikkaa

Haku päättyy: 19.8.2024

Web Developer Academy Pirkanmaa

Pirkanmaa

IT, Teknologia & Pelinkehitys


10 avointa paikkaa / 10 open positions

Jätä avoin hakemus Sarasen ohjelmiin Yli 60 ohjelmaa vuosittain

Avoin hakemus

Koko Suomi

Myynti & Markkinointi, IT & Teknologia, Taloushallinto, Analytiikka, Ohjelmistokehitys, Asiakaspalvelu

Näytä kaikki ohjelmat

Kokemuksia koulutuksistamme

"Olen suorittanut rekrytoivan koulutusohjelman kaksi kertaa. Ensimmäisen kerran lähdin mukaan ohjelmaan 10 vuotta sitten, kun halusin muuttaa oman urani suuntaa. Tällöin huomasin rekrytoivan koulutusohjelman olevan erinomainen väylä päästä sisälle yrityksiin, joissa on hyviä uramahdollisuuksia"

Koulutusohjelma mahdollisti Marlelle alanvaihdon taloushallinnon alalle.

 

"Opin jotain uutta jokaisena koulutuspäivänä. Kävimme todella laajasti läpi erilaisia aihealueita, ja teknologiakouluttajan valtaisaa tietomäärää ei voinut kuin ihailla."

Anni Mönttinen kouluttautui koodariksi rekrytoivan koulutusohjelman kautta. 

 

"Koin rekrytoivan koulutusohjelman aidosti arvokkaaksi omaa uraani ajatellen. Minulle kuuden kuukauden panostus oli todella kannattava siirto. Suosittelen koulutusohjelmaa kaikille, jotka kaipaavat uutta urasuuntaa ja haluavat oppia uutta."

Petri Hänninen kouluttautui digimarkkinoinnin pariin.

Usein kysyttyjä kysymyksiä koulutuksistamme

Mille aloille rekrytoivia koulutusohjelmia järjestetään?

Järjestämme vuosittain yli 60 rekrytoivaa koulutusohjelmaa eri aloille ympäri Suomea. Olemme 30 vuoden varrella järjestäneet satoja toteutuksia mm. ohjelmistokehityksen, pelialan, data-analytiikan, pilvipalveluiden, IT-tuen, IT-ylläpidon, kyberturvan, markkinoinnin, CRM:n, talous- ja palkkahallinnon sekä healthtechin aloille.

Kuka voi hakea rekrytoivaan koulutusohjelmaan?

Voit hakea rekrytoivaan koulutusohjelmaan, mikäli olet tällä hetkellä työttömänä työnhakijana, työttömyysuhan alaisena tai pian päättyvässä määräaikaisessa työsuhteessa ja työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Saanko rekrytoivan koulutusohjelman aikana palkkaa?

Ohjelman ajan olet yritykseen koulutussuhteessa ja yrityksellä ei tällöin ole palkanmaksuvelvoitetta. Koulutuksen aikana saat samaa työttömyysetuutta kuin työttömänä ollessasi. Saat korotettua kulukorvausta koulutuspäivien ajalta.

Jos koulutukseen osallistumisesta on sovittu työllistymissuunnitelmassasi, voi työttömyyskassa tai Kela maksaa koulutuksen ajalta korotettua työttömyysetuutta. Korotettuun etuuteen liittyvistä tarkemmista edellytyksistä, enimmäisajasta ja muusta saat tietoa työttömyysetuutesi maksajalta. Työ- ja palkkasuhde yrityksen kanssa on tavoitteena ohjelman jälkeen.

Kuinka kauan rekrytoiva koulutusohjelma kestää?

Rekrytoivia koulutusohjelmia kahdenlaisia.

On olemassa valmiiksi suunniteltuja, tietyn teknologian ympärille rakennettuja ohjelmia, joiden koulutussisältö ja kesto ovat vakioita.

Sen lisäksi on henkilökohtaisesti räätälöityjä ohjelmia, joiden kesto ja sisältö suunnitellaan henkilön ja yhteistyöyrityksen tarpeista.

Ohjelmien keskimääräinen pituus on 4-6 kk.

Mitä koulutuksia rekrytoivaan koulutusohjelmaan kuuluu? Kuinka monta päivää? Miten ne valitaan?

Koulutuksen sisältö riippuu ohjelmasta. Pääosin koulutuspäiviä on n.20-25 ja niiden sisältö on määritelty ennalta. 

Osassa ohjelmia koulutus voidaan räätälöidä henkilökohtaisesti ja kurssit valitaan koulutuskumppaniemme julkisesta koulutustarjonnasta vapaasti. Kurssipäiviä on käytettävissä 1,5 – 2 per koulutuskuukausi. Koulutuspäivät henkilö valitsee yhdessä yhteistyöyrityksen edustajan kanssa, jotta ne tukevat mahdollisimman hyvin osaamisen kehittymistä ja työtehtäviä.

Koulutukset ovat osallistujille maksuttomia. Niiden rahallinen arvo voi olla jopa kymmeniä tuhansia. Koulutusohjelmiemme kumppaneina on mm. Googlen, Microsoftin ja Salesforcen kaltaisia toimijoita. 

Missä rekrytoivia koulutusohjelmia järjestetään?

Koulutuksia järjestetään eri puolilla Suomea. Ohjelmia järjestetään maakunnittain (Uusimaa, Etelä-Pohjanmaa, Itä-Suomi, Kanta-Häme, Kaakkois-Suomi, Kainuu, Keski-Suomi, Lappi, Pirkanmaa, Pohjanmaa, Pohjois-Savo, Pohjois-Savo, Pohjois-Pohjanmaa, Päijät-Häme, Satakunta, Uusimaa & Varsinais-Suomi). Ja koulutukset sekä työpaikat sijaitsevat yleisesti suurimpien kaupunkien äärellä (Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Oulu, Turku, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Pori, Kouvola, Joensuu, Lappeenranta, Vaasa, Hämeenlinna, Seinäjoki, Rovaniemi, Mikkeli, Porvoo, Salo)

Haaveena uusi ammatti? Tutustu tarkemmin koulutusohjelmiimme! nuoli-alas-keltainen

aikuiskoulutus-helsinki-espoo-tampere-jyvaskyla-turku-oppisopimus-rekrykoulutus-kuvitus

Pitkäkään työura ei takaa aina helppoa työllistymistä ja joskus oma osaaminen on jo nähnyt parhaat päivänsä. Saat päivitettyä tietosi ajantasaiseksi ja mahdollisuuden päästä käsiksi hyvinkin vaativiin tehtäviin. Myös alanvaihtoa pohtiville rekrytoiva koulutusohjelma soveltuu erinomaisesti.

Meillä Sarasella saat yksilöllistä tukea rekrytointiprosessin alusta saakka sparrailun, ohjauksen ja valmennuksen merkeissä. Tiesitkö, että yli 80% osallistujista rekrytoituu uuteen rooliin koulutusohjelman päätteeksi?

 

Voisiko rekrytoiva koulutusohjelma olla väylä uudelle uralle? Katso inspiraatiota ja kokemuksia!

 • Blogi
 • Kokemuksia
Tips for the skills profile are provided by Nina Sarkki

Get your skills profile in shape - tips for you

Have you found an interesting recruitment training on our website and are wondering what aspects to focus on when writing your application? We want to help...

Lue lisää
osaamisprofiiliin vinkit antaa Nina Sarkki

Osaamisprofiili kuntoon – vinkit sinulle!

Oletko löytänyt sivuiltamme mielenkiintoisen rekrytoivan koulutuksen ja pohdit, mihin asioihin sinun tulee kiinnittää huomiosi hakemustasi kirjoittaessasi?...

Lue lisää

Uramuutos – Sopiiko rekrytoiva koulutusohjelma minulle?

Tämä blogikirjoitus pohjautuu otsikon mukaiseen podcast-jaksoon. Asiantuntijamme Sandra Välikoski vieraili työ- ja organisaatiopsykologi Nina Lyytisen...

Lue lisää

Alanvaihto aikuisiällä – Mirja löysi kutsumusammattinsa RekryKoulutuksen kautta

Määräaikaisen työsuhteen päätyttyä Mirja Hänninen löysi itsensä uuden ääreltä. Muuttunut elämäntilanne antoi Mirjalle rohkeutta hakea mukaan Sarasen...

Lue lisää
tanja-korpela-admicom-rekrykoulutus

Tanja otti taloushallinnon haltuun Admicomilla

Kuka olet ja mitä teet Admicomilla?

Lue lisää

RekryKoulutukset kasvattavat osaavia tulevaisuuden koodareita

Sini Aalto ja Nelson Makubuya Ntege saivat unelmiensa työpaikat ohjelmointialalta rekrytoivan koulutusohjelman kautta. RekryKoulutus tarjosi Kemian maisteriksi...

Lue lisää