Koodaus koulutusta & uusi työpaikka ohjelmistoalalta

Oletko kiinnostunut koodaamisesta ja pohditko miten tehdä koodauksesta ammatti?

Koodia tarvitaan kaikkialla, joten koodareille löytyy takuulla työtä nyt ja tulevaisuudessa. Koodariksi opiskelu on investointi omaan osaamiseen ja mikä parasta – ohjelmistoalalle on monia polkuja.

Yksi vaihtoehto mahdollistaa koodiuran vähemmillä kompromisseilla: Suuntaamalla uuteen työhön ohituskaistaa pitkin rekrytoivasta koulutusohjelmasta.

Sinustako koodari? Rekrytoiva koulutusohjelma yhdistää koulutuksen ja uuden työpaikan

Rekrytoiva koulutusohjelma tarjoaa loistavan mahdollisuuden alkaa rakentamaan ammatillista uraa ohjelmistoalalla ja päästä kiinni ohjelmistoalan monipuolisiin työpaikkoihin.

Noin 6 kuukauden pituisten ohjelmistoalan rekrytoivien koulutusohjelmien avulla voi opiskella ja syventyä koodaukseen ja samalla saada käytännön kokemusta oikeiden projektien parista.

Koodauskoulutuksemme ovat toimineet erinomaisena väylänä alalle jo 30 vuotta. Seuraava työpaikkasi voi löytyä koulutusohjelman kautta esimerkiksi front end, full stack, UI/UX-kehityksen, mobiilikehityksen, testauksen, DevOpsin tai pelialan ohjelmointitehtävien parista  – oli hallitsemasi ohjelmointikielesi sitten esimerkiksi Java, C#, JavaScript, Python, SQL, R, HTML/CSS tai Rust. 

💡 Vuosittain useat sadat ihmiset löytävät kauttamme uuden työn. Oletko sinä yksi heistä? 

Uramahdollisuuksia ohjelmointitehtävien parissa eri taustaisille

check-keltainenKoodausharrastelijat

check-keltainenKokeneemmat koodarit

check-keltainenLisäkoulutusta etsivät koodarit

check-keltainenAlanvaihtajat

 

Ohjelmointi- ja IT-alan koulutusohjelmistamme on työllistytty mm. seuraaviin rooleihin:

 • Ohjelmistokehittäjä tai -suunnittelija
 • Sovellus- tai järjestelmäasiantuntija
 • Software Engineer
 • Cloud Developer
 • DevOps-asiantuntija
 • Tekninen projektipäällikkö tai konsultti
 • Web Developer
 • UI/UX -kehittäjä
 • Backend/Frontend Developer
 • IT-tukihenkilö

Rekrytoiva koulutus – koulutusta koodaukseen ja uusi työ

kasvu

Kasva vauhdilla omannäköiseen työhön

Rekrytoivan koulutuksen yritystyöskentelyn ansiosta pääset nopeasti uusiin työtehtäviin kiinni ja kasvatat asiantuntijuuttasi käytännönläheisellä tavalla.

hehkulamppu

Kerrytä alan ajankohtaisinta osaamista

Saat ohjelman aikana laadukasta ohjelmistoalan koulutusta eri teknologioiden pariin alan johtavilta tekijöiltä ja pääset kasvattamaan osaamistasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat nyt ja tulevaisuudessa. Luomme uusia työtehtäviäsi tukevan opintopolun. Koulutuksia järjestetään niin etänä, kuin lähitoteutuksina.

rekrypaatos-icon-violet

Tee työnhausta
monta astetta helpompaa

Kun haet mukaan ohjelmaan, täytät samalla Sarasen osaamisprofiilin. Se toimii käyntikorttinasi yhdellä kertaa lukuisiin yrityksiin, eikä sinun tarvitse hakea jokaiseen paikkaan erikseen. Etsimme juuri sinulle soveltuvia rooleja.

Hae rekrytoivaan koulutusohjelmaan!

Haku päättyy: 19.8.2024

Web Developer Academy Pirkanmaa

Pirkanmaa

IT, Teknologia & Pelinkehitys


10 avointa paikkaa / 10 open positions

Hakuaika alkaa 24.6.

Growth & AI Academy Pohjois-Karjala

Itä-Suomi

IT, Teknologia & Pelinkehitys


12 avointa paikkaa

Haku päättyy 10.6.2024

DigiTalent

Varsinais-Suomi

IT, Teknologia & Pelinkehitys myynti-ja-markkinointi

Jätä avoin hakemus Sarasen ohjelmiin Yli 60 ohjelmaa vuosittain

Avoin hakemus

Koko Suomi

Myynti & Markkinointi, IT & Teknologia, Taloushallinto, Analytiikka, Ohjelmistokehitys, Asiakaspalvelu

Näytä kaikki ohjelmat

Kokemuksia koodarikoulutuksista

"Olin jo pidempään haaveillut työstä ohjelmistoalalla, ja siihen Sarasen Test Automation Academy antoi minulle mahdollisuuden. Koulutuksessa pääsin toteuttamaan itseäni minua kiinnostavien aiheiden parissa ja samalla sain hyvän ponnahduslaudan uudelle uralleni"

Janne Blom löysi uuden uran ohjelmistoalalla testausinsinöörinä.

 

"Opin jotain uutta jokaisena koulutuspäivänä. Kävimme todella laajasti läpi erilaisia aihealueita, ja teknologiakouluttajan valtaisaa tietomäärää ei voinut kuin ihailla."

Anni Mönttinen kouluttautui kääntäjästä koodariksi rekrytoivan koulutusohjelman kautta. 

 

"Parasta ohjelmassa oli päästä tekemään ohjelmointihommia ohjelmistoalan yritykseen ja samalla opiskella kuumimpia teknologioita koulutuspäivinä. Koulutuspäivät olivat antoisia välipäiviä työnteolle ja oli mukavaa opiskella motivoituneessa porukassa"

Samu Heikkinen löysi työpaikan ohjelmistoalalta Code Academy rekrytoivan koulutusohjelman kautta.

Usein kysytyt kysymykset rekrytoivista koulutusohjelmista

Kuka voi hakea rekrytoivaan koulutusohjelmaan?

Voit hakea rekrytoivaan koulutusohjelmaan, mikäli olet tällä hetkellä työttömänä työnhakijana, työttömyysuhan alaisena tai pian päättyvässä määräaikaisessa työsuhteessa ja työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Saanko rekrytoivan koulutusohjelman aikana palkkaa?

Ohjelman ajan olet yritykseen koulutussuhteessa ja yrityksellä ei tällöin ole palkanmaksuvelvoitetta. Koulutuksen aikana saat samaa työttömyysetuutta kuin työttömänä ollessasi. Saat korotettua kulukorvausta koulutuspäivien ajalta.

Jos koulutukseen osallistumisesta on sovittu työllistymissuunnitelmassasi, voi työttömyyskassa tai Kela maksaa koulutuksen ajalta korotettua työttömyysetuutta. Korotettuun etuuteen liittyvistä tarkemmista edellytyksistä, enimmäisajasta ja muusta saat tietoa työttömyysetuutesi maksajalta. Työ- ja palkkasuhde yrityksen kanssa on tavoitteena ohjelman jälkeen.

Kuinka kauan rekrytoiva koulutusohjelma kestää?

Rekrytoivia koulutusohjelmia kahdenlaisia.

On olemassa valmiiksi suunniteltuja, tietyn teknologian ympärille rakennettuja ohjelmia, joiden koulutussisältö ja kesto ovat vakioita.

Sen lisäksi on henkilökohtaisesti räätälöityjä ohjelmia, joiden kesto ja sisältö suunnitellaan henkilön ja yhteistyöyrityksen tarpeista.

Ohjelmien keskimääräinen pituus on 4-6 kk.

Mitä koulutuksia rekrytoivaan koulutusohjelmaan kuuluu? Kuinka monta päivää? Miten ne valitaan?

Koulutuksen sisältö riippuu ohjelmasta. Pääosin koulutuspäiviä on n.20-25 ja niiden sisältö on määritelty ennalta. 

Osassa ohjelmia koulutus voidaan räätälöidä henkilökohtaisesti ja kurssit valitaan koulutuskumppaniemme julkisesta koulutustarjonnasta vapaasti. Kurssipäiviä on käytettävissä 1,5 – 2 per koulutuskuukausi. Koulutuspäivät henkilö valitsee yhdessä yhteistyöyrityksen edustajan kanssa, jotta ne tukevat mahdollisimman hyvin osaamisen kehittymistä ja työtehtäviä.

Koulutukset ovat osallistujille maksuttomia. Niiden rahallinen arvo voi olla jopa kymmeniä tuhansia. Koulutusohjelmiemme kumppaneina on mm. Googlen, Microsoftin ja Salesforcen kaltaisia toimijoita. 

Missä rekrytoivia koulutusohjelmia järjestetään?

Koulutuksia järjestetään eri puolilla Suomea. Ohjelmia järjestetään maakunnittain (Uusimaa, Etelä-Pohjanmaa, Itä-Suomi, Kanta-Häme, Kaakkois-Suomi, Kainuu, Keski-Suomi, Lappi, Pirkanmaa, Pohjanmaa, Pohjois-Savo, Pohjois-Savo, Pohjois-Pohjanmaa, Päijät-Häme, Satakunta, Uusimaa & Varsinais-Suomi). Ja koulutukset sekä työpaikat sijaitsevat yleisesti suurimpien kaupunkien äärellä (Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Oulu, Turku, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Pori, Kouvola, Joensuu, Lappeenranta, Vaasa, Hämeenlinna, Seinäjoki, Rovaniemi, Mikkeli, Porvoo, Salo)

Haaveena uusi ammatti koodarina?
Tutustu tarkemmin koulutusohjelmiimme! nuoli-alas-keltainen

koodauskoulutus-ohjelmointikoulutus-opiskele-koodariksi-etänä-amk-koodari-koodarin-koulutus-kuvitus

Jos olet työtön tai työttömyysuhan alainen osaaja ja haluat syventää osaamistasi entisestään, hae mukaan ohjelmistoalaan liittyviin rekrytoiviin koulutusohjelmiin. Avoimia rooleja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa henkilöiden taustan ja mielenkiintojen mukaisiksi.

Tiesitkö, että keskimäärin yli 80% osallistujista rekrytoituu uuteen rooliin koulutusohjelman päätteeksi?

 

Voisiko rekrytoiva koulutusohjelma olla väylä uudelle uralle? Katso inspiraatiota ja kokemuksia!

 • Blogi
 • Kokemuksia
Tips for the skills profile are provided by Nina Sarkki

Get your skills profile in shape - tips for you

Have you found an interesting recruitment training on our website and are wondering what aspects to focus on when writing your application? We want to help...

Lue lisää
osaamisprofiiliin vinkit antaa Nina Sarkki

Osaamisprofiili kuntoon – vinkit sinulle!

Oletko löytänyt sivuiltamme mielenkiintoisen rekrytoivan koulutuksen ja pohdit, mihin asioihin sinun tulee kiinnittää huomiosi hakemustasi kirjoittaessasi?...

Lue lisää

Uramuutos – Sopiiko rekrytoiva koulutusohjelma minulle?

Tämä blogikirjoitus pohjautuu otsikon mukaiseen podcast-jaksoon. Asiantuntijamme Sandra Välikoski vieraili työ- ja organisaatiopsykologi Nina Lyytisen...

Lue lisää

Alanvaihto aikuisiällä – Mirja löysi kutsumusammattinsa RekryKoulutuksen kautta

Määräaikaisen työsuhteen päätyttyä Mirja Hänninen löysi itsensä uuden ääreltä. Muuttunut elämäntilanne antoi Mirjalle rohkeutta hakea mukaan Sarasen...

Lue lisää
tanja-korpela-admicom-rekrykoulutus

Tanja otti taloushallinnon haltuun Admicomilla

Kuka olet ja mitä teet Admicomilla?

Lue lisää

RekryKoulutukset kasvattavat osaavia tulevaisuuden koodareita

Sini Aalto ja Nelson Makubuya Ntege saivat unelmiensa työpaikat ohjelmointialalta rekrytoivan koulutusohjelman kautta. RekryKoulutus tarjosi Kemian maisteriksi...

Lue lisää