02.03.2021 — Työnhaku

Rekrytointi ja työllistyminen koulutusohjelman avulla: myytit murrettavina, osa 2

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Otetaanko rekrytoiviin koulutusohjelmiin mukaan vain nuoria osaajia? Onko "valmiille osaajalle" koulutusohjelmasta mitään hyötyä? Rekrytoivista koulutusohjelmista liikkuu paljon myyttejä, joihin pureudumme tässä blogitekstissä.

Aiemmassa jutussamme mursimme kolme yleistä myyttiä rekrytoivista koulutusohjelmista. Tällä kertaa käydään taas kolmeen uuden myytin kimppuun, joiden olemme huomanneet nousevan usein esiin niin hakijoiden keskuudessa kuin myös erilaisissa verkkokeskusteluissa.

Myyttejä murtamassa ovat Sarasen rekrytoivien koulutusohjelmien Uudenmaan alueen johtaja Jannica Tjeder-Viskari sekä rekrytoivien koulutusohjelmien parissa tiiviisti työskentelevä Project Specialist Mira Tapiola.

Lue tästä aiempi juttu, jossa mursimme kolme ensimmäistä myyttiä!

 

Myytti 1: Mukaan ohjelmiin otetaan vain nuoria osallistujia.

Totuus: Sarasen ohjelmissa osallistujien keski-ikä on 37 vuotta. Ohjelmiemme osallistujat ovat tavanomaisesti hyvin erilaisen taustan omaavia ihmisiä – myöskin eri ikäisiä.

Nuorimmat osallistujat ohjelmissamme ovat olleet alle 20-vuotiaita ja kokeneimmat ovat olleet yli 60-vuotiaita. Ohjelman hakijoilta emme katso ikää, vaan eniten merkitsee oma motivaatio haettavan ohjelman alan tehtäviin ja sopivuus ohjelman kumppaniyritysten tarjoamiin rooleihin. 

 

Myytti 2: Jo ”valmiille” osaajalle ei ole koulutusohjelmista mitään hyötyä.

Totuus: Ohjelmiemme kautta uuden työn on löytänyt lukematon määrä alallaan kovan luokan ammattilaiseksi kehittyneitä osaajia.

Jokaisessa ohjelmassa on ensisijaisesti tavoitteena, että osallistuja, kumppaniyritys ja sopiva rooli kohtaavat. Tilastollisesti 85 % kaikista Sarasen rekrytoivien koulutusohjelmien osallistujista työllistyy ohjelman päätteeksi kumppaniyritykseen.

Moni ”valmis” osaaja on nähnyt mahdollisuuden suunnata rekrytoivien koulutusohjelmien avulla uraansa hieman uudenlaisille suuntimille. Kohti uutta roolia tai ihan uudelle toimialalle. Ja on hyvä tietää, että mikäli hakuvaiheessa ei lopulta tarjottaisikaan juuri itselle sopivaa ja kiinnostavaa roolia, niin ohjelmaan hakeminen ei edellytä siihen osallistumista!

Rekrytoiva koulutusohjelma on myös mahdollisuus päivittää osaamista tälle päivälle laadukkaan asiantuntijakoulutuksen myötä. Tekniikan, digimaailman ja työtehtävien kehittyessä ja muuttuessa jatkuvasti, omasta osaamistasosta on tärkeä pitää huolta. Koulutusohjelmien koulutuskokonaisuudet rakennetaan palvelemaan myös alalla jo kehittyneitä osaajia. Tähtäimessä on, että koulutus tukee varsinaisia uusia työtehtäviä ohjelman yrityksessä.

 

Myytti 3: Hakemuksen jättämisen ajankohdalla ei ole väliä.

Totuus: Hakemus kannattaa jättää mahdollisimman pian, sillä tämä mahdollistaa sen, että voimme tukea sinua paremmin sekä neuvoa ja valmentaa esimerkiksi osaamisprofiilin täyttämisessä.

Ohjelmissamme on usein kymmeniä eri kumppaniyrityksiä mukana ja osa niistä haastattelee ensimmäisiä potentiaalisia hakijoita jo hakuaikana. Jos siis näet sinua kiinnostavan rekrytoivan koulutusohjelman, niin siihen suositellaankin jätettäväksi hakemus mieluummin ennemmin kuin myöhemmin.

Hakemuksia tulisi jättää kaksi kappaletta: yksi työhallinnolle ja osaamisprofiili Saraselle. Hakemuksien jättämisessä kannattaa olla huolellinen. Sarasen osaamisprofiilissa kannattaa jättää ensimmäinen huolellinen versio mahdollisimman pian ja sitten päivittää sitä ohjeiden avulla myyvemmäksi.

 

 

Oletko etsimässä uutta uraa? Katso tästä pian alkavat koulutukset!

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

13.06.2022 — Työ ja Ura

F.E.C. -koulutus: Mitä se tarkoittaa ja miten siihen haetaan?

Tähän artikkeliin on haastateltu projektityöntekijäämme Pinja Heimalaa.

Lue lisää
12.05.2022 —

Millaista on Project Managerin työ Sarasella?

Työpaikkailmoituksia lukiessa olet saattanut kummastella niiden sanavalintoja. Tehtävänimikkeet projektipäällikkö, konsultti ja asiakaspalvelija ovat yleisesti...

Lue lisää
10.05.2022 — Rekrytointi

5 syytä palkata rekrytoivan koulutusohjelman kautta

Suorarekrytointi ja avoin rekrytointi ovat vakiintuneita rekrytointitapoja jo melkein kaikissa yrityksissä. Yhä useampi yritys on kuitenkin kiinnostunut myös...

Lue lisää