29.06.2022 — Koulutusohjelmat yrityskokemukset

Yliopiston luentosaleista markkinointitoimistoon ­

Eeva-Kaisa Gustafsson
Kirjoittaja
Eeva-Kaisa Gustafsson

Emppu Sorsa valmistui Turun yliopistosta filosofian maisteriksi tietojenkäsittelyn puolelta kesällä 2021. Oman alan töitä oli vaikea löytää ja kesä menikin hanttihommissa. Nyt Emppu työskentelee kokoaikaisesti suuressa kansainvälisessä yrityksessä (Luxid, entinen ID BBN) Data Scientistina. Miten tämä tapahtui?

Koulutusohjelman kautta löytyi omien arvojen mukainen yritys

Emppu_sorsa

Emppu Sorsa huomasi syksyllä 2021 mainoksen AnalyticsPro-koulutuksesta ja sen aihepiirit vaikuttivat mielenkiintoisilta. Rekrytoiva koulutusohjelma oli somen kautta tuttu jo muutaman vuoden takaa ja konsepti vaikutti hyvältä. Emppu päättikin jättää hakemuksen ohjelmaan ja eteni lopulta hakuprosessissa ID BBN:lle.

Heti haastatteluhetkestä alkaen tuntui siltä, että Empun omat ja yrityksen arvot kohtasivat. Empun haastattelu yritykseen saatiin järjestymään viimeisenä mahdollisena päivänä, jolloin yrityshaastatteluja järjestettiin. Jo samana iltapäivänä hänelle tarjottiin paikka yrityksestä ja sitä myöten myös valittiin mukaan koulutukseen.

 

Sarasen taustatutkimuksen avulla hakija ja yritys löytävät toisensa

Anu_sonck

Ennen kun menemme tarkemmin Empun tarinaan, kurkkaamme hetkeksi yrityksen kulisseihin. Haastattelimme Luxid:n rekrytointiasiantuntijaa Anu Sonckia ja kyselimme heidän syitään ottaa opiskelijoita rekrytoivan koulutusohje

lman kautta. Anun havaintojen mukaan valmiita osaajia ei ole juurikaan saatavilla. Yrityksen omat resurssit eivät riitä osaajien kasvattamiseen sisäisesti, joten rekrytovia koulutusohjelma on siihen oiva väylä. Anu arvostaa Sarasen tekemää taustatutkimusta, sillä sen avulla yritykseen on löytynyt huikeita tyyppejä töihin.

Luxid on kahden yrityksen fuusio, sillä keväällä digitaalisen B2B-markkinoinnin ja markkinoinnin automaation asiantuntija ID BBN ja markkinointiteknologian ja digitaalisen suunnittelun asiantuntija Luxus Worldwide yhdistyivät. Yrityksillä oli takanaan kuuden vuoden yhteistyö ja fuusioituminen oli sille luonnollinen jatkumo. Empun aloittaessa harjoittelujaksonsa, kantoi yritys vielä nimeä ID BBN.

Työssä pääsee ratkomaan ongelmia

Emppu aloitti koulutusohjelmaan liittyvän harjoittelun Luxidilla marraskuussa 2021 ja on työskennellyt siitä saakka yrityksessä. Aluksi harjoittelijan roolissa, koulutusohjelman jälkeen vakituisena työntekijänä. Emppu arvostaa yrityksen kulttuuria, jossa uudet kollegat otetaan vastaan hyvin, eikä ikinä ole liian kiire muiden auttamiseen.

Empun työpäivät koostuvat Power BI -dashboardien luomisesta, sekä dataintegraation tekemisestä. Tämä tarkoittaa siis datan muuttamista luettavaan muotoon, sekä datan siirtämistä muodosta tai paikasta toiseen. Työ on analyyttista ja siinä pääsee tutkimaan asioita ja juuri sen vuoksi se sopii erityisen hyvin Empulle. Jonkin verran hän pääsee työskentelemään myös bisnesanalyysien ja koneoppimismallien parissa.

Vastavalmistunut sai koulutusohjelmasta arvokkaan työkokemuksen lisäksi vakituisen työpaikan

Koulutusohjelmaan kuului käytännön työssäoppimisen lisäsi myös asiantuntijakoulutuspäiviä. Emppu koki koulutuspäivät hyödylliseksi, vaikka olisikin toivonut omaa suosikkiaan aiemmaksi. Hänen suosikikseen nousi nimittäin asiakaslähtöiseen työskentelyyn painottuva koulutuspäivä.

Toinen suosikkiosio oli Empun mielestä Cloud Service-päivät, joiden myötä sai kattavan pintaraapaisun aiheeseen.

Kaiken kaikkiaan koulutusohjelma oli Empun mielestä tarpeellinen askel urapolulle. Ohjelma toi kaivattua työkokemusta vastavalmistuneelle ja jakso oli riittävän pitkä siihen, että työhön pääsee kunnolla kiinni. Koulutusohjelman loputtua ja vakituisen paikan saatua Empulla on ollut luottavainen olo hoitaa työnsä itsenäisesti.

Nyt sinullakin on mahdollisuus löytää oma suuntasi analytiikan alalta, sillä haku ohjelmaan on nyt auki! Luxidin lisäksi mukana on useita muitakin yrityksiä ja tekijöitä haetaan muun muassa seuraaviin rooleihin: data engineer, data analyst, data specialist, data scientist, python developer ja moniin muihin!

Tutustu AnalyticsPro-koulutukseen!