AnalyticsPro F.E.C.

Kasva asiantuntijaksi data-analytiikan tehtäviin - yhteensä 20 paikkaa

Datasta riittää tekemistä – suuntaa uusiin töihin ja kasva data-analytiikkaosaajaksi

Ohjelman hakuaika on päättynyt

---

Herättääkö data-analytiikka ja tiedolla johtaminen sinussa kiinnostusta? Tai kiinnostaako sinua työtehtävät datakantojen ja järjestelmien parissa, joissa pääset hyödyntämään ongelmanratkaisutaitoasi ja syventämään samalla teknistä osaamistasi? Useat Uudenmaan alueen yritykset etsivät kauttamme riveihinsä kasvamaan uusia osaajia, jotka pystyvät ottamaan datasta kaikki paukut irti monipuolisten data-analytiikkaratkaisujen avulla.

Datasta riittää markkinoilla paljon puhetta ja vielä enemmän töitä. Datan omistajuuden ja teknisen osaamisen siirtyminen yhä vahvemmin liiketoimintojen sisälle luo uudenlaisia työtehtäviä, joiden pariin etsimme nyt kasvamaan uusia data-analytiikan asiantuntijoita niin kaupallisiin kuin teknisiin rooleihin.

Jos haluat viedä taitosi uusiin tehtäviin, jossa pääset antamaan datalle ymmärryksen, kehittämään liiketoimintaa älykkäiden ratkaisujen avulla ja samalla syventämään asiantuntijuuttasi, tämä on sinun mahdollisuutesi. Lue lisää, jätä hakemuksesi pian ja suuntaa kasvualan asiantuntijaksi!

Etsimme tekijöitä useisiin kaupallisiin ja teknisiin rooleihin monenlaisilla taustoilla

Uudenmaan alueen yhteistyöyrityksemme etsivät AnalyticsPro koulutusohjelman kautta uusia osaajia erilaisiin teknisiin ja kaupallisiin data-analytiikan, tiedolla johtamisen, tietokantakehityksen, datan visualisoinnin ja raportoinnin tehtäviin.

Uramahdollisuudet taipuvat ohjelman kautta moneen ja avoimia rooleja on useita ja eritasoisia – voit siis olla jo työkokemusta alalta kerryttänyt asiantuntija, vastavalmistunut osaaja tai alalle uutena astuva tekijä. Etsimme ennen kaikkea motivoituneita ja oman asiantuntijuuden syventämisestä innostuneita tekijöitä. Sinun ei siis tarvitse olla vielä hakuvaiheessa valmis asiantuntija – me autamme sinua kasvamaan uuteen rooliisi!

Data-analytiikan roolien kirjo on laaja ja tehtävissä painotetaan hyvin erilaista osaamista tehtävänkuvasta riippuen. Teknisemmissä tehtävissä korostuu kiinnostus erilaisiin teknologioihin, tietomassojen analysointi ja innostus koodaamiseen ja ohjelmointiin, kun taas kaupallisemmissa asiantuntijarooleissa kysytään kiinnostusta data-analytiikan ongelmanratkaisutehtäviin, liiketoiminta- ja markkina-analyyseihin, datan visualisointiin, digitaaliseen markkinointiin tai prosessikehitykseen ja asiakastyöhön.

Uusien osaajien rekrytointi AnalyticsPro F.E.C. -ohjelman kautta, joka tarjoaa sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden suunnata kasvualan tehtäviin, sekä viedä samalla osaamisesi uudelle tasolle uusia työtehtäviäsi tukevan asiantuntijakoulutuksen kautta. Voit hakea koulutusohjelmaan, mikäli olet tällä hetkellä työttömänä työnhakijana tai työttömyysuhan alaisena ja työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Kuuden kuukauden mittaisen koulutusohjelman aikana pääset kehittämään osaamistasi kattavien substanssikoulutusten, itseopiskelun sekä käytännön työskentelyn kautta. Ohjelma järjestetään yhteistyössä ELY-keskuksen, TE-palveluiden, Sarasen ja rekrytoivien yritysten kanssa. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen.

 

Ota yhteyttä

Pinja_Heimala_640x640

Pinja Heimala

Project Specialist
pinja.heimala@saranen.fi
040 849 3962

Onko sinulla kysyttävää ohjelmasta tai avoimista rooleista? Ota yhteyttä projektitiimin yhteyshenkilöön!

Monenlaisia uramahdollisuuksia datan parissa

Mallinnus ja tietokannat

tietokanta-icon

Kiinnostaako mallinnus, tietokannat tai pilvipalvelut? Näissä tehtävissä pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan teknisiä ratkaisuja erilaisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Analytiikka ja visualisointi

data-analytiikka-icon

Syvennä asiantuntijuuttasi ja anna datalle ymmärrys datan analysoinnin, visualisoinnin, raportoinnin, insightien ja analyysien keinoin.

Liiketoiminnan kehitys

healthtech-icons-myynti-markkinointi

Näissä tehtävissä pääset analysoimaan ja keräämään dataa liiketoiminnan ja strategian tueksi esim. erilaisten toimiala- ja markkina-analyysien avulla. In-house ja asiakasrajapintarooleja.

BI-järjestelmät & ohjelmistot

data-analytiikka-icon-2-1

Innostaako ohjelmistot ja järjestelmäkehitys? Vie taitosi BI- tai järjestelmäasiantuntijan tehtäviin! Syvennä osaamistasi esim. SQL, R, ja Python -ratkaisujen parissa.

Etsimme ennen kaikkea motivoituneita ja oman ammattitaidon kehittämisestä innostuneita uusia tekijöitä. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme ohjelman aikana sinua kehittymään uuteen tehtävääsi. 

Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiintoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli useiden yhteistyöyrityksiemme joukosta. 

Monta hyvää syytä hakea asiantuntijaksi koulutusohjelmasta

Asiantuntijakoulutuksesta uuteen työhön

AnalyticsPro F.E.C. -ohjelma yhdistää uudet työtehtävät ja asiantuntijakoulutuksen yhteen kokonaisuuteen ainutlaatuisella tavalla. Suuntaamalla uuteen työhön koulutuksen kautta, saat tilaisuuden kasvaa uuteen rooliisi askel kerrallaan ja hyödyntämään kasvattamaasi asiantuntijuutta suoraan tuoreissa työtehtävissäsi.

Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan uraasi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat ammattiosaamistasi niiden taitojen parissa, joista alalla puhutaan.

Ohjelman tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseen 6 kk mittaisen koulutusohjelman päätteeksi. Koulutus on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. 

saranen-tyosopimus-icon-ecommerce-ai
Mahdollisuuksia eritaustaisille tekijöille

Uramahdollisuudet taipuvat kauttamme useaan eri muottiin ja useat yhteistyöyrityksemme etsivät rekrytoivan koulutusohjelman kautta uusia tekijöitä kasvamaan monenlaisiin, ja eritasoisiin, data-analytiikan työtehtäviin. 

Voit suunnata uusiin tehtäviin monenlaisella taustalla, olitpa sitten jo työkokemusta tehtävien parista omaava asiantuntija, vastavalmistunut tulevaisuuden tekijä tai uutta suuntaa urallesi miettivä osaaja. Nyt käynnistyvän ohjelman kautta tuleva roolisi voi olla esim. rekrytoivan yrityksen:

 • Big Data / Data Specialist
 • Web / Business Analyst
 • Data Scientist
 • BI Developer
 • Tietokanta-asiantuntija
 • Data / Manufacturing Engineer
 • Raportointiasiantuntija
 • Python Developer
 • Data-arkkitehti
ecommercepro-icon-consultant
Tuorein osaaminen työtehtävien ohella

AnalyticsPro -rekrytoivan koulutusohjelman kautta pääset kouluttautumaan ja kehittymään kasvualan asiantuntijaksi uusien työtehtävien kautta, sekä kasvattamaan ammattiosaamista niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat. Ohjelma antaakin sinulle aidon mahdollisuuden vaikuttaa uraasi sekä löytää seuraavan työpaikkasi.

Saat ohjelman aikana laadukasta koulutusta alan johtavilta tekijöiltä 25 koulutuspäivän myötä, sekä pääset hyödyntämään oppimaasi suoraan työtehtäviesi parissa. Lopputuloksena kasvatat oman osaamisesi uudelle tasolle.

Ohjelma on osallistujille maksuton ja koulutuspäivät järjestetään toistaiseksi etätoteutuksena.

saranen-asiantuntijakoulutus-icon-ecommercepro
Huippulaadukas koulutussisältö

Kouluksen aikana käydään läpi mm. seuraavia teemoja: 

 • Johdatus data-analytiikkaan
 • Analytiikka ja strateginen ajattelu
 • Tietokantojen perusteet, SQL, relaatiotietokannat, analyyttiset tietokannat
 • Web-analytiikka
 • Datan visualisointi
 • Tietoarkkitehtuuri
 • Cloud
 • Python & R-kieli
 • Koneoppiminen
 • Datalaket: Datan keräys, Data Lake -ratkaisut, Kafka
 • Snowflake
 • Tietosuoja, GDPR, tiedon ja identiteetin suojaaminen
 • Modernien työelämätaitojen koulutuskokonaisuus
healthtech-koulutus-icon

Osallistujatarinoita

AnalyticsPro–rekrytoiva koulutusohjelma oli ammattimaisen hyvin toteutettu koulutusohjelma. Osallistujista pidettiin hyvä huoli ja koulutustarjonta oli niin monipuolinen, että jokainen varmasti sai omaan kiinnostuksensa kohteeseen jotain uutta opittavaa. Kouluttajat olivat kokeneita ja päteviä.

Tärkein hyöty itselle oli tietysti työllistyminen. Työssäoppimisjaksoilla työnantaja tutustui minuun ja minä työantajaan. Työsopimusta allekirjoittaessamme tiesimme jo kumpikin, mihin olimme sitoutumassa. Lisäksi pääsin laajentamaan ja ajanmukaistamaan omaa osaamistani ammatillisesti. Lue lisää!

-Kari Lepoaho, Järjestelmäasiantuntija, IT/Web ja BI-alustat, Tamro Oyj

saranen-testimonial-hakijakokemus-1
Parasta antia urani kannalta ehdottomasti oli se, että Saranen löysi minun yhteistyöyritykseni ja esitteli minut heille. Sain tilaisuuden näyttää, että haluan aidosti tätä ja olen valmis tekemään sen eteen töitä.

Koulutuspäivät olivat erittäin laadukkaita ja informatiivisia. Suosittelen vahvasti rekrytoivaa koulutusohjelmaa. Itse löysin täysin sen mitä halusinkin ja ilman Sarasen tarjoamaa mahdollisuutta en varmaan olisi päätynyt nykyiselle urapolulleni, joka on kuin minulle tehty.
Lue lisää!

-Iiro Ritola, Data-analyytikko, Futuriot Oy

saranen-testimonial-hakijakokemus-3
Data-analytiikan parissa työskentely sopii hyvin ihmisille, jotka haluavat työssään päästä ratkomaan ongelmia ja etsimään kysymyksiin vastauksia. Tässä työssä saa työskennellä sekä ihmisten että numeroiden parissa. Lue lisää!

-Maria Helander, BI-konsultti, Attido Oy

saranen-testimonial-hakijareferenssi-4-
AnalyticsPro-ohjelma oli täydellinen astinlauta ammatin vaihdolle. Ohjelmassa hankittiin erinomaiset perustaidot laajasta data-analytiikan kentästä, joita työskentely yhteistyöfirmassa syvensi. 

Yliopistossa opiskeltu tilastotiede helpotti analyyttisen näkemyksen hankkimisessa. Työskentelen Data Scientistina ja konsulttina Bynfo Oy:ssä ja tällä hetkellä vastaan asiakkaan MDM-hankkeen teknisestä toteutuksesta. Analytiikan parissa uran luominen onnistuu parhaiten, jos olet nopea oppimaan ja mukaudut helposti uusiin haastaviin tilanteisiin.

-Samuli Mattila, Data Scientist, Bynfo Oy

saranen-testimonial-hakijakokemus-2
0 / 0

Avoimet roolit

Uusia osaajia etsivät mm.:

Päivitämme sivuja uusien tarpeiden syntyessä. Kaikkien yritysten tarpeet eivät ole julkisesti näkyvillä.

Näin haet mukaan

1. Jätä TE-palveluiden hakemus

Voit hakea AnalyticsPro F.E.C. -ohjelmaan, jos olet työttömänä tai työttömyysuhan alaisena. Varmista myös, että työnhakusi TE-palveluissa tai kuntakokeilussa on voimassa.

Esivalinta koulutukseen tehdään TE-toimiston hakemuksen tietojen perusteella, joten perustele hakemuksesi huolellisesti. Koulutusnumero: 699228

2. Täytä Sarasen osaamisprofiili

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi meille! Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi rekrytoiviin yrityksiin - anna siis osaamisesi ja motivaatiosi näkyä!

Jätäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, niin pystymme varmistamaan jouhevan hakuprosessin sekä tukemaan sinua haun aikana. Esivalinnat ja haastattelut aloitetaan heti haun startattua!

Lopullisen valintapäätöksen ohjelmaan tekee rekrytoiva yritys. Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä viimeistään haun päätyttyä. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen.

Kenelle ohjelma on suunnattu?

Voit suunnata uusiin tehtäviin monenlaisella taustalla, olitpa sitten jo työkokemusta tehtävien parista omaava asiantuntija, vastavalmistunut tulevaisuuden tekijä tai uutta suuntaa urallesi miettivä osaaja. Sinun ei siis tarvitse olla vielä hakuvaiheessa valmis osaaja – me autamme sinua kasvamaan uuteen rooliisi asiantuntijakoulutuksen kautta!

Voit hakea rekrytoivaan koulutusohjelmaan, mikäli olet tällä hetkellä työttömänä työnhakijana tai työttömyysuhan alla ja työnhakusi TE-palveluissa tai kuntakokeilussa on voimassa.

Haluamme ehdottomasti kuulla sinusta lisää jos: 

 • Sinulla on palava halu ja motivaatio kehittää omaa osaamistasi ja kasvaa data-analytiikan ja tiedolla johtamisen asiantuntijaksi – tämä on kaikista tärkein kriteeri
 • Sinulla on analyyttinen työote ja matemaattiset ongelmanratkaisutehtävät kiinnostavat sinua
 • Olet tiedonjanoinen ja haluat pysyä ajan tasalla viimeisimmistä teknologioista ja ratkaisuista

 

Kaupallisissa rooleissa arvostamme lisäksi:

 • Sinulla on ymmärrystä liiketoiminnan tai talouden prosesseista ja olet kiinnostunut prosessikehityksestä ja muista kehitysprojekteista
 • Asiakasrajapinta ja työskentely eri sidosryhmien välillä kiinnostaa sinua ja saatat nähdä itsesi tulevaisuudessa konsultin roolissa
 • Sinulla saattaa olla kokemusta tietovarastoista, raportoinnista, ERP-järjestelmistä, taloushallinnon prosesseista tai myynnistä, ja haluat ottaa uuden askeleen urallasi
 • Data-analytiikan ratkaisut ja työkalut kuten SQL, Tableu, Power BI, Google Cloud herättävät sinussa innostusta ja saatat tuntea joitain jo tarkemmin

Teknisissä rooleissa arvostamme lisäksi etenkin: 

 • Aiempaa osaamistasi tai ymmärrystäsi esim. tilastotieteistä, tietoliikennetekniikasta, IT-alalta, koodaamisesta tai integraatioista
 • Sinusta on kiinnostavaa rakentaa, käsitellä, prosessoida ja analysoida suuria tietomassoja ja haluat kehittyä siinä entisestään
 • Saatat olla akateemikko ja olet tehnyt määrällistä tutkimusta esimerkiksi luonnontieteiden, IT:n tai matematiikan saralla ja nyt etsit uusia mahdollisuuksia yksityiseltä sektorilta
 • Sinua kiinnostaa koodaus ja haluat päästä tekemään töitä data-analytiikan ratkaisujen parissa
 • Data-analytiikan ratkaisut ja teknologiat kuten R, Python, Qlikview, ETL, SAS, SPSS, AI, Azure, AWS tai Google Cloud herättävät sinussa innostusta ja saatat joitain tuntea tarkemminkin

 

Koulutuksen sisältö ja info

Koulutuksen pituus: 6 kk

Hakuaika päättyy: 17.5.2021

Koulutuksen ajankohta: 7.6. - 29.11.2021 (sisältää 5 pvä lomajakson 30.8. - 3.9.2021)

AnalyticsPro F.E.C-koulutusohjelma toteutetaan monimuoto-opetuksena. Ohjelma toteutuu ensisijaisesti työssäoppimisen kautta yhteistyöyrityksessä tai -organisaatiossa. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen lisäksi koulutusohjelmaan kuuluu 20–25 päivää taloushallinnon alan tietopuolista opetusta.

Ohjelman koulutusteemat

 • Johdatus data-analytiikkaan
 • Analytiikka ja strateginen ajattelu
 • Tietokantojen perusteet, SQL, relaatiotietokannat, analyyttiset tietokannat
 • Web-analytiikka
 • Datan visualisointi
 • Tietoarkkitehtuuri
 • Cloud
 • Python & R-kieli
 • Koneoppiminen
 • Datalaket: Datan keräys, Data Lake -ratkaisut, Kafka
 • Snowflake
 • Tietosuoja, GDPR, tiedon ja identiteetin suojaaminen
 • Modernien työelämätaitojen koulutuskokonaisuus

F.E.C -koulutusohjelman valintaprosessi on kaksivaiheinen. Valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa TE-toimiston koulutusyksikkö ja kouluttaja/kouluttajan edustaja arvioivat koulutushakemukset sekä sen, täyttääkö hakija koulutuksen yleiset ja kullekin koulutukselle erikseen asetetut muut pääsyvaatimukset. Yleisinä vaatimuksina ovat mm. hakijan koulutustarve työllistymisen näkökulmasta sekä soveltuvuus koulutukseen ja koulutuksen tavoiteammattiin.

F.E.C -koulutusohjelmaan valituksi tulemisen ja aloittamisen edellytyksenä on, että esivalinnasta edenneelle on löytynyt yhteistyöorganisaatio koulutusohjelman ajaksi. TE-toimisto tekee hyväksymispäätöksen ja koulutusta koskevan lausunnon, kun kouluttaja on toimittanut TE-toimistoon ilmoituksen opiskelijan F.E.C -koulutusohjelman alkamisesta.

Koulutukseen osallistuvalle työnhakijalle maksetaan koulutuksen ajalta sitä työttömyysetuutta, johon hänellä on oikeus työttömänä ollessaan sekä lisäksi kulukorvausta. 

Haluatko kuulla vielä lisää? Katso alta 26.4. järjestetyn hakijainfotilaisuuden tallenne! (30 min)