Kaikki ohjelmat

Tiera Akatemia RekryKoulutus

Tartu mahdollisuuteen ja nouse kiihdytyskaistalta IT-alan tehtäviin

Kasva osaajaksi IT-alan tehtäviin, jossa ratkaisut puhuvat 

Etsitkö uusia työ- ja uramahdollisuuksia tai mietitkö kenties alanvaihtoa IT-alalle? Löytyykö sinulta asiakaslähtöistä asennetta luonnostaan? Heittäydytkö uusiin haasteisiin innolla ja sykit ongelmanratkaisulle? Jos pääsi alkoi jo nyökyttelemään, olet ihan oikeassa paikassa!

Viiden kuukauden pituisen Tiera Akatemia RekryKoulutuksen kautta sinulla on mahdollisuus nousta uuteen IT-alan työhön Kuntien Tieralle, taustastasi riippumatta. Ohjelmassa on yhteensä 12 avointa paikkaa lähi- ja käyttötuen tehtäviin Uudenmaan alueella (Espoo, Lohja ja Raasepori). Tulevassa roolissasi pääset ratkaisemaan asiakkaiden ongelmatilanteita IT-asiantuntijan roolissa sekä kasvattamaan samalla osaamistastasi monipuolisten ja mielenkiintoisten tehtävien parissa.

Tekijöidensä näköisiä paikkoja - mahdollisuuksia eri taustaisille tekijöille

Kuntien Tiera tarjoaa ja kehittää kuntien, kaupunkien ja hyvinvointialueiden ICT-palveluita ja digiratkaisuja sujuvan arjen ja toiminnan kehittämisen tueksi – asiakkaita ja asukkaita varten. Tieralla työskennellään ylpeydellä yhteiskunnallisesti merkittävien järjestelmien parissa positiivisessa ja kannustavassa työilmapiirissä. Etsimmekin nyt sinusta seuraavaa asiakaslähtöistä IT-asiantuntijaa työyhteisöömme.

Ohjelmaan etsitään ihmisiä useilla eri taustoilla – tiettyä taustaa tärkeämpää on aito halu kehittyä uudeksi osaajaksi ja nousta seuraava askel urallasi. Mukaan voit hakea siis juuri sellaisena kuin olet! Olitpa sitten uutta urasuuntaa pohtiva tulevaisuuden osaaja, vastavalmistunut tekijä tai alalta jo kokemusta kerryttänyt asiantuntija. Meidän tehtävämme on antaa sinulle valmiudet tulevassa työssäsi menestymiseen, taustastasi riippumatta!

Katso myös järjestämämme TE-live -infowebinaarin tallenne! Saat kuulla lisää koulutuksen sisällöstä ja vaatimuksista, sekä Kuntien Tierasta työnantajana. Linkki TE-liveen tässä!

Uusien osaajien rekrytointi tapahtuu 5 kuukauden pituisen Tiera Akatemia RekryKoulutuksen kautta. Koulutusohjelman tavoitteena on työllistää ja kouluttaa uusia, motivoituneita tekijöitä Kuntien Tieralle Espoon, Lohjan tai Raaseporin toimipisteisiin. Ohjelma on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä ELY-keskuksen, TE-palveluiden, Kuntien Tieran sekä koulutusjärjestäjä Sarasen kanssa.

Lue lisää, ota kiihdytyskaista IT-alalle ja aloita uusi työ Kuntien Tieralla – odotamme hakemustasi!

Ota yhteyttä

Mira_Tapiola-Garcia-640x640

Mira Tapiola-Garcia

Senior Project Specialist
mira.tapiola@saranen.fi
045 171 6787

Onko sinulla kysyttävää ohjelmasta tai avoimista rooleista? Ota yhteyttä - vastaamme ja autamme mielellämme!

Tekijäksi tekijöiden rinnalle - tärkeimmät valttisi tulevissa tehtävissä

Asiakaspalvelu- ja viestintätaitosi

tiera-icon-asiakaspalvelu

Kiinnostuksesi IT-tehtäviin

ikoni-it-tiera-1

Aktiivinen työotteesi

tiera-icon-aktiivisuus

Motivaatiosi ja halusi oppia uutta

tiera-motivaatio-icon-1-3

Arvostamme erilaisuutta ja tiettyä taustaasi tärkeämpää onkin aito halusi kehittyä uudeksi osaajaksi ja saavuttaa seuraava etappi urallasi. Tule siis sellaisena kuin olet! Uteliaisuus uusia aiheita kohtaan sekä innostus oman osaamisesi kehittämiseen ovat suurimpia valttejasi, olitpa uutta urasuuntaa pohtiva tulevaisuuden osaaja, vastavalmistunut tekijä tai vastaavista tehtävistä jo kokemusta kerryttänyt asiantuntija. Meidän tehtävämme on antaa sinulle valmiudet tulevassa roolissasi menestymiseen, taustastasi riippumatta!

Vaikuta urasi suuntaan - koulutus pähkinänkuoressa

Kasva asiantuntijaksi 5 kuukaudessa

Uusi työ vai uusi ura? Mitä jos valitsisit molemmat. Tiera Akatemia on muutakin kuin pelkkä koulutus. Ohjelma yhdistää uudet työtehtävät ja asiantuntijakoulutuksen yhteen pakettiin ainutlaatuisella tavalla. Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan osaamiseesi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat asiantuntijuuttasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat. Koulutuksen tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseemme 5 kk mittaisen ohjelman päätteeksi. Viiden kuukauden jakson aikana pääset tutustumaan työyhteisöön ja lopullisiin työtehtäviin jo ennalta ja löydät oikeat työkalut tulevassa roolissasi menestymiseen.

Ohjelma on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Koulutus järjestetään yhteistyössä TE-palveluiden, ELY-keskuksen Kuntien Tieran ja Sarasen kanssa. Ohjelma on osallistujille maksuton.

tiera-kasva-asiantuntijaksi-icon-1
Omannäköinen rooli IT-alalla

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden vaikuttaa työurasi suuntaan ja siihen, miltä seuraava roolisi voisi näyttää. 

Kuntien Tieralla on tarjolla tuleville osaajille mielenkiintoisia ja vaihtelevia työtehtäviä. Ongelmanratkaisutaidot ovat keskiössä IT-asiantuntijan tehtävissä niin käyttötuessa sekä lähituessa, ja työhön liittyy teknisen puolen lisäksi myös vahvasti asiakaspalvelu. Työtehtävät ovat pääosin asiakkaiden palvelupyyntöjen vastaanottamista eri infokanavien kautta, niiden kirjaamista sekä ratkaisemista tai edelleen ohjaamista.

Saat rooliisi erinomaisen koulutuksen, ja sen lisäksi uusissa työtehtävissäsi tukena on asiantunteva ja kannustava työyhteisö. 

Lue täältä lisää avoimista rooleista!

tiera-omannakoinen-rooli-icon-1
Nostetta osaamiseen huippukoulutuksesta

Saat ajantasaisinta koulutusta alan huipulta.

Saat ohjelman aikana laadukasta täsmäkoulutusta uuteen rooliisi liittyen alan johtavilta tekijöiltä (n. 30 % ohjelmasta on tietopuoleista opetusta) ja pääset hyödyntämään kaikkea oppimaasi suoraan käytännön tehtävien parissa.

Koulutuksien lisäksi uusissa työtehtävissäsi tukena on asiantunteva ja kannustava Kuntien Tieran työyhteisö. Koulutus alkaa kattavalla perehdytyksellä ja tutustumisella työympäristöön ja käytettäviin työkaluihin, jonka jälkeen pääset syventymään asteittain erilaisiin teknologioihin tarkemmin. Sinun ei siis tarvitse hypätä suoraan syvään päätyyn – me autamme ja annamme sinulle tarvittavan tuen tulevassasi roolissasi menestymiseen. 

Koulutuksessa pääset uppoutumaan mm. seuraaviin aiheisiin:

 • Windows 10
 • Tekninen toimintaympäristö
 • IT Palveluhallinta
 • M365 perusteet ja jatko
 • GDPR ja tietosuoja ICT-asiantuntijan roolissa
 • Asiakkuussuhteet IT-asiantuntijan roolissa: etäkohtaamisten elementit
 • Viestintä ja vuorovaikutus asiakaspalvelutehtävissä
tiera-koulutus-icon-1
Saranen työnhaun agenttinasi

Vähennät työpaikkojen hakuammuntaa ja hakemuksien määrää. Hakemuksesi yhteydessä täytettävä Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi Kuntien Tieralle, jonka kautta pääset kertomaan taustastasi, osaamisestasi ja motivaatiostasi.

Hakuprosessin aikana pääset keskustelemaan ja sparrailemaan työn sisällöstä, uramahdollisuuksista sekä muista ohjelmaan liittyvistä asioista yhdessä Sarasen asiantuntijoiden kanssa. Näin pääsemme auttamaan sinua menestymään hakuprosessissa mahdollisimman hyvin. 

tiera-saranen-agentti-icon-1

Työ Kuntien Tieralla

Rekrykoulutus oli pikakaista tositehtäviin. Pääsin heti tekemään töitä ammattilaisten kanssa, ja opin uusia asioita jatkuvasti. Koulutuksen sisältö oli laaja, mutta ehdottoman hyödyllinen nykyisen työni puolesta.

Lue lisää täältä!

-Jesse Kanervo, IT-asiantuntija, Lähituki

jesse-kanervo-tiera-akatemia-testimonial
Lähituen tiimissä meillä on tosi hyvä yhteishenki: läppä lentää ja hyväntahtoinen piikittely kuuluu huumorimielessä asiaan. Kaikkien kanssa tullaan toimeen, meillä on yhteisiä kiinnostuksen kohteita ja kaikki on hyvällä asenteella töissä.

- Lasse Lehto, IT-asiantuntija, lähituki

tiera-lasse-lehto-testimonial
Vaihtelevat työtehtävät ovat yksi työni parhaista puolista ja motivaatiotekijöistä, sillä minusta kaavamaisuus kangistaa. Minut otettiin hyvin vastaan porukkaan ja vaikka töissä ollaan, niin saa ja pitää olla hauskaa.

- Petrus Kaasalainen, IT-asiantuntija, lähituki

petrus-kaasalainen-tiera-akatemia-testimonial
0 / 0

Avoimet roolit

Tässä tehtävässä pärjäät loistavasti, jos olet asiakaspalveluhenkinen, osaat priorisoida tehtäviä ja haluat kehittää asioita. Tärkeintä on kuitenkin motivaatio ja halu oppia uutta! Käyttötukitiimissä toimit IT-palveluihin liittyvien ongelmatilanteiden selvityksessä. Kommunikoit puhelimitse ja kirjallisesti loppukäyttäjien kanssa ja asioiden selkokielinen dokumentointi on sinulle luontevaa. Työssä pääset tekemään käyttövaltuushallintaa ja osallistumaan sen automatisointiin. Työskentelet julkisessa asiakasympäristössä modernin IT-infrastruktuurin ja palvelukokonaisuuksien parissa. Tarjolla on monipuolinen ja vastuullinen tehtävä sekä hyvät ammatilliset kehittymismahdollisuudet!

Oletko hyvät vuorovaikutustaidot omaava, positiivinen ja ratkaisukeskeinen tulevaisuuden IT-asiantuntija? Tässä tehtävässä pääset toimimaan modernien perustietotekniikkapalveluiden parissa monipuolisissa palvelutehtävissä. Työtehtäväsi keskittyvät ongelmanratkaisutilanteisiin ja selvityksiin sekä laitteiden asennuksiin ja noutoihin asiakkaidemme toimipisteissä. Tehtävään etsitään henkilöitä, joilla on mahdollisuus liikkumiseen eri asiakkaidemme välillä Uudenmaan alueella.

Näin haet mukaan

1. Jätä TE-palveluiden hakemus

Voit hakea Tiera Akatemia RekryKoulutukseen, jos olet työttömänä tai työttömyysuhan alaisena. Varmista myös, että työnhakusi TE-palveluissa tai kuntakokeilussa on voimassa.

Esivalinta koulutukseen tehdään TE-palveluiden hakemuksen tietojen perusteella, joten muista perustella hakemuksesi huolellisesti. 

Koulutusnumero: 705337

2. Täytä Sarasen osaamisprofiili

Tämä osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi Kuntien Tieralle. Anna siis motivaatiosi ja persoonasi näkyä! Voit muokata ja täydentää profiilia koko hakuajan. Jätäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, jotta pääsemme tutustumaan sinuun ja keskustelemaan työmahdollisuuksista mahdollisimman nopeasti!

Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä viimeistään haun päätyttyä. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen.

Kuntien Tiera yrityksenä

Kuntien Tiera Oy on yli 340 kuntatoimijan omistama osakeyhtiö, joka kehittää kuntien, kaupunkien ja maakuntien ICT-palveluja verkostomaisesti yhteistyössä omistaja-asiakkaiden sekä muiden julkisten- ja kaupallisten toimijoiden kanssa. Tarjoamme laadukkaita ja tuotteistettuja ICT-palveluita asiakkaidemme sujuvan arjen ja toiminnan kehittämisen tueksi.

Mahdollistamme kuntatoimijoille vaikuttavuuden kasvun ja tuottavuuden nousun, jotka näkyvät parantuneena palveluiden laatuna ja menojen kasvun rajoittumisena. Olemme omistaja-asiakkaidemme luotettu asiantuntija ja kumppani, jonka työn tulokset näkyvät myös kansallisella tasolla.

Valtakunnallisena kehitysyhtiönä tarjoamme monipuolisia tehtäviä osaajille, jotka haluavat olla tiiviisti mukana kuntakentän ICT-palveluiden kehittämisessä. 

Tarjoamme urapolkuja, joissa pystyy kehittämään ja syventämään omaa asiantuntijuutta määrätietoisesti.

Arvostamme paineensietokykyä, can do -asennetta sekä kykyä ajatella laatikon ulkopuolelta. Tieralaiset ovat joustavia, avarakatseisia ja etätyökulttuuri on arkipäivää meille. Olemme ystävällisiä ja palvelualttiita, sisäinen yrittäjyys elää meissä vahvana.

Tutustu tarkemmin Kuntien Tieraan osoitteessa tiera.fi

Kenelle ohjelma on suunnattu?

Mikäli sinulta löytyy asiakaspalveluhenkisyyttä, motivaatiota uuden oppimiseen sekä intoa hypätä uusiin tehtäviin IT-alalla, olet juuri etsimämme henkilö! Tiettyä koulutus- tai työtaustaa tärkeämpänä pidämme halua kasvaa uuteen IT-asiantuntijan rooliin lähi- tai käyttötuen pariin.    

Mikäli sinulta löytyy esimerkiksi jokin seuraavista piirteistä, haluamme varmasti kuulla sinusta lisää!

 • Uusien asioiden oppiminen on sinulle luontaista ja sinulta löytyy motivaatiota kasvaa uudeksi asiantuntijaksi.
 • Sinulta löytyy asiakaspalveluhenkinen työote ja kyky kohdata erilaisia ihmisiä erilaisissa tilanteissa.
 • Pidät haasteista ja ongelmanratkaisutehtävistä.
 • Tunnet Windows-työympäristön ja sinulle on tuttu Office-tuoteperhe.
 • Koulutustaustan osalta hyvän pohjan antavat esimerkiksi toisen asteen tekniset ja kaupalliset tutkinnot.

Lähituen tehtävissä B-ajokortti ja mahdollisuus oman auton käyttöön katsotaan eduksi.

Hakijoilta edellytetään lisäksi B2.1. -tasoista suomen kielen kirjallista ja suullista taitoa. 

Ohjelma on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille. 

Koulutuksen sisältö ja info

Koulutuksen pituus: 5 kk

Hakuaika päättyy: 4.4.2022

Koulutuksen ajankohta: 16.5.2022 – 4.10.2022

Hakijainfotilaisuus: TE-live Torstaina 17.3.2022 klo 13:00. Lisätiedot ja liveen osallistumine tästä!

Uusien osaajien rekrytointi tapahtuu Tiera Akatemia RekryKoulutuksen kautta. Koulutusohjelman tavoitteena on työllistää ja kouluttaa uusia, motivoituneita tekijöitä erilaisiin IT-käyttö- ja lähituen tehtäviin.

Ohjelma on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen.

Ohjelma toteutuu ensisijaisesti työssäoppimisen (70 % koulutusajasta) kautta Kuntien Tieralla. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen ohella 30 % koulutusajasta on varattu tietopuoliselle koulutukselle, johon kuuluu moderneihin järjestelmäympäristöihin sekä IT-asiantuntijana toimimiseen painottuvia koulutuspäiviä sekä ohjattua itseopiskelua.

Koulutuksen sisältö alkaa kattavalla perehdytyksellä ja tutustumisella työympäristöön ja käytettäviin työkaluihin, jonka jälkeen pääset syventymään asteittain erilaisiin teknologioihin tarkemmin. Sinun ei siis tarvitse hypätä suoraan syvään päätyyn - me autamme ja annamme sinulle tarvittavan tuen tulevassasi roolissasi menestymiseen. 

Koulutusohjelman aikana pääset syventämään osaamistasi mm. seuraavista aihealueista: 

 • Windows 10
 • Tekninen toimintaympäristö
 • IT Palveluhallinta
 • M365 perusteet ja jatko
 • GDPR ja tietosuoja ICT-asiantuntijan roolissa
 • Asiakkuussuhteet IT-asiantuntijan roolissa: etäkohtaamisten elementit
 • Viestintä ja vuorovaikutus asiakaspalvelutehtävissä

Ohjelman ajaksi tehdään koulutussopimus yhteistyöyrityksen kanssa ja osallistujat voivat hakea ohjelman aikana ansiopäivärahaa, peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea, sekä kulukorvausta.

TE-liven tallenne

Haluatko kuulla vielä lisää? Katso 17.3. järjestetyn TE-liven tallenne (19 min) alta!

Tallenteessa kuulet lisää mm. työtehtävistä, palkkauksesta, työsuhde-eduista ja urapolkumahdollisuuksista Kuntien Tieralla.

 

Katso vastauksia työnhakijoiden usein kysyttyihin kysymyksiin täältä.