Rekrytoiva koulutus – väyläsi omannäköisiin tehtäviin

Uusi työ vai uusi osaaminen? Mitä jos valitsisit molemmat.

Suuntaa kohti näköistäsi urahuippua

Työnhaun ja urapohdintojen keskellä mieleen saattaa nousta monenlaisia kysymyksiä.

Hakisinko uutta työtä? Kerryttäisinkö lisää osaamista? Vai suuntaisinko kenties kokonaan uudelle alalle? Valinta voi olla luonnollisesti vaikea. Työ- ja urahaaveet on kuitenkin mahdollista saavuttaa vähemmillä kompromisseilla – rekrytoivan koulutuksen avulla.

Rekrytoivan koulutusohjelman kautta pääset yhdistämään uudet työtehtävät ja uuden asiantuntijaosaamisen nopeasti ja tehokkaasti yhteen pakettiin, urasi vaiheesta riippumatta. Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi pääset panostamaan omaan osaamiseesi myös pidemmällä tähtäimellä ja vaikuttamaan aktiivisesti siihen, miltä seuraava roolisi voisi näyttää. 

💡 Vuosittain useat sadat ihmiset löytävät kauttamme uuden työn. Oletko sinä yksi heistä? 

rekrytoiva-koulutus-uusi-tyo-uusi-osaaminen-1

Tutustu pian alkaviin koulutusohjelmiimme

Rekrytoivan koulutusohjelman monet hyödyt

uusi-tyo-icon

Nopeasti nostetta uuteen työhön

Rekrytoiva koulutus on työvoimakoulutusta, jonka tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseemme 3-6 kk mittaisen ohjelman päätteeksi.

Ohjelma yhdistää työssäoppimisen ja asiantuntijakoulutuksen yhteen kokonaisuuteen, minkä ansiosta pääset nopeasti uusiin työtehtäviin kiinni ja kasvatat asiantuntijuuttasi käytännönläheisellä tavalla.

omannakoisia-rooleja-icon

Löydät omannäköisiä työtehtäviä

Ohjelmia toteutetaan useille eri aloille ja uramahdollisuudet ovat sen mukaiset. Avoimet roolit vaihtelevat koulutusohjelmakohtaisesti ja työmahdollisuuksia on tarjolla niin vastavalmistuneille opiskelijoille, kokeneemmille osaajille kuin alanvaihtajillekin.

Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiintoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli useiden yhteistyöyrityksiemme joukosta.

ajantasaisin-osaaminen-icon-1

Saat alan ajantasaisinta osaamista

Saat ohjelman aikana laadukasta koulutusta alan johtavilta tekijöiltä ja pääset kasvattamaan osaamistasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat nyt ja tulevaisuudessa.

Koulutukset ovat osallistujille maksuttomia. Niiden rahallinen arvo voi olla jopa kymmeniä tuhansia. Koulutusohjelmiemme kumppaneina on mm. Googlen, Microsoftin ja Salesforcen kaltaisia toimijoita. 

tyonhaun-agentti-icon

Teet työnhausta astetta helpompaa

Hakemuksesi yhteydessä täytettävä Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi kaikkiin ohjelman yhteistyöyrityksiin, eikä sinun tarvitse hakea jokaiseen paikkaan erikseen. Näin vähennät työpaikkojen hakuammuntaa ja hakemuksien määrää.

Meidän tehtävämme Sarasella on tukea sinua koko hakuprosessin aikana ja etsiä profiiliisi parhaiten sopivia työmahdollisuuksia. Käytännössä saat meistä oman työnhaun agenttisi!

Millaista on osallistua rekrytoivaan koulutusohjelmaan

 

Kaiken kaikkiaan koulutus oli tosi hyvä. Eniten yllätyin siitä, kuinka suuri vaikutus jo yhdellä koulutuspäivällä voi olla omaan osaamiseen. Mieleen on jäänyt koulutuskokonaisuus pythonin alkeista. Vaikka olin käyttänyt ohjelmointikieltä jo aiemmin, sain koulutuksesta yllättävän paljon uutta sisältöä tekemiseeni. Työskentelyni on parantunut dramaattisesti koulutuksen jälkeen.

Janne Blom

Software Test Engineer, Etteplan

Janne_Blom_pieni_nelio

Ryhdyin tutkimaan Digital Marketing Bootcampia tarkemmin ja vakuutuin sen sisällöstä. Olen itseoppinut markkinoija, joten digitaalisen markkinoinnin osaamisen kehittämiselle oli tarvetta, jotta työllistyisin jatkossakin markkinoinnin alalle.

Camilla Tauro

Digital Content Specialist, WDS

CamillaTauro03-nelio-1

Rekrytoivan koulutusohjelman myötä opin sanoittamaan paremmin omaa osaamistani ja löysin töitä uudelta paikkakunnalta!

Johanna Isojärvi

Taloushallinnon palveluasiantuntija, Monetra

Johanna_Isojarvi

Pääsin Dagmarille Sarasen DigiExpert-ohjelman kautta. Se on ohjelma, joka laaditaan aina osallistujan henkilökohtaisten tavoitteiden mukaisesti. Siinä hyödynnetään Sarasen laajaa koulutustarjontaa. Pääosin osallistuin eCommercePro-ohjelman koulutuspäiviin ja opin sieltä paljon.

Petri Hänninen

Digital Planner, Dagmar

Petr_hanninen_nelioi
0/0
rko-sivu-bg-askeleet

Kenelle?

kenelle-ohjelma-suunnattu-icon-1

Rekrytoivat koulutukset (RekryKoulutukset ja F.E.C -koulutukset) ovat työvoimakoulutuksia, jotka on suunnattu työttömille, työttömyysuhan alaisille tai pian päättyvässä määräaikaisessa työsuhteessa oleville työnhakijoille.

Kuinka hakuprosessi ja koulutusohjelma etenee?

Meillä Sarasella saat yksilöllistä tukea rekrytointiprosessin alusta saakka sparrailun, ohjauksen ja valmennuksen merkeissä. Mitä aiemmin hakuaikana haet koulutusohjelmaan, sitä paremmin pystymme syventymään tilanteeseesi ja auttamaan uratavoitteidesi saavuttamisessa.

1. Hakemus TE-palveluille & Sarasen osaamisprofiili

Ohjelmiin hakeminen koostuu yleisesti sekä TE:n hakemuksesta sekä Sarasen osaamisprofiilista.

Osallistumiskelpoisuutesi selvitetään ensin TE-palveluissa – Sarasen osaamisprofiili taas toimii käyntikorttinasi ohjelman rekrytoiviin yrityksiin.

hakemus

2. Hakemusten käsittely & Sarasen haastattelu

TE:n hakemuksen käsittelyn ja esivalinnan jälkeen kutsumme sinut haastatteluihin kanssamme. Tapaamisessamme pääset kertomaan lisää persoonastasi ja osaamisestasi, sekä avaamaan tarkemmin millaisiin tehtäviin haluaisit ohjelman kautta tähdätä. Olemme yhteydessä kaikkiin TE:n esivalinnasta edenneisiin hakijoihin viimeistään hakuajan päätyttyä.

haastattelu

3. Kandiesittelyt yhteistyöyrityksiin

Kun olemme päässeet tutustumaan sinuun tarkemmin, alamme etsimään persoonaasi, osaamiseesi ja uratavoitteisiisi sopivia paikkoja ohjelman yhteistyöyrityksien joukosta. Toimimme siis työnhaun agenttinasi! Jos haluat etsiä itsellesi yritystä, tai sellainen on sinulla jo mielessä, pystyt F.E.C -koulutuksissa hakemaan yrityspaikkaa myös itse. Lue lisää F.E.C -koulutuksesta tästä. 

esittelyt

4. Yritysten haastattelut & valinnat

Tarjoamme ja sovimme sinulle ajat yhteistyöyrityksen haastatteluun. Haastattelussa pääset tutustumaan tarkemmin tarjottuun työnkuvaan ja uramahdollisuuksiin rekrytoivan yrityksen esihenkilöiden ja/tai kollegoiden kanssa. Lopullisen valintapäätöksen ohjelmaan tekee rekrytoiva yritys.

kandiesittely

5. Koulutusohjelma & työssäoppiminen

Valintojen jälkeen solmimme sinun ja yrityksen välille koulutussopimuksen ohjelman ajaksi. 3-6 kk mittaisen koulutusohjelman kautta pääset suoraan käsiksi käytännön työtehtäviin ja saat samalla kasvatettua omaa osaamistasi asiantuntijakoulutusten (noin 25-30% ohjelman kestosta) kautta. Lopputuloksena pääset tutustumaan työyhteisöön ja lopullisiin työtehtäviin jo ennalta ja löydät oikeat työkalut tulevassa roolissasi menestymiseen.

koulutusohjelma-tyossaoppiminen

6. Rekrytoituminen yhteistyöyritykseen

Koulutuksen tarkoituksena on työllistää sinut yhteistyöyritykseen ohjelman kautta. Tämä voi tapahtua ohjelman päätteeksi, tai jopa ohjelman aikana. Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan osaamiseesi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat asiantuntijuuttasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat. Yli 80% osallistujista rekrytoituu uuteen rooliin koulutusohjelman päätteeksi.

rekrytoituminen

Vuosittain useat sadat ihmiset löytävät kauttamme uuden työn

400+

rekrytoivaa yritystä vuodessa

50+

toteutettua koulutusohjelmaa vuodessa

80%

rekrytoituu koulutusohjelman päätteeksi

650+

osallistujaa rekrytoivissa koulutusohjelmissa vuosittain

Uusia uratarinoita ovat mahdollistaneet mm.

saranen-rekrykoulutus-kumppanit-2022-heinakuu-3
saranen-rekrykoulutus-kumppanit-2022-heinakuu-mobile

Kokemuksia ja inspiraatiota

15.08.2022 — Koulutusohjelmat osallistujakokemukset

Rekrytoiva koulutusohjelma tarjoaa turvallisen ensiaskeleen kohti unelmien uraa

Marle Heiskaselle rekrytoiva koulutusohjelma oli erinomainen mahdollisuus päivittää urasuunnitelmia ja avata uusia ovia työelämässä.Puolen vuoden mittainen...

Lue lisää
08.07.2022 — Koulutusohjelmat osallistujakokemukset

Bootcamp toimi ponnahduslautana ohjelmistoalalle

Vesi- ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri Alina pääsi koodariksi valmistumisensa jälkeen, rekrytoivan koulutusohjelman ansiosta.

Lue lisää
29.06.2022 — Koulutusohjelmat osallistujakokemukset

Yliopiston luentosaleista markkinointitoimistoon ­

Emppu Sorsa valmistui Turun yliopistosta filosofian maisteriksi tietojenkäsittelyn puolelta kesällä 2021. Oman alan töitä oli vaikea löytää ja kesä menikin...

Lue lisää
13.06.2022 — Työ ja Ura

F.E.C. -koulutus: Mitä se tarkoittaa ja miten siihen haetaan?

Tähän artikkeliin on haastateltu projektityöntekijäämme Pinja Heimalaa.

Lue lisää
12.05.2022 —

Millaista on Project Managerin työ Sarasella?

Työpaikkailmoituksia lukiessa olet saattanut kummastella niiden sanavalintoja. Tehtävänimikkeet projektipäällikkö, konsultti ja asiakaspalvelija ovat yleisesti...

Lue lisää
10.05.2022 — Rekrytointi

5 syytä palkata rekrytoivan koulutusohjelman kautta

Suorarekrytointi ja avoin rekrytointi ovat vakiintuneita rekrytointitapoja jo melkein kaikissa yrityksissä. Yhä useampi yritys on kuitenkin kiinnostunut myös...

Lue lisää
25.04.2022 — Tapahtuma

Osallistu ilmaiseen Salesforce Liveen Helsingin messukeskuksessa 11.5.2022!

Tervetuloa kohtaamaan meidät ja muut Salesforcen asiantuntijat Helsingin messukeskukseen keskiviikkona 11.5.2022! Tapahtuma on ilmainen, mutta ilmoittauduthan...

Lue lisää
11.03.2022 — Tapahtuma

Tervetuloa aamuwebinaariin 22.3.

Onko yrityksessänne varauduttu siihen, että teiltä löytyy nyt ja tulevaisuudessa riittävästi osaamista, joilla varmistetaan liiketoiminnan kasvu? Monissa...

Lue lisää
31.01.2022 —

Noviisista ammattilaiseksi kuudessa kuukaudessa!

Haluatko napata itsellesi työpaikan alalta, jossa töitä riittää? Entä kiinnostaako sinua olla osaltasi vaikuttamassa siihen, että terveydenhuollon diagnoosit...

Lue lisää