Rekrytoiva koulutus & RekryKoulutus – väylä omannäköisiin tehtäviin

Uusi työ vai uusi osaaminen? Mitä jos valitsisit molemmat.

Uutta uraa vailla?

Työnhaun ja urapohdintojen keskellä mieleen saattaa nousta monenlaisia kysymyksiä. 

Hakisinko uutta työtä? Kerryttäisinkö lisää osaamista? Vai suuntaisinko kenties kokonaan uudelle alalle? Valinta voi olla luonnollisesti vaikea. Työ- ja urahaaveet on kuitenkin mahdollista saavuttaa vähemmillä kompromisseilla – rekrytoivan koulutuksen avulla.

Rekrytoivan koulutusohjelman kautta pääset yhdistämään uudet työtehtävät ja uuden asiantuntijaosaamisen nopeasti ja tehokkaasti yhteen pakettiin, urasi vaiheesta riippumatta. Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi pääset panostamaan omaan osaamiseesi myös pidemmällä tähtäimellä ja vaikuttamaan aktiivisesti siihen, miltä seuraava roolisi voisi näyttää. 

💡 Vuosittain useat sadat ihmiset löytävät kauttamme uuden työn. Oletko sinä yksi heistä? 

rekrytoiva-koulutus-animated

 

Rekrytoivan koulutusohjelman monet hyödyt

uusi-tyo-icon

Nopeasti nostetta uuteen työhön

Rekrytoiva koulutus on työvoimakoulutusta, jonka tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseemme 4-6 kk mittaisen ohjelman päätteeksi.

Ohjelma yhdistää työssäoppimisen ja asiantuntijakoulutuksen yhteen kokonaisuuteen, minkä ansiosta pääset nopeasti uusiin työtehtäviin kiinni ja kasvatat asiantuntijuuttasi käytännönläheisellä tavalla.

omannakoisia-rooleja-icon

Löydät omannäköisiä työtehtäviä

Ohjelmia toteutetaan useille eri aloille ja uramahdollisuudet ovat sen mukaiset. Avoimet roolit vaihtelevat koulutusohjelmakohtaisesti ja työmahdollisuuksia on tarjolla niin vastavalmistuneille opiskelijoille, kokeneemmille osaajille kuin alanvaihtajillekin.

Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiintoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli useiden yhteistyöyrityksiemme joukosta.

ajantasaisin-osaaminen-icon-1

Saat alan ajantasaisinta osaamista

Saat ohjelman aikana laadukasta koulutusta alan johtavilta tekijöiltä ja pääset kasvattamaan osaamistasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat nyt ja tulevaisuudessa.

Koulutukset ovat osallistujille maksuttomia. Niiden rahallinen arvo voi olla jopa kymmeniä tuhansia. Koulutusohjelmiemme kumppaneina on mm. Googlen, Microsoftin ja Salesforcen kaltaisia toimijoita. 

tyonhaun-agentti-icon

Teet työnhausta astetta helpompaa

Hakemuksesi yhteydessä täytettävä Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi kaikkiin ohjelman yhteistyöyrityksiin, eikä sinun tarvitse hakea jokaiseen paikkaan erikseen. Näin vähennät työpaikkojen hakuammuntaa ja hakemuksien määrää.

Meidän tehtävämme Sarasella on tukea sinua koko hakuprosessin aikana ja etsiä profiiliisi parhaiten sopivia työmahdollisuuksia. Käytännössä saat meistä oman työnhaun agenttisi!

Millaista on osallistua rekrytoivaan koulutusohjelmaan

 

Kaiken kaikkiaan koulutus oli tosi hyvä. Eniten yllätyin siitä, kuinka suuri vaikutus jo yhdellä koulutuspäivällä voi olla omaan osaamiseen. Mieleen on jäänyt koulutuskokonaisuus pythonin alkeista. Vaikka olin käyttänyt ohjelmointikieltä jo aiemmin, sain koulutuksesta yllättävän paljon uutta sisältöä tekemiseeni. Työskentelyni on parantunut dramaattisesti koulutuksen jälkeen.

Janne Blom

Software Test Engineer, Etteplan

Janne_Blom_pieni_nelio

Ryhdyin tutkimaan Digital Marketing Bootcampia tarkemmin ja vakuutuin sen sisällöstä. Olen itseoppinut markkinoija, joten digitaalisen markkinoinnin osaamisen kehittämiselle oli tarvetta, jotta työllistyisin jatkossakin markkinoinnin alalle.

Camilla Tauro

Digital Content Specialist, WDS

CamillaTauro03-nelio-1

Rekrytoivan koulutusohjelman myötä opin sanoittamaan paremmin omaa osaamistani ja löysin töitä uudelta paikkakunnalta!

Johanna Isojärvi

Taloushallinnon palveluasiantuntija, Monetra

Johanna_Isojarvi

Pääsin Dagmarille Sarasen DigiExpert-ohjelman kautta. Se on ohjelma, joka laaditaan aina osallistujan henkilökohtaisten tavoitteiden mukaisesti. Siinä hyödynnetään Sarasen laajaa koulutustarjontaa. Pääosin osallistuin eCommercePro-ohjelman koulutuspäiviin ja opin sieltä paljon.

Petri Hänninen

Digital Planner, Dagmar

Petr_hanninen_nelioi
0/0
rko-sivu-bg-askeleet

Kenelle koulutukset sopivat?

kenelle-ohjelma-suunnattu-animated-hehkulamppu-css

Rekrytoivat koulutukset (RekryKoulutukset ja F.E.C -koulutukset) ovat työvoimakoulutuksia, jotka on suunnattu työttömille, työttömyysuhan alaisille tai pian päättyvässä määräaikaisessa työsuhteessa oleville työnhakijoille.

 

Kuinka hakuprosessi ja koulutusohjelma etenee?

Meillä Sarasella saat yksilöllistä tukea rekrytointiprosessin alusta saakka sparrailun, ohjauksen ja valmennuksen merkeissä. Mitä aiemmin hakuaikana haet koulutusohjelmaan, sitä paremmin pystymme syventymään tilanteeseesi ja auttamaan uratavoitteidesi saavuttamisessa.

1. Hakemus TE-palveluille & Sarasen osaamisprofiili

Ohjelmiin hakeminen koostuu yleisesti sekä TE:n hakemuksesta sekä Sarasen osaamisprofiilista.

Osallistumiskelpoisuutesi selvitetään ensin TE-palveluissa – Sarasen osaamisprofiili taas toimii käyntikorttinasi ohjelman rekrytoiviin yrityksiin.

hakemus

2. Hakemusten käsittely & Sarasen haastattelu

TE:n hakemuksen käsittelyn ja esivalinnan jälkeen kutsumme sinut haastatteluihin kanssamme. Tapaamisessamme pääset kertomaan lisää persoonastasi ja osaamisestasi, sekä avaamaan tarkemmin millaisiin tehtäviin haluaisit ohjelman kautta tähdätä. Olemme yhteydessä kaikkiin TE:n esivalinnasta edenneisiin hakijoihin viimeistään hakuajan päätyttyä.

haastattelu

3. Kandiesittelyt yhteistyöyrityksiin

Kun olemme päässeet tutustumaan sinuun tarkemmin, alamme etsimään persoonaasi, osaamiseesi ja uratavoitteisiisi sopivia paikkoja ohjelman yhteistyöyrityksien joukosta. Toimimme siis työnhaun agenttinasi! Jos haluat etsiä itsellesi yritystä, tai sellainen on sinulla jo mielessä, pystyt F.E.C -koulutuksissa hakemaan yrityspaikkaa myös itse. Lue lisää F.E.C -koulutuksesta tästä. 

esittelyt

4. Yritysten haastattelut & valinnat

Tarjoamme ja sovimme sinulle ajat yhteistyöyrityksen haastatteluun. Haastattelussa pääset tutustumaan tarkemmin tarjottuun työnkuvaan ja uramahdollisuuksiin rekrytoivan yrityksen esihenkilöiden ja/tai kollegoiden kanssa. Lopullisen valintapäätöksen ohjelmaan tekee rekrytoiva yritys.

kandiesittely

5. Koulutusohjelma & työssäoppiminen

Valintojen jälkeen solmimme sinun ja yrityksen välille koulutussopimuksen ohjelman ajaksi. 4-6 kk mittaisen koulutusohjelman kautta pääset suoraan käsiksi käytännön työtehtäviin ja saat samalla kasvatettua omaa osaamistasi asiantuntijakoulutusten (noin 25-30% ohjelman kestosta) kautta. Lopputuloksena pääset tutustumaan työyhteisöön ja lopullisiin työtehtäviin jo ennalta ja löydät oikeat työkalut tulevassa roolissasi menestymiseen.

koulutusohjelma-tyossaoppiminen

6. Rekrytoituminen yhteistyöyritykseen

Koulutuksen tarkoituksena on työllistää sinut yhteistyöyritykseen ohjelman kautta. Tämä voi tapahtua ohjelman päätteeksi, tai jopa ohjelman aikana. Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan osaamiseesi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat asiantuntijuuttasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat. Yli 80% osallistujista rekrytoituu uuteen rooliin koulutusohjelman päätteeksi.

rekrytoituminen

Vuosittain useat sadat ihmiset löytävät koulutuksistamme uuden työn

650+

osallistujaa rekrytoivissa koulutusohjelmissa vuosittain

400+

rekrytoivaa yritystä vuodessa

60+

toteutettua koulutusohjelmaa vuodessa

80%

rekrytoituu koulutusohjelman päätteeksi

Uusia uratarinoita ovat mahdollistaneet mm.

rko-sivu-kumppanilogot-desktop-2022-b2c-rko-2
rko-sivu-kumppanilogot-mobile-2022-b2c-rko-1

Kokemuksia ja inspiraatiota

29.05.2023 — Koulutusohjelmat yrityskokemukset

RekryKoulutuksen opit kantavat pitkälle

SOK:lla työskentelevä Olli Karioja hyppäsi aikoinaan uuteen työhön rekrytoivan koulutuksen kautta ja hyödyntää nyt koulutuksen oppeja omassa työssään.

Lue lisää
15.05.2023 — Koulutusohjelmat osallistujakokemukset

Tuomas kasvoi taloushallinnon asiantuntijaksi Talenom Growth Academy RekryKoulutuksen avulla

Talenom Growth Academy antoi Tuomas Aro-Heinilälle lähtölaukauksen uralle taloushallinnon parissa. Työ taloushallinnon ammattilaisena näyttäytyi valmiille...

Lue lisää
23.02.2023 — Koulutusohjelmat osallistujakokemukset

Etteplan Test Automation Academy tarjoaa kiihdytyskaistan mielenkiintoiselle ohjelmistoalalle

Etteplan Test Automation Academy on testausautomaatioon keskittynyt koulutusohjelma, joka kasvattaa uusia asiantuntijoita nopeasti kehittyvälle...

Lue lisää
27.04.2023 — Työ ja Ura

Mikä tekee työpaikasta onnellisen? – 4 vinkkiä ja yksi karikko

Meillä Sarasella juhlitaan!🎉

Lue lisää
30.03.2023 — Osaamisen uudistaminen

Osaamista johtamalla valmistaudutaan tulevaisuuteen

Uudenlaisen osaamisen tarpeet kasvavat yrityksissä vauhdilla. Sarasen sekä henkilöstöjohdon ja -ammattilaisten yhdistys HENRY ry:n kyselyyn vastanneista...

Lue lisää
09.03.2023 — Osaamisen uudistaminen

Työvoimapula vaivaa – mistä löydämme lääkkeet?

Työvoimapula puhuttaa nyt lähes jokaisella toimialalla. Erityisesti otsikkotilaa ovat saaneet sosiaali- ja terveysala sekä teknologia-ala, mutta käytännössä...

Lue lisää
10.05.2023 — Uutinen

Saranen X Skillcode – Rakennamme yhdessä vaikuttavia osaamisratkaisuja

Nykyosaajien osaamisen uudistaminen sekä jatkuva oppiminen ovat keskeisiä osaamispulan ratkaisun keinoja. Vauhdittaaksemme oppimisratkaisujen kehittämistä ja...

Lue lisää
25.11.2022 — Uutinen

Muutosturvalaki täydentyy 2023

Yhteistoimintalakiin liittyvä muutosturva saa alkuvuodesta 2023 lisäosan. Muutosturvan täydennyksellä pyritään parantamaan 55-vuotiaiden ja sitä vanhempien...

Lue lisää
29.09.2022 —

Nouse palkkahallinnon tehtäviin Accountorilla

Oletko kiinnostunut palkanlaskijan tai palkka-assistentin työstä? Nyt sinulla on mahdollisuus kasvaa näihin rooleihin. Järjestämme nimittäin Accountorin kanssa...

Lue lisää