Kaikki ohjelmat

Mipro Akatemia

Sähköistä uraasi ja suuntaa uusiin teknisiin järjestelmä- tai ohjelmointitehtäviin

Suuntaa osaamisesi uusille raiteille ja kasva osaajaksi Miprolle

Hakuaika päättynyt

---

Saatko energiaa ongelmanratkaisutehtävistä ja nautit siitä, kun palaset loksahtavat kohdalleen järkevien teknisten ratkaisujen avulla? Haluaisitko ottaa tuoreimmat teknologiat haltuun, sekä aloittaa samalla uuden työn monien mahdollisuuksien yhtiössä, jossa uramahdollisuudet taipuvat useampaan muottiin? Kiinnostaako sinua tekniikka, teollisuuden ohjelmointi- ja suunnittelutehtävät tai toimintojen älyllistäminen? Hienoa, olet oikeassa paikassa!

Mipro Akatemian kautta sinulle ja 11 muulle tekijälle avautuu mahdollisuus suunnata uusiin teknisiin järjestelmä- tai ohjelmointiroolehin, sekä kasvattaa samalla asiantuntijuuttasi omannäköisten työtehtäviesi ohella. Rooleja on monia ja ne ovat luonteeltaan erilaisia, sekä eritasoisia – etsimmekin henkilöitä hyvin monenlaisilla taustoilla!

Miten haluaisit ruokkia uteliaisuuttasi? Mipro Akatemian kautta voit suunnata mm. logiikkasuunnitelun, käyttöliittymien, sähkö- tai laitteistosuunnittelun sekä järjestelmä- tai laitteistotestauksen tehtäviin

Lue lisää, sähköistä urasi ja suuntaa uusiin tehtäviin Miprolle!

Tekijöidensä näköisiä paikkoja - mahdollisuuksia eri taustaisille osaajille

Mipro on vahvasti kasvava, yli 40 vuoden kokemuksella toimiva raideliikenteen ja teollisuuden järjestelmiin erikoistunut asiantuntijayritys ja turvallisuuden edelläkävijä. Mipron juuret ovat vahvasti Mikkelissä, josta yhtiön tarina sai myös alkunsa. Nyt toteutettavan Akatemian kautta etsimme yhteensä 12 uutta tekijää liittymään osaksi 132:n eri alan ammattilaisen porukkaa niin Mikkelin kuin Oulun toimipisteille.

 

Miprolla työnteon ytimessä ovat hyvän työilmapiirin vaaliminen, ihmislähtöinen johtaminen ja kevyt hierarkia. Arvostamme erilaisuutta ja voit suunnata tuleviin työtehtäviisi hyvin monenlaisella taustalla – tule siis sellaisena kuin olet! Työ-, opiskelu- ja elämänkokemus näyttäytyvät meille tasavertaisina ja pelkän CV:n sijaan meille merkitsee eniten halusi oppia uutta, uteliaisuutesi kokeilla erilaisia ratkaisuja ja kykysi tarttua projekteihin positiivisella asenteella. Olitpa vastavalmistunut tekijä, uutta urasuuntaa pohtiva tulevaisuuden osaaja tai kokemusta jo enemmän kerryttänyt osaaja, tämä voi olla sinun mahdollisuutesi uusiin töihin!

Uusien osaajien rekrytointi tapahtuu Mipro Akatemia RekryKoulutuksen kautta. Ohjelma on työvoimakoulutusta, joka järjestetään tiiviissä yhteistyössä ELY-keskuksen, TE-palveluiden, Mipron ja koulutusjärjestäjä Sarasen kanssa. Voit hakea koulutusohjelmaan, mikäli olet tällä hetkellä työttömänä työnhakijana, työttömyysuhan alaisena tai määräaikaisessa työsuhteessa ja työnhakusi TE-palveluissa on voimassa. 

Lue lisää, suuntaa osaamisesi uusille raiteille ja hae osaajaksi Miprolle!

Ota yhteyttä

emmi_heimonen

Emmi Heimonen

Project Manager
emmi.heimonen@saranen.fi
044 517 1301

Onko sinulla kysyttävää ohjelmasta tai avoimista rooleista? Ota yhteyttä - vastaamme ja autamme mielellämme!

Suurimpia valttejasi tulevissa tehtävissäsi ovat:

Ratkaisukeskeinen työotteesi

mipro-ratkaisu-icon

Halu kehittää osaamistasi

mipro-kasvu-icon

Tekniikka lähellä sydäntäsi

mipro-tekninen-icon

Uteliaisuutesi uusiin asioihin

mipro-uteliaisuus

Mahdollisuudet taipuvat Akatemian kautta useaan muottiin ja voit suunnata uusiin tehtäviin monella taustalla. Etsimme ennen kaikkea motivoituneita ja oman ammattitaidon kehittämisestä innostuneita uusia henkilöitä, olitpa esimerkiksi alalle astuva tulevaisuuden tekijä taikka jo kokemusta enemmän kerryttänyt osaaja. Sinun ei tarvitse olla valmis asiantuntija tai insinööri – me autamme ohjelman aikana sinut kehittymään uuteen tehtävääsi. 

Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiintoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli. Hae mukaan pian - odotamme hakemustasi!

 

Vaikuta urasi suuntaan - Mipro Akatemia pähkinänkuoressa

Kasva asiantuntijaksi 6 kuukaudessa

Uusi työ vai uusi osaaminen? Mitä jos valitsisit molemmat.

Mipro Akatemia RekryKoulutus yhdistää uudet työtehtävät ja asiantuntijakoulutuksen yhteen pakettiin kätevällä tavalla. Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan osaamiseesi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat asiantuntijuuttasi niiden taitojen parissa, joista alalla puhutaan nyt ja etenkin tulevaisuudessa. Koulutuksen tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut Miprolle 6 kk mittaisen ohjelman päätteeksi. Akatemian aikana pääset tutustumaan työyhteisöön ja lopullisiin työtehtäviisi jo ennalta ja löydät oikeat työkalut tulevassa roolissasi menestymiseen. 

Ohjelma on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Koulutus järjestetään tiiviissä yhteistyössä Mipron, Sarasen, ELY-keskuksen ja TE-palveluiden kanssa. Ohjelma ja sen koulutukset ovat osallistujille maksuttomia.

mipro-tyosopimus-icon
Löydä omannäköisiä työtehtäviä

Millaisiin tehtäviin haluaisit seuraavaksi tähdätä? Tarjoamme sinulle mahdollisuuden vaikuttaa työurasi suuntaan ja siihen, miltä seuraava roolisi voisi näyttää.

Uteliaisuus uusia aiheita ja teknologioita kohtaan, sekä innostus oman ammattitaidon kehittämiseen ovat suurimpia valttejasi, olitpa urasi alkutaipaleella oleva tekijä tai jo kokeneempi asiantuntija. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme sinut kasvamaan ohjelman aikana uuteen tehtävääsi!

Avoimia rooleja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa osaamisesi ja mielenkiintojesi mukaan. Haemme ohjelman kautta uusia tekijöitä kasvamaan seuraaviin tehtäviin:

 • Logiikkasuunnittelu
 • Käyttöliittymäsuunnittelu
 • Testaus
 • Hardware / laitteistosuunnittelu
mipro-osaaja-icon
Nostetta osaamiseen huippukoulutuksesta

Ajantasaisinta koulutusta alan huipulta. Saat ohjelman aikana laadukasta koulutusta alan johtavilta tekijöiltä ja pääset kasvattamaan osaamistasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat nyt ja tulevaisuudessa. Opit eivät jää pelkästään ajatuksen tasolle, vaan pääset hyödyntämään oppimaasi kätevästi uusissa työtehtävissäsi, roolistasi riippumatta.

Ohjelma on osallistujille maksuton.

Koulutuksessa pääset uppoutumaan mm. seuraaviin aiheisiin:

 • Orientointi rautatieympäristöön, järjestelmiin ja termistöön
 • Linuxin käyttöönotto ja hallinta
 • Logiikkaohjelmoinnin perusteet
 • Sähkösuunnittelun perusteet elektroniikan näkökulmasta
 • Käyttöliittymäsuunnittelu, XML ja työkalut
 • Tietokannat
 • Testaus logiikkaohjelmoinnin näkökulmasta
 • Muutoksenhallinta ja tekninen raportointi, algoritminen ajattelu
 • Lean IT
mipro-koulutus-icon
Saranen työnhaun agenttinasi

Vähennät työpaikkojen hakuammuntaa ja hakemuksien määrää. Hakemuksesi yhteydessä täytettävä Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi Miprolle, jonka kautta pääset kertomaan taustastasi, osaamisestasi ja motivaatiostasi.

Sinun ei tarvitse hakea avoimiin rooleihin erikseen, vaan pääset keskustelemaan ja sparrailemaan avoimista mahdollisuuksista hakuprosessin aikana Sarasen asiantuntijoiden kanssa. Näin et sulje ovia miltään positiolta! Tavoitteemme on löytää juuri sinun osaamistasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli.

mipro-asiantuntija-icon

Infotilaisuuden tallenne

Katso alta ohjelmasta järjestetty TE-live! Tallenteen kautta pääset tapaamaan mahdollisia tulevia kollegoitasi, sekä tutustumaan ohjelman sisältöön ja koulutukseen entistä tarkemmin.

 

Avoimet roolit

Arvostamme erilaisuutta ja voit suunnata tuleviin työtehtäviisi hyvin monenlaisella taustalla – tule siis sellaisena kuin olet! Työ-, opiskelu- ja elämänkokemus näyttäytyvät meille tasavertaisina ja pelkän CV:n sijaan meille merkitsee eniten halusi oppia uutta, uteliaisuutesi kokeilla erilaisia ratkaisuja ja kykysi tarttua projekteihin positiivisella asenteella.Sinun ei siis tarvitse olla valmis asiantuntija tai insinööri!

Rooleja on useita ja eritasoisia ja pääset vielä hakuprosessin aikana sparrailemaan, minkälaisiin tehtäviin haluaisit suunnata. Lähettämällä hakemuksen et siis sulje ovia miltään positiolta!

Logiikkasuunnittelun tehtävässä pääset kehittämään ja ohjelmoimaan rautatieliikenteen asetinlaitejärjestelmiä aina suunnitteluvaiheesta testaukseen saakka. Teknisen taustasi lisäksi oma-aloitteinen kiinnostuksesi ottaa selvää ja tutkia asioita vievät sinua työssäsi eteenpäin. Logiikkasuunnittelijat muodostavat Miprolla kymmenhenkisen asiantuntijaryhmän, joten et ole yksin vaan kollegoiden tuki on läsnä aina tarvittaessa. Emme etsi vain tietynlaisella ura- tai koulutustaustalla olevia henkilöitä – jos sydämesi sykkii ongelmanratkaisulle, olet teknisesti orientoitunut ja viihdyt vuorovaikutuksellisessa työympäristössä, haluamme ehdottomasti kuulla sinusta lisää!

Käyttöliittymäsuunnitteluun erikoistuneet insinöörit suunnittelevat rautatieliikenteessä käytettävien asetinjärjestelmien käyttöliittymää käyttäjälähtöiseksi työn tilaajalta annettujen vaatimusten mukaisesti. Tässä työssä pääsee pitkälle loogisella päättelykyvyllä, teknisellä ajatusmallilla ja auttavaisella työotteella joka mahdollistaa myös kollegojen onnistumiset. Jos viihdyt XML-kielen parissa, tämä voi olla seuraava askel urallasi!

Laitteistosuunnittelun puolella työtehtävät suuntautuvat elektroniikkapainotteiseen sähkösuunnitteluun ja turvallisuusstandardeihin. Tekniset piirustustaidot ovat tehtävässä iso etu, eikä jo olemassa olevaa E3- ja CAD-osaamistakaan lueta haitaksi. Suunnitteluinsinöörin tehtäviin sopivat lähtökohdat ovat laitteistosuunnittelussakin pitkälti samat kuin ylläolevissa tehtävänkuvauksissa – arvostamme uteliaisuutta, ongelmanratkaisutaitoja, teknistä mindsettiä ja avointa sekä auttavaista työotetta suuresti.

Testauspuolella testausinsinöörit työskentelevät joko järjestelmä- tai laitteistotestauksen parissa. Mipron testausinsinöörit muodostavat yhtenäisen asiantuntijaryhmän, jotka palvelevat käynnissä olevia projekteja joko itsenäisesti tai pienissä tiimeissä. Testaaminen on pohjimmiltaan vianetsintää, ja innostumme sellaisista henkilöistä, jotka puolestaan innostuvat löytäessään vikoja järjestelmien toiminnasta testausvaiheessa. Tämän takia testaajalta odotetaan järjestelmällistä ja huolellista tapaa toimia tehtävässään.  

Näin haet mukaan

1. Jätä TE-palveluiden hakemus

Voit hakea Mipro Akatemia RekryKoulutukseen, jos olet työttömänä tai työttömyysuhan alaisena. Varmista myös, että työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Esivalinta koulutukseen tehdään TE-palveluiden hakemuksen tietojen perusteella, joten muista perustella hakemuksesi huolellisesti. Haemme osaajia sekä Mikkelin että Oulun toimipisteille. Muistathan täyttää alta TE:n hakemuksesi oikean alueen osalta!

Koulutusnumero Etelä-Savo: 705167 

Koulutusnumero Pohjois-Pohjanmaa: 705175

2. Täytä Sarasen osaamisprofiili

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi meille ja anna persoonasi näkyä!

Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi Mipron kaikkiin avoimiin rooleihin niin Mikkelin kuin Oulun toimiston positioihin. Jätäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, jotta pääsemme tutustumaan sinuun ja keskustelemaan työmahdollisuuksista mahdollisimman nopeasti!

Lopullisen valintapäätöksen ohjelmaan tekee rekrytoiva yritys. Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä viimeistään haun päätyttyä. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen.

Mipro yrityksenä

mipro-banner

Mipro on vahvasti kasvava, yli 40 vuoden kokemuksella toimiva raideliikenteen ja teollisuuden järjestelmiin erikoistunut asiantuntijayritys ja turvallisuuden edelläkävijä. Mipron juuret ovat vahvasti Mikkelissä, josta yhtiön tarina sai myös alkunsa. Mikkelin lisäksi Miprolla on toimipisteet Espoossa, Oulussa sekä Tallinnassa. Raideliikenteen ratkaisujen lisäksi kehitämme ja toimitamme erilaisia vesi- ja energiahuollon ratkaisuja kansallisille ja kansainvälisille asiakkaillemme.

Miprolla työnteon ytimessä ovat hyvän työilmapiirin vaaliminen, ihmislähtöinen johtaminen ja kevyt hierarkia. Arvostamme erilaisuutta ja voit suunnata tuleviin työtehtäviisi hyvin monenlaisella taustalla – tule siis sellaisena kuin olet! Tuemme aktiivisesti henkilöstön vapaa-ajan toimintaa ja kulttuuri- ja liikuntaeduilla ja yhteisillä vapaa-ajan aktiviteeteilla (mm. firman omat jääkiekkovuorot). Työntekijänämme pääset kiinni kattavan työterveyden ja vakuutuksiemme etuihin (mm erikoissairaanhoito, fysioterapia, psykologi, vapaa-ajan tapaturmavakuutus).

 

Katso Mipron ura-sivulta myös muut avoimet työpaikat!

Koulutuksen sisältö ja info

Koulutuksen pituus: 6 kk

Hakuaika päättyy: 28.2.2022 klo 12.00

Koulutuksen ajankohta: 5.4.2022 - 30.9.2022

Mipro Akatemia RekryKoulutus on työvoimakoulutusta, joka yhdistää uudet työtehtävät ja asiantuntijakoulutuksen yhteen pakettiin kätevällä tavalla. Ohjelman tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritys Miproon 6 kk mittaisen ohjelman päätteeksi. Akatemian aikana pääset tutustumaan ja oppimaan uuteen työtehtävääsi käytännön työtehtävien kautta, sekä kasvattamaan asiantuntijuuttasi n. 25 koulutuspäivän myötä. Ohjelman koulutusteemat sisältävät mm. seuraavia aiheita: 

 • Orientointi rautatieympäristöön, järjestelmiin ja termistöön
 • Linuxin käyttöönotto ja hallinta
 • Logiikkaohjelmoinnin perusteet
 • Sähkösuunnittelun perusteet elektroniikan näkökulmasta
 • Käyttöliittymäsuunnittelu, XML ja työkalut
 • Tietokannat
 • Testaus logiikkaohjelmoinnin näkökulmasta
 • Muutoksenhallinta ja tekninen raportointi, algoritminen ajattelu
 • Lean IT

Koulutus toteutetaan vallitsevan koronaohjeistuksen ja -tilanteen mukaan joko etä- tai lähiopetuksena, tai näiden yhdistelmänä. Koulutukseen osallistuvalle työnhakijalle maksetaan koulutuksen ajalta sitä työttömyysetuutta, johon hänellä on oikeus työttömänä ollessaan sekä lisäksi kulukorvausta. 

Katso vastauksia työnhakijoiden usein kysyttyihin kysymyksiin täältä.