Outplacement – henkilöstön vähennys ja muutosturva

Autamme yritystäsi yt-neuvotteluissa, kun henkilöstöä täytyy irtisanoa tai ohjata uusiin rooleihin.  Viemme prosessin tuloksekkaasti läpi, yksilöä kunnioittaen ja esimiehiä tukien.

Muutoksen tuloksellinen tuki

Sopeuttamistarve ja sitä seuraavat yt-neuvottelut vaikuttavat koko yrityksen toimintaan. Niiden sujuva läpivienti auttaa sekä vähennyksen kohteena olevia henkilöitä että yritystä suuntaamaan katseensa eteenpäin. Henkilöstön vähennykset eivät kosketa vain lähtijöitä: moni esimies ja HR:n edustaja nimeää yt-neuvotteluita seuraavat irtisanomiset uransa raskaimmiksi hetkiksi. Myös luottamusmiehet ja taloon jäävät työntekijät tarvitsevat tukea.

Yhteinen kaikille on huoli siitä, miten työt tulevaisuudessa organisoidaan, ja kuinka irtisanotut kollegat pärjäävät.

Isoissa muutostilanteissa Saranen auttaa kumppaninasi viemään muutoksen läpi. Halutessanne vastaamme  myös muutospalveluiden ja kumppaneiden koordinoinnista.

Lue lisää   Kysy palvelusta

Outplacement_390x340px

Yksilöt edellä kohti uutta

Työyhteisö on yhtä kuin tekijänsä. Muutos jo yksinään voi aiheuttaa vastarintaa, ja mikäli siihen sisältyy henkilöstövaikutuksia, tarvitsee yhteisö tukea riviensä kokoamiseen.  

Sarasen Muutosturva- ja Outplacement-palvelut auttavat irtisanotut työntekijät urapolullaan eteenpäin. Lähdemme aina yksilön omasta uratavoitteesta; oli se sitten uusi työpaikka, opiskelu, yrityksen perustaminen tai jokin muu, ja tuemme häntä tavoitteen saavuttamisessa. Keskimäärin 80 % valmennettavistamme ottaa seuraavan ura-askeleensa jo 6 kk sisällä.

Palvelupakissamme on valikoima tehokkaita työkaluja, joilla autetaan myös esimiehet ja koko työyhteisö menestymään yt-neuvotteluiden jäkeen.

Kuinka autamme yritystä?

Tavoitteenamme on, että yritys jatkaa muutoksen sumusta eteenpäin keskittynein ja kirkkain mielin. Se edellyttää, että lähtijät pääsevät parhaalla mahdollisella tavalla eteenpäin ja taloon jäävät työntekijät tietävät, mitä heiltä odotetaan. Myös esimiehet ja HR tarvitsevat tukea.

Muutoksen sujuva läpivienti tukee myös työnantajamielikuvan kehittymistä.

Räätälöimme palvelumme muutostilanteeseenne sopiviksi. Meillä on laaja kokemus sekä yksilöiden uudelleentyöllistämisestä että  satoja ihmisiä koskevien yt-neuvotteluiden läpiviennistä. Tunnemme niiden haasteet läpikotaisin ja autamme ratkaisemaan mutkikkaat tilanteet. Tutustu myös osaamisen uudistamisen palveluihimme.

 

Katso, miten autoimme Nokiaa muutostilanteissa

Kerro, miten voimme sinua auttaa!

Ota yhteyttä

Sarasen muutospalvelut lukuina

2300

työnhakijaa vuosittain Sarasen muutospalveluissa

80%

muutospalveluiden osallistujista uudelle urapolulle palvelun aikana

4,8/5

SC Career Campuksen valmentajapalautekeskiarvo

100+

tapahtumaa Career Campuksella vuosittain

Parasta Campuksessa on, että neuvoa kysyessä sai niin perusteellista ja henkilökohtaista apua. Campus-päivystäjät katsovat vieressä ja käyttävät todella aikaa ongelmasi ratkaisuun.

- Marko Järvinen

Career Campuksella olin osa yhteisöä, jota normaalisti olen töissä. Työpaikka löytyi noin kahdessa kuukaudessa, ja opin valtavasti siitä, mitä työnhaku tänä päivänä on.

- Paula Lyytinen

Uravalmentajani oli erinomainen! CV:ni saatiin myyväksi ja hyvin jäsennellyksi ja hän oli aina tarvittaessa käytettävissä apuna ja tukena. Hän neuvoi minua LinkedInin rakentamisessa ja sitä kautta sain myös paljon yhteydenottoja työnantajilta. Hän oli tukena kun valmistauduin työhaastatteluun ja antoi vinkit psykologiseen testiin. Oli aina ilo tavata, jutella puhelimessa sekä keskustella viestien välityksellä. Suuri Kiitos!

- SC Career Campuksen asiakas

Omin neuvoin nykyinen työllistymiseni olisi varmaan ollut nihkeämpää. Ihmettelen, etteivät kaikki yrityksestämme pois joutuneet ole käyttäneet teidän palvelujanne hyödykseen - työnhaku on muuttunut kovin tässä vuosikymmenten kuluessa!

- SC Career Campuksen asiakas

0/0
Saranen_3864_400x400_v001

Lue lisää blogistamme

16.09.2021 — Organisaation muutostilanteet

Yt-neuvottelut edessä? Lataa HR:n opas vastuulliseen sopeuttamistilanteen hoitamiseen

Markkinamuutokset, osaamismurros, työelämän rakennemuutokset ja teknologisen kehityksen tuomat uudet vaatimukset synnyttävät monille yrityksille henkilöstöön...

Lue lisää
27.04.2020 — Organisaation muutostilanteet

YT-neuvottelujen onnistumisen mittari on tunne

Jos yritys joutuu irtisanomaan tai lomauttamaan henkilöstöä, sen on mietittävä kuinka toimia mahdollisimman vastuullisesti. Vastuunsa tunteva yritys auttaa...

Lue lisää
27.03.2020 — Organisaation muutostilanteet

Miten yritys toimii vastuullisesti muutostilanteissa?

Niin pienet kuin suuretkin yritykset kohtaavat muutostilanteita, joilla on vaikutuksia henkilöstöön. Tilanteet voivat nousta esiin yllättäen, jos taloudessa,...

Lue lisää

Lataa Johdon opas muutokseen

Johdon opas muutokseen on kattava opas yritys- ja HR-johdon tueksi muutostilanteissa. 

Lataa opas avuksesi

Saranen_3464_400x400_v001

Yhteistyössä