27.04.2023 — Työ ja Ura

Mikä tekee työpaikasta onnellisen? – 4 vinkkiä ja yksi karikko

Sanna Hyyrynen
Kirjoittaja
Sanna Hyyrynen

Meillä Sarasella juhlitaan!🎉

Saimme juuri kuulla, että olemme Suomen 12. paras keskisuurten yritysten joukossa Great Place to Work (GTPW) -sertifioinnissa. GPTW-organisaation mukaan tulos osoittaa, että meillä on tyytyväisiä työntekijöitä ja vahva yrityskulttuuri. Tämä melko vahva väite sai minut, Sarasen ihmisistä ja kulttuurista vastaavana ammattilaisena pohtimaan, mikä oikeastaan tekee työpaikastamme hyvän?

Parhaista työpaikoista puhuttaessa esille tuntuu nousevan usein erilaiset etuudet: on työsuhdepyöriä, palkintomatkoja, kuntosalin käyttömahdollisuuksia, toimistomummoja jne.. Toki etuudetkin ovat tärkeitä, ja meilläkin niitä on, mutta ovatko ne niitä kriittisimpiä tekijöitä? Niitä, jotka tekevät onnelliseksi, kuten hyvä työ parhaimmillaan tekee? Väitän että eivät, ainakaan yksinään. Kumpuaako työhön liittyvä onnellisuus kuitenkin syvemmältä?

Tiivistin Sarasen kulttuurin vahvuudet neljään pääkohtaan, joista yksi on samalla myös yrityksemme kehityskohta. Olen hyödyntänyt tämän tekstin väliotsikoinnissa GTPW-kyselytutkimuksesta nousseita, ihanien kollegoideni kommentteja, sillä ne sopivat mielestäni aiheeseen täydellisesti. 


Huikea työyhteisö ja yhteishenki!” 

Yhteisöllisyys on yksi Sarasen kulttuurin kulmakivistä ja luo ilmapiirin, jossa kollegaa tuetaan pyyteettömästi.  Meillä panostetaan työyhteisön vuorovaikutukseen eri keinoin, jotta tiimityöskentely rokkaisi ja yhteishenki kukoistaisi. Meillä on mm. paljon erilaisia kokoontumisia, joista yhtenä voisi mainita jokaperjantaisen campfire-henkisen kahvihetken. Kahvihetkessä välillä puhutaan asiaa, välillä ei; milloin on puujalkavitsi-battlea, milloin taas keskustellaan syvällisemmin esimerkiksi arvoistamme, joita muuten ovat rohkeus, ilo, vaikuttavuus ja luotettavuus.  Sarasella aloittaessani sisäistin arvomme heti ensi päivästä asti, sillä ne näkyvät kaikessa tekemisessämme. Meillä erilaisista taustoista tulevat tiimiläiset omaavat samanlaisen arvomaailman ja toteuttavat yhteisiä arvojamme joka päivä arjessa. Meillä arvot eivät ole pölyttynyt huoneentaulu. 

Meillä ihminen on aidosti keskiössä niin strategiassa kuin päivittäisessä tekemisessä.” 

Esihenkilöiden johtamistaidot ovat tärkeä palanen onnistumisen yhtälössä, sillä ne vaikuttavat suoraan tiimiläisten hyvinvointiin ja motivaatioon. Hyvä työntekijäkokemus rakentuu jokapäiväisissä, ohikiitävissä hetkissä. Great Place To Work -kyselytulosten mukaan meillä johtotehtävissä toimivat lähijohtajat elävät arvojemme mukaisesti, toimivat eettisesti ja pitävät tiimin ajan tasalla. Meillä on ihmisläheinen käsitys johtamisesta. Eräs kyselyyn vastanneista totesikin, että meillä voi olla aito oma itsensä ja onnistua omilla vahvuuksillaan.  ”On parempi pyytää anteeksi kuin pyytää lupa” puolestaan on eräs toimitusjohtajamme usein viljelemä kommentti, joka ei jää vain korulauseeksi. Voi kokeilla ja mokatakin, sitten retroillaan ja opitaan. Meillä virhe ei määritä ihmistä. 

”Asioista innostutaan herkästi, tärkeää olisi muistaa saattaa asiat myös loppuun.” 

Kun puhutaan kokeilusta, on pakko nostaa esille innostuneisuus. Innostuneisuus on yksi kulttuurimme vahvuuksista, ja samalla myös se kuuluisa akilleen kantapää. Meissä on pirskahtelevaa innokkuutta, ideoita ja halua tehdä. Innostutaan, eikä jäädä junnaamaan laakereille. Samalla ideoiden vienti järjestelmällisesti käytäntöön saattaa joskus jäädä telineisiin. Tänä keväänä olemmekin lähteneet kehittämään tätä ominaispiirrettämme. Haluamme mm. yhdenmukaistaa tapaamme johtaa, kehittää rekrytointi- ja mentorointiprosessejamme, yhtenäistää ja tehostaa tapaamisfoorumeitamme sekä systematisoida oman osaamisemme kehittämistä. Muutoksessakin meitä vauhdittavat kulttuurimme vahvuudet: vahva yhteishenki, halu auttaa toisiamme ja se, että virheistä opitaan tämänkin matkan varrella.  

Merkityksellinen työ, jossa pääsee vaikuttamaan yksilöihin, yrityksiin ja yhteiskuntaan.” 

Kaiken edellä mainitun pohjalla on työn merkityksellisyys luomassa onnellisuutta. Työyhteisömme jäsenet kokevat, että he voivat aidosti, konkreettisesti ja positiivisesti vaikuttaa yhteiskuntaan, yksilöihin ja asiakkaidemme menestykseen. Työmme kautta olemme sosiaalisesti vastuullinen toimija yhteiskunnassa. Ydinmissiomme on luoda kestävää työelämää rakentamalla uusia työllistymismahdollisuuksia ja kasvattamalla olemassa olevaa osaamista. Autamme mm. vuosittain yli 3000 ihmistä uudelle uralle rekrytoivien koulutusohjelmiemme ja muutospalveluiden avulla. Meitä yhdistää suuri sydän ja halu auttaa. 

Miltä tämä kaikki sinusta kuulostaa? Juuri nyt etsimme uusia työkavereita eri puolelle Suomea, ehkäpä juuri sinä olet yksi heistä? ❤️

Tutustu avoinna oleviin tehtäviimme ja hae meille töihin, meillä on hyvä olla! 

 


 

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

09.04.2024 — Organisaation muutostilanteet

Inhimillisyys apuun muutosneuvotteluissa

Sanalla muutosneuvottelut – ja sen edeltäjällä, yhteistoiminta- eli yt-neuvotteluilla – on karu kaiku. Vaikka neuvotteluita voidaan käydä monenlaisissa...

Lue lisää
28.03.2024 — Uutinen

Tiedote: Mirja Hosionaho aloittaa Sarasen toimitusjohtajana 1.4.2024

Sarasen toimitusjohtajana toiminut Janne Lindfors siirtyy Oppiminen ja Hyvinvointi – liiketoiminta-alueen vetäjäksi Baronalle. Sarasen toimitusjohtajana...

Lue lisää
19.03.2024 — Organisaation muutostilanteet

Älä unohda itseäsi, esihenkilö!

Muutosneuvottelut ovat raskaita prosesseja koko työyhteisölle – myös esihenkilöille. Vaikeassa tilanteessa kaikki menee harvoin nappiin, ja esihenkilöiden...

Lue lisää