Kaikki ohjelmat

AnalyticsPro - Varsinais-Suomi

Yhteensä 12 erilaista mahdollisuutta analytiikkatehtävien parissa

Datasta riittää tekemistä – suuntaa itsesi näköisiin analytiikkatehtäviin asiantuntijakoulutuksesta

Kiinnostaako sinua data-analytiikka, datan mallinnus ja tietokannat, visualisointi tai kenties tiedolla johtaminen?  Haluaisitko syventää osaamistasi näiden aiheiden parissa ja hakea nostetta urallesi uuden työn merkeissä?

Hakemalla AnalyticsPro-ohjelmaan saat mahdollisuuden päästää kykysi irti ja suunnata uusiin, itsesi näköisiin data-analytiikkatehtäviin. Avoimia paikkoja on yhteensä 12 ja roolit ovat luonteeltaan erilaisia ja eritasoisia. Mukana uusia tekijöitä rekrytoimassa ovat mm. IDBBN, Blue Finance, Ecom, Netum, Carinafour, Nova Servo, Pemamek, CYF Digital, Devecto ja Datasense.

Lue lisää, hae mukaan pian ja löydä datasta oikeat tiedonjyvät uusien työtehtävien merkeissä!

Tervetuloa seuraamaan TE-palveluiden järjestämää TE-liveä Sarasen koulutusohjelmista torstaina 28.10. klo 13.00. Lähetystä pääset seuraamaan tästä.

Avaimet uuteen työhön ja tuoreimmat tiedot alan huipulta

Varsinais-Suomen AnalyticsPro RekryKoulutus tarjoaa sinulle ainutlaatuisen sauman aloittaa työ data-analytiikan asiantuntijaroolissa uusia työtehtäviäsi tukevan asiantuntijakoulutuksen kautta. Uramahdollisuudet taipuvat ohjelman kautta moneen ja avoimia rooleja on useita ja eritasoisia – voit siis olla urasi alkutaipaleilla oleva osaaja, työkokemusta alalta kerryttänyt kokeneempi asiantuntija tai alalle uutena astuva tekijä.

RekryKoulutuksen kautta pääset vaikuttamaan urasi suuntaan ja seuraavaan työpaikkaasi – lue ohjelman kokonaisuudesta lisää tästä.

Analyyttisyys merkitsee meille ennen kaikkea oikeanlaista asennetta ja yhteistyöyrityksemme etsivätkin riveihinsä motivoituneita ja oman asiantuntijuuden syventämisestä innostuneita uusia tekijöitä. Sinun ei siis välttämättä tarvitse olla vielä hakuvaiheessa valmis asiantuntija – me autamme sinut kasvamaan uuteen rooliisi!

AnalyticsPro RekryKoulutus on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Ohjelma järjestetään tiiviissä yhteistyössä ELY-keskuksen, TE-palveluiden, Sarasen sekä rekrytoivien yritysten kanssa.

Tutustu alta avoinna oleviin mahdollisuuksiin, valitse urasi seuraava suunta ja kasva kauttamme data-analytiikan asiantuntijatehtäviin!

Ota yhteyttä

samuel_leivo_640x640-1

Samuel Leivo

Senior Project Specialist
samuel.leivo@saranen.fi
050 414 3304

Onko sinulla kysyttävää ohjelmasta tai avoimista rooleista? Ota yhteyttä - vastaamme ja autamme mielellämme!

Monenlaisia uramahdollisuuksia datan parissa

Analytiikka ja visualisointi

Analytics-data

Syvennä asiantuntijuuttasi ja anna datalle ymmärrys datan analysoinnin, visualisoinnin, raportoinnin, insightien ja analyysien keinoin.

Liiketoiminnan kehitys

SEO-SEM

Näissä tehtävissä pääset analysoimaan ja keräämään dataa liiketoiminnan ja strategian tueksi esim. erilaisten toimiala- ja markkina-analyysien avulla. In-house ja asiakasrajapintarooleja.

BI-järjestelmät & ohjelmistot

Pilvipalvelut

Innostaako ohjelmistot ja järjestelmäkehitys? Vie taitosi BI- tai järjestelmäasiantuntijan tehtäviin! Syvennä osaamistasi esim. SQL, R, ja Python -ratkaisujen parissa.

Mallinnus ja tietokannat

Tietojärjestelmät-tietokannat

Kiinnostaako mallinnus, tietokannat tai pilvipalvelut? Näissä tehtävissä pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan teknisiä ratkaisuja erilaisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Minkälaisista tehtävistä sinä syttyisit? Kerro siitä meille! Data taipuu kauttamme moneksi ja uramahdollisuudet ovat sen mukaiset. Etsimme ennen kaikkea motivoituneita ja oman ammattitaidon kehittämisestä innostuneita uusia tekijöitä. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme ohjelman aikana sinut kehittymään uuteen tehtävääsi. 

Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiintoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli useiden yhteistyöyrityksiemme joukosta. Hae mukaan pian - odotamme hakemustasi!

 

Vaikuta urasi suuntaan - koulutus pähkinänkuoressa

Nostetta uuteen työhön 6 kuukaudessa

Muutakin kuin pelkkä koulutus. AnalyticsPro yhdistää uudet työtehtävät ja asiantuntijakoulutuksen yhteen pakettiin ainutlaatuisella tavalla. Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan osaamiseesi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat asiantuntijuuttasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat. Koulutuksen tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseemme 6 kk mittaisen ohjelman päätteeksi. Kuuden kuukauden jakson aikana pääset tutustumaan työyhteisöön ja lopullisiin työtehtäviin jo ennalta ja löydät oikeat työkalut tulevassa roolissasi menestymiseen.

AnalyticsPro RekryKoulutus on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Koulutus järjestetään yhteistyössä TE-palveluiden, ELY-keskuksen ja Sarasen kanssa. Ohjelma on osallistujille maksuton.

Työsopimus -uusi työ
Löydä itsesi näköisiä työtehtäviä

Mihin suuntaan haluaisit dataa taivuttaa? AnalyticsPro tarjoaa sinulle mahdollisuuden vaikuttaa työurasi suuntaan ja siihen, miltä seuraava roolisi voisi näyttää. Uteliaisuus uusia aiheita ja teknologioita kohtaan, sekä innostus oman ammattitaidon kehittämiseen ovat suurimpia valttejasi, olitpa urasi alkutaipaleella oleva tekijä tai jo kokeneempi asiantuntija. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme sinut kasvamaan ohjelman aikana uuteen tehtävääsi!

Avoimia rooleja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa hakijoiden osaamisen ja mielenkiintojen mukaisesti. Aiemmista järjestämistämme analytiikkaohjelmista on työllistynyt henkilöitä mm. seuraaviin tehtäviin:

 • Big Data / Data Specialist
 • Web / Business Analyst
 • Data Scientist
 • BI Developer
 • Tietokanta-asiantuntija
 • Data / Manufacturing Engineer
 • Raportointiasiantuntija
 • Python Developer
 • Data-arkkitehti
Useita rooleja tarjolla
Hanki taitoja, joista työnantajat kilpailevat

Ajantasaisinta koulutusta alan huipulta. Saat ohjelman aikana laadukasta koulutusta alan johtavilta tekijöiltä ja kasvattamaan osaamistasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat nyt ja tulevaisuudessa. Opit eivät jää pelkästään ajatuksen tasolle, vaan pääset hyödyntämään oppimaasi kätevästi uusissa työtehtävissäsi, roolistasi riippumatta. Koulutus sisältää yhteensä noin 20-25 tietopuolista koulutuspäivää. 

Ohjelma on osallistujille maksuton.

Koulutuksessa pääset uppoutumaan mm. seuraaviin aiheisiin:

 • Data-analytiikka liiketoiminnassa
 • Pilvipalvelut & IoT
 • Web-analytiikka
 • Tietokannat
 • Datan visualisointi
 • Ohjelmointi (Python)
 • Järjestelmäintegraatiot ja API-rajapinnat
 • Data laket
 • Tietosuoja
 • Tietoarkkitehtuuri
Koulutusta
Saranen työnhaun agenttinasi

Vähennät työpaikkojen hakuammuntaa ja hakemuksien määrää. Hakemuksesi yhteydessä täytettävä Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi hakemasi ohjelman rekrytoiviin yhteistyöyrityksiin, jonka kautta pääset kertomaan taustastasi, osaamisestasi ja motivaatiostasi.

Me Sarasella tuemme sinua hakuprosessin aikana ja etsimme sinun profiiliisi sopivia työmahdollisuuksia yhteistyöyrityksiemme joukosta. Tavoitteemme on löytää juuri sinun osaamistasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli!

Asiantuntija

Osallistujatarinoita

Halusin kehittää osaamistani nimenomaan digitaalisuuden tiimoilta, jotta osaamiseni vastaisi paremmin tämän päivän tarpeita. AnalyticsPro lupasi tarjota tähän apuja, joten hain tietenkin mukaan.

Sain Saraselta tarvitsemaani tukea ja tsemppausta, joka oli todella korvaamatonta. Sain lopulta koulutuksen ja haluamani työpaikan ohjelman ansiosta. Erityisen iloinen olen siitä, että sain työpaikan toimijalta, joka tuntuu omaan elämäntilanteeseen sopivalta ja omia arvoja vastaavalta. Lue lisää!

 

-Kirsi Aholaita, Digitaalisen markkinoinnin asiantuntija, Tampereen Sähkölaitos

analyticspro-referenssi-kirsi-s21
AnalyticsPro–rekrytoiva koulutusohjelma oli ammattimaisen hyvin toteutettu koulutusohjelma. Osallistujista pidettiin hyvä huoli ja koulutustarjonta oli niin monipuolinen, että jokainen varmasti sai omaan kiinnostuksensa kohteeseen jotain uutta opittavaa. Kouluttajat olivat kokeneita ja päteviä.

Tärkein hyöty itselle oli tietysti työllistyminen. Työssäoppimisjaksoilla työnantaja tutustui minuun ja minä työantajaan. Työsopimusta allekirjoittaessamme tiesimme jo kumpikin, mihin olimme sitoutumassa. Lisäksi pääsin laajentamaan ja ajanmukaistamaan omaa osaamistani ammatillisesti. Lue lisää!

-Kari Lepoaho, Järjestelmäasiantuntija, IT/Web ja BI-alustat, Tamro Oyj

saranen-testimonial-hakijakokemus-1
Parasta antia urani kannalta ehdottomasti oli se, että Saranen löysi minun yhteistyöyritykseni ja esitteli minut heille. Sain tilaisuuden näyttää, että haluan aidosti tätä ja olen valmis tekemään sen eteen töitä.

Koulutuspäivät olivat erittäin laadukkaita ja informatiivisia. Suosittelen vahvasti rekrytoivaa koulutusohjelmaa. Itse löysin täysin sen mitä halusinkin ja ilman Sarasen tarjoamaa mahdollisuutta en varmaan olisi päätynyt nykyiselle urapolulleni, joka on kuin minulle tehty.
Lue lisää!

-Iiro Ritola, Data-analyytikko, Futuriot Oy

saranen-testimonial-hakijakokemus-3
Data-analytiikan parissa työskentely sopii hyvin ihmisille, jotka haluavat työssään päästä ratkomaan ongelmia ja etsimään kysymyksiin vastauksia. Tässä työssä saa työskennellä sekä ihmisten että numeroiden parissa. Lue lisää!

-Maria Helander, BI-konsultti, Attido Oy

saranen-testimonial-hakijareferenssi-4-
AnalyticsPro-ohjelma oli täydellinen astinlauta ammatin vaihdolle. Ohjelmassa hankittiin erinomaiset perustaidot laajasta data-analytiikan kentästä, joita työskentely yhteistyöfirmassa syvensi. 

Yliopistossa opiskeltu tilastotiede helpotti analyyttisen näkemyksen hankkimisessa. Työskentelen Data Scientistina ja konsulttina Bynfo Oy:ssä ja tällä hetkellä vastaan asiakkaan MDM-hankkeen teknisestä toteutuksesta. Analytiikan parissa uran luominen onnistuu parhaiten, jos olet nopea oppimaan ja mukaudut helposti uusiin haastaviin tilanteisiin.

-Samuli Mattila, Data Scientist, Bynfo Oy

saranen-testimonial-hakijakokemus-2
0 / 0

Avoimet roolit

Avoimia paikkoja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa taustasi ja mielenkiintojesi mukaisesti.

Päivitämme avoimia rooleja jatkuvasti hakuajan aikana uusien tarpeiden syntyessä. Listattujen paikkojen lisäksi voit hakea myös moniin muihiin rooleihin. Huomioithan siis, että kaikkien yritysten tarpeet eivät ole julkisesti näkyvillä. Haemme yrityspaikkoja myös hakijalähtöisesti - hae siis rohkeasti mukaan!

CYF Digital on turkulainen kuntamarkkinoinnin ja kotoutumisen asiantuntijayritys, joka tuottaa ensisijaisesti digitaalisia palveluita muuttajien avuksi. Yritys on useamman vuoden toiminut startup, joten ihan alkuvaiheen yrityksestä ei ole kysymys. Innostus nopeasti reagoivaan ja vauhdikkaaseen startup-maailmaan on kuitenkin hyvä olla.

Data Analyst - Yritys hakee ohjelman kautta henkilöä, joka ottaa vastuun yrityksen eri digitaalisten palveluiden analytiikasta ja sen seurannasta. Tästä syystä myös roolia ja vastuita muokataan valittavan henkilön osaamisen perusteella. Yritys hakee teknisen taustan omaavaa henkilöä, joka ymmärtää joko backend/tietokantapuolta sekä pilviarkkitehtuuria (Azure) tai vaihtoehtoisesti on kertynyt frontend-osaamista. 

Ecom Oy tekee fiksuja ohjelmistoja ja taloushallintopalveluja sähkö-, LVI- ja rakennusalan yrityksille. Ecom auttaa asiakkaitaan säästämään kuluissa, parantamaan tehokkuutta ja tuottamaan enemmän.

Blue Finance on vuonna 2011 perustettu täysin suomalainen rahoitusyhtiö. Blue Finance on toimintansa aikana palvellut jo yli 200 000 asiakasta kulutusluottotuotteillaan.

Netum on vahvasti kasvava IT-palvelutalo, jolla on yli 20 vuoden kokemus vaativista IT-hankkeista. Netumin tavoitteena on olla alan luotetuin kumppani ja halutuin työnantaja. Palvelemme julkishallintoa sekä yritysasiakkaitamme Legacy to Digi -konseptillamme, joka yhdistää käytössä olevat perinteiset tietotekniikkaratkaisut uusimpiin digitaalisiin sovelluksiin.

Carina Solutions on meri-, rakennus- ja tuoteteollisuudessa toimiva kehitys-, logistiikka-, ja tuotantoratkaisuihin keskittynyt yritys. Asiakasarvontuottomme perustuu korkean tason substanssiosaamiseen, muutosjohtamiseen sekä vahvaan haluun sitoutua asiakkaidemme liiketoiminnallisiin tavoitteisiin. Tuotamme helposti käyttöön otettavia, fiksuja toimintamalleja ja niitä tukevia digitaalisia ratkaisuja yritysten tuottavuuden tehostamiseen ja suorituskyvyn parantamiseen.

Datasense Oy on vuonna 2016 perustettu datapalvelu- ja IoT järjestelmätoimittaja. Olemme kokonaan suomalainen yritys. Suunnittelemme ja toimitamme IoT kokonaisratkaisut ympäristötutkimukseen, maatalouteen, rakentamiseen ja kiinteistöihin. Intohimomme on edistää asiakkaidemme kestävää kehitystä ja liiketoimintaa älykkäiden ja laadukkaiden IoT ratkaisujen, sensoriteknologioiden ja datapalveluiden avulla.

At Id BBN we are experts in insight-driven marketing—the science of mining customer behavioural data to improve sales and other business performance metrics.

Nova Servon palveluiden avulla projektiliiketoiminnan tietojohtaminen ja projektitalouden hallinta on tehokasta ja vaivatonta.

Pemamek on vuonna 1970 perustettu metalliteollisuuden yritys, joka suunnittelee ja valmistaa automatisoituja hitsaus- ja tuotantoratkaisuja raskaalle metalliteollisuudelle. Yrityksen sukujuuret ovat vahvasti suomalaiset, joten insinööriosaaminen on syvällä yrityksen DNA:ssa. Tälläkin hetkellä 50% työntekijöistämme ovat insinöörejä. Kasvavan kansainvälisen läsnäolon ansiosta Pemamekilla on tällä hetkellä toimistoja jo seitsemässä eri maassa: Suomessa USA:ssa, Brasiliassa, Puolassa, Saksassa, Tanskassa ja Venäjällä.

At Devecto developing new technical capabilities requires courage, motivation and resources. Our teams and our customers are constantly evolving and learning new methods and technologies. Our core expertise is creating intelligent machines and devices supported by versatile digital tools and services. We will take you to a whole new level.

At Devecto developing new technical capabilities requires courage, motivation and resources. Our teams and our customers are constantly evolving and learning new methods and technologies. Our core expertise is creating intelligent machines and devices supported by versatile digital tools and services. We will take you to a whole new level.

Näin haet mukaan

1. Jätä TE-palveluiden hakemus

Voit hakea AnalyticsPro -rekrytoivaan koulutusohjelmaan, jos olet työttömänä tai työttömyysuhan alaisena. Varmista myös, että työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Esivalinta koulutukseen tehdään TE-toimiston hakemuksen tietojen perusteella, joten muista perustella hakemuksesi huolellisesti.

Koulutusnumero: 702154

2. Täytä Sarasen osaamisprofiili

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi meille! Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi kaikkiin ohjelman rekrytoiviin yrityksiin - anna siis osaamisesi ja motivaatiosi näkyä! Jos tähtäimessäsi on joku tietty yrityspaikka, voit kertoa tästä myös profiilisi yhteydessä.

Jätäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, niin pystymme varmistamaan jouhevan hakuprosessin sekä tukemaan sinua haun aikana. 

Lopullisen valintapäätöksen ohjelmaan tekee rekrytoiva yritys. Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä viimeistään haun päätyttyä. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen.

Kenelle ohjelma on suunnattu?

Voit suunnata uusiin tehtäviin monenlaisella taustalla, olitpa sitten jo työkokemusta tehtävien parista omaava asiantuntija, vastavalmistunut tulevaisuuden tekijä tai uutta suuntaa urallesi miettivä osaaja. Sinun ei siis tarvitse olla vielä hakuvaiheessa valmis osaaja – me autamme sinut kasvamaan uuteen rooliisi asiantuntijakoulutuksen kautta!

Voit hakea rekrytoivaan koulutusohjelmaan, mikäli olet tällä hetkellä työttömänä työnhakijana tai työttömyysuhan alla ja työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Haluamme ehdottomasti kuulla sinusta lisää jos: 

 • Sinulla on palava halu ja motivaatio kehittää omaa osaamistasi ja kasvaa data-analytiikan ja tiedolla johtamisen asiantuntijaksi – tämä on kaikista tärkein kriteeri
 • Sinulla on analyyttinen työote ja matemaattiset ongelmanratkaisutehtävät kiinnostavat sinua
 • Olet tiedonjanoinen ja haluat pysyä ajan tasalla viimeisimmistä teknologioista ja ratkaisuista

Kaupallisemmissa rooleissa onnistumistasi lisää jos:

 • Sinulla on ymmärrystä liiketoiminnan tai talouden prosesseista ja olet kiinnostunut prosessikehityksestä ja muista kehitysprojekteista
 • Asiakasrajapinta ja työskentely eri sidosryhmien välillä kiinnostaa sinua ja saatat nähdä itsesi tulevaisuudessa konsultin roolissa
 • Sinulla saattaa olla kokemusta tietovarastoista, raportoinnista, ERP-järjestelmistä, taloushallinnon prosesseista tai myynnistä, ja haluat ottaa uuden askeleen urallasi
 • Data-analytiikan ratkaisut ja työkalut kuten SQL, Tableu, Power BI, Google Cloud herättävät sinussa innostusta ja saatat tuntea joitain jo tarkemmin

Teknisissä rooleissa olet omimmillasi jos:

 • Sinua kiinnostaa tekniset asiantuntijaroolit ja sinulla saattaa olla taustaa mm. tilastotieteistä, tietoliikennetekniikasta, IT-alalta, koodaamisesta tai integraatioista
 • Sinusta on kiinnostavaa rakentaa, käsitellä, prosessoida ja analysoida suuria tietomassoja ja haluat kehittyä siinä entisestään
 • Sinua kiinnostaa koodaus ja haluat päästä tekemään töitä data-analytiikan ratkaisujen parissa
 • Data-analytiikan ratkaisut ja teknologiat kuten R, Python, Qlikview, ETL, SAS, SPSS, AI, Azure, AWS tai Google Cloud herättävät sinussa innostusta ja saatat joitain tuntea tarkemminkin

 

Koulutuksen sisältö ja info

Koulutuksen pituus: 6 kk

Hakuaika päättyy: 1.11.2021

Koulutuksen ajankohta: 24.11.2021 - 24.5.2022

AnalyticsPro RekryKoulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena. Ohjelma toteutuu ensisijaisesti työssäoppimisen kautta yhteistyöyrityksessä tai -organisaatiossa. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen lisäksi koulutusohjelmaan kuuluu n. 20-25 päivää tietopuolista opetusta.

Ohjelman koulutusteemat mm:

 • Data-analytiikka liiketoiminnassa
 • Pilvipalvelut & IoT
 • Web-analytiikka
 • Tietokannat
 • Datan visualisointi
 • Ohjelmointi (Python)
 • Järjestelmäintegraatiot ja API-rajapinnat
 • Data laket
 • Tietosuoja
 • Tietoarkkitehtuuri

Valinta RekryKoulutukseen edellyttää, että löydämme sinulle soveltuvan yrityspaikan, jossa työskentelet koulutuksen ajan ja joka on potentiaalinen tuleva työnantajasi. Koulutukseen osallistuvalle työnhakijalle maksetaan koulutuksen ajalta sitä työttömyysetuutta, johon hänellä on oikeus työttömänä ollessaan sekä lisäksi kulukorvausta. Koulutus toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Pirkanmaan ELY-keskuksen, TE-palveluiden, Saranen Consultingin ja rekrytoivien yritysten kanssa. Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Koulutukseen osallistuvalle työnhakijalle maksetaan koulutuksen ajalta sitä työttömyysetuutta, johon hänellä on oikeus työttömänä ollessaan sekä lisäksi kulukorvausta. 

Katso vastauksia työnhakijoiden usein kysyttyihin kysymyksiin täältä.