04.08.2021 — Koulutusohjelmat osallistujakokemukset

Rekrytoivan koulutusohjelman taso yllätti Kirsin – uusi ura avautui AnalyticsProsta

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Kirsi Aholaita sai huomata työnhaun vaikeuden, kun hän lähti hakemaan töitä kahden vuoden vanhempainvapaajakson päätteeksi. Sarasen AnalyticsPro-rekrytoiva koulutusohjelma oli lopulta väylä töihin ja ajankohtaiseen osaamiseen. Ohjelman päätteeksi Kirsi aloitti uransa Tampereen Sähkölaitoksella digitaalisen markkinoinnin asiantuntijana. Haastattelimme Kirsiä ohjelman päättymisen jälkeen.

Miten päädyit hakemaan mukaan rekrytoivaan koulutusohjelmaan?

Kollegani vinkkasi muutama vuosi sitten Sarasesta, ja olen pitänyt Sarasta silmällä siitä asti. Päädyin hakemaan Sarasen ohjelmaan, kun huomasin sopivan rekrytoivan koulutusohjelman olevan alkamassa ja itse hain töitä äitiysloman jälkeen. Kova kilpailu ja poissaolo työelämästä vaikeuttivat työnhakuani, enkä meinannut saada edes kutsuja työhaastatteluihin.saranen-rekrytoiva-koulutusohjelma-kaynnisti-uran-vanhempainvapaan-jalkeen-kirsi-s21-markkinointi

Koulutukseni ja aiempi työkokemukseni on markkinoinnin parissa. Halusin kehittää osaamistani nimenomaan digitaalisuuden tiimoilta, jotta osaamiseni vastaisi paremmin tämän päivän tarpeita. AnalyticsPro lupasi tarjota tähän apuja, joten hain tietenkin mukaan.

Millainen hakuprosessi rekrytoivaan koulutusohjelmaan oli?

Haastattelut tehtiin puheluiden, videoiden ja Teamsin avulla Koronan takia. Koin varsinkin ennalta nauhoitettavat videot käteviksi, vaikka alkuun ne hieman jännittivätkin. Haastattelut hoidettiin hyvällä otteella. Koin, että haastatteluiden avulla yritettiin aidosti selvittää millainen ihminen olen ja mitä haluan tulevaisuudessa tehdä – vääriä vastauksia ei ollut. 

Minusta kiinnostuneet yritykset löytyivät Sarasen avulla. Lopulta sain valita kahdesta vaihtoehdosta itselleni sopivamman koulutusohjelmaan, ja heidän kanssaan etenin loppuun asti.

Mihin tehtäviin päädyit ohjelman aikana?

Päädyin ohjelmassa Tampereen Sähkölaitoksen pieneen markkinointitiimiin digimarkkinoinnin asiantuntijan rooliin. Pääsin siis juuri siihen työhön, josta olin unelmoinutkin. Vastaanotto Sähkölaitoksella oli hurmaava. Sähkölaitoksen työilmapiiri on erittäin asiantunteva ja ystävällinen. Pääsin heti ensipuraisusta edistämään konkreettisia asioita, ja koin, että pystyin hyödyntämään työssäni aiempaa osaamistani. Koulutusohjelma pyöri työn ohessa, josta sain niin ikää lisämotivaatiota omaan työhöni. 

Miten rekrytoivan koulutusohjelman koulutussisällöt tukivat sinua uudessa työssäsi?

Olin äimistynyt koulutusohjelman tasosta niin kouluttajien kuin ryhmään osallistuneiden opiskelukollegoiden osalta. Ryhmässä oli läpileikkaus eri alojen kovia ammattilaisia, joilta oli ilo ammentaa oppia. Koulutuspäivät toimivat loistavana sytykkeenä, jonka pohjalta oli hyvä lähteä laajentamaan omaa ammatillista osaamista.

Suosittelisitko rekrytoivaa koulutusohjelmaa muille uransa suuntaa miettiville?

Suosittelen rekrytoivaa koulutusohjelmaa kaikille, jotka suunnittelevat uranvaihtoa. Suosittelen ohjelmaa myös heille, jotka haluavat kehittää urapolkuaan ja kasvattaa kontaktejaan.

Sain Saraselta tarvitsemaani tukea ja tsemppausta, joka oli todella korvaamatonta. Sain lopulta koulutuksen ja haluamani työpaikan Sarasen ansiosta. Erityisen iloinen olen siitä, että sain työpaikan toimijalta, joka tuntuu omaan elämäntilanteeseen sopivalta ja omia arvoja vastaavalta.

Lopulta sain sen mitä lähdin tavoittelemaan – työpaikan digimarkkinoinnin parissa. Rekrytoiva koulutusohjelma oli omalle urapolulleni napakymppi.

 

Etsitkö uutta suuntaa urallesi data-analytiikan tehtävien parista? AnalyticsPro-ohjelman haku on nyt käynnissä Uudellamaalla! Lue lisää mahdollisuuksista!