CAD-osaajat

Info

Osaamisalue IT & Teknologia & Pelinkehitys
Paikkakunta Uusimaa
Hakuaika päättyy
Koulutuksen kesto
Koulutuksen ajankohta

Kiinnostaisiko sinua työskennellä 3D-suunnittelun ja tietomallinnuksen parissa?

Oletko kiinnostunut visualisoimaan suunnitelmia konkreettisiksi havainnekuviksi, ja hyödyntämään siinä viimeisintä teknologiaa?

Perinteinen suunnittelutyö on muuttunut valtavasti ja ottavat merkittäviä harppauksia maailman digitalisoitumisen myötä. Kehitys ei näytä laantumisen merkkejä ja tämä digitalisoitumisen näyttämä suunta on muuttamassa myös perinteisiä ammatteja suunnittelutyön ympärillä. Teknisempi ote 3D-suunnittelussa vaatii myös tekijöiltään uudenlaisia kykyjä omaksua jatkuvasti uutta ohjelmistojen kehityksen ja päivityksien myötä. CAD-ohjelmistojen osaamisesta on tullutkin merkittävä etu työllistymisen kannalta, kun yritykset kamppailevat osaajista, joilla on kyvykkyyttä ottaa haltuun moderneja suunnittelun työkaluja tai joilla on jo aiempaa kokemusta jostain alalla käytettävästä ohjelmistosta.

CAD-ohjelmistojen taitajien joukkoon tarvitaan nyt uusia osaajia, joiden aiempi koulutustausta, kiinnostus suunnitteluun tai harrastuneisuus tietomallinnuksen tai vaikkapa ohjelmoinnin osalta tukevat ohjelmistojen oppimista ja tehokasta hyödyntämistä. Koulutusohjelman kesto on 6 kuukautta, yritystyöskentely alkaa 30.8. ja koulutukset lokakuussa 2019.

Ohjelmassa mukana olevia kiinnostavia yrityksiä on Uudellamaalla sekä Varsinais-Suomessa (Turun alue). Pääkaupunkiseudulle koulutusupaikkoja on 15 ja Turun aluelle 5. Lähde mukaan tälle tutkimusmatkalle ja kasva kanssamme CAD-ohjelmistojen monipuoliseksi osaajaksi.

 

Laaja-alaista osaamista kaivataan

Koulutukseen osallistuvat yritykset etsivät laajalla skaalalla uusia osaajia. Osallistujalla voi olla jo aiempaa kokemusta jostain CAD-ohjelmistosta, alalle soveltuva koulutus ja motivaatio päästä päivittämään osaamistaan tämän päivän vaatimuksiin soveltuvammaksi. Toisaalta osallistuja voi olla myös vastavalmistunut, joka kaipaa koulutuksen tueksi täsmäkoulutusta tietomallinnuksesta ja alalla käytettävistä ohjelmistoista, joita yrityksissä ei ole aikaa perehdyttää. Yritykset määrittelevät itse millainen henkilö heille soveltuu, ja Saranen esittelee soveltuvimmat hakijat yritykselle. Lopullisen päätöksen koulutukseen lähtemisestä tekevät yritys ja osallistuja.

Etsimme henkilöitä useisiin eri rooleihin

Työtehtäviä on tarjolla sekä CAD:iin erikoistuneilla palveluntarjoajilla ja konsulttiyrityksillä, että yritysten sisäisessä tuote- tai palvelutuotannossa. Tässä on hieno mahdollisuus kouluttautua tai päivittää CAD-osaamisesi uudelle tasolle. Tärkeimpänä tavoitteena on löytää taustaasi ja kiinnostustasi vastaava uusi työpaikka ja kehittää osaamisesi monimuoto-opetuksen avulla työpaikan tarpeita vastaavaksi. Mikäli sinulta löytyy oikea asenne, me koulutamme sinusta osaajan. Oikeanlaisella koulutus- ja työtaustalla voit koulutusohjelman päätteeksi työllistyä esimerkiksi seuraavanlaisiin tehtäviin:

  • sisustusarkkitehti
  • CAD-konsultti
  • projekti- ja toimistoarkkitehti
  • sähkösuunnittelija
  • 3D-valmistussuunnittelija
  • rakennesuunnittelija, 3D-mallintaja, CAD-piirtäjä
  • CAD-ohjelmoija, CAD-sovellustuki, CAD-sovelluskehittäjä.
  • 3D-artisti


Voit halutessasi kysyä lisää:
Mira Tapiola, mira.tapiola@saranen.fi, 045 171 6787

Kenelle CAD-osaajat -ohjelma on tarkoitettu?

CAD-osaajat -ohjelma on yhteistyössä TE-palveluiden ja ELY-keskuksen kanssa järjestettävä F.E.C. Further Educated with Companies -mallilla järjestettävä työvoimakoulutus. Voit hakea CAD-osaajat rekrytoivaan koulutusohjelmaan, jos olet työtön työnhakija, vastavalmistunut, määräaikaisessa työsuhteessa, koulutustasi vastaamattomissa tehtävissä tai irtisanomisuhan alla. Koulutuksen ajalta olet oikeutettu siihen työttömyysetuuteen (ansiopäiväraha, peruspäiväraha tai työmarkkinatuki), johon olet oikeutettu työttömänä ollessasi, sekä lisäksi kulukorvaukseen. Rekrytoivaan koulutusohjelmaan osallistumisesta ja ohjelman aikaisista opintososiaalisista etuuksista saat lisätietoja meiltä, TE-toimistostasi tai Koulutusneuvonnasta, puh. 0295 020 702 ma-pe klo 9-17.

 

Rekrytoiva koulutusohjelma on työvoimakoulutusta, joka järjestetään yhteistyössä ELY-keskuksen, TE-palveluiden ja rekrytoivien yritysten kanssa. Voit hakea koulutusohjelmaan, mikäli olet tällä hetkellä työttömänä työnhakijana, työttömyysuhan alaisena tai määräaikaisessa työsuhteessa ja työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Ei mikä tahansa rekrytointiprosessi - miten voit parantaa mahdollisuuksiasi päästä rekrytoivaan koulutusohjelmaan?

Ota yhteyttä

Kokemuksia Sarasesta

11.09.2020 — Rekrytoiva koulutusohjelma

Alanvaihdot digimarkkinoinnin ja verkkokaupan tehtäviin rekrytoivalla koulutusohjelmalla

Digimarkkinoinnin ja verkkokaupan koulutusohjelmat tarjosivat Lindalle ja Annelle tavan työllistyä uudelle uralle. Molemmat päätyivät eri koulutusohjelmien...

Lue lisää
08.09.2020 — Rekrytoiva koulutusohjelma

Onnistuneita rekrytointeja DigiTalous Akatemiasta

Espoolainen tilitoimisto on löytänyt rekrytoivan koulutuksen avulla työntekijöitä, joilla osaaminen ja asenne ovat kohdillaan. DigiTalous Akatemia -rekrytoivan...

Lue lisää
02.09.2020 — Rekrytoiva koulutusohjelma

Jalka oven väliin digimarkkinoinnin tehtäviin – Johannes päätyi intohimonsa pariin

Tuore Growth Hacker Johannes Suni istuu Draivi Media Oy:n toimistolla Helsingin keskustassa. Johannes päätyi Draivi Medialle Sarasen, ELY-keskuksen ja...

Lue lisää

Jäikö mieleesi vielä kysymyksiä?

Katso usein kysytyt kysymykset

 

Usein kysytyt kysymykset

Ota yhteyttä

Yhteistyössä