Kiinnostaisiko sinua työskennellä 3D-suunnittelun ja tietomallinnuksen parissa?

Oletko kiinnostunut visualisoimaan suunnitelmia konkreettisiksi havainnekuviksi, ja hyödyntämään siinä viimeisintä teknologiaa?

Perinteinen suunnittelutyö on muuttunut valtavasti ja ottavat merkittäviä harppauksia maailman digitalisoitumisen myötä. Kehitys ei näytä laantumisen merkkejä ja tämä digitalisoitumisen näyttämä suunta on muuttamassa myös perinteisiä ammatteja suunnittelutyön ympärillä. Teknisempi ote 3D-suunnittelussa vaatii myös tekijöiltään uudenlaisia kykyjä omaksua jatkuvasti uutta ohjelmistojen kehityksen ja päivityksien myötä. CAD-ohjelmistojen osaamisesta on tullutkin merkittävä etu työllistymisen kannalta, kun yritykset kamppailevat osaajista, joilla on kyvykkyyttä ottaa haltuun moderneja suunnittelun työkaluja tai joilla on jo aiempaa kokemusta jostain alalla käytettävästä ohjelmistosta.

CAD-ohjelmistojen taitajien joukkoon tarvitaan nyt uusia osaajia, joiden aiempi koulutustausta, kiinnostus suunnitteluun tai harrastuneisuus tietomallinnuksen tai vaikkapa ohjelmoinnin osalta tukevat ohjelmistojen oppimista ja tehokasta hyödyntämistä. Koulutusohjelman kesto on 6 kuukautta, yritystyöskentely alkaa 30.8. ja koulutukset lokakuussa 2019.

Ohjelmassa mukana olevia kiinnostavia yrityksiä on Uudellamaalla sekä Varsinais-Suomessa (Turun alue). Pääkaupunkiseudulle koulutusupaikkoja on 15 ja Turun aluelle 5. Lähde mukaan tälle tutkimusmatkalle ja kasva kanssamme CAD-ohjelmistojen monipuoliseksi osaajaksi.

 

Laaja-alaista osaamista kaivataan

Koulutukseen osallistuvat yritykset etsivät laajalla skaalalla uusia osaajia. Osallistujalla voi olla jo aiempaa kokemusta jostain CAD-ohjelmistosta, alalle soveltuva koulutus ja motivaatio päästä päivittämään osaamistaan tämän päivän vaatimuksiin soveltuvammaksi. Toisaalta osallistuja voi olla myös vastavalmistunut, joka kaipaa koulutuksen tueksi täsmäkoulutusta tietomallinnuksesta ja alalla käytettävistä ohjelmistoista, joita yrityksissä ei ole aikaa perehdyttää. Yritykset määrittelevät itse millainen henkilö heille soveltuu, ja Saranen esittelee soveltuvimmat hakijat yritykselle. Lopullisen päätöksen koulutukseen lähtemisestä tekevät yritys ja osallistuja.

Etsimme henkilöitä useisiin eri rooleihin

Työtehtäviä on tarjolla sekä CAD:iin erikoistuneilla palveluntarjoajilla ja konsulttiyrityksillä, että yritysten sisäisessä tuote- tai palvelutuotannossa. Tässä on hieno mahdollisuus kouluttautua tai päivittää CAD-osaamisesi uudelle tasolle. Tärkeimpänä tavoitteena on löytää taustaasi ja kiinnostustasi vastaava uusi työpaikka ja kehittää osaamisesi monimuoto-opetuksen avulla työpaikan tarpeita vastaavaksi. Mikäli sinulta löytyy oikea asenne, me koulutamme sinusta osaajan. Oikeanlaisella koulutus- ja työtaustalla voit koulutusohjelman päätteeksi työllistyä esimerkiksi seuraavanlaisiin tehtäviin:

  • sisustusarkkitehti
  • CAD-konsultti
  • projekti- ja toimistoarkkitehti
  • sähkösuunnittelija
  • 3D-valmistussuunnittelija
  • rakennesuunnittelija, 3D-mallintaja, CAD-piirtäjä
  • CAD-ohjelmoija, CAD-sovellustuki, CAD-sovelluskehittäjä.
  • 3D-artisti


Voit halutessasi kysyä lisää:
Mira Tapiola, mira.tapiola@saranen.fi, 045 171 6787

Kenelle CAD-osaajat -ohjelma on tarkoitettu?

CAD-osaajat -ohjelma on yhteistyössä TE-palveluiden ja ELY-keskuksen kanssa järjestettävä F.E.C. Further Educated with Companies -mallilla järjestettävä työvoimakoulutus. Voit hakea CAD-osaajat rekrytoivaan koulutusohjelmaan, jos olet työtön työnhakija, vastavalmistunut, määräaikaisessa työsuhteessa, koulutustasi vastaamattomissa tehtävissä tai irtisanomisuhan alla. Koulutuksen ajalta olet oikeutettu siihen työttömyysetuuteen (ansiopäiväraha, peruspäiväraha tai työmarkkinatuki), johon olet oikeutettu työttömänä ollessasi, sekä lisäksi kulukorvaukseen. Rekrytoivaan koulutusohjelmaan osallistumisesta ja ohjelman aikaisista opintososiaalisista etuuksista saat lisätietoja meiltä, TE-toimistostasi tai Koulutusneuvonnasta, puh. 0295 020 702 ma-pe klo 9-17.

 

Ota yhteyttä

Onko sinulla kysyttävää ohjelmasta tai avoimista rooleista? Ota yhteyttä projektitiimin yhteyshenkilöihin!

Yhteistyössä