24.08.2021 — Koulutusohjelmat osallistujakokemukset

ArchiCAD ja CAD Professional -ohjelma toi Giancarlolle itseluottamusta, osaamista ja työpaikan suunnittelutehtävissä

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Italian Palermosta kotoisin oleva 34-vuotias Giancarlo Barbera löysi rekrytoivan koulutusohjelman avulla tavan päästä kiinni CAD-suunnittelutehtäviin. ArchiCAD ja CAD Professional -ohjelman aikana Giancarlo kasvoi uuteen rooliin Swecolle suunnitteluavustajaksi ja on nyt edennyt rakennusinsinööriksi asti. Kyselimme Giancarlon kuulumisia sekä hänen kokemuksiaan menneestä ohjelmasta.

Kuinka päädyit hakemaan ArchiCAD ja CAD Professional -rekrytoivaan koulutusohjelmaan?

Valmistuin Italiassa rakennusinsinööriksi Palermon yliopistosta ja olin ehtinyt työskennellä CAD-suunnittelun parissa muutaman vuoden. Muutettuani Suomeen, oman alan työpaikan saaminen osoittautui pian vaikeaksi. Haastatteluihin päästyäni, sain isoista yrityksistä usein palautetta, että minulla ei ole tarpeeksi työkokemusta työskennelläkseni heillä. Ja usein pienemmistä yrityksistä minulle taas sanottiin, että minun pitäisi puhua hieman paremmin suomea.

archicad-ja-cad-professional-rekrytoiva-koulutusohjelma-giancarlo-saranen-sweco

Törmäsin sattumalla netissä Sarasen järjestämään ArchiCAD ja CAD Professional -rekrytoivaan koulutusohjelmaan, joka vaikutti mielenkiintoiselta. En ollut koskaan kuullutkaan rekrytoivasta koulutusohjelmasta, mutta päätin silti jättää hakemuksen.

Miten hakuprosessi sujui?

Hakemukseni jätettyä minut kutsuttiin pian haastatteluun, jossa minulle yhä vahvemmin selveni, että tämä ohjelma olisi loistava mahdollisuus. Saranen järjesti minut kolmeen työhaastatteluun yrityksiin, jotka olivat kiinnostuneita profiilistani. Lopulta Swecolta löytyi juuri minua kiinnostava rooli, johon onnekseni pääsin ohjelman ajaksi. Olin todella innoissani ja samalla hieman jännittynyt, sillä se oli ensimmäinen askeleeni isoon yritykseen.

Minkälaisiin tehtäviin päädyit ohjelman ajaksi?

Swecolla pääsin suunnitteluavustajaksi teollisten laitosten, kuten voimaloiden ja paperitehtaiden suunnittelutehtäviin. Ensimmäiset pari viikkoa ohjelmasta meni tutustuessa ohjelmistoihin, mutta minua pyydettiin jo melko nopeasti työhön oikean projektin pariin. Uudessa työssäni suunnitellaan teollisten laitosten perustuksia AutoCADiä käyttämällä.

Mitä ohjelmasta jäi käteen?

Kun en ollut onnistunut löytämään oman alan töitäni Suomesta, niin minulla oli paljon epäilyksiä siitä, että onko minulla riittävät taidot saada urani käyntiin arkkitehtina Suomessa. Koulutusohjelma auttoi minua saamaan itseluottamusta kykyihini ja paljon kokemusta. Kuuden kuukauden ohjelman päätteeksi solmin Swecon kanssa työsopimuksen ja olen täällä nykyisin rakennusinsinöörinä.

Swecon mentorit ja kollegat, Sarasen ihmiset sekä ohjelman muut opiskelukaverit tekivät ohjelmasta hienon kokemuksen. Pystyin ohjelman aikana kasvattamaan osaamistani sekä myös itseäni ihmisenä. Suosittelen ohjelmaa erityisesti heille, jotka haluavat päivittää osaamistaan ja samalla testata työmarkkinoita – ohjelmassa kun on useita mielenkiintoisia yrityksiä ja rooleja tarjolla.

 

Etsitkö uutta suuntaa urallesi CAD-suunnittelutehtävien parista? ArchiCAD ja CAD Professional -rekrytoivan koulutusohjelman hakuaika on nyt käynnissä! Lue lisää mahdollisuuksista!