Cyber Security Academy - Pohjois-Pohjanmaa

Suuntaa IT-alan tehtäviin ja kasva kyberturvallisuuden kysytyksi osaajaksi - 15 paikkaa

Guardians of Tech - suuntaa IT-alan tehtäviin ja kasva kysytyksi asiantuntijaksi

Etsitkö uusia väyliä hyödyntää osaamistasi IT-alan tehtävissä tai pohditko kenties alanvaihtoa? Ovatko ongelmanratkaisutehtävät polttoainetta mielellesi ja haluat tehdä työtä kasvualan ytimessä asiantuntijuuttasi samalla kasvattaen? Me etsimme sinua, Guardian of Tech. 

Olipa tähtäimessäsi asiantuntijarooli pilviteknologioiden parissa, asiakaspalvelua sisältävät helpdesk-tehtävät tai kenties ensimmäinen IT-alan duunisi, me haluamme ehdottomasti kuulla sinusta lisää. Avoimia paikkoja on yhteensä 15 ja roolit ovat luonteeltaan erilaisia ja eritasoisia. 

Tekijöidensä näköisiä paikkoja

Cyber Security Academyn kautta saat mahdollisuuden vaikuttaa aktiivisesti siihen miltä seuraava työpaikkasi voisi näyttää ja löytää omannäköisen roolisi IT-alalla. Uteliaisuus uusia aiheita ja teknologioita kohtaan, sekä innostus oman ammattitaidon kehittämiseen ovat suurimpia valttejasi, olipa taustasi minkälainen tahansa. Sinun ei siis välttämättä tarvitse olla vielä hakuvaiheessa valmis asiantuntija – me autamme sinut kasvamaan uuteen rooliisi!

RekryKoulutuksen kautta pääset vaikuttamaan urasi suuntaan ja seuraavaan työpaikkaasi - lue asiantuntijakoulutuksen kokonaisuudesta lisää tästä.

 

Työtehtävien sisällöt vaihtelevat yrityskohtaisesti ja pääset kertomaan taustoistasi ja osaamisestasi kaikille rekrytoiville yrityksille kätevästi yhden profiilin kautta. Samanaikaisesti vähennät työpaikkojen hakuammuntaa ja hakemuksien määrää. Hakemuksesi jälkeen pääsemme sparraamaan sinun kanssasi millaisiin tehtävät sinua kiinnostavat eniten, jotta voimme löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiitoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli useiden yhteistyöyrityksiemme joukosta. 

Cyber Security Academy RekryKoulutus on työvoimakoulutusta, joka toteutetaan yhteistyössä ELY-keskuksen, TE-palveluiden, koulutusjärjestäjä Sarasen sekä useiden rekrytoivien yrityksien kanssa. 

 

Ohjelma on suunnattu Pohjois-Pohjanmaan alueen työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille. 

Lue lisää ja ota kiihdytyskaista uusiin IT-tehtäviin!

Ota yhteyttä

niina-heikkinen_250x250

Niina Heikkinen

Project Specialist
niina.heikkinen@saranen.fi
044 025 5628

Onko sinulla kysyttävää ohjelmasta tai avoimista rooleista? Ota meihin yhteyttä!

IT-alan tehtäviä kokemuksesta riippumatta

Tähtäimessä ensimmäinen IT-alan roolisi tai kenties alanvaihto?

Asiantuntija

Oletko teknologiasta innostuva IT-harrastaja tai esimerkiksi alalta soveltuvan tutkinnon omaava osaaja? Tai onko asiakaslähtöinen tekeminen sinulle vaistomaista ja etsit väylää hyödyntää taitojasi uudella alalla? Ohjelma avaa monia ovia erilaisiin jr-tason IT-rooleihin kuin myös helpdesk- ja IT-tuen tehtäviin. 

Tai haetko mahdollisuuksia hyödyntää jo valmista IT-osaamistasi?

SEO-SEM

Onko sinulla valmista kosketuspintaa ohjelmistojen, pilviteknologioiden, tietokantojen tai vaikkapa konsultatiivisen työskentelyn parista? Mahtavaa! Kauttamme pääset syventämään osaamistasi entisestään uusien työtehtävien kautta. Osaamisesi ei tarvitse olla tiettyyn kieleen tai tekkiin sidottua - etsimme tekijöitä hyvin monenlaisilla taustoilla!

Millaisista tehtävistä sinä syttyisit? Kerro siitä meille! IT-alan mahdollisuudet taipuvat kauttamme moneksi ja rooleja on tarjolla mm. ohjelmistokehityksen, helpdesk- ja IT-tuen, testaamisen kuin yleisten IT-projektit- tai konsulttitehtävien parissa, kokemukseesi katsomatta. Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiintoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli useiden yhteistyöyrityksiemme joukosta.

Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme ohjelman aikana sinut kehittymään uuteen tehtävääsi.

 

Vaikuta urasi suuntaan - Academy pähkinänkuoressa

Nostetta uuteen työhön

Uusi työ vai uusi osaaminen? Mitä jos valitsisit molemmat.

Cyber Security Academy RekryKoulutus on muutakin kuin pelkkä koulutus, sillä se yhdistää uudet työtehtävät ja asiantuntijakoulutuksen tehokkaasti yhteen pakettiin. Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan osaamiseesi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat asiantuntijuuttasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat. Koulutuksen tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseemme 6 kk mittaisen ohjelman päätteeksi. Kuuden kuukauden jakson aikana pääset tutustumaan työyhteisöön ja lopullisiin työtehtäviin jo ennalta ja löydät oikeat työkalut tulevassa roolissasi menestymiseen.

RekryKoulutus on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Koulutus järjestetään yhteistyössä TE-palveluiden, ELY-keskuksen, Sarasen ja yhteistyöyritysten kanssa. Ohjelma on osallistujille maksuton.

Työsopimus -uusi työ
Löydä omannäköisiä työtehtäviä

Ohjelma tarjoaa sinulle mahdollisuuden vaikuttaa työurasi suuntaan ja siihen, miltä seuraava roolisi voisi näyttää. 

Uteliaisuus uusia aiheita ja teknologioita kohtaan, sekä innostus oman ammattitaidon kehittämiseen ovat suurimpia valttejasi, olitpa urasi alkutaipaleella oleva tekijä tai jo kokeneempi asiantuntija. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme sinut kasvamaan ohjelman aikana uuteen tehtävääsi!

Avoimia rooleja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa hakijoiden osaamisen ja mielenkiintojen mukaisesti. Aiemmista järjestämistämme IT-alan koulutusohjelmista on työllistynyt Pohjois-Pohjanmaalle henkilöitä mm. seuraaviin tehtäviin:

 • Helpdesk-osaaja
 • Tietoturva-asiantuntija
 • Pilvipalveluasiantuntija
 • Tietoturvatestaaja
 • Projektipäällikkö
 • Lähi- tai käyttötuen roolit
 • Konsultti
Useita rooleja tarjolla
Hanki ajantasaisinta osaamista

Ajantasaisinta koulutusta alan huipulta. Saat ohjelman aikana laadukasta koulutusta alan johtavilta tekijöiltä ja kasvattamaan osaamistasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat nyt ja tulevaisuudessa. Opit eivät jää pelkästään ajatuksen tasolle, vaan pääset hyödyntämään oppimaasi kätevästi uusissa työtehtävissäsi, roolistasi riippumatta. Koulutusta on yhteensä noin 20-25 päivää.

Ohjelma on osallistujille maksuton.

Asiantuntijakoulutuksessa pääset perehtymään ja kasvattamaan osaamistasi mm. seuraavista aiheista:

 • Kyberturvallisuus
 • pilvipalvelujen perusteet
 • teknisen toimintaympäristön ja palvelimien hallinnan perusteet
 • M365 perusteet
 • tietoturvaprosessit
 • tietoturvauhkien, hyökkäyksien ja haavoittuvuuksien tunnistaminen
 • taktiikoiden ja toimintatapojen tunnistaminen
 • tietoturvatyökalujen hyödyntäminen
 • monitorointi ja analysointimenetelmät
Koulutusta
Saranen työnhaun agenttinasi

Vähennät työpaikkojen hakuammuntaa ja hakemuksien määrää. 

Hakuprosessi aikana luotu Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi hakemasi ohjelman rekrytoiviin yhteistyöyrityksiin, jonka kautta pääset kertomaan taustastasi, osaamisestasi ja motivaatiostasi. Pääset siis yhdellä hakemuksella hakemaan useampaan eri paikkaan.

Me Sarasella tuemme sinua hakuprosessin aikana ja etsimme sinun profiiliisi sopivia työmahdollisuuksia yhteistyöyrityksiemme joukosta. Tavoitteemme on löytää juuri sinun osaamistasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli!

Asiantuntija

Osallistujatarinoita IT-alan koulutuksistamme

Rekrytoiva koulutusohjelma oli ammattimaisen hyvin toteutettu koulutusohjelma. Osallistujista pidettiin hyvä huoli ja koulutustarjonta oli niin monipuolinen, että jokainen varmasti sai omaan kiinnostuksensa kohteeseen jotain uutta opittavaa. Kouluttajat olivat kokeneita ja päteviä.

Tärkein hyöty itselle oli tietysti työllistyminen. Työssäoppimisjaksoilla työnantaja tutustui minuun ja minä työantajaan. Työsopimusta allekirjoittaessamme tiesimme jo kumpikin, mihin olimme sitoutumassa. Lisäksi pääsin laajentamaan ja ajanmukaistamaan omaa osaamistani ammatillisesti. Lue lisää!

-Kari Lepoaho, Järjestelmäasiantuntija, IT/Web ja BI-alustat, Tamro Oyj

testimonial-referenssi-kuvitus-1
Minulla ei ole mitään aiempaa IT-taustaa, mutta olin kiinnostunut oppimaan. Tässä työssä on paljon itsestä kiinni millä asenteella on mukana ja kuinka nopeasti oppii. Työssä on parasta ehdottomasti uuden oppimisen lisäksi se, kun onnistuu ja saa välittömän palautteen asiakkaalta.

- Laura Bäck, Service Desk Specialist, SD Academy alumni, Tietoevry

saranen-testimonial-hakijakokemus-1
Kahden vuoden työttömyysjakson aikana lähetin satakunta hakemusta ja kävin kymmenissä haastatteluissa, joista sain aina saman vastauksen: ”Vaikutat hyvältä tyypiltä, mutta työkokemusta puuttuu.” Tämä on hyvä systeemi, jossa saa hurjasti oikeaa työkokemusta kuuden kuukauden aikana. Se on todella korvaamatonta.

Lue Henrin kokemukset täältä!

-Henri Korkeila, QA Engineer, Oscar Software

integration-api-academy-henri-korkeila-ohjelmistorobotiikka-testimonial
Rekrytoiva koulutusohjelma on todellakin ollut hyödyllinen vaihe urallani, ja voin tämän kokemuksen perusteella suositella sitä. Koulutuksen alussa kerrottiin, että tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen koulutettavalla on työpaikka, ja tämä tavoite saavutettiin.

Lue Annin koko tarina täältä!

-Anni Mönttinen, Junior Software Engineer, Nolwenture

saranen-testimonial-hakijakokemus-2
0 / 0

Avoimet roolit

Avoimia paikkoja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa taustasi ja mielenkiintojesi mukaisesti.

Päivitämme avoimia rooleja jatkuvasti hakuajan aikana uusien tarpeiden syntyessä. Listattujen paikkojen lisäksi voit hakea myös moniin muihiin rooleihin. Huomioithan siis, että kaikkien yritysten tarpeet eivät ole julkisesti näkyvillä. Haemme yrityspaikkoja myös hakijalähtöisesti - hae siis rohkeasti mukaan!

Oulun DataCenter Oy on Pohjois-Suomen johtava pilvipalveluyhtiö. Tuotamme palvelumme omista, Oulussa sijaitsevista konesaleistamme. Kaikessa toiminnassamme pyrimme ensisijaisesti toimimaan paikallisten, kotimaisten yhteistyökumppanien kesken. Olemme paikallinen ja palveleva kumppani. Etsimme Cyber Security Academy -RekryKoulutuksen kautta vahvistuksia tiimiimme. Mikäli sinulla on kiinnostusta ja motivaatiota kehittyä tekniseen asiantuntijarooliin sekä olet kyvykäs oppimaan uutta, niin olemme kiinnostuneita kuulemaan sinusta lisää. Lisäksi on eduksi, jos sinulla on osaamista/harrastuneisuutta esim. Linux/Windows-ympäristöistä, servereistä, verkoista tai virtualisoinneista.

Netox on IT-palveluiden kokonaistuottaja, joka yhdistää IT-palvelut, -tuotteet ja -erityisasiantuntijat erikoistuen kyberturvallisuuden ratkaisuihin. Palveluillamme on myös tärkeimmät kansainväliset sertifikaatit, jotka kertovat ratkaisujemme laadusta.
NETOX Security Operations Center valvoo Asiakkaan IT-ympäristöä ja reagoi siinä havaittuihin poikkeamiin.
Etsimme Cyber Security Academy -RekryKoulutuksen kautta osaajia Service Desk- ja tietoturvatapahtumien hallinta -tehtäviin. Toivomme, että sinulla on mahdollisesti kokemusta asiakaspalvelusta, kiinnostusta IT:tä kohtaan ja tietoturvaan sekä halua oppia uutta. Sinulla voi olla aiempaa osaamista IT:stä harrastuneisuuden, koulutuksen tai työkokemuksen kautta.
Arvostamme tiimissämme jäseniä, jotka ovat oma-aloitteisia, ratkaisukeskeisiä ja vastuuntuntoisia unohtamatta tietenkään huumoria ja positiivista asennetta. Meidän tiimistämme löytyy apua ja tukea hankalissakin paikoissa ja pyrimme kehittymään toisiamme tukemalla.
 
Tarjoamme
 • monipuolista osaamista omaavan mukavan huipputiimin
 • modernit työkalut
 • hyvät työsuhde-edut
 • innovatiivisen sekä innostavan työilmapiirin
 • mahdollisuuden kehittää osaamista, ottaa vastuuta sekä kasvaa uusiin rooleihin urallasi
 • merkityksellisen tehtävän nopeasti kasvavassa IT-alan yrityksessä
On eduksi, jos sinulla on osaamista jotakin seuraavista:
 • osaamista Windows työasemaympäristöistä
 • Tuntemusta Office 365 -sovelluksista
 • Kokemusta AD käyttäjähallinnasta
 • Yleisiä ongelmanratkaisutaitoja ja kykyä omaksua uusia asioita nopeasti
 • Asiakaslähtöistä ja itsenäistä työskentelyotetta
 • Valmiutta toimia kiireisessäkin tilanteessa järjestelmällisesti ja pitkäjänteisesti
 • Soveltuvaa koulutusta IT alalta

Hakuohjeet

1. Jätä TE-palveluiden hakemus

Voit hakea Cyber Security Academy RekryKoulutukseen, jos olet työttömänä tai työttömyysuhan alaisena. Varmista myös, että työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Esivalinta koulutukseen tehdään TE-toimiston hakemuksen tietojen perusteella, joten perustele hakemuksesi huolellisesti. 

Koulutusnumero: 706326

2. Täytä Sarasen osaamisprofiili

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi meille! Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi rekrytoiviin yrityksiin - anna siis osaamisesi ja motivaatiosi näkyä! Samalla vähennät työpaikkojen hakuammuntaa ja hakemuksien määrää.

Jätäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, niin pystymme varmistamaan jouhevan hakuprosessin sekä tukemaan sinua haun aikana. Lopullisen valintapäätöksen ohjelmaan tekee rekrytoiva yritys.

Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä valintojen edetessä.

Koulutuksen sisältö ja info

Koulutuksen pituus: 6 kk

Hakuaika: 5.4. - 2.5.2022

Koulutuksen ajankohta: koulutus alkaa 31.5.2022

Ohjelman toteuttavat tiiviissä yhteistyössä ELY-keskus, TE-palvelut, Saranen Consulting ja rekrytoivat yritykset.

Ohjelma on työvoimakoulutusta, jonka ajaksi tehdään sopimus koulutuksesta ja voit hakea ansiopäivärahaa, peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea sekä kulukorvausta.

Tietoa työvoimakoulutuksista ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat valtakunnallisesta koulutusneuvonnan puhelinpalvelusta 0295 020 702 (klo 9-16:15). Koulutusneuvontaa saa myös Facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta

Ohjelman sisältö: 

Ohjelma sisältää 40 päivää koulutusta (25 päivää asiantuntijakoulutusta etä/lähitoteutuksena + 15 itsenäistä opiskelupäivää) sekä n. 80 päivää käytännön työskentelyä yhteistyöyrityksessä. Koulutuspäivät järjestetään etänä.

Koulutussisältö rakennetaan yhdessä yhteistyöyritysten kanssa. Koulutus sisältää mm. seuraavia aiheita:
 • Kyberturvallisuus
 • pilvipalvelujen perusteet
 • teknisen toimintaympäristön ja palvelimien hallinnan perusteet
 • M365 perusteet
 • tietoturvaprosessit
 • tietoturvauhkien, hyökkäyksien ja haavoittuvuuksien tunnistaminen
 • taktiikoiden ja toimintatapojen tunnistaminen
 • tietoturvatyökalujen hyödyntäminen
 • monitorointi ja analysointimenetelmät

Yhteistyössä