10.03.2021 — Koulutusohjelmat osallistujakokemukset

Työkokemuksen puute oli esteenä työllistymiselle IT-alalla – Henri käynnisti uran rekrytoivan koulutusohjelman avulla

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Vaikka IT-alalla puhutaankin paljon työvoimapulasta, alalla ei ole helppoa saada opiskelujen jälkeen työuraa käyntiin. Tämän ongelman edessä oli tamperelainen 35-vuotias Henri Korkeila, joka yritti kahden vuoden ajan käynnistää uraa ohjelmistoalalla ohjelmistotekniikan insinööriksi valmistuttuaan. Lopulta Sarasen rekrytoivan koulutusohjelman avulla uusi ura starttasi Software Developerin tehtävissä Oscar Softwarella. Haastattelimme Henriä koulutusohjelman viimeisellä viikolla.

Haluatko kasvaa uuteen työhön IT-alalle? Haku useaan rekrytoivaan koulutusohjelmaan on nyt käynnissä ympäri Suomea! Katso haut kaikkiin rekrytoiviin koulutusohjelmiin tästä!

 

Miten päädyit hakemaan mukaan rekrytoivaan koulutusohjelmaan?

Rekrytoiva koulutusohjelma oli minulle konseptina tuttu, sillä hain aiemmin kahteen muuhun ohjelmaan täällä Tampereella, joista ei lopulta löytynyt minulle yrityskumppania ja en päätynyt mukaan ohjelmaan. Tykästyin kuitenkin hakuprosessissa niin paljon Sarasen toimintaan, että ajattelin ohjelmissa olevan minulle hyvä mahdollisuus löytää uusi työ alalta tilanteessani.

Kahden vuoden työttömyysjakson aikana lähetin satakunta hakemusta ja kävin kymmenissä haastatteluissa, joista sain aina saman vastauksen: ”Vaikutat hyvältä tyypiltä, mutta työkokemusta puuttuu.”

Osallistuin myös Sarasen analytiikan intensiivikoulutukseen, Analytics Bootcampiin. Sen aikana avautui haku Ohjelmistorobotiikan rekrytoivaan koulutusohjelmaan, johon hakeuduin mukaan. Ohjelmasta tarjottiin minulle yrityshaastatteluiden jälkeen lopulta kaksikin paikkaa ohjelman ajaksi.

Mihin tehtäviin päädyit ohjelman aikana?

Päädyin ohjelman ajaksi Oscar Softwarelle, jossa kehitetään liiketoiminta-alustaa. Olin todella iloinen ja jopa yllättynyt, että sain paikan ja minuun löytyi luottoa ilman aiempaa työkokemusta.

Pääasialliset tehtäväni liittyivät vanhan ohjelmiston migraatioprojektiin vanhemmalta alustalta uudelle alustalle. Projekti sisälsi paljon selvitystyötä ja paljon kehitettävää tavaraa, sillä järjestelmää on kehitetty noin 20 vuotta. Uudempi ohjelmistoalusta oli C#-kielellä .NET-alustalle, josta minulla oli enemmänkin käsitystä.

Olen tykännyt haastavista tehtävistä ja yrityksessä työskentelystä. Aina kun on jotain kysyttävää, niin työkaverilta saan apua. Ei ole jäänyt tyhjän päälle missään vaiheessa.

Nyt olen siirtymässä uuteen rooliin yrityksessä, kun allekirjoitin työsopimuksen ohjelman päätteeksi. Uusi nimikkeeni on QA Engineer ja tulen tekemään testausautomaation parissa töitä.

Miten koulutussisällöt tukivat sinua uudessa työssäsi?

Tykkäsin kovasti Ohjelmistorobotiikan koulutusohjelman koulutussisällöistä ja sen takia hainkin mukaan ohjelmaan. Ne sisälsivät paljon mielenkiintoista opittavaa ja monta ensikosketusta teknologioihin. Nyt kun siirryn testausautomaation pariin työhön, niin esimerkiksi Robot Frameworkiin liittyvät koulutukset osuvat ihan suoraan siihen tekemiseen.

Suosittelisitko IT-alan rekrytoivaa koulutusohjelmaa? Jos kyllä, niin kenelle?

Ei ole epäilystäkään – ehdottomasti suosittelisin. Tämä on hyvä systeemi, jossa saa hurjasti oikeaa työkokemusta kuuden kuukauden aikana. Se on todella korvaamatonta. Tämä on hyvä keino työllistyä esimerkiksi opiskeluiden jälkeen sellaiselle, joilla ei ole aiempaa työkokemusta alalla.Etsitkö tapaa kasvaa uuteen rooliin IT- ja ohjelmistoalalle? Katso käynnissä olevat haut koulutusohjelmiimme täältä!