Kaikki ohjelmat

Helsingin kaupungin Palkka- ja HR-Akatemia

Kasva järjestelmäasiantuntijaksi palkka- ja henkilöstöhallinnon järjestelmän pariin

Helsinki_logo blue

Kasva järjestelmäasiantuntijaksi Helsingin kaupungille!

Ohjelman hakuaika on päättynyt. Tutustu tällä hetkellä avoinna oleviin koulutusohjelmiin täällä.

---

Oletko luova ongelmanratkaisija? Kiinnostaako sinua mahdollisuus kasvaa uuteen asiantuntijarooliin, jossa pääset hyödyntämään tarkkaa työotetta ja eri järjestelmiä? Mahtavaa! Etsimme nyt yhteensä 12:ta uutta tekijää kasvamaan järjestelmäasiantuntijaksi palkka- ja henkilöstöhallinnan järjestelmän pariin Helsingin kaupungin Talouspalveluliikelaitokselle. Uudet työtehtävät odottavat, oletko etsimämme tekijä?

Helsingin kaupunki on Suomen suurin työnantaja. Kaupungilla on töissä 37 531 ammattilaista neljällä eri toimialalla sekä kaupungin keskushallinnossa. Helsingin kaupungilla nautit suuren työnantajan eduista ja vaikutat siihen, millaista on hyvä helsinkiläinen elämä. Helsingin kaupungilla jokainen työntekijä voi tehdä kaupunkilaisten elämään vaikuttavaa työtä ja elää itsensä näköistä, täyttä elämää. Tutustu tarkemmin Helsingin kaupungin työnantajalupaukseen tästä.

 

Nyt toteutettavan Helsingin kaupungin Palkka- ja HR-Akatemian kautta sinulla on mahdollisuus kasvaa kysytyksi järjestelmäasiantuntijaksi. Hae mukaan ja aloita työsi monipuolisten tehtävien parissa, joita pääset myös itse kehittämään. Tukenasi on Talouspalveluliikelaitoksen kannustava työyhteisö.

Lue lisää, jätä hakemuksesi pian ja suuntaa uuteen työhön kasvualan asiantuntijaksi!

Yhteensä 12 avointa paikkaa – mahdollisuuksia kaikenlaisille tekijöille 

Järjestelmäasiantuntijan roolissa pääset toimimaan monipuolisissa sovelluestuen tehtävissä sekä osallistumaan palkkajärjestelmän ylläpitotehtäviin. Pääset myös toimimaan palkanlaskennan ja HR:n tukena monipuolisesti erilaisissa ongelmanratkaisua vaativissa tehtävissä.

Voit suunnata uusiin tehtäviin monenlaisella taustalla. Sinulla saattaa olla työkokemusta IT:n, palkka-, talous-, tai henkilöstöhallinnon parista. Voit olla myös vastavalmistunut tulevaisuuden tekijä tai uutta suuntaa urallesi miettivä osaaja. Sinun ei siis suinkaan tarvitse olla vielä hakuvaiheessa valmis osaaja – me autamme sinua kasvamaan uuteen rooliisi asiantuntijakoulutuksen kautta!

Asiakaslähtöisyys, into ongelmanratkaisutehtäviin sekä kyky johtaa omaa työtäsi muuttuvassa ympäristössä ovat tärkeimpiä valttejasi järjestelmäasiantuntijan tehtävissä. Kiinnostus tai osaaminen palkkalaskennan ja -hallinnon puolelta sekä mielenkiintosi teknisempään järjestelmätyöskentelyyn vievät sinua eteenpäin entisestään. Meille kaikista tärkeintä on vahva mielenkiintosi alaa kohtaan sekä motivaatiosi tarttua uusiin tehtäviin innolla.

Uusien osaajien rekrytointi tapahtuu rekrytoivan koulutusohjelman kautta, joka tarjoaa sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden työllistyä järjestelmäasiantuntijaksi Helsingin kaupungin Talouspalveluliikelaitokselle. Samalla voit viedä oman asiantuntijuutesi uudelle tasolle työtehtäviäsi tukevan koulutuksen kautta. Ohjelma on suunnattu työttömille, työttömyysuhan alaisille tai määräaikaisessa työsuhteessa oleville henkilöille.

4,5 kk mittaisen koulutusohjelman aikana pääset kehittämään osaamistasi kattavan substanssikoulutuksen, itseopiskelun sekä käytännön työskentelyn kautta. Ohjelma järjestetään yhteistyössä ELY-keskuksen, TE-palveluiden, Sarasen ja Helsingin kaupungin kanssa. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen.

Lue lisää akatemian tuomista uramahdollisuuksista ja hae mukaan pian! Käymme hakemuksia läpi ja sovimme haastatteluja heti haun startattua!

Voit suunnata uusiin tehtäviin monenlaisella taustalla!

Talous- ja palkkahallinto

Analytics-data blue-1

Onko sinulla taustaa palkkahallinnosta tai palkanlaskennasta? Osaamisellesi on meillä kysyntää!

Henkilöstöhallinnon tehtävät

Oikea tekijä blue-1

Oletko toiminut avustavissa henkilöstöhallinnon tehtävissä ja haluaisit suunnata uudelle uralle? Kasva palkkahallinnon järjestelmäasiantuntijaksi!

Asiakaspalvelu-tehtävät

Konsultointi blue-1

Sytytkö asiakaspalvelutehtävistä ja sinua kiinnostaa erilaisten järjestelmien käyttö? Vie taitosi uusiin asiantuntijatehtäviin!

Meille ja Helsingin kaupungille tärkeintä on vahva mielenkiintosi alaa kohtaan sekä motivaatiosi tarttua uusiin tehtäviin innolla. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme sinua kasvamaan uuteen työtehtävääsi ohjelman aikana.

 

Aito mahdollisuus vaikuttaa uraasi - monta hyvää syytä hakea

Aloita uusi työ kasvualalla

Helsingin kaupungin Palkka- ja HR-Akatemia yhdistää uudet työtehtävät ja asiantuntijakoulutuksen yhteen kokonaisuuteen ainutlaatuisella tavalla. Suuntaamalla uuteen työhön koulutuksen kautta, saat tilaisuuden kasvaa uuteen rooliisi askel kerrallaan ja hyödyntämään koulutuksessa kasvattamaasi asiantuntijuutta suoraan tuoreissa työtehtävissäsi.

Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan uraasi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat ammattiosaamistasi niiden taitojen parissa, joista alalla puhutaan.

Ohjelman tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseen 4,5 kk mittaisen koulutusohjelman päätteeksi.

Koulutus on työvoimakoulutusta, joka on osallistujille maksuton.

Mahdollisuuksia eritaustaisille tekijöille

Voit suunnata uusiin tehtäviin monenlaisella taustalla; olitpa sitten työkokemusta asiakaspalvelun, palkka-, talous-, tai henkilöstöhallinnon parista omaava osaaja, vastavalmistunut tulevaisuuden tekijä tai uutta suuntaa urallesi miettivä osaaja.  Asiakaslähtöisyys, kiinnostus ongelmanratkaisutehtäviin ja uusiin järjestelmiin sekä kyky johtaa omaa työtäsi muuttuvassa ympäristössä ovat tärkeimpiä valttejasi ratkaisuasiantuntijan tehtävissä.

Soveltuvan taustan tehtäviin antaa erilaiset kaupalliset tai tekniset koulutukset ja voit olla taustaltasi mm.

 • Tradenomi
 • KTM
 • Merkonomi
 • Datanomi
 • AMK-insinööri

 

Tuorein osaaminen työtehtävien ohella

Koulutusohjelman aikana pääset kehittämään osaamistasi kattavan substanssikoulutuksen, itseopiskelun sekä käytännön työskentelyn kautta. Koulutusjakso sisältää noin 20-25 koulutuspäivää, joiden aikana pääset syventymään mm. seuraaviin aiheisiin:

 • Mepco Pro -järjestelmä koulutukset
 • Asiakaspalvelu- ja viestintätaidot
 • Asiakkuussuhteet IT-asiantuntijan roolissa
 • Palkanlaskennan ajokortti 1 & 2
 • Tekninen ja hallinnollinen tietoturva
 • Työlainsäädäntö ja työehtosopimukset
 • Työskentely ketterissä ohjelmistotiimeissä
 • GDPR
 • ITIL
Uraasi tukeva työyhteisö

Helsingin kaupungilla jokainen voi tehdä työurastaan omanlaisensa rakentamalla sitä ylös ja sivulle. Tarjoamme sinulle monenlaisia urapolkuja ja teemme parhaamme, että onnistut ja innostut työssäsi. Tarjoamme sinulle hyvää työarkea mukavassa työporukassa, joissa tutkitusti arvostetaan hyvää työkaveruutta ja vahvuutena on auttamisen ja arvostamisen kulttuuri. Helsingin koko tekee siitä halutun kumppanin, joten sinulla on myös mahdollisuus päästä mukaan kiinnostaviin projekteihin ja verkostoihin.

Kokemuksia työstä Helsingin kaupungilla

Talpassa on ollut kiva olla töissä, kun olen saanut kehittää omaa osaamista vaativissa tehtävissä tiimikavereiden ja esihenkilön tukemana.

Elisa Pajari, palkkasihteeri, Talouspalveluliikelaitos

refekuva-sarastia-1
0 / 0

Helsingin kaupunki työnantajana

Kaupungilla pääset tekemään vaikuttavaa työtä joka päivä, jotta hyvä helsinkiläinen elämä toteutuisi. Yhdessä pidämme ainutlaatuista kaupunkikulttuuriamme elinvoimaisena, ja vaikutamme siihen, että tässä kaupungissa viihdytään lapsuudesta senioriksi tai vain hetken läpikulkumatkalla.

Kaupunkimme toimivuus rakentuu kaupungin työntekijöiden ja kaupunkilaisten tasa-arvoiselle ja yhdenvertaiselle kohtelulle. Haluamme olla kaupunki, jossa ihmisoikeudet toteutuvat laaja-alaisesti ja jossa kukaan ei kohtaa häirintää tai syrjintää. Rohkaisemme eri ikäisiä ja eri sukupuolia olevia henkilöitä sekä kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä hakemaan töihin kaupungille.  

Näin haet mukaan

1. Jätä TE-palveluiden hakemus

Voit hakea Helsingin kaupungin Palkka- ja HR-Akatemiaan Uudenmaan alueella jos olet työttömänä,  työttömyysuhan alaisena tai määräaikaisessa työsuhteessa. Varmista myös, että työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Esivalinta koulutukseen tehdään TE-toimiston hakemuksen tietojen perusteella, joten perustele hakemuksesi huolellisesti.

Uusimaa (koulutusnumero 712295)

2. Täytä Sarasen osaamisprofiili

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi meille! Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi Helsingin kaupungille - anna siis osaamisesi ja motivaatiosi näkyä!

Jätäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, niin pystymme varmistamaan jouhevan hakuprosessin sekä tukemaan sinua haun aikana. Esivalinnat ja haastattelut aloitetaan heti haun startattua!

Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä viimeistään haun päätyttyä.

Kenelle ohjelma on suunnattu?

Voit hakea rekrytoivaan koulutusohjelmaan, mikäli olet tällä hetkellä työttömänä, työttömyysuhan alaisena tai määräaikaisissa työtehtävissä ja työnhakusi TE-palveluissa on voimassa. 

Voit suunnata uusiin tehtäviin monenlaisella taustalla, olitpa sitten työkokemusta IT:n, palkka-, talous-, tai henkilöstöhallinnon parista omaava osaaja, vastavalmistunut tulevaisuuden tekijä tai uutta suuntaa urallesi miettivä osaaja.  Asiakaslähtöisyys, kiinnostus ongelmanratkaisutehtäviin ja uusiin järjestelmiin sekä kyky johtaa omaa työtäsi muuttuvassa ympäristössä ovat tärkeimpiä valttejasi ratkaisuasiantuntijan tehtävissä.

Soveltuvan taustan tehtäviin antaa erilaiset kaupalliset tai tekniset koulutukset ja voit olla taustaltasi mm.

 • Tradenomi
 • KTM
 • Merkonomi
 • Datanomi
 • AMK-insinööri

Hyvä suullinen ja kirjallinen suomen kielen taito sekä Excelin hyvä tuntemus ovat järjestelmäasiantuntijan työtehtävissä välttämättömiä. Lisäksi toivomme, että sinulla on vahva motivaatio kehittyä asiantuntijan rooliin!

Koulutuksen sisältö ja info

Koulutuksen pituus: 4,5 kk

Hakuaika päättyy: 13.3.2023

Koulutuksen ajankohta: 12.4.-17.8.2023

Ohjelman sisältö: 

Ohjelma sisältää 28 lähiopetuspäivää , 2 etäopiskelupäivää ja 60 työssäoppimispäivää.

Koulutus koostuu mm. seuraavista aiheista:

 • GDPR palkkajärjestelmän
  palkkajärjestelmän asiantuntijan
  roolissa
 • MepcoPro järjestelmän toiminnallisuudet
 • Palkanlaskennan perusteet
 • Työlainsäädäntö ja työehtosopimukset
 • Palkanlaskennan prosessit ja
  automaatio MepcoPro järjestelmässä
 • Asiakaspalvelu ja viestintätaidotPalveluhallinta (järjestelmänäkökulma)
 • Vaikeiden asiakastukitilanteiden selvittäminen & ongelmanratkaisutaidot
 • Järjestelmän vuosikello ja versiokehitys
 • Tietoturva palkkajärjestelmän asiantuntijan roolissa &
  tietoturvallinen työskentely

  Ohjelma on työvoimakoulutusta, jonka ajaksi tehdään sopimus koulutuksesta ja voit hakea ansiopäivärahaa, peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea sekä kulukorvausta.

  Tietoa työvoimakoulutuksista ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat valtakunnallisesta koulutusneuvonnan puhelinpalvelusta 0295 020 702 (klo 9-16:15). Koulutusneuvontaa saa myös Facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta

Katso vastauksia työnhakijoiden usein kysyttyihin kysymyksiin täältä.