Mätsäyspalvelu uusi ratkaisu kohtaanto-ongelmaan
14.11.2017 | Uutiset

Aloitamme tässä kuussa Mätsäyspalvelun korkeakoulutetuille yhteistyössä Uudenmaan TE-palveluiden kanssa. Kyseessä on rekrytointipilottihanke, jonka tavoitteena on työllistää korkeasti koulutettuja henkilöitä. Mukaan palveluun voi ilmoittautua Uudenmaan alueella asuva, vähintään kuusi kuukautta työttömänä ollut korkeakoulututkinnon suorittanut henkilö. Suoritetulla tutkintonimikkeellä ei ole merkitystä palveluun osallistumisen kannalta.

”On hienoa olla mukana uudenlaisen pilottihankkeen toteuttamisessa, jossa voimme olla vaikuttamassa kasvuyritysten osaajapulan ratkaisemisessa ja samalla tarjota työnhakijoille uuden väylän työnhakuun”, iloitsee Saranen Consultingin Mätsäyspalvelun projektipäällikkö Tiina Kivikanto.

”Hakijan kynnys mukaan lähtemiseksi on haluttu tehdä mahdollisimman alhaiseksi”, sanoo Uudenmaan TE-palveluiden yritysasiakkuuskoordinaattori Riku Hautamäki.

Mätsäyspalvelu on osa kasvuyritysten työllisyysohjelmaa, jonka tavoitteena on ratkoa kasvuyritysten osaajapulaa. Hankkeen tarkoituksena on edistää korkeakoulutettujen työllistymistä yrityksiin, helpottaa pienten ja keskisuurten yritysten rekrytointeja ja kasvua sekä tuottaa TE-palveluille tietoa rekrytoivista yrityksistä.

Uusi väylä itsenäisen työnhaun rinnalle

”Mätsäyspalvelun työnhakija-asiakkaille on suunniteltu tehokas online-valmennuspolku, jonka avulla omat työnhakuvalmiudet kehittyvät”, kertoo Kivikanto.

”Samalla saadaan myös nostettua hakijoiden osaaminen esiin ja tarjottua kasvuyritysten tarpeisiin mahdollisimman sopivia työntekijöitä.”

Työnhakijaa opastetaan täyttämään oma osaamisprofiili Jelpp-rekrytointityökaluun. Jelpp-profiilin avulla saadaan avattua työkokemuksen ja osaamisen lisäksi myös hieman hakijan persoonaa. Saranen Consultingin rekrytoinnin ammattilaiset käyvät profiilit läpi ja muodostavat kuvan hakijan tavoitteista ja taidoista.

”Mätsäyspalvelu on uusi väylä työllistymiseen aktiivisen ja itsenäisen työnhaun rinnalle. Palvelu tuo tarjolle uusia työmahdollisuuksia ja parantaa mahdollisuuksia tulla yritysten löytämäksi”, Kivikanto sanoo.

Online-valmennuksen päättyessä tavoitteena onkin mahdollisimman kattava ja hyvä profiili, jotta hakijalle voidaan löytää oikeanlaiset työllistymisvaihtoehdot.

Pk-yritysten kasvuhaasteita ratkomassa

Usein pienet ja keskisuuret yritykset kaipaavat myös apua kasvamiseensa. Rekrytointi voi olla aikaa vievä prosessi, joten rekrytoinnin ammattilaiset voivat auttaa Mätsäyspalvelun avulla. Viime vuosina on puhuttu paljon kohtaanto-ongelmasta: työtä olisi tarjolla, mutta tehtäviin ei löydy sopivia tekijöitä.

”Tiedämme kokemuksesta, että yritykset eivät ilmoita avointa työpaikkaa heti, kun tarvetta työntekijälle ilmenee”, Hautamäki sanoo.

”Mätsäyspalvelu alentaa kynnystä aloittaa rekrytointi – tai edes kokeilla, löytyisikö työmarkkinoilta sopiva työntekijä. Yritysten rekrytointitarpeiden täyttäminen on koko yhteiskunnan etu.”

”Pk-yrityksissä on usein piilotyöpaikkoja, joista voimme työnhakijoille vinkata”, vahvistaa Kivikanto.

”Palvelu heittää myös haasteen TE-toimiston omalle väelle. Nyt yritykset pääsevät tekemään saman kaltaista työnvälitystä, mitä ”työkkärissä” on aina tehty. Toivon vilpittömästi onnistumisia myös yksityisille toimijoille, koska me kaikki tähtäämme samaan lopputulokseen – asiakkaan työllistymiseen”, Hautamäki sanoo.

Voit lukea Mätsäyspalvelusta lisää ja ilmoittautua mukaan palvelun nettisivuilla. Yritykset, jotka ovat kiinnostuneet rekrytoimaan osaajan mätsäyspalvelun kautta, voivat ilmoittautua mukaan suoraan Tiina Kivikannolle.

Lisää aiheesta

Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.