25.11.2022 — Uutinen

Muutosturvalaki täydentyy 2023

Eeva-Kaisa Gustafsson
Kirjoittaja
Eeva-Kaisa Gustafsson

Yhteistoimintalakiin liittyvä muutosturva saa alkuvuodesta 2023 lisäosan. Muutosturvan täydennyksellä pyritään parantamaan 55-vuotiaiden ja sitä vanhempien irtisanottavien työntekijöiden työmarkkina-asemaa ja työllistymistä.

Muutosturvan sisältö pysyy sinällään samanlaisena kuin ennen. Kaikki irtisanottavat työntekijät ovat jatkossakin oikeutettuja työnantajan maksamaan muutosturvaan, kunhan täyttävät sen kriteerit.

Tällä hetkellä voimassa oleva muutosturva sisältää työllistymistä edistävän valmennuksen tai koulutuksen. Muutosturva toteutuu, kun työnantajalla on vähintään 30 työntekijää ja irtisanotun työntekijän työsuhde on kestänyt vähintään viisi vuotta. Irtisanomisen on pitänyt tapahtua tuotannollisista tai taloudellisista syistä. Tammikuusta 2023 alkaen 55-vuotiaat ja sitä vanhemmat ovat tämän lisäksi oikeutettuja myös Työllisyysrahaston/Kelan maksamaan muutosturvarahaan. 

Haluatko tietää aiheesta enemmän?

Kirjoitimme uudistuvasta muutosturvan lisäosasta tekstin, jonka voit lukea täältä!

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

10.05.2023 — Uutinen

Saranen X Skillcode – Rakennamme yhdessä vaikuttavia osaamisratkaisuja

Nykyosaajien osaamisen uudistaminen sekä jatkuva oppiminen ovat keskeisiä osaamispulan ratkaisun keinoja. Vauhdittaaksemme oppimisratkaisujen kehittämistä ja...

Lue lisää
29.09.2022 —

Nouse palkkahallinnon tehtäviin Accountorilla

Oletko kiinnostunut palkanlaskijan tai palkka-assistentin työstä? Nyt sinulla on mahdollisuus kasvaa näihin rooleihin. Järjestämme nimittäin Accountorin kanssa...

Lue lisää