02.06.2015 — Uutinen

Rekrytointi ilman videota on neulan etsimistä heinäsuovasta

Kirjoittaja
Hallinta

Niin rekrytoinnissa - kuin muussakin viestinnässä – liikkuva kuva muuttaa, ja on jo muuttanut toimintatapoja. Videohaastattelut ja rekrytointivideot ovat jo nykypäivää, mutta myös videohakemukset yleistyvät kovaa vauhtia.

Rekrytointivideoilla yrityskulttuuri esille

Jo usean vuoden ajan olemme nähneet edelläkävijäyritysten rekrytointivideoita yritysten omilla verkkosivuilla ja nyt myös työpaikkailmoituksissa. Videolla yritykset voivat välittää arvojaan ja toimintatapaansa: kertoa, mikä on ominaista ja tärkeää juuri heille. Tulevien kollegoiden esittäytyminen madaltaa työnhakijan kynnystä hakea yritykseen, kun hakija saa jo etukäteen tietoa tulevista työkavereista ja -tehtävästä. Näin yritykset tavoittavat paremmin yrityskulttuuriinsa sopivia ja laadukkaampia hakijoita.

Edelläkävijät hakevat töitä video-cv:llä

Nousevana trendinä ovat työnhakijoiden omat rekrytointivideot - eli video-CV:t. Video-cv:t ovat yleisiä maailmalla, mutta Suomessa hakija pystyy videon avulla vielä erottautumaan hakemusmassasta.  Videon avulla hakija voi helposti tuoda persoonansa esiin ja pystyy välittämään oman motivaationsa juuri tiettyä yritystä ja tehtävää kohtaan kuin pelkän kirjoitetun tekstin kautta.

Videohaastatteluista tehoja ja parempaa laatua

Merkittävimmin videot muuttavat hakijoiden käsittelyä tehostamalla koko rekrytointiprosessia. Valintoihin osallistuvat henkilöt pääsevät ajasta riippumatta näkemään hakijan tuottaman video-cv:n tai -haastattelun. Lisäksi systemaattinen videohaastattelujen integroiminen hakijoiden esivalintaan mahdollistaa entistä laadukkaamman lopputuloksen. Videon välityksellä ehditään tutustumaan aiempaa useampien hakijoiden persoonaan. Virtuaalinen kohtaaminen helpottaa sopivien persoonallisuuksien löytämistä jo hakijoiden esivalintavaiheessa, jolloin saadaan jatkoon yrityksen kannalta parhaat hakijat.

Motivaation ja persoonan tunnistaminen

Tuoreen rekrytointitutkimuksen mukaan hakijan motivaatio ja persoonan sopivuus tiimiin ovat tärkeimmät valintakriteerit. Silti vielä nykyään hakijat valitaan jatkoon pääasiassa cv:n, LinkedIn-profiilin tai työhakemuksen perusteella. Näistä dokumenteista on haastavaa löytää todellista motivaatiota tai nähdä kyseisen hakijan persoonaominaisuuksia.

Vielä pari vuotta sitten videohaastattelut tuntuivat monesta hakijasta työläiltä ja vaikeilta. Tänä päivänä lähes kaikilla työnhakijoilla on joko mobiililaite tai tietokone, josta löytyvät kamera ja mikrofoni, joten on vaivatonta toteuttaa niin videohaastattelu kuin oma video-cv:kin.

Löydä helmet hakemustulvasta

Videohaastattelut ovat jo nyt arkipäivää meidän toiminnassa ja olemme saaneet niistä todella hyviä kokemuksia. On helpompi tunnistaa helmiä, kun voi antaa useammalle hakijalle mahdollisuuden esittäytyä videon kautta. Motivaatio, innostus, energiataso, kipinä – miksi sitä kukakin haluaa kutsua - näkyy useimmiten heti. Video tarjoaakin erityisesti niille hakijoille paremmat mahdollisuudet jatkoon, jotka eivät pelkän hakemuksen perusteella olisi päässeet tapaamiseen. Sopivan kandidaatin löytäminen ilman videota onkin nykypäivänä kuin neulan etsimistä heinäsuovasta.

Julkaistu alunperin blog.kauppalehti.fi/vieraskyna

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

10.05.2023 — Uutinen

Saranen X Skillcode – Rakennamme yhdessä vaikuttavia osaamisratkaisuja

Nykyosaajien osaamisen uudistaminen sekä jatkuva oppiminen ovat keskeisiä osaamispulan ratkaisun keinoja. Vauhdittaaksemme oppimisratkaisujen kehittämistä ja...

Lue lisää
25.11.2022 — Uutinen

Muutosturvalaki täydentyy 2023

Yhteistoimintalakiin liittyvä muutosturva saa alkuvuodesta 2023 lisäosan. Muutosturvan täydennyksellä pyritään parantamaan 55-vuotiaiden ja sitä vanhempien...

Lue lisää
29.09.2022 —

Nouse palkkahallinnon tehtäviin Accountorilla

Oletko kiinnostunut palkanlaskijan tai palkka-assistentin työstä? Nyt sinulla on mahdollisuus kasvaa näihin rooleihin. Järjestämme nimittäin Accountorin kanssa...

Lue lisää