14.09.2017 — Uutinen

Terveysteknologiassa Oulun kasvun tulevaisuus?

Kirjoittaja
Satu Saari

Oulusta on muodostunut Suomen toiseksi suurin terveysteknologian keskittymä. JavaHealthTech-koulutusohjelma paikkaa alueen yritysten osaajapulaa.

Oulun seutu on ripeillä ja tehokkailla toimilla onnistunut saamaan taloutensa noususuuntaiseksi rajun rakennemuutoksen jälkeen. Suurena apuna Oulun vahvistumisessa on ollut esimerkiksi Oulun Innovaatioallianssi, joka perustettiin vuonna 2009 oppilaitosten, VTT:n, Technopolisin ja Oulun kaupungin voimin. Oulu on noussut Suomen toiseksi suurimmaksi terveysteknologia-alan keskittymäksi jääden toiseksi vain Uudellemaalle.

Terveysteknologian vienti kasvaa vuosittain viidestä kymmeneen prosenttia. Yrityksiä on syntynyt satamäärin ja työpaikkoja on jo tuhansittain – siksi Oulussa alkaa olla työttömyyden sijaan osaajapulaa. Tulevaisuudessa myös eläköityminen syventää osaajatarvetta.

Oulun osaajapulaa helpottava JavaHealthTech-koulutusohjelma järjestetään jo kolmatta kertaa. Ohjelmistokehitystä ja terveysteknologiaa yhdistelevä koulutusohjelma etsii tänä syksynä 16 uutta terveysteknologiasta kiinnostunutta henkilöä työskentelemään Oulun seudun yrityksiin. Tehtäviä on laidasta laitaan niin sovellustuen, testauksen, projektinhallinnan kuin ohjelmistosuunnittelun parissa.

JavaHealthTechin koulutuspäivissä perehdytään kattavasti Java- ja web-ohjelmointiin sekä terveysteknologia-alaan ja sen erityispiirteisiin. Ohjelman puitteissa on myös mahdollista suorittaa projektinhallinnan ScrumMaster-sertifikaatti.

Unelmatyöpaikka koulutusohjelman kautta

Heidi Kangas työllistyi edellisen JavaHealthTech-ohjelman kautta Tiedolle. Hyvinvointiteknologian insinööriksi valmistunut Kangas oli ajatellut jo ammattikorkeassa opiskellessaan, että haluaa vielä jonain päivänä Tiedolle töihin.

”Tieto näyttäytyi jo opiskelijalle isona, vetovoimaisena yrityksenä. Oli huikea tunne, kun pääsi työssäoppimisjaksonkin aikana tekemään aitoja projekteja ja minut otettiin hyvin vastaan työyhteisöön”, Kangas iloitsee.

Kangas työskentelee sovellusasiantuntijana asiakastuessa. Kangas oli työskennellyt opintojen aikana ja heti niiden jälkeen muun muassa asiakasrajapinnassa ja terveyden- ja sairaanhoidon tuotteiden verkkokauppatehtävissä. Ohjelmointi oli kiinnostanut jo opiskeluaikoina, ja Kangas oli jo opiskellut alkeet ammattikorkeassa. Koulutuspäivissä Kangas oppi ohjelmoinnista lisää:

”Koulutuspäivät olivat tosi hyviä, ja opettaja otti huomioon kaikkien taustat. Meidänkin ryhmässämme oli laidasta laitaan terveysteknologia-alan osaajista lukuisten muiden alojen ammattilaisiin – silti kaikki huomioitiin hyvin ja kaikki saivat varmasti koulutuspäivistä jotain uutta irti.”

JavaHealthTech auttoi syventämään osaamista mielenkiinnon kohteiden mukaan, vaikkei Kangas Tiedolla ohjelmointitehtävissä työskentelekään. Kangas kuitenkin uskoo hyötyvänsä ohjelmointikoulutuksesta tulevaisuudessa.

”Olin miettinyt muitakin Sarasen ohjelmia mielenkiintoisten koulutussisältöjen ja teemojen takia. Terveysteknologia on ihan omaa alaani, ja JavaHealthTechissa sain jatkokoulutusta hyvinvointiteknologian tutkintooni sekä ensimmäistä kertaa pääsin työskentelemään oman alan yrityksessä”, Kangas sanoo.

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

10.05.2023 — Uutinen

Saranen X Skillcode – Rakennamme yhdessä vaikuttavia osaamisratkaisuja

Nykyosaajien osaamisen uudistaminen sekä jatkuva oppiminen ovat keskeisiä osaamispulan ratkaisun keinoja. Vauhdittaaksemme oppimisratkaisujen kehittämistä ja...

Lue lisää
25.11.2022 — Uutinen

Muutosturvalaki täydentyy 2023

Yhteistoimintalakiin liittyvä muutosturva saa alkuvuodesta 2023 lisäosan. Muutosturvan täydennyksellä pyritään parantamaan 55-vuotiaiden ja sitä vanhempien...

Lue lisää
29.09.2022 —

Nouse palkkahallinnon tehtäviin Accountorilla

Oletko kiinnostunut palkanlaskijan tai palkka-assistentin työstä? Nyt sinulla on mahdollisuus kasvaa näihin rooleihin. Järjestämme nimittäin Accountorin kanssa...

Lue lisää