Sukella koodiin ja löydä omannäköinen työ ohjelmistoalalta

Herättääkö koodaus sinussa kiinnostusta? Saatko työskentelyysi polttoainetta monipuolisista ongelmanratkaisutehtävistä? Haluaisitko syventää osaamistasi ohjelmistoalan parissa ja suunnata uusiin tehtäviin, jossa pääset juoksuttamaan koodia kohdilleen mm. pilvipalveluiden, fronttikehityksen, full stackin, UI/UX-kehityksen, mobiilikehityksen, testauksen tai DevOpsin keinoin? Hienoa, olet oikeassa paikassa!

Tarjoamme sinulle ja 10:lle muulle ohjelmistotehtävistä kiinnostuneelle sauman nousta kasvualan asiantuntijaksi uusien työtehtävien kautta, taustastasi riippumatta. Jo useat sadat henkilöt ovat työllistyneet kymmenistä järjestämistämme ohjelmistoalan ohjelmista – oletko sinä seuraava?

Järjestimme  TE- liven, jossa kerroimme, minkälaisia devaustehtäviä on tarjolla Pohjois-Pohjanmaan, Lapin ja Kainuun alueella. Katso TE-liven tallenne tästä!  

Ota yhteyttä meihin

niina-heikkinen_250x250

Niina Heikkinen

Project Specialist
niina.heikkinen@saranen.fi
044 025 5628

Jäikö jokin mietityttämään, haluatko kysyä jotain? Vastaamme mielellämme kysymyksiisi! 

Tunnistatko itsesi jostain näistä kuvailuista?

Ratkaisukeskeisyys

ratkaisukeskeisyys-icon

Rakastatko ongelmanratkaisutehtäviä, etkä hätkähdä, vaikka et aina löytäisi perille heti?

Uuden oppiminen

Oppiminen-kasvu

Kiinnostaako uudet aiheet ja tulevaisuuden teknologiaratkaisut? 

Pohja kunnossa

ohjelmointi

Oletko kerryttänyt ohjelmistoalan taitoja ja haluat syventää osaamistasi?

Kiinnostuksesi alan tehtäviin

kasvu

Haluatko oppia uusia taitoja, taustastasi riippumatta?

Cloud Developer Academy on työvoimakoulutusta, joka toteutetaan Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin alueella yhteistyössä paikallisten TE-palveluiden, ELY-keskuksien, Software Finlandin ja Sarasen kanssa. Ohjelma on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille ja sen koulutuskieli on suomi.

Tutustu osallistujien kokemuksiin ohjelmistoalan koulutusohjelmistamme! 

Cloud Developer Academy lyhyesti

Kasva asiantuntijaksi ohituskaistaa pitkin

Uusi työ vai uusi osaaminen? Mitä jos valitsisit molemmat 💡

Cloud Developer Academy yhdistää uudet työtehtävät ohjelmistoalalla ja ajankohtaisen sekä laadukkaan asiantuntijakoulutuksen yhteen pakettiin.

Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan osaamiseesi myös pidemmällä aikavälillä ja kasvatat asiantuntijuuttasi niiden taitojen parissa, joista alalla puhutaan nyt ja etenkin tulevaisuudessa.

Koulutuksen tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseesi vakituiseen työsuhteeseen ohjelman päätteeksi. Neljän kuukauden jakson aikana pääset tutustumaan työyhteisöön ja lopullisiin työtehtäviin jo ennalta ja löydät oikeat työkalut tulevassa roolissasi menestymiseen.

Ohjelma on osallistujille maksuton.

Työsopimus -uusi työ
Löydä itsellesi sopivin työtehtävä

Mihin suuntaan haluaisit uraasi taivuttaa?

Ohjelma tarjoaa sinulle mahdollisuuden vaikuttaa työurasi suuntaan ja siihen, miltä seuraava roolisi voisi näyttää. 

Uteliaisuus uusia aiheita ja teknologioita kohtaan, sekä innostus oman ammattitaidon kehittämiseen ovat suurimpia valttejasi, olitpa urasi alkutaipaleella oleva tekijä tai jo kokeneempi asiantuntija. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme sinut kasvamaan ohjelman aikana uuteen tehtävääsi!

Avoimia rooleja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa hakijoiden osaamisen ja mielenkiintojen mukaisesti. Vastaavista ohjelmointi- ja IT-alan asiantuntijakoulutuksista on työllistynyt henkilöitä mm. seuraaviin tehtäviin:

 • Ohjelmistokehittäjä tai -suunnittelija
 • Sovellus- tai järjestelmäasiantuntija
 • Software Engineer
 • Cloud Developer
 • DevOps-asiantuntija
 • Tekninen projektipäällikkö tai konsultti
 • Web Developer
 • UI/UX -kehittäjä
 • IT-tukihenkilö
 • Cloud Developer
 • Frontend Developer
 • Backend Developer
 • Fullstack Developer
 • Test Engineer
 • IT Project Specialist
Useita rooleja tarjolla
Nostetta osaamiseen huippukoulutuksesta

Ajantasaisinta koulutusta alan huipulta. 

Saat ohjelman aikana laadukasta koulutusta alan johtavilta tekijöiltä ja pääset kasvattamaan osaamistasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat nyt ja tulevaisuudessa. Opit eivät jää pelkästään ajatuksen tasolle, vaan pääset hyödyntämään oppimaasi kätevästi uusissa työtehtävissäsi, roolistasi riippumatta.

Ohjelma on osallistujille maksuton.

Koulutuksessa pääset uppoutumaan mm. seuraaviin aiheisiin:

 • Front-end: HTML5 & CSS3 Basics, JavaScript, React, Restful
 • Back-end: C# & .NET, Java, Spring Boot, TypeScript, ECMAScript, Node.js
 • Tietokannat: SQL
 • DevOps: GIT, JIRA, Vagrant, Ansible, Docker, Jenkins, Robot Framework perusteet
 • Pilvipalvelut
 • Tietoturvallinen ohjelmistokehitys
 • Ohjelmistokehittäjänä asiakasrajapinnassa ja projektitiimeissä toimiminen
Koulutusta
Saranen työnhaun agenttinasi

Vähennät työpaikkojen hakuammuntaa ja hakemuksien määrää.

Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi kaikkiin ohjelman rekrytoiviin yhteistyöyrityksiin. Osaamisprofiilin kautta pääset kertomaan taustastasi, osaamisestasi ja motivaatiostasi kaikkiin avoimiin paikkoihin kätevästi vain yhden hakemuksen kautta. Näin et sulje ovia erikseen miltään mahdollisuudelta.

Me Sarasella tuemme sinua hakuprosessin aikana ja etsimme sinun profiiliisi sopivia työmahdollisuuksia yhteistyöyrityksiemme joukosta. Tavoitteemme on löytää juuri sinun osaamistasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli!

Voit tutustua tarkemmin ohjelman hakuprosessiin ja koulutusohjelman tekemiseen täältä!

Asiantuntija

Osallistujakokemuksia

Rekrytoiva koulutusohjelma oli ammattimaisen hyvin toteutettu koulutusohjelma. Osallistujista pidettiin hyvä huoli ja koulutustarjonta oli niin monipuolinen, että jokainen varmasti sai omaan kiinnostuksensa kohteeseen jotain uutta opittavaa. Kouluttajat olivat kokeneita ja päteviä.

Tärkein hyöty itselle oli tietysti työllistyminen. Työssäoppimisjaksoilla työnantaja tutustui minuun ja minä työantajaan. Työsopimusta allekirjoittaessamme tiesimme jo kumpikin, mihin olimme sitoutumassa. Lisäksi pääsin laajentamaan ja ajanmukaistamaan omaa osaamistani ammatillisesti. Lue lisää!

-Kari Lepoaho, Järjestelmäasiantuntija, IT/Web ja BI-alustat, Tamro Oyj

testimonial-referenssi-kuvitus-1
Saranen’s program was rightly structured with a very detail-oriented guided path. It allowed someone like me who had a long break to get back to the industry in a fairly short period of time. In my opinion, the program will benefit both experienced job seekers as well as someone who is looking to get into the technology industry without any prior experience.

Read more here!

-Shikha Varshney, Project Manager, Surveypal

shikha-software-academy-testimonial
Rekrytoiva koulutusohjelma on todellakin ollut hyödyllinen vaihe urallani, ja voin tämän kokemuksen perusteella suositella sitä. Koulutuksen alussa kerrottiin, että tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen koulutettavalla on työpaikka, ja tämä tavoite saavutettiin.

Lue Annin koko tarina täältä!

-Anni Mönttinen, Junior Software Engineer, Nolwenture

ig_joulukuu_1
Kahden vuoden työttömyysjakson aikana lähetin satakunta hakemusta ja kävin kymmenissä haastatteluissa, joista sain aina saman vastauksen: ”Vaikutat hyvältä tyypiltä, mutta työkokemusta puuttuu.” Tämä on hyvä systeemi, jossa saa hurjasti oikeaa työkokemusta kuuden kuukauden aikana. Se on todella korvaamatonta.

Lue Henrin kokemukset täältä!

-Henri Korkeila, QA Engineer, Oscar Software

integration-api-academy-henri-korkeila-ohjelmistorobotiikka-testimonial
Parasta ohjelmassa oli päästä tekemään ohjelmointihommia ohjelmistoalan yritykseen ja samalla opiskella kuumimpia teknologioita koulutuspäivinä. Koulutuspäivät olivat antoisia välipäiviä työnteolle ja oli mukavaa opiskella motivoituneessa porukassa. Sain mahdollisuuden näyttää oman motivaation, oppimiskyvyn sekä taidot rekrytoivalle yritykselle ilman paineita.

Lue koko juttu täältä!

-Samu Heikkinen, Junior Software Developer, Cloudia Oy

analyticspro-760x800px
0 / 0

Näin haet mukaan

1. Jätä TE-palveluiden hakemus

Voit hakea Cloud Developer Academy RekryKoulutukseen, jos olet työttömänä tai työttömyysuhan alaisena. Varmista myös, että työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Esivalinta koulutukseen tehdään TE-toimiston hakemuksen tietojen perusteella, joten perustele hakemuksesi huolellisesti. 

Koulutusnumero: 715547

2. Täytä Sarasen osaamisprofiili

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi meille! Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi kaikkiin ohjelman rekrytoiviin yrityksiin - anna siis osaamisesi ja motivaatiosi näkyä! Jos tähtäimessäsi on joku tietty yrityspaikka, voit kertoa tästä myös profiilisi yhteydessä.

Jätäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, niin pystymme varmistamaan jouhevan hakuprosessin sekä tukemaan sinua haun aikana. 

Lopullisen valintapäätöksen ohjelmaan tekee rekrytoiva yritys. Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä viimeistään haun päätyttyä. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen.

Avoimia rooleja

 

Avoimia paikkoja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa taustasi ja mielenkiintojesi mukaisesti.

Mahdollisuuksia on mm.

 • Ohjelmistokehitystehtävissä: Innostaako sinua esim. front-end, back-end, web-kehitys tai mobiilikehitys? Laita koodi juoksemaan ja vie taitosi samalla uudelle tasolle!
 • Pilviteknologioiden parissa: Haluatko syventyä pilviteknologioihin? Azure ja AWS ovat mm. päteviä avainsanoja.
 • IT-projekteissa: Kiinnostaako työskentely eri tiimien rajapinnoissa? Yhdistä devaus ja IT-projektit - mahdollisuuksia mm. DevOpsin parissa. 
 • Käyttöliittymäsuunnittelun parissa: Taivuta koodi käyttäjäystävälliseen pakettiin ja laita lopputuote kantamaan hedelmää esim. UI/UX-tehtävissä.

Päivitämme alle avoimia rooleja jatkuvasti hakuajan aikana uusien tarpeiden syntyessä. Listattujen paikkojen lisäksi voit hakea myös moniin muihiin rooleihin. Huomioithan siis, että kaikkien yritysten tarpeet eivät ole julkisesti näkyvillä. Haemme yrityspaikkoja myös hakijalähtöisesti - hae siis rohkeasti mukaan!

💡 Klikkaa plussista lisätietoja!

 

Manna Insect 

Manna Insect kehittää merikontteihin asennettavaa järjestelmää, joka automatisoi kontin ilmaston hyönteiskasvatukseen sopivaksi. Ratkaisun avulla voidaan kierrättää biojäte takaisin korkealaatuiseksi eläinrehuksi paikan päällä syöttämällä se toukille, jotka voidaan syöttää mm kanoille. Ratkaisu käytännössä poistaa tarpeen soijarehun käytöltä ja vähentää merkittävästi ilmastopäästöjä sekä tarjoaa mahdollisuuden paikalliseen ruuantuotantoon. Manna Insect kehittää sekä kontin teknistä järjestelmää, anturiratkaisuja sekä ohjelmistoa, jolla ohjataan konttia, että pilvipalvelua, jolla käyttäjä voi etänä seurata konttien toimintaa. Ohjelmointikielinä käytetään Pythonia sekä Javascriptiä (frontend) ja teknologioina/työkaluina mm Raspberry Pi, Fastapi, Celery, Redis, Linux, Mongodb, Influxdb, Grafana.
 
Ohjelmoija 
 
Etsimme innokkaita ohjelmoijia, joita kiinnostaa vaihtoehtoisesti laiteläheinen (Linux/Raspberry Pi) että backend ohjelmointi (REST API, tietokannat, jne). Lisäksi meillä on paljon algoritmikehitystä ja datan analysointia, jolla konttien hallinta saadaan älykkäämmäksi ja itsenäisemmäksi. Kiinnostusta voi olla myös DevOps-osaamiselle, vaikka Manna käyttää paljon valmiita palveluita (useampia, jotka APIn kautta linkattu Mannan tietokantaan).

Nive Information Technology OY

Nive Information Technology on oululainen IT-ratkaisukehityksen yritys. Kehitämme mobiileja yritysten tiedonhallinnan ratkaisuja ja tarjoamme osaamista projektinhallinnan (PMP-sertifioitu), IT-ratkaisukehityksen, M-Files-teknologian, tiedonhallintajohtamisen sekä koulutuksen ja muutoshallinnan alueilla. 

Ohjelmistokehittäjäharjoittelija

Etsimme innokasta ja motivoitunutta henkilöä auttamaan asiakasyrityksiämme rakentamaan tiedonhallintaratkaisuja. Tehtäviisi kuuluu muun muassa M-Files-asiakasratkaisujen konfigurointi ja lisätoiminnallisuuksien koodaaminen. Työ on monipuolista ja vaihtelevaa ja työn sisältö voidaan muodostaa oman osaamisesi mukaan.
 
Työskentelemme Nivellä hybridinä eli tarjoamme osittaisen etätyömahdollisuuden.
Pääset osallistumaan asiakastoteutuksiin osana tiimiä, missä autat kehittämään ratkaisuja asiakkaidemme tarpeisiin. Osallistut aktiivisesti asiakaspalavereihin ja esittelet kehitettyjä ratkaisuja.
 
Tarjoamme mukavan tiimin, joka tukee sinua ja auttaa kehittymään tehtävässäsi. Toivomme, että sinulla olisi jo valmiiksi perusosaaminen C#-ohjelmoinnista. Edellytämme sinulta myös sujuvaa suomen kielen taitoa.
Eduksesi katsotaan myös, mikäli olet jo kartuttanut osaamistasi seuraavissa:
– Xamarin.Forms / MAUI
– REST API
– SQL
Jos olet innokas oppimaan uutta ja kiinnostunut työskentelemään tiedonhallinnan parissa, tämä paikka voi olla juuri sinulle.
 

Enhancell

Enhancell Ltd. produces software solutions for wireless network surveys. The company was founded in 2014, our headquarters is in Oulu, Finland, and we have offices in Miami, FL, USA; Düsseldorf, Germany; and Paris, France. We operate on the global market and are a trusted partner of several major cellular operators and network manufacturers. For more information visit our website: https://enhancell.com/enhancell/

Junior Cloud Developer

We are looking for a new member for our software team! You can be a graduate looking for a first working place or you may have a few years of experience in the vast field of coding in the form of studies, work or hobbies, but the most important thing is that We are always looking for motivated talents to join our winning team! If things like cloud, coding and challenging yourself sound good, apply now!

 • Software Developer
 • Web Developer
 • Cloud Developer
 • UI/UX Developer
 • Frontend Developer
 • Backend Developer
 • Fullstack Developer
 • Test Engineer
 • Azure Developer
 • AWS Developer
 • IT Project Specialist
 • Test Automation Engineer
 • DevOps Specialist
 • IT Support Specialist

Koulutuksen sisältö ja info

 

Cloud Developer Academy RekryKoulutus on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille. Myös määräaikaisessa työsuhteessa olevat henkilöt, joiden työsuhde päättyy ennen koulutusohjelman alkua, voivat hakea ohjelmaan. Hakijoiden työnhaun tulee olla voimassa TE-palveluissa tai kuntakokeilussa.

Koulutusohjelman pituus on 4 kk. 

Koulutusohjelman ajankohta: 5.10.2023-30.1.2024 

Koulutus järjestetään pääasiassa etätoteutuksena. Ohjelman koulutuskieli on suomi. 

Ohjelman kokonaisuudesta n. 30% on asiantuntijakoulutusta ja 70% aktiivista työssäoppimista.

Koulutus sisältää opintoja monipuolisesti. Ohjelmoinnin perusteiden lisäksi ohjelman aikana syvennytään mm. seuraaviin aiheisiin: 

 • tietoturvallinen ohjelmointi

 • front-end

 • back-end

 • fullstack

 • devOps

 • java

 • javascript

 • c#

 • react

 • angular

 • työelämätaidot

Meillä Sarasella saat yksilöllistä tukea rekrytointiprosessin alusta saakka sparrailun, ohjauksen ja valmennuksen merkeissä.

1. TE:n hakemuksen käsittelyn ja esivalinnan jälkeen kutsumme sinut haastatteluihin kanssamme.

2. Kun olemme päässeet tutustumaan sinuun tarkemmin, alamme edistämään hakuprosessiasi. Pääset kertomaan osaamisestasi potentiaaliselle yhteistyöyrityksellesi kätevästi Sarasen osaamisprofiilin kautta. Toimimme siis työnhaun agenttinasi.

3. Tarjoamme ja sovimme sinulle ajat esihaastatteluihin. Valintojen jälkeen solmimme sinun ja yrityksen välille koulutussopimuksen ohjelman ajaksi. Koulutuksen tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseen vakituiseen työsuhteeseen ohjelman päätteeksi.

Voit tutustua hakuprosessiin sekä koulutusohjelman kulkuun tarkemmin täältä!

Koulutuksen tarkoituksena on työllistää sinut yhteistyöyritykseen ohjelman kautta. Tämä voi tapahtua ohjelman päätteeksi, tai jopa ohjelman aikana. Yli 80% osallistujista rekrytoituu uuteen rooliin koulutusohjelman päätteeksi.

 

Katso vastauksia työnhakijoiden usein kysyttyihin kysymyksiin täältä.