17.03.2020 — Koulutusohjelmat osallistujakokemukset

Code Academystä uutta koodia työuralle

Kirjoittaja
Saranen Consulting

Koodareista on työmarkkinoilla suuri pula ja siitä syystä etsimme Code Academy -rekrytoivan koulutusohjelman kautta jälleen uusia osaajia ohjelmistokehityksen maailmaan. Koska koulutusohjelma on tarkoitettu niin kokeneille koodareille, kuin alalle uusina astuville osaajillekin, hakijat usein pohtivat millaisella taustalla kannattaa hakea mukaan. Pääsimmekin kysymään aiempien ohjelmien osallistujilta heidän kokemuksistaan ja eväistä, joita he saivat ohjelmasta tulevaan työelämään.  

”Koulutusohjelman päämäärä: saada vakituinen työpaikka”

”Valmistuin Kuopion Savoniasta vuonna 2018 ohjelmistokehityksen insinööriksi. Aloitin työnhaun heti valmistuttuani, mutta lukuisista haastatteluista huolimatta en työtä löytänyt. Olin muuttanut valmistumiseni jälkeen uudelle paikkakunnalle, joten se toi oman lisähaasteensa työpaikan löytämiseen. Eräänä aamuna selaisin jälleen avoimia paikkoja, ja huomasin ilmoituksen Code Academy -rekrytoivasta koulutusohjelmasta. Kiinnostuin mahdollisuudesta, ja päätin hakea mukaan.

Parasta ohjelmassa oli päästä tekemään ohjelmointihommia ohjelmistoalan yritykseen ja samalla opiskella kuumimpia teknologioita koulutuspäivinä. Koulutuspäivät olivat antoisia välipäiviä työnteolle ja oli mukavaa opiskella motivoituneessa porukassa. Code Academyn kautta sain mahdollisuuden näyttää oman motivaation, oppimiskyvyn sekä taidot rekrytoivalle yritykselle ilman paineita. Ohjelman jälkeen sain sen, mitä lähdin hakemaankin, eli vakituisen työsuhteen mukavasta työympäristöstä.

Suosittelen ohjelmaa kaikille, jotka haluavat saada jalansijan yritykseen tai ovat harrastaneet ohjelmointia, mutta heillä on suuri kynnys hakea töitä harrastuspohjalta. Ohjelma mahdollistaa myös kokeilun, onko tämä ala sittenkään se oma juttu. Tärkein on motivaatio ja halua oppia.”

Samu Heikkinen
Junior Software Developer
Cloudia Oy

Tavoitteena uusi toimiala

”Kun työtehtäväni päättyivät yt-neuvotteluiden lopputuloksena, pysähdyin miettimään, mitä haluan jatkossa tehdä. Pohdin, olisiko aika suunnata kokonaan uudelle alalle, lähteä opiskelemaan vai olisiko yrittäjyys vaihtoehto. Työuraa minulla on takana jo 24 vuotta, joten kaipasin uusia tuulia tulevaan uraani.

Etsin tietoa työmahdollisuuksista, ja sattumalta löysin rekrytoivat koulutusohjelmat. Konsepti oli itselleni uusi, joten kiinnostuin tutkimaan asiaa tarkemmin. Sarasen Code Academy vaikutti ohjelmalta, jossa voisin hyödyntää omaa tietotaitoani sekä yhdistää taustani ja osaamiseni. Olen valmistunut vuonna 1999, joten osaamiseni kaipasi myös tuoreuttamista. Näin ohjelman ennen kaikkea mahdollisuutena saada jalansijaa uudelle alalle, ja hain mukaan. Tässä vaiheessa koulutusohjelma oli vain yksi vaihtoehto muiden joukossa, mutta kun pääsin mukaan ohjelmaan, tiesin sen olevan minulle oikea polku.

Aloitin työni ensin Helpparissa, joka oli oiva paikka kerätä osaamista ruohonjuuritasolla. Sain hyvän ja kattavan perehdytyksen yhteistyöyrityksessä, joka se antoi erinomaisen pohjan koko hommalle. Samaan aikana opettelin tuotteita, asiakkuuksia, toimintamalleja sekä prosesseja tarkemmalla tasolla. Kesäkuun alussa minulle tarjottiin Service Managerin hommaa, eli jatkuvien palveluiden tiiminvetäjän paikkaa. Vaikka olen tehnyt samankaltaista työtä aiemminkin, on mielenkiintoista oppia jatkuvasti uutta. Positiivinen stressi on työnteon mauste, joka pitää mieleni virkeänä.

Olen todella tyytyväinen, että lähdin mukaan. Ohjelman ajan sain oppia tuoreita teknologioita ja vaihtaa arvokkaita näkökulmia muiden osallistujien kanssa. Koulutusohjelma oli itselleni paras vaihtoehto, sillä prosessi on selkeä ja tähtää aina työllistymiseen. Koulutusohjelma on myös työnantajalle hyvä ja tuore tapa kokeilla millainen henkilö yritykseen tulee.”

Jukka Immonen
Service Manager
Fastroi Oy

Code Bootcampista vauhtia koulutusohjelmaan

”Code Bootcamp toimi minulle ponnahduslautana Code Academy -rekrytoivaan koulutusohjelmaan. Tiesin, että haastamalla itseni ja panostamalla Bootcampiin opin lisää ohjelmistokehityksestä ja pääsen sitä kautta mukaan Code Academyyn. Oma taustani muodostuu ohjelmistotekniikan insinööriopinnoista, ylemmästä amk-tutkinno teknologiaosaamisen johtamisesta sekä miltei 20 vuodesta työkokemusta.

Code Academy laajensi osaamistani, vaikka osa sisällöstä olikin tuttua aikaisemmista työtehtävistä. Pääsin koulutusohjelman aikana tutustumaan itselleni uusiin teknologioihin ja opiskelemaan mielenkiintoisia uusia aiheita. Parasta koulutuksessa oli hyvin suunnitellut sisällöt ja laadukkaat kouluttajat. Ohjelman jälkeen sain työpaikan yhteistyöyrityksestäni.

Suosittelen koulutusohjelmaa kaikille toimialasta kiinnostuneille, aikaisemmasta osaamisesta riippumatta. Code Bootcampin ja Code Academyn aikana oli ilo seurata motivoituneiden kanssaopiskelijoiden kasvutarinoita – kuinka vasta toimialaan tutustuvat osallistujat käärivät hihat, tekivät suuren työn perusteiden hanskaamisessa ja oppivat todella paljon.”

Olli Sivonen
Software Developer
Arbonaut Oy

Haluatko kasvattaa omaa osaamistasi?

Jos haluat kasvattaa omaa osaamistasi tai saada jalkasi työpaikan oven väliin, voi rekrytoiva koulutusohjelma olla sinun juttusi. Saat huippuluokan asiantuntijakoulutuksen samalla, kun syvennyt työtehtäviin yhteistyöyrityksessä. Kun haet mukaan ohjelmaan, pääset hyödyntämään SC Career Campuksen monipuolisia palveluita työnhakutaitojesi kehittämiseksi. Hakijoiden on mahdollista treenata omia työnhakutaitojaan verkkovalmennuksien avulla, saada henkilökohtaista valmennusta päivystävältä uravalmentajalta, sekä prosessin edetessä osallistua myös ryhmämuotoisiin valmennuksiin ja webinaareihin.

Tutustu avoinna oleviin hakuihin!