Kaikki ohjelmat

Digiakatemia - ohjelmistokehitys & IT

Suuntaa uuteen työhön ja syvennä osaamistasi

Katse ohjelmistokehitys- tai IT-alan tehtävissä? Aloita uusi työ asiantuntijakoulutuksesta!

Koulutusohjelman hakuaika on päättynyt

---

Kiinnostaako sinua softakehitys, web-devaus, tietojärjestelmät, pilvipalvelut tai tekninen asiakaspalvelu? Etsitkö väylää viedä taitosi uusiin töihin tai haluaisit rakentaa esim. koodausharrastuksestasi ammatin? Useat Oulun ja Pohjois-Pohjanmaan alueen yritykset etsivät nyt kauttamme etenkin ohjelmistokehityksestä ja IT-alan asiantuntijatehtävistä syttyviä tekijöitä kasvamaan erilaisiin asiantuntijarooleihin.

Mikäli haluat hyödyntää tulevassa työssäsi hyvää ongelmanratkaisukykyäsi ja kasvattaa samalla devaus- tai IT-osaamistasi, tämä on sinun mahdollisuutesi suunnata uusiin ohjelmisto- ja IT-alan tehtäviin. 

Yhteistyöyrityksemme etsivät Digiakatemia -rekrytoivan koulutusohjelman kautta uusia tekijöitä monenlaisiin ja eritasoisiin rooleihin ja taustasi voi olla monenlainen – voit suunnata taustastasi ja mielenkiinnon kohteistasi riippuen mm. front end -kehityksen, tietojärjestelmien, web-kehityksen (mm. Wordpress), IT-tuen, pilvipalveluiden, käyttöjärjestelmien tai teknisempien konsulttitehtävien pariin. 

Lue lisää, hae mukaan pian ja suuntaa kauttamme uuteen työhön!

Useita rooleja ja mahdollisuuksia eri taustaisille tekijöille

Uramahdollisuudet taipuvat kauttamme useampaan muottiin ja uusista osaajista on Pohjois-Pohjanmaan alueella todellinen kysyntä. Taustasi voi siis olla monenlainen; voit olla jo työkokemusta kerryttänyt IT-osaaja tai devaaja, alalle vastavalmistunut osaaja tai koodaus- / tietotekniikkaharrastuksestasi ammattia rakentava tulevaisuuden tekijä. Meille ja rekrytoiville yrityksille tärkeintä on halusi kasvaa uusiin tehtäviin, sekä motivaatiosi kehittää omaa asiantuntijuuttasi.

Sinun ei siis tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme sinua kehittymään uuteen tehtävääsi. Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiintoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli useiden yhteistyöyrityksiemme joukosta.

Uusien osaajien rekrytointi tapahtuu Pohjois-Pohjanmaan alueelle suunnatun Digiakatemia -rekrytointiin tähtäävän koulutusohjelman kautta, joka tarjoaa sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden aloittaa uudet IT- ja ohjelmistoalan työtehtävät, sekä kasvattaa alan osaamistasi asiantuntijakoulutuksen kautta. Viiden kuukauden mittaisen ohjelman tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseen koulutusohjelman päätteeksi.

Digiakatemia on työvoimakoulutusta, joka yhdistää asiantuntijakoulutuksen ja työn parhaat puolet yhteen kokonaisuuteen – saat ohjelman kautta arvokkaat, alan tuoreimmat tiedot ja opit haltuusi, ja pääset soveltamaan oppeja suoraan työtehtävissäsi. Ohjelma on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille ja se järjestetään yhteistyössä Sarasen, ELY-keskuksen ja TE-palveluiden kanssa. Koulutusohjelma kestää yhteensä 5 kuukautta, mikä sisältää 23 työpäivää kestävän koulutusjakson, sekä 77 työpäivää kestävän työssäoppimisjakson. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen.

Lue alta lisää ohjelman uramahdollisuuksista ja koulutussisällöstä ja hae mukaan pian! Käymme hakemuksia läpi ja sovimme haastatteluja hakuajan sisällä – paikat täytetään heti sopivien henkilöiden löydyttyä!

Ota yhteyttä

niina-heikkinen-saranen-consulting

Niina Heikkinen

Project Specialist
niina.heikkinen@saranen.fi
044 025 5628

Onko sinulla kysyttävää ohjelmasta tai avoimista rooleista? Ota yhteyttä projektitiimin yhteyshenkilöön. 

Voit myös katsoa usein kysyttyjen kysymysten vastaukset täältä. 

Mikä aihe sinua kiinnostaa? Voit suunnata mm. seuraaviin tehtäviin

Ohjelmistokehitys

code-academy-icons-ohjelmistokehitys

Kiinnostaako devaus? Uramahdollisuuksia mm. frontin ja backin parissa - olitpa sitten kokeneempi tekijä tai koodauksesta ammattia suunnitteleva osaaja. 

Käyttöliittymät & web-devaus

code-academy-icons-kayttoliittyma

Kiinnostaako koodaushommat käyttöliittymien ja verkkosivujen parissa? Etsimme uusia tekijöitä kasvamaan mm. Wordpress-kehityksen pariin.

Tekninen asiakaspalvelu

data-analytiikka-icon-2-1

Sykitkö ongelmanratkaisulle? Suuntaa teknisiin asiakaspalvelu- tai admin-tason töihin ja syvenny mm. pilvipalveluympäristöihin. 

Tietojärjestelmät & IT-projektit

it-projektit-digiakatemia-saranen

Alalla on paljon kysyntää mm. IT-projektien, tietojärjestelmien ja muiden teknisten ja konsultatiivisten asiantuntijatehtävien parissa. 

Etsimme ennen kaikkea motivoituneita ja oman ammattitaidon kehittämisestä innostuneita uusia tekijöitä. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme ohjelman aikana sinut kehittymään uuteen tehtävääsi. Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiintoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli useiden yhteistyöyrityksiemme joukosta. 

Aito mahdollisuus vaikuttaa uraasi - ohjelman monet hyödyt

Aloita uusi työ kasvualalla

Digiakatemia on 5 kuukauden mittainen rekrytointiin tähtäävä koulutusohjelma, joka tarjoaa sinulle mahdollisuuden aloittaa uusi työ rooliasi tukevan asiantuntijakoulutuksen kautta. Ohjelma yhdistää asiantuntijakoulutuksen ja työn parhaat puolet yhteen kokonaisuuteen – saat ohjelman kautta arvokkaat, alan tuoreimmat tiedot ja opit haltuusi, ja pääset soveltamaan taitojasi suoraan työtehtävissäsi. Tähtäimessä olevan uuden työn lisäksi investoit siis omaan osaamiseesi, sekä tulevaisuuden uraasi.

Ohjelman tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseen 5 kk mittaisen koulutusohjelman päätteeksi. Koulutus on työvoimakoulutusta, joka on osallistujille maksuton.

saranen-tyosopimus-icon-ecommerce-ai
Useita rooleja ja uramahdollisuuksia

Koulutus avaa ovia monenlaisille työurille – roolisi voi olla tulevaisuudessa esimerkiksi rekrytoivan yrityksen:

 • Ohjelmistokehittäjä (web ja sulautetut järjestelmät)
 • Service Desk -asiantuntija
 • Järjestelmä- tai sovellusasiantuntija
 • Wordpress-kehittäjä
 • Järjestelmäadmin
 • Web Developer
 • UI/UX-kehittäjä
 • Microsoft365-asiantuntija
 • Front End Developer
 • IT-projektipäällikkö
 • Pilvipalveluasiantuntija
 • Bac End Developer

Tämä lista ei ole kuitenkaan kaikenkattava ja työnkuvat mukautuvat taustaasi ja yrityksen tarpeita vastaaviksi – tehtävänämme on löytää juuri sinun urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli.

useat-roolit-icon
Mahdollisuuksia eritaustaisille tekijöille

Yhteistyöyrityksemme etsivät uusia tekijöitä monenlaisiin ja eritasoisiin rooleihin ja taustasi voi olla monenlainen – kauttamme voit suunnata mm. tietojärjestelmien, IT-tuen, käyttöjärjestelmien, pilvipalveluiden tai teknisempien konsulttitehtävien pariin. Voit olla jo enemmän työkokemusta kerryttänyt IT-osaaja tai devaaja, vastavalmistunut tekijä tai tietotekniikan / koodauksen parista harrastuneisuutta omaava tulevaisuuden osaaja. Uramahdollisuudet todella taipuvat kauttamme moneksi – tavoitteemme on löytää sinun taustaasi ja osaamistasi parhaiten tukeva rooli monien yhteistyöyrityksiemme joukosta!

saranen-monia-paikkoja-icon-ecommerce-ai
Tuorein osaaminen työtehtävien ohella

Saat ohjelman aikana laadukasta koulutusta alan johtavilta tekijöiltä 23 koulutuspäivän myötä, sekä pääset hyödyntämään oppimaasi suoraan työtehtäviesi parissa. Lopputuloksena kasvatat oman osaamisesi uudelle tasolle. Ohjelma on osallistujille maksuton.

Koulutusohjelmaan kuuluu 23 koulutuspäivää ja 77 työssäoppimispäivää. Koulutuksessa käytössämme ovat etänä verkon yli pidettävien koulutuspäivien lisäksi Pluralsight verkko-oppimisympäristö. Pluralsight verkko-oppimisympäristön avulla tarjoamme eri opintopolku-vaihtoehtoja, joista voit valita itseäsi eniten kiinnostavan vaihtoehdon.

Verkko-oppimisympäristöt tarjoavat laajan opetustarjonnan sekä erilaisiin IT-rooleihin kuten esimerkiksi:

 • Ohjelmistokehitys
 • Pilvipalvelut
 • Data-analytiikka
 • Järjestelmäasiantuntija
 • IT-tuki

Nämä ovat kuitenkin vain esimerkkejä; Pluralsight tarjoaa yli 6000 eri kurssivaihtoehtoa, joten koulutusta pystytään tarjoamaan hyvin erilaisten työroolien tueksi!

koulutus-icon

Osallistujatarinoita IT- ja softaohjelmista

Parasta ohjelmassa oli päästä tekemään ohjelmointihommia ohjelmistoalan yritykseen ja samalla opiskella kuumimpia teknologioita koulutuspäivinä. Koulutuspäivät olivat antoisia välipäiviä työnteolle ja oli mukavaa opiskella motivoituneessa porukassa. Sain mahdollisuuden näyttää oman motivaation, oppimiskyvyn sekä taidot rekrytoivalle yritykselle ilman paineita.

Lue koko juttu täältä!

-Samu Heikkinen, Junior Software Developer, Cloudia Oy

analyticspro-760x800px
Rekrytoiva koulutusohjelma on todellakin ollut hyödyllinen vaihe urallani, ja voin tämän kokemuksen perusteella suositella sitä. Koulutuksen alussa kerrottiin, että tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen koulutettavalla on työpaikka, ja tämä tavoite saavutettiin.

Lue Annin koko tarina täältä!

-Anni Mönttinen, Junior Software Engineer, Nolwenture

ig_joulukuu_1
Kahden vuoden työttömyysjakson aikana lähetin satakunta hakemusta ja kävin kymmenissä haastatteluissa, joista sain aina saman vastauksen: ”Vaikutat hyvältä tyypiltä, mutta työkokemusta puuttuu.” Tämä on hyvä systeemi, jossa saa hurjasti oikeaa työkokemusta kuuden kuukauden aikana. Se on todella korvaamatonta.

Lue Henrin kokemukset täältä!

-Henri Korkeila, QA Engineer, Oscar Software

integration-api-academy-henri-korkeila-ohjelmistorobotiikka-testimonial
0 / 0

Näin haet mukaan

1. Jätä hakemus TE-palveluihin

Voit hakea Digiakatemia -rekrytoivaan koulutusohjelmaan, jos olet työttömänä tai työttömyysuhan alaisena. Varmista myös, että työnhakusi TE-palveluissa on voimassa. Esivalinta koulutukseen tehdään TE-toimiston hakemuksen tietojen perusteella, joten perustele hakemuksesi huolellisesti. Jätä hakemus alta!

Koulutusnumero: 698147

2. Täytä Sarasen osaamisprofiili

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi meille! Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi rekrytoiviin yrityksiin. Jättämällä profiilisi mahdollisimman pian varmistat, että hakemuksesi käsitellään jouhevasti ja saat tiedon mahdollisesta esivalinnastasi nopeammin. Näin pääsemme myös edistämään sinulle haastatteluja mahdollisimman pian! Lopullisen valintapäätöksen ohjelmaan tekee rekrytoiva yritys. Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä viimeistään haun päätyttyä.

Kenelle ohjelma on suunnattu?

Yhteistyöyrityksemme rekrytoivat osaajia erilaisiin tehtäviin ja rooleja on tarjolla uransa eri vaiheissa oleville tekijöille. Digitakatemia soveltuu sekä työuransa alussa oleville alle 30-vuotiaille, että jo kokeneemmille ammattilaisille, jotka haluavat päivittää osaamistaan koulutuksen ja työssäoppimisen kautta. Voit hakea ohjelmaan, jos olet työttömänä tai työttömyysuhan alaisena ja työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Saranen etsii koulutusohjelman hakijoille sopivia yrityspaikkoja pääasiassa opintopolkujen mukaisiin tehtäviin, mutta avullamme voit löytää myös muunlaisia työtehtäviä – käymme paljon keskusteluita alueen yritysten kanssa ja haluamme yhdistää sopivat henkilöt sopiviin töihin!

Toivomme sinulta joko koulutukseen, työkokemukseen tai harrastuneisuuteen pohjautuvaa osaamista. Huomaathan, että työroolit ovat pääasiassa asiantuntijatehtäviä.

Etsimme ennen kaikkea motivoituneita ja oman ammattitaidon kehittämisestä innostuneita uusia tekijöitä. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme ohjelman aikana sinut kehittymään uuteen tehtävääsi.

Koulutuksen sisältö ja info

Digiakatemia -koulutusohjelma kestää 5 kuukautta (koulutuksen aloitus joustavasti aikavälillä 17.5.2021 - 2.8.2021) ja siinä yhdistyy koulutus sekä työssäoppiminen. Koulutus toteutetaan verkkokoulutuksena, joten sisältö on hyvin räätälöitävissä tarvekohtaisesti – ohjelman avulla voit päästä juuri haluamiisi asiantuntijatehtäviin toimialasta ja työtehtävästä riippumatta.

Koulutusohjelman haku päättyy 3.5.2021

Koulutusohjelmaan kuuluu 23 koulutuspäivää ja 77 työssäoppimispäivää. Koulutuksessa käytössämme ovat etänä verkon yli pidettävien koulutuspäivien lisäksi Pluralsight verkko-oppimisympäristö. Pluralsight verkko-oppimisympäristön avulla tarjoamme eri opintopolku-vaihtoehtoja, joista voit valita itseäsi eniten kiinnostavan vaihtoehdon.

Verkko-oppimisympäristöt tarjoavat laajan opetustarjonnan sekä erilaisiin IT-rooleihin kuten esimerkiksi:

 • Ohjelmistokehitys
 • Pilvipalvelut
 • Data-analytiikka
 • Järjestelmäasiantuntija
 • IT-tuki

Nämä ovat kuitenkin vain esimerkkejä; Pluralsight tarjoaa yli 6000 eri kurssivaihtoehtoa, joten koulutusta pystytään tarjoamaan hyvin erilaisten työroolien tueksi!

Koulutukseen osallistuvalle työnhakijalle maksetaan koulutuksen ajalta sitä työttömyysetuutta, johon hänellä on oikeus työttömänä ollessaan sekä lisäksi mahdollista kulukorvausta. Tietoa työvoimakoulutuksista ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat valtakunnallisesta koulutusneuvonnan puhelinpalvelusta 0295 020 702 (klo 9-16:15). Koulutusneuvontaa saa myös Facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta

Katso alta 30.3. järjestetyn hakijainfotilaisuuden tallenne!

 

Katso vastauksia työnhakijoiden usein kysyttyihin kysymyksiin täältä.