Participant references

Participant references

I get to hone my developer skills

GamePro program is great for those trying to get in to the game industry but need a little push or additional training. The training covers just about every aspect of game development on a high level, and is curated by industry veterans and experienced game developers.

My background was a 3D multimedia education, some freelancing in mobile game development and that definitely helped me during the program and still does today.

Through the program I got a job which I love. I learn new things every day and get to hone my skills as a developer.

I think an applicant of GamePro should be expected to be agile and learn fast, be ready for new things and to step out of their comfort zone, they can expect getting to know a versatile crowd of people and having a great time!

Haraldur Jónsson

Junior Client Side Developer, Dazzle Rocks

On our way to becoming industry veterans

Personally, I had nothing but great experiences with GamePro. Even when the subject matter was not directly related to my field, I learned so many valuable things. The best part was getting to know the people, my peers, who now are on their way to become industry veterans themselves.

I recommend the program to anyone who has a passion for creating video games, or highly skilled individuals (in art, programming, marketing…) who want a new challenge. The gaming industry is not only fun but extremely supportive, so creative minds will flourish.

My background is in Art and Design, and I used my skills from beginning to end, improving a lot during this journey. The program got me my first job in the Finnish gaming industry, the courses on design and game ideas were very useful and I still use some elements in my current job today (ie, keeping a certain familiarity to elements, not go full out weird, being able to communicate with the programmers and designers efficiently).

Applicants shouldn’t be intimidated by the program, the application form might seem daunting but most of what counts is the portfolio and interview. Take advantage of the classes, get to know your teachers and make as many genuine connections with people as possible.

Magali-Claire Boehrer

Game Artist, Polka Dot Studio

Unique launch pad to enter Finnish gaming industry

The program has a good balance of training and working days. All the trainers are industry veterans who come with huge experience and credibility and the training is well designed for the attendees who come from different backgrounds

I worked for Zynga games as a Game Producer for 3 years. After relocating to Finland, I was looking for similar opportunities and GamePro offered me a unique launch pad to enter the globally renowned Finnish gaming industry.

I highly recommend GamePro program to everyone who wants to be part of the industry. It is an excellent start to your game industry career irrespective of your previous career choices or educational background.

Neha Joshi
Project Coordinator, Redlynx

Kannattaa hakea, jos pelit kiinnostavat työksi asti

GamePro antaa mahdollisuuden päästä näyttämään taitonsa ja innostuksensa peliteollisuudelle ilman mahdottomilta vaikuttavia vaatimuksia. Suoraan työhön päästävä koulutus syventävine koulutuspäivineen ammattilaisten otteissa antaa tiukkaan puristetun paketin tämän päivän pelimaailmasta. Toimin nyt Redlynxin projektikoordinaattorina halliten Trials Fusion pelin lokalisointia, sekä proto-tiimin managerina. GameProhon kannattaa ehdottomasti hakea jos pelit kiinnostavat ihan työksi asti.

Ossi Mykkänen

Administrative Coordinator
MotionVolt Games

Rohkeasti mukaan!

GamePron kaltaiset räätälöidyt koulutusohjelmat vastaavat mielestäni hyvin työelämän vaatimuksiin. Parhaimmillaan koulutuksessa käsitellään alan tuoreita asioita käytännön esimerkkien kautta. Suurin etu koulutuksesta oli työpaikan saaminen, sillä työskentelen nyt junior graphic designerina pelistudio Kuuasemalla. Näin graafikkona koulutus valotti pelien tekemistä myös koodaamisen ja pelidesignin näkökulmasta, minkä ansiosta sain hyvät eväät kommunikointiin tiimin sisällä. Olen valmistunut graafiseksi suunnittelijaksi ja työskennellyt ennen GameProta graafikkona musiikin parissa sekä nettipelipalvelussa. Pystyin hyvin hyödyntämään ja soveltamaan aiempaa osaamistani.

GamePro antoi kattavan ja ajantasaisen perusosaamisen alalle. Yritysvierailujen ja muun tutustumisen kautta tapahtuva verkostoituminen on tärkeä osa koulutusta. GameProsta oli varmasti suuri hyöty uratavoitteitani ja omaa kehittymistäni ajatellen. Mutta on tärkeää myös muistaa, että onnistuminen on paljon kiinni omasta aktiivisuudesta. Suosittelenkin tuleville gameprolaisille kysymysten esittämistä ja ”rohkeasti mukaan vaan” -meininkiä!

Anu Jalo
Game Artist, Kuuasema

Väylä unelma-ammattiin

Mielestäni GamePro on erittäin hyödyllinen rekry-ohjelma Suomen pelialalle. Pelialalle on vaikea löytää osaavaa sakkia. GamePro on työnantajalle hyvin turvallinen tapa tutustua tekijöihin, tuoda tuoretta tietoa ja osaamista alalle. Ja tekijä voi löytää väylän unelma-ammattiin.

Luonnollisesti paras juttu koulutuksessa oli vakituisten töiden saaminen, ja koko urani pelialalla on yksin GamePron ja yhteistyöyrityksen Digital Chocolaten ansiota. Nykyään olen pelitestaaja Frozenbytellä, mutta GamePron jälkeen jatkoin Digital Chocolatella pelitestaajana vielä puolitoista vuotta. Tiesin jo GameProhon hakiessani, että pelitestaus on se minun juttu ja pelitestaajan näkökulmasta on tärkeää tietää perus ohjelmistoasiat, sekä graafisen työn ja designin kulku. GamePron kurssipäivinä edellä mainituista asioista sai hyvät perustiedot, joita pystyi sitten oman työnsä ja vapaa-ajan ohella hyvin tuumailemaan lisää, etenkin kyky puhua muun tiimin kanssa samaa kieltä kasvoi roimasti aina kurssipäivien jälkeen.

In general GamePro tarjoaa sinulle mahdollisuuden päästä peli-alalle töihin, mutta loppupeleissä se on Sinusta itsestäsi kiinni miten muu tiimi ja työyhteisö alkaa arvostaa sinua osana tiimiä ja yhteisöä. Sinulla on 7 kuukautta aikaa tehdä itsestäsi korvaamaton, käytä siis se aika fixusti äläkä epäröi näyttää kykyjäsi!

Henri Päärnilä
QA Lead
Frozenbyte Oy

Tärkeää kokemusta ja hyviä suhteita

Kokemukseni GameProsta ovat pääasiallisesti hyviä. Työllistyin ohjelman kautta, sain uusia kavereita ja kosolti työkokemusta. Kun rekrytointiohjelman kautta saa töitä niin pitkä harjoitteluaikakaan ei haittaa. Koulutukset olivat pääasiassa hyviä ja luennoitsijat kovia alan ammattilaisia. Suosittelen ohjelmaa kaikille, jotka haluavat päästä pelialalle, koska sen kautta saa tärkeää kokemusta ja hyviä suhteita. Koulutuksissa taas saa alan koulutusta ja tietoa pelialasta yleensä.

Sain GamePron kautta harjoittelupaikan ja ohjelman päätyttyä työllistyin samaan yritykseen. Harjoittelun aikana sain paljon vastuuta ja mielenkiintoisia tehtäviä, jotka auttoivat minua kehittymään ammatillisesti.

Joonas Korpilaakso
2D/3D-artisti

GamePro avasi oven alalle

GamePron suurin etu on ollut jalan saaminen oven väliin alalle ja päästä näyttämään oma osaamisensa. Ennen GamePro-ohjelmaa työskentelin elokuva- ja mainostehosteiden parissa ja nykyään toimin Colossal Orderilla Lead Game Artistina. Nykyisessä työssäni vastaan Cities Skylines -pelin visuaalisesta ilmeestä ja suuremmista kokonaisuuksista sekä pääsen kehittämään toimintatapojamme paremmiksi ja helpottamaan artistitiimimme työtä. GamePro on erittäin hyvä juttu alalla, joka tarvitsee koko ajan lisää osaajia. Se on myös erittäin hyvä juttu osaajille, jotka alalle pyrkivät. Minulle ohjelma avasi oven, jota en välttämättä olisi huomannut edes olevan olemassa ja asiat ovat edenneet ohjelman jälkeen vauhdilla. Ohjelma tarjosi myös erittäin hyvän mahdollisuuden luoda suhteita alalle ja suosittelenkin GameProta kaikille, joita peliala työpaikkana kiehtoo, mutta ovet eivät syystä tai toisesta suoraan töihin aukea.

Janne Suhonen
Lead Game Artist, Colossal Order

Loistava näytön paikka

GamePro-ohjelma on loistava näytön paikka jokaiselle pelialalle haluavalle. Ohjelmaan hakiessani tiesin haluavani peliohjelmoijaksi ja ajattelin, että tähän mahdollisuuteen on tartuttava. Hetkeäkään en ole valintaani katunut. Heti ensimmäisenä päivänä huomasin, kuinka erilainen tämä maailma on aiempiin työpaikkoihini verrattuna. Tunsin myös heti, että tämä on oikea paikka minulle. GamePro oli mahtava jo pelkästään kokemuksena, ja vakituisen unelmatyöpaikan lisäksi sain tavata samanhenkisiä ihmisiä ja oppia paljon uusia, mielenkiintoisia asioita.

Olin hakenut nykyiseen työpaikkaani neljä kuukautta ennen GamePron alkamista, mutta silloin en päässyt yritykseen töihin. GamePro tarjosikin minulle täydellisen mahdollisuuden päästä työskentelemään ja hankkimaan oppia työpaikassa, josta en halua vaihtaa minnekään muualle. Toisin sanoen olen päässyt GamePro-ohjelman ansiosta unelmieni työpaikkaan. Suosittelen GamePro-ohjelmaa henkilöille, jotka oikeasti haluavat pelialalle – heille, joille se ei ole vain yksi vaihtoehto muiden joukossa vaan enemmänkin päämäärä elämässä. Alan pohjatiedoista sekä kokemuksesta on toki hyötyä, mutta innokkuus on tärkeintä. Kaiken muun voi oppia.

Markku Velinen
Senior Programmer
Housemarque Oy

Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.