Microsoft Azure Akatemia

Uusi työ pilviteknologia-osaajana

Työllisty pilvipalveluosaajaksi! Kasva Microsoft Akatemiasta asiantuntijaksi cloud-, data- tai AI-tehtäviin!

Koulutusohjelman hakuaika on päättynyt

---

Maailman toimiessa yhä vahvemmin etäyhteyksien ja pilvipalveluiden varassa, uusista alan asiantuntijoista on suurempi kysyntä kuin koskaan. Microsoft Azure Akatemia on tehokas ja nopea tapa työllistyä pilvipalveluteknologioiden monipuolisiin työtehtäviin. Ohjelmassa etsitään 25 uutta kykyä kasvamaan monipuolisiin rooleihin – valmis tekijä sinun ei tarvitse olla!

Mm. Accenture, Avanade, Capgemini, Cybercom Group, Mtech, Visma sekä parikymmentä muuta IT-alan työnantajaa etsivät uusia osaajia kasvamaan pilviteknologioiden pariin. Tutustu tästä tarkemmin avoimiin rooleihin. 

Oletko kiinnostunut pilvipalveluista ja uusimmista teknologiaratkaisuista? Haluatko työskennellä erilaisten IT-projektien ja cloud-pohjaisen järjestelmäkehityksen parissa? Tai oletko mahdollisesti analyyttinen ongelmanratkaisija ja haluat syventyä mielenkiintoisiin data-analytiikkatehtäviin, oppien samalla AI:n salat? Saatat olla juuri etsimämme henkilö!

Microsoft Azure Akatemia on mahdollisuus aloittaa uusi työ cloud-, data- tai AI-tehtävien parissa ja saada kokrealaatuista asiantuntijakoulutusta uutta työtehtävääsi tukien. Työmahdollisuudet taipuvat pilvipalveluiden, koodin tai datan parissa useampaan eri muottiin ja voit suuntautua ohjelman kautta erilaisiin tehtäviin taustastasi riippuen.

Hae mukaan ja aloita uusi työ kasvualalla, jossa älykkäät ratkaisut ja modernit teknologiat ovat arkipäivää! 

Etsimme uusia osaajia useisiin eri rooleihin monenlaisilla taustoilla

Taustasi voi olla monenlainen. Meille ja rekrytoiville yrityksille merkitsee eniten halusi oppia uutta, rohkeus kokeilla ja kyky tarttua uusiin työtehtäviin ja projekteihin positiivisella otteella. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme ohjelman aikana sinua kasvamaan uuteen tehtävääsi!

Avoimia rooleja ohjelmassa on useita ja uusi työsi voi löytyä taustastasi ja kiinnostuksestasi riippuen esimerkiksi tietojärjestelmien, datan tai IT-konsultoinnin parista. Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, kokemustasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli. Toteuttamiemme Microsoft Akatemioiden kautta jo yli 350 tekijää on löytänyt uuden työn pilviratkaisujen parissa.

Avoimien roolien vaativuus vaihtelee aina entry-level-tehtävistä haastavampiin rooleihin. Ohjelmasta etsitään osaajia mm. näihin tehtäviin:

 • Cloud Consultant
 • Cloud engineer
 • Cloud Specialist
 • Data Engineer
 • IAM-asiantuntija
 • Ratkaisuarkkitehti
 • Service Desk Specialist
 • Sharepoint-osaaja
 • System Specialist
 • sekä useisiin muihin tehtäviin!

Yrityksissä ei odoteta valmista osaajaa täyttämään roolia, vaan lopulta halu kasvaa siihen ratkaisee.

Kuuden kuukauden ohjelma yhdistää käytännön työssäoppimisen ja laadukkaan, maksuttoman asiantuntijakoulutuksen. Koulutuksessa pääset siis kasvattamaan ammattiosaamistasi uusia työtehtäviäsi silmällä pitäen. Samalla pääset suorittamaan alalla arvokkaan Azure-sertifikaatin.

Microsoft Azure Akatemia on rekrytoiva koulutusohjelma, joka on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille TE-palveluiden asiakkaille. Ohjelma järjestetään yhteistyössä Sarasen, Microsoftin, ELY-keskuksen ja TE-palveluiden kanssa.

Hae mukaan mahdollisimman pian! Esivalinnat ja haastattelut ovat jo käynnissä, ehdit vielä hyvin mukaan!

Ota yhteyttä

mira-tapiola-saranen-consulting

Mira Tapiola

Senior Project Specialist
mira.tapiola@saranen.fi
045 171 6787

Onko sinulla kysyttävää ohjelmasta tai avoimista rooleista? Ota yhteyttä projektitiimin yhteyshenkilöihin!

Mihin tehtäviin haluaisit erikoistua? Tarjoamme mahdollisuuksia mm. näiden tehtävien parissa

Apps & Infra

ms-academy-icons-300x300-infra

Kiinnostaako tietojärjestelmät, pilvi-infrastruktuurit sekä näiden tehokas hyödyntäminen monipuolisissa IT-tehtävissä? Pääset suorittamaan samalla Azure Admin -sertifikaatin.

Data & AI

ms-academy-icons-300x300-cloud

Laita data juoksemaan pilvissä ja ota paukut irti Azuresta AI:n voimin. Suunnittele, analysoi ja kehitä Azurea eteenpäin entisestään. Nappaa Azure Data Engineer -sertifikaatti. 

Etsimme ennen kaikkea motivoituneita ja oman ammattitaidon kehittämisestä innostuneita uusia tekijöitä. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme ohjelman aikana sinut kehittymään uuteen tehtävääsi.

Aito mahdollisuus vaikuttaa uraasi - Microsoft Akatemian monet hyödyt

Koulutuksesta uuteen työhön

Microsoft Azure Akatemia -rekrytoiva koulutusohjelma yhdistää uudet työtehtävät ja ainutlaatuisen asiantuntijakoulutuksen yhteen  kokonaisuuteen.

Ohjelman tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseen 6 kk koulutusohjelman päätteeksi. Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan uraasi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat ammattiosaamistasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat.

Koulutus on osallistujille maksuton.

saranen-tyosopimus-icon-microsoft-akatemia
Suorita arvostettu Azure-sertifikaatti

Ohjelma tarjoaa sinulle mahdollisuuden suorittaa arvostettu Azure-sertifikaatti uusien työtehtävien ohella. Koulutuksen aikana pääset perehtymään Microsoftin Power Platform -alustaan ja syventymään joko Azuren Apps & Infra tai Data & AI -kokonaisuuksien pariin riippuen uudesta työroolistasi ja omista kiinnostuksen kohteistasi.

Apps & Infra -koulutuskokonaisuus valmistaa sinut Azure Admin sertifikaatin suorittamiseen – Data & AI -polku puolestaan Azure Data Engineer -sertifikaattiin.

sertifikaatti-microsoft-akatemia-icon
Monia avoimia tehtäviä Azuren parissa

Avoimia rooleja on useita ja uusi työsi voi löytyä taustastasi ja kiinnostuksestasi riippuen esimerkiksi tietojärjestelmien, datan tai IT-konsultoinnin parista. Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, kokemustasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli. Toteuttamiemme Microsoft Akatemioiden kautta jo yli 350 tekijää on löytänyt uuden työn pilviratkaisujen parissa. Uusi roolisi voi olla esim. rekrytoivan yrityksen:

 • Cloud Specialist
 • System Specialist
 • Cloud Developer
 • Cloud Architect
 • Cloud Engineer
 • Service Desk Talent

Rekrytoivat yritykset arvostavat etenkin:

 • Aiempaa IT-osaamista työn, koulutuksen tai harrastusten kautta (tämä voi olla mitä tahansa ohjelmoinnista, palvelimista, käyttäjähallinnasta, tietoliikenteestä, Windows-, Linux-, Unix-käyttöjärjestelmistä tai Azure-, AWS-, Google cloud- tai muista pilviteknologioiden tehtävistä)
 • Analyyttisyyttä ja ongelmanratkaisutaitoja
 • Teknisen kokonaisuuksien hahmotuskykyä
 • Hyviä vuorovaikutustaitoja
 • Halua ja motivaatiota työskennellä nyt ja tulevaisuudessa pilvipalveluiden asiantuntijana.
saranen-monia-paikkoja-icon-ecommerce-ai
Alalla riittää paljon tekemistä

Uusista pilvipalveluosaajista on suuri kysyntä, sillä teknologiat kehittyvät nopeammin kuin mitä uusia osaajia syntyy. Microsoft Azure on maailman johtavimpia pilvialustoja, joka kehittyy jatkuvasti. Alustan kehittyessä myös uusilta osaajilta vaaditaan erilaisia taitoja, eikä sertifioituja Azure osaajia löydy jokaiselta oksalta. 

Microsoft Azure Akatemia antaa sinulle aidon mahdollisuuden vaikuttaa uraasi niin lyhyellä, kuin myös pidemmällä tähtäimellä. 

cloud-data-icon

Osallistujatarinoita

Jos olet hakenut töitä niska limassa etkä tunnu pääsevän puusta pitkään niin koulutusohjelma on yksi vaihtoehto, jota ehdottomasti kannattaa harkita. Alanvaihtajana pääset opiskelemaan uutta ammattitaitoisten kouluttajien johdolla, alalla jo olevana pääset näppärästi päivittämään osaamistasi ja todennäköisesti innokkuudella ja hyvällä suorituksella varmistat itsellesi työpaikan.

-Riina Juntunen, Elisa Appelsiini Oy

Tietopankki_ig

Ohjelman päätyttyä sain työsopimuksen ja nyt olen itseäni nuorempien ohjauksessa opettelemassa palveluiden teknisiä tehtäviä sekä toimin melko itsenäisesti erään pilvikokonaisuuden palvelupäällikkönä. Tiimissä on työkavereina muun muassa kaksi muutakin Microsoft Akatemian alumnia. Koulutusohjelman kautta pääsin uusille vesille työuralla – ja niillä on jännää purjehtia!

Lue koko tarina tästä!

-Risto Sivonen, System Specialist, CSC

190919B_3964_Photo_PasiSalminen_com

Koulutusohjelma oli kaikkiaan erinomainen, sillä työttömyyteni loppui, opin paljon uutta Azuresta ja muista Microsoftin palveluista sekä tutustuin koulutuksen aikana eri taustoista tuleviin ihmisiin ja sain motivaatiota jatkaa itsenäistä kehitystäni IT-alalla.

Lue koko tarina tästä!

 

-Sami Knaappila, Software Developer, TietoEVRY

osaamishyppyja_varmistamassa_webinaari_760x800
0 / 0

Avoimet roolit

Uusia osaajia etsivät mm.

Hakuohjeet

1. Jätä hakemuksesi TE-palveluihin

Voit hakea Microsoft Azure Akatemia -rekrytoivaan koulutusohjelmaan, jos olet työttömänä tai työttömyysuhan alaisena. Varmista myös, että työnhakusi TE-palveluissa on voimassa. Esivalinta koulutukseen tehdään TE-toimiston hakemuksen tietojen perusteella, joten perustele hakemuksesi huolellisesti.

Koulutusnumero: 697628

2. Täytä Sarasen osaamisprofiili

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi meille! Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi rekrytoiviin yrityksiin. Jätäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, niin pystymme varmistamaan jouhevan hakuprosessin sekä tukemaan sinua haun aikana. Esivalinnat ja haastattelut aloitetaan heti haun startattua!

Lopullisen valintapäätöksen ohjelmaan tekee rekrytoiva yritys. Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä viimeistään haun päätyttyä.

Kenelle koulutus on suunnattu?

Microsoft Azure Akatemia on rekrytoiva koulutusohjelma, jonka ensisijaisena kohderyhmänä ovat alle 30-vuotiaat työttömät ja työttömyysuhan alaiset työnhakijat. Tämän lisäksi myös muut ICT-alalta taustaa omaavat, tai muista soveltuvista tehtävistä kokemusta kerryttäneet työttömät tai työttömyysuhan alaiset henkilöt voivat hakea ohjelmaan.

Meille ja rekrytoiville yrityksille merkitsee eniten halusi oppia uutta, rohkeus kokeilla ja kyky tarttua uusiin työtehtäviin ja projekteihin positiivisella otteella. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme ohjelman aikana sinua kasvamaan uuteen tehtävääsi!

Uusi työ voi taustastasi ja kiinnostuksestasi riippuen löytyä esimerkiksi tietojärjestelmien, datan tai IT-konsultoinnin parista. Haluamme ehdottomasti kuulla sinusta lisää, jos tunnistat itsesi joistakin seuraavista piirteistä:

 • Olet analyyttinen, hahmotat teknisiä kokonaisuuksia ja haluat hyödyntää työssäsi hyvää ongelmanratkaisukykyäsi.
 • Sinulla on aiempaa osaamista tai ymmärrystä esim. IT-alalta, palvelimista, verkko- ja tietoliikenteestä, käyttäjähallinnasta, helpdesk-tehtävistä, työasemista tai ohjelmistokehityksestä opiskeluiden, työkokemuksen tai harrastuneisuuden kautta.
 • Voit olla koulutustaustaltasi esim. insinööri, tradenomi, datanomi, DI, FM (tietotekniikka, tietojenkäsittelytiede, ohjelmistotekniikka, tietoliikennetekniikka), tai jokin muu soveltuva tausta, joka antaa hyvän pohjan kehittyä teknisiin rooleihin.
 • Haluat tehdä tulevaisuudessa töitä pilvipalveluiden, järjestelmäintegraatioiden, käyttöönottoprojektien, optimoinnin tai koneoppimisen parissa.
 • Työkalut ja teknologiat kuten Pilvipalvelut, Data, Data-analyysi, AI, Projektiosaaminen, Ohjelmointikielet, Palvelimet ja Tietokantaosaaminen herättävät sinussa innostusta ja saatat joitain tuntea jo tarkemminkin.
 • Olet kiinnostunut seuraamaan alasi teknologian kehitystä tai sinulla on jotakin harrastuneisuutta alalta.

Koulutuksen info

Koulutuksen pituus: 6 kk

Hakuaika päättyy: 22.2.2021

Koulutuksen ajankohta: 22.3.2021 - 16.9.2021

Koulutuksen toteutuskieli: suomi

Microsoft Azure Akatemian ajaksi tehdään koulutussopimus yhteistyöyrityksen kanssa ja osallistujat voivat hakea ohjelman aikana ansiopäivärahaa, peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea, sekä kulukorvausta.

Koulutus: Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena, johon sisältyy työssäoppimista yhteistyöyrityksessä (90-95 päivää) sekä tietopuolista opiskelua ensisijaisesti etäopetuksena (25-30 päivää).

Tietopuolisen opiskelun kautta pääset perehtymään Microsoftin Power Platform -alustaan ja riippuen roolistasi yhteistyöyrityksessä sekä omasta kiinnostuksestasi pääset syventämään osaamistasi joko Azuren Apps & Infra tai Data & AI -osaamisen suuntaan. Apps & Infra koulutuspolku antaa sinulle valmiudet suorittaa Azure Admin sertifikaatin ja Data & AI -polku puolestaan valmistaa Azure Data Engineer -sertifikaatin suorittamiseen.

Haluatko kuulla vielä lisää ohjelmasta? Katso 9.2. järjestetty hakijainfotilaisuuden tallenne täältä!