Sukella koodiin ja löydä omannäköinen työ ohjelmistoalalta

Hakuaika päättynyt

---

Herättääkö koodaus sinussa kiinnostusta? Saatko työskentelyysi polttoainetta monipuolisista ongelmanratkaisutehtävistä? Haluaisitko syventää osaamistasi ohjelmistoalan parissa ja suunnata uusiin tehtäviin, jossa pääset juoksuttamaan koodia kohdilleen mm. testausautomaation, laadunvalvonnan, ohjelmistokehityksen tai DevOpsin keinoin? Hienoa, olet oikeassa paikassa!

Tarjoamme sinulle ja 17 muulle ohjelmisto- ja testaustehtävistä kiinnostuneelle sauman nousta kasvualan asiantuntijaksi uusien työtehtävien kautta, taustastasi riippumatta. Lue lisää, hae mukaan pian ja kasva kauttamme omannäköisiin tehtäviin! 

Find the information about this program in English below!

Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin aluella avoimia mahdollisuuksia löytyy monenlaisten testaus- ja devaustehtävien parissa. Aiemmista järjestämistämme ohjelmisto- ja testauspuolen ohjelmista on työllistytty esimerkiksi Test Engineer, Software Developer, Ohjelmistosuunnittelija, Testausautomaatiokehittäjä, DevOps-asiantuntija, Tekninen projektipäällikkö, Testauspäällikkö ja Manuaalitestaaja-rooleihin. Kerro meille siis mikä sinua eniten innostaa ja millaisiin tehtäviin haluaisit suunnata!

Tekijöidensä näköisiä paikkoja - mahdollisuuksia eri taustaisille tekijöille

Ohjelmisto- ja testausalan tehtävät taipuvat moneen, kuten myös tarjoamamme uramahdollisuudet. Voit olla taustaltasi uraasi aloittava tuleva asiantuntija, vsastavalmistunut, alan tehtävistä jo kokemusta kerryttänyt tekijä, uusia mahdollisuuksia punnitseva alanvaihtaja tai esimerkiksi harrastuksesta ammattia tavoitteleva tulevaisuuden osaaja.

Uusien osaajien rekrytointi tapahtuu Smart Testing Academy RekryKoulutuksen kautta, joka tarjoaa sinulle ainutlaatuisen sauman aloittaa työ ohjelmistoalan roolissa uusia työtehtäviäsi tukevan asiantuntijakoulutuksen kautta. Koulutus on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille.


 

Ohjelma sisältää laadukasta asiantuntijakoulutusta (noin 30 % ohjelmasta). Pääpaino ohjelman aikana osallistujalla on kasvaa uuteen rooliin yhteistyöyrityksessä työn kautta tapahtuvassa oppimisessa – käytännön työtehtävissä ja projekteissa.

Työtehtävien sisällöt vaihtelevat yrityskohtaisesti ja pääset kertomaan taustoistasi ja osaamisestasi kaikille rekrytoiville yrityksille kätevästi vain yhden hakemuksen kautta. Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiintoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli useiden yhteistyöyrityksiemme joukosta. Intohimosi ohjelmistoalaa kohtaan sekä innostus oman ammattitaidon kehittämiseen tulevat olemaan suurimpia valttejasi, olipa taustasi minkälainen tahansa. 

Ohjelma järjestetään tiiviissä yhteistyössä ELY-keskuksen, TE-palveluiden, Sarasen sekä rekrytoivien yritysten kanssa. Lue lisää, tee urasi vaikuttavin siirto ja aloita uusi työ todellisen kasvualan osaajana!

Ohjelmasta järjestettiin TE-live -infotilaisuus keskiviikkona 8.2. klo 11. Livetallenteen kautta pääset tutustumaan tarkemmin mm. koulutuksen sisältöihin sekä työllistymismahdollisuuksiin ja esittämään sinua askarruttavia kysymyksiä. Linkki liven tallenteeseen 👉

Ota yhteyttä

niina-heikkinen_250x250

Niina Heikkinen

Project Specialist
niina.heikkinen@saranen.fi
044 025 5628

Onko sinulla kysyttävää ohjelmasta tai avoimista rooleista? Ota yhteyttä projektitiimin yhteyshenkilöön!

Suurimpia valttejasi tulevissa tehtävissä ovat esimerkiksi:

Ratkaisukeskeinen ajattelutapasi

ratkaisukeskeisyys-icon

Lähestyt tehtäviä analyyttisellä ja ratkaisukeskeisellä asenteella etkä hätkähdä, jos et pääse ratkaisuun kertaheittämällä. Aina ei siis tarvitse olla heti oikeassa, ei edes joka kerta.

Intohimosi uuden oppimiseen

Oppiminen-kasvu

Uteliaisuus uusia aiheita, teknologioita ja työskentelytapoja kohtaan, sekä innostus oman osaamisen kehittämiseen ovat suuressa arvossa, olipa taustasi minkälainen tahansa.

Kiinnostuksesi IT- ja ohjelmistoalaan

ohjelmointi

Innostuksesi koodia ja tekkiä kohtaan toimivat polttoaineena tulevissa tehtävissäsi roolista riippumatta. 

Etsimme ennen kaikkea motivoituneita ja oman ammattitaidon kehittämisestä innostuneita uusia tekijöitä. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme ohjelman aikana sinut kehittymään uuteen tehtävääsi. 

Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiintoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli useiden yhteistyöyrityksiemme joukosta, taustastasi riippumatta.

 

Aito mahdollisuus vaikuttaa uraasi - ohjelman monet hyödyt

Kasva nopeasti uuteen työhön

Uusi työ vai uusi osaaminen? Mitä jos valitsisit molemmat.

Smart Testing Academy on muutakin kuin pelkkä koulutus, sillä se yhdistää uudet työtehtävät ja asiantuntijakoulutuksen tehokkaasti yhteen pakettiin. Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan osaamiseesi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat asiantuntijuuttasi niiden taitojen parissa, joista alalla puhutaan. Koulutuksen tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseemme 6 kk mittaisen ohjelman päätteeksi. Kuuden kuukauden jakson aikana pääset tutustumaan työyhteisöön ja lopullisiin työtehtäviin jo ennalta ja löydät oikeat työkalut tulevassa roolissasi menestymiseen.

Smart Testing Academy RekryKoulutus on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Koulutus järjestetään yhteistyössä TE-palveluiden, ELY-keskuksen, Sarasen ja ohjelman  yhteistyöyritysten kanssa. 

Ohjelma on osallistujille maksuton.

Työsopimus -uusi työ
Löydä omannäköisiä työtehtäviä

Mihin suuntaan haluaisit uraasi taivuttaa?

Ohjelma tarjoaa sinulle mahdollisuuden vaikuttaa työurasi suuntaan ja siihen, miltä seuraava roolisi voisi näyttää. 

Uteliaisuus uusia aiheita ja teknologioita kohtaan, sekä innostus oman ammattitaidon kehittämiseen ovat suurimpia valttejasi, olitpa urasi alkutaipaleella oleva tekijä tai jo kokeneempi asiantuntija. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme sinut kasvamaan ohjelman aikana uuteen tehtävääsi!

Avoimia rooleja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa hakijoiden osaamisen ja mielenkiintojen mukaisesti. Vastaavista ohjelmointi- ja IT-alan asiantuntijakoulutuksista on työllistynyt henkilöitä mm. seuraaviin tehtäviin:

 • Test Engineer
 • Ohjelmistokehittäjä tai -suunnittelija
 • Testausautomaation kehittäjä
 • DevOps-asiantuntija
 • Tekninen projektipäällikkö tai konsultti
 • Testauspäällikkö
 • Manuaalitestaaja
Useita rooleja tarjolla
Nostetta osaamiseen huippukoulutuksesta

Ajantasaisinta koulutusta alan huipulta. 

Saat ohjelman aikana laadukasta koulutusta alan johtavilta tekijöiltä ja kasvattamaan osaamistasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat nyt ja tulevaisuudessa. Opit eivät jää pelkästään ajatuksen tasolle, vaan pääset hyödyntämään oppimaasi kätevästi uusissa työtehtävissäsi, roolistasi riippumatta.

Ohjelma on osallistujille maksuton. Koulutukset järjestetään etätoteutuksena.

Koulutuksessa pääset uppoutumaan mm. seuraaviin aiheisiin:

 • Introduction to Software Testing
 • Version Control
 • ISTQB-certificate
 • Test planning and strategy
 • RobotFramework basicks and strategy
 • Python for RF users
 • DevOps
Koulutusta
Saranen työnhaun agenttinasi

Vähennät työpaikkojen hakuammuntaa ja hakemuksien määrää.

Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi hakemasi ohjelman rekrytoiviin yhteistyöyrityksiin, jonka kautta pääset kertomaan taustastasi, osaamisestasi ja motivaatiostasi kaikkiin avoimiin paikkoihin kätevästi vain yhden hakemuksen kautta. Näin et sulje ovia erikseen miltään mahdollisuudelta.

Me Sarasella tuemme sinua hakuprosessin aikana ja etsimme sinun profiiliisi sopivia työmahdollisuuksia yhteistyöyrityksiemme joukosta. Tavoitteemme on löytää juuri sinun osaamistasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli!

Asiantuntija

Osallistujatarinoita IT- ja softaohjelmista

Rekrytoiva koulutusohjelma oli ammattimaisen hyvin toteutettu koulutusohjelma. Osallistujista pidettiin hyvä huoli ja koulutustarjonta oli niin monipuolinen, että jokainen varmasti sai omaan kiinnostuksensa kohteeseen jotain uutta opittavaa. Kouluttajat olivat kokeneita ja päteviä.

Tärkein hyöty itselle oli tietysti työllistyminen. Työssäoppimisjaksoilla työnantaja tutustui minuun ja minä työantajaan. Työsopimusta allekirjoittaessamme tiesimme jo kumpikin, mihin olimme sitoutumassa. Lisäksi pääsin laajentamaan ja ajanmukaistamaan omaa osaamistani ammatillisesti.

-Kari Lepoaho, Järjestelmäasiantuntija, IT/Web ja BI-alustat, Tamro Oyj

testimonial-referenssi-kuvitus-1
Rekrytoiva koulutusohjelma on todellakin ollut hyödyllinen vaihe urallani, ja voin tämän kokemuksen perusteella suositella sitä. Koulutuksen alussa kerrottiin, että tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen koulutettavalla on työpaikka, ja tämä tavoite saavutettiin.

Lue Annin koko tarina täältä!

-Anni Mönttinen, Junior Software Engineer, Nolwenture

ig_joulukuu_1
Kahden vuoden työttömyysjakson aikana lähetin satakunta hakemusta ja kävin kymmenissä haastatteluissa, joista sain aina saman vastauksen: ”Vaikutat hyvältä tyypiltä, mutta työkokemusta puuttuu.” Tämä on hyvä systeemi, jossa saa hurjasti oikeaa työkokemusta kuuden kuukauden aikana. Se on todella korvaamatonta.

Lue Henrin kokemukset täältä!

-Henri Korkeila, QA Engineer, Oscar Software

integration-api-academy-henri-korkeila-ohjelmistorobotiikka-testimonial
Parasta ohjelmassa oli päästä tekemään ohjelmointihommia ohjelmistoalan yritykseen ja samalla opiskella kuumimpia teknologioita koulutuspäivinä. Koulutuspäivät olivat antoisia välipäiviä työnteolle ja oli mukavaa opiskella motivoituneessa porukassa. Sain mahdollisuuden näyttää oman motivaation, oppimiskyvyn sekä taidot rekrytoivalle yritykselle ilman paineita.

Lue koko juttu täältä!

-Samu Heikkinen, Junior Software Developer, Cloudia Oy

analyticspro-760x800px
0 / 0

Avoimet roolit

Päivitämme alle avoimia rooleja jatkuvasti hakuajan aikana uusien tarpeiden syntyessä. Listattujen paikkojen lisäksi voit hakea myös moniin muihiin rooleihin. Huomioithan siis, että kaikkien yritysten tarpeet eivät ole julkisesti näkyvillä. Haemme yrityspaikkoja myös hakijalähtöisesti - hae siis rohkeasti mukaan!

💡 Klikkaa plussista lisätietoja!

Botlabs Oy tarjoaa yrityksellesi nykyaikaiset ja varmatoimiset ohjelmistorobotiikan ja digitalisaation palvelut. Luotettavien open source -työkalujen avulla toteutetut automaatio ja robotiikkaratkaisut ilman turhia lisenssikustannuksia. Liiketoiminnan prosessit tehostuvat ja automaatioaste nousee. Samalla ohjelmistorobotiikka vapauttaa ihmiset näppäimistöjen parista tekemään toistuvien työvaiheiden sijaan mielekkäämpiä ja yritykselle arvokkaampia työtehtäviä.

Botlabs etsii junior RPA-osaajia erilaisiin hankkeisiin Oulussa. Työnkuvaan kuuluvat esimerkiksi ohjelmistorobottien suunnittelu, rakentaminen ja testaaminen.

Pystymme sovittelemaan erilaisia osaajia hankkeisiimme siten, että sekä nuoremmat että kokeneemmat suunnittelijat saavat itselleen sopivan tasoisia haasteita ja mahdollisuuksia laajentaa osaamistaan.

Meille tärkeimmät ominaisuudet ovat into, motivaatio ja harrastuneisuus. 

Seuraavat ohjelmointikielet, -alustat ja -työkalut ovat nyt erityisen tärkeitä projekteillemme: Python ja Robot Framework. Emme etsi valmista tekijää – tuntemus jostakin edellä mainitusta ohjelmointikielestä tai -työkalusta riittää, kunhan olet oikeasti kiinnostunut alasta ja aina valmis oppimaan lisää.

ProWellness provides its customers with innovative IT and telehealth solutions for the prevention and care of chronic diseases, and for monitoring outcomes and the quality of care for service management.

Teemme selain- ja mobiilipohjaisia sovelluksia ja sinun tehtäviisi kuuluisi valmiin tuotteen jatkojalostaminen. Lääkinnällisten laitteiden ISO13485-standardi ohjaa vahvasti tekemistämme.

Työ tulee olemaan monipuolista, sillä käytämme useita eri tekniikoita ja pilvialustoja. Toivoisimmekin, että sinulla olisi kokemusta jostakin ohjelmointikielestä (esim .net, C#, Java, JavaScript, Scala, Swift) harrastuneisuuden, työkokemuksen tai opintojen kautta.

Tärkeää on kuitenkin tiedonnälkä ja halu kehittyä osaajaksi! Yrittäjähenkinen asenne vie tässä yhtiössä pitkälle, sillä pääset mukaan monenlaisiin projekteihin, joita toteutamme useammassa maassa.  
Koska hakemiamme rooleja on erilaisia, on eduksi, jos sinulla on jotain seuraavista:

 • SoTE-alan tuntemus (esim. pitkäaikaissairaudet)
 • Myynnillinen tausta
 • Markkinointikokemus
 •  Ohjelmointialan kokemus
 • Teknistä osaamista
 • Koodaus-/testausosaamista
 • Regulaatio-osaamista
 • ios/Android-järjestelmät
 • Windows ja Ubuntu -palvelinympäristöt
 • Amazon AWS ja Azure sekä Docker

Tecinspire on ohjelmistoyritys Oulusta, jonka ydinosaamista ovat sovelluksien, digitaalisten alustojen ja toiminnanohjausjärjestelmien kehitys. 97 % asiakkaistamme suosittelee palveluitamme. Meillä kaikki saavat toimia haluamillaan laitteilla ja tavoilla. Osa meistä työskentelee kotona ja toiset toimistollamme. Yhteisissä palavereissa käymme läpi mahdolliset ongelmat ja haasteet ja etsimme yhdessä niihin vastaukset. Toisin sanoen puhallamme yhteen hiileen! Myös kesäjuhlat ja muut aktiviteetit ovat meille tärkeitä. On mahtavaa viettää yhteistä aikaa rupatellen arjesta ja muusta mukavasta. Eräänä etuna voimme nostaa sen, että arvostamme myös henkilökunnan vapaa-aikaa. Kaikilla on mahdollisuus viettää puoli päivää viikossa, vaikka perheen kesken tai oman harrastuksen parissa.

Tecinspire etsii ohjelmoinnista syttyvää ja innokasta tulevaisuuden testaajaa! Meille tärkeimmät ominaisuudet ovat into, motivaatio ja harrastuneisuus. Luonteesi on utelias ja haluat ratkoa ongelmia! Tecinspiren ydinteknologioita ovat Angular, Flutter, Google Cloud, NodeJS ja Typescript. Ja näihin pääsetkin tutustumaan oikeiden projektien avulla ohjelmoinnin ammattilaisten seurassa. Emme etsi valmista tekijää vaan kasvatamme sinusta sellaisen!

Idesco on RFID-teknologian kokeneimpia asiantuntijoita. Jo vuodesta 1989 olemme kehittäneet RFID-teknologiaa ja siihen perustuvia tuotteita, aluksi teollisiin sovelluksiin. Vuosien varrella tuotevalikoimamme on laajentunut, ja nykyään kehitämme turvallisimpiin teknologioihin perustuvia kulunvalvontaratkaisuja. Niistä uusimpia ovat puhelimella tapahtuva tunnistautuminen ja siihen liittyvät palvelut. Palkitut tuotteemme keräävät tietoa ja parantavat turvallisuutta erilaisissa asiakassovelluksissa ympäri maailman. Asiakkaitamme ovat RFID-järjestelmätoimittajat ja RFID-tuotteiden jälleenmyyjät. Suomessa olemme markkinajohtaja ja Skandinaviassa ja Euroopassa vakaalla kasvupolulla. Kuulumme ruotsalaiseen Lagercrantz Group Ab -konserniin. Lisätietoa meistä löydät osoitteesta www.idesco.fi.

Etsimme joukkoomme ohjelmistotestaajaa vahvistamaan nykyistä tuotekehitystiimiämme. Työtehtävät koostuvat ohjelmistotestauksesta ja testauksen suunnittelusta, teknisen tuen tiimin kanssa tehtävästä yhteistyöstä. Tehtävässä onnistumiseen auttaa kiinnostus testausta/ ohjelmointia ja/tai elektroniikkaa kohtaan. Muita toivomiamme ominaisuuksia ovat yhteistyötaidot, asiakaspalveluhenkisyys ja kyvykkyys/halu puhua samaa kieltä teknisten asiantuntijoiden kanssa. Emme edellytä aiempaa työkokemusta, mutta harrastuneisuus tai opiskelu aihealueiden parissa antaa hyvät lähtökohdat tehtävässä menestymiseen. Kaikista tärkeintä on kuitenkin halusi ja motivaatiosi oppia sekä kehittyä ohjelmistotestauksen ammattilaiseksi.

KajaPro Oy on mutkaton, reilu ja inhimillinen ohjelmistoalan yritys. Työllistämme Kajaanissa, Oulussa, Kemissä, Seinäjoella ja Joensuussa jo yli 40 alan ammattilaista.

Etsimme nyt ohjelmistosuunnittelijoita tai ohjelmistotestauksen tulevia ammattilaisia! Osaamistaustasi voi olla esimerkiksi webbi- tai mobiilikoodaus, sulautetut järjestelmät tai DevOps. Kokemuksesi voit olla hankkinut koulussa, harrastuneisuuden tai työkokemuksen kautta. Näytä ja kerro meille osaamisesi! Voit työskennellä toimistollamme Kajaanissa ja tietenkin etänä.

Haluatko vesihuollon digitalisaation edelläkävijäksi? Suomen Vesitieto Oy on kasvava ja kannattava oululainen ohjelmistoyritys. Teemme työtä pitkäjänteisesti vakaalla ja tärkeällä vesihuollon toimialalla, suhdanteet eivät vaikuta toimintaamme. Asiakkainamme ovat suuret ja pienet vesihuoltolaitokset ympäri Suomen, ja asiakasmäärä kasvaa tasaiseen tahtiin.

Olemme kehittäneet nykyaikaisen SaaS-palveluna tarjottavan Vesitieto-ohjelmistokokonaisuuden, johon sisältyy asiakastieto- ja laskutusjärjestelmä, Vesitili-asiakasportaali sähköiseen asiointiin, kenttätyön mobiilisovellus, IoT-Datapalvelu ja uusimpana tuotteena BI-raportointiratkaisu. Tarjoamme myös integraatiot mm. taloushallinnon järjestelmiin, verkostotietojärjestelmiin, Suomi.fi -vahvaan tunnistautumiseen, sähköiseen allekirjoitukseen, sekä etäluettaviin IoT-mittareihin ja muihin automaattisiin mittalaitteisiin.

Tarjoamme työtä pitkälle tulevaisuuteen nykyaikaisilla työvälineillä kehittyvän vesihuollon digitalisaation parissa.

Testausautomaatio ja manuaalinen toiminnallinen testaus ovat olennainen osa jatkuvaa tuotekehitystämme ja kuukausittaisia ohjelmistojulkaisuja. Olemme kehittämässä niitä mm. ottamalla käyttöön Microsoft Playwright -testausympäristön.

Etsimme joukkoomme 1-2 ohjelmistotestauksen asiantuntijaa vahvistamaan tiimiämme. Toivomme sinulta:

 • Kiinnostusta ja mahdollista aiempaa kokemusta ohjelmistojen automaattisesta ja manuaalisesta testauksesta sekä laadunvarmistuksesta
 • Motivaatiota kehittää omaa osaamistasi ja kehittyä roolissasi, sekä kiinnostusta kehittää yhteisisä toimintatapoja ja työmenetelmiä
 • Tulevia työtehtäviä voidaan suunnata osaamisen, kokemuksen ja kiinnostuksen kohteiden mukaan

Sinun ei tarvitse olla valmis osaaja, koulutamme sinut tehtäviisi. Tärkeintä onkin hyvä asenne työntekoon ja uuden oppimiseen. Mielellämme kerromme lisää, joten hae mukaan!

ALTEN on kansainvälinen teknologia- ja IT-konsultointiyritys, joka tarjoaa alansa omistautuneimmat konsultit. ALTEN Finland osa ALTEN-konsernia, joka työllistää yli 42,000 eri alan osaajaa 30 eri maassa. ALTEN Finlandin palveluksessa työskentelee nykyään lähes 600 asiantuntijaa Helsingissä, Hyvinkäällä, Lahdessa, Turussa, Hämeenlinnassa, Kotkassa, Tampereella, Jyväskylässä, Raahessa, Vaasassa, Kokkolassa, Oulussa ja Kajaanissa.

Etsimme joukkoomme käytännönläheistä tiimipelaajaa, joilla on palo moderneihin Test Automation -tekniikoihin sekä niiden tarjoamiin monipuolisiin haasteisiin. Kun tulet meille, sinulla on oikeasti tilaisuus kehittyä asiantuntijana, osaajana sekä tekijänä. Pääset osallistumaan tapahtumiin, koulutuksiin ja verkostoitumaan alan parhaiden asiantuntijoiden kanssa. Tarjoamme sinulle mahdollisuuden tulla mukaan empaattiseen ja ammattitaitoiseen porukkaan, jossa sinulla on tilaa kasvaa ja kehittyä tekijänä sekä asiantuntijana. Saat myös luoda täysin omannäköistä jatkumoa urapolullesi.

Katsomme eduksi, jos sinulta löytyy jotakin näistä:

 • Kiinnostuneisuutta tai aikaisempaa kokemusta testiautomaatiosta työn, harrastuneisuuden tai opintojen pohjalta.
 • Kokemusta esim. Pythonista, Robot Frameworkista tai Jenkinsistä.
 • Innokkuutta ja halua oppia uutta, ongelmanratkaisukykyä ja itseohjautuvuutta
 • Alalle soveltuva alempi tai ylempi korkeakoulututkinto

Edellytämme sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa sekä intoa sparrailla työkavereiden kanssa.

Miltä sinusta kuulostaisi työ innovatiivisessa ja jatkuvasti kehittyvässä työympäristössä, jossa työkavereinasi olisivat empaattiset ja osaavat alansa ammattilaiset? 

Haltian on globaali IoT- ja tuotekehitystalo, joka tarjoaa teknologiaratkaisuja asiakkaidemme menestyksen takaamiseksi. Toimitamme asiakkaillemme maailmanluokan älylaitteita, kokonaisvaltaisia IoT -ratkaisuja sekä palveluja.

Etsimme tiimiimme tulevaisuuden ohjelmistotestaajia erilaisiin tuotekehitys- & IoT-hankkeisiimme. Sinun ei tarvitse olla valmis ammattilainen, vaan kiinnostus alaa kohtaan ja halu oppia vievät tässä tehtävässä eteenpäin. 
 
Katsomme eduksi, jos sinulta löytyy jotakin näistä:

 • Kiinnostuneisuutta tai aikaisempaa kokemusta testauksesta/ohjelmoinnista työn, harrastuneisuuden tai opintojen pohjalta.
 • Kokemusta esim. Reactista, Javasta, Pythonista, Azuresta tai AWS:stä.
 • Mutta kaikista tärkeintä on:
  • Innokkuus
  • halu oppia uutta
  • ongelmanratkaisukyky
  • itseohjautuvuus

GrainSense Oy has developed The GrainSense Analyzer that uses the near-infrared (NIR) spectroscopy technology – in a battery-powered, handheld device. GrainSense has built a partner/distributor network across Europe, Asia (Russia, Turkey), North America, Latin America and Australia.

There are over 1500 GrainSense Analyzers in use in over 40 countries around the world – 
helping farmers and traders make smart decisions.

Better for your business, better for the environment.

We have couple of roles that you could fill! Your role can be in the frontline of customer support and in this role you need 
some basic IT-skills, ability to work efficiently and a can-do-attitude. OR If you want to become a full fledged data-analyst, you need to have the drive to search information, dig data and do some customer interviews to get better understanding of the trends and needs of the market. There will be a team that will help you to grow and flourish.

 • Test Engineer
 • Ohjelmistokehittäjä tai -suunnittelija
 • Testausautomaation kehittäjä
 • DevOps-asiantuntija
 • Tekninen projektipäällikkö tai konsultti
 • Testauspäällikkö
 • Manuaalitestaaja

Hakuohjeet

1. Jätä TE-palveluiden hakemus oman alueen osalta

Voit hakea Smart Testing Academy RekryKoulutukseen, jos olet työttömänä tai työttömyysuhan alaisena. Varmista myös, että työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Esivalinta koulutukseen tehdään TE-toimiston hakemuksen tietojen perusteella, joten perustele hakemuksesi huolellisesti.

 

Muistathan jättää hakemuksesi vain oman alueesi osalta.

 

Koulutusnumero, Pohjois-Pohjanmaa: 712082 (hakuaika päättynyt)

Koulutusnumero, Kainuu: 712179 (hakuaika päättyy 2.3.)

Koulutusnumero, Lappi 712284 (hakuaika päättyy 3.3.)

2. Täytä Sarasen osaamisprofiili

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi meille! Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi kaikkiin ohjelman rekrytoiviin yrityksiin - anna siis osaamisesi ja motivaatiosi näkyä! Jos tähtäimessäsi on joku tietty yrityspaikka, voit kertoa tästä myös profiilisi yhteydessä.

Mitä aiemmin hakuaikana haet koulutusohjelmaan, sitä paremmin pystymme syventymään tilanteeseesi ja auttamaan uratavoitteidesi saavuttamisessa.

Lopullisen valintapäätöksen ohjelmaan tekee rekrytoiva yritys. Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä viimeistään haun päätyttyä. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen.

Koulutuksen sisältö ja info

Koulutuksen pituus: 6 kk

Hakuaika päättyy: 20.2.2023

Koulutuksen ajankohta: 30.3.-27.9.2023 (120 pv), sisältäen loman ajalla 19.-26.6.2023.

Infotilaisuus: Ohjelmasta järjestetään TE-live infotilaisuus keskiviikkona 8.2. klo 11. Livessä pääset tutustumaan tarkemmin mm. koulutuksen sisältöihin sekä työllistymismahdollisuuksiin ja esittämään sinua askarruttavia kysymyksiä. Linkki liveen ja ennakkokysymykset: https://te-live.fi/lahetykset/BAmhPFEtO

Koulutuksen tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseemme 6 kk mittaisen ohjelman päätteeksi. Kuuden kuukauden jakson aikana pääset tutustumaan työyhteisöön ja lopullisiin työtehtäviin jo ennalta ja löydät oikeat työkalut tulevassa roolissasi menestymiseen. Koulutusohjelma sisältää 20-25 tietopuolista koulutusta ja 90-95 päivää työssäoppimista.

Smart Testing Academy RekryKoulutus on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Koulutus järjestetään yhteistyössä TE-palveluiden, ELY-keskuksen, Sarasen ja ohjelman  yhteistyöyritysten kanssa. 

Ohjelma on osallistujille maksuton. Koulutus järjestetään englanniksi.

Koulutuksen aikana käsitellään mm. seuraavia aiheita:

 • Introduction to Software Testing
 • Version Control
 • ISTQB-certificate
 • Test planning and strategy
 • RobotFramework basicks and strategy
 • Python for RF users
 • DevOps

Koulutukset järjestetään etätoteutuksena.

Koulutusohjelman ajaksi tehdään koulutussopimus osallistujan ja rekrytoivan yrityksen välille. Osallistujat voivat hakea ohjelman aikana ansiopäivärahaa, peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea, sekä kulukorvausta.

Kenelle koulutus sopii?

Voit olla taustaltasi uraasi aloittava tuleva asiantuntija, alan tehtävistä jo kokemusta kerryttänyt tekijä, uusia mahdollisuuksia punnitseva alanvaihtaja tai esimerkiksi harrastuksesta ammattia tavoitteleva tulevaisuuden osaaja. 

Uteliaisuus uusia aiheita ja teknologioita kohtaan, sekä innostus oman ammattitaidon kehittämiseen ovat suurimpia valttejasi, olipa taustasi minkälainen tahansa.

Arvostamme hakijoiltamme aiempaa kokemusta ohjelmistotestauksesta tai -kehityksestä, testausautomaatiosta, tietokannoista, DevOpista, teknisistä projektitehtävistä, ERP, CRM- ja pilvipalveluista tai IT-tuen tehtävistä esimerkiksi työkokemuksen, koulutuksen tai muiden projektien kautta. Soveltuva taustasi voi siis olla kaupallinen tai tekninen.

Koulutus on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille.

In English

The six-month training program gives you the opportunity to deepen your skills and take the next step in software testing and quality assurance.

Target group and conditions

Smart Testing Academy is intended for the unemployed and those at risk of unemployment.
You may have previous experience in testing either through hobbies, studies or work experience. However, the most important thing is your strong interest and motivation in the software industry and your desire to become a professional in the industry.
In order to be selected to this program, we need to find you a suitable on-the-job learning location where you are working during the program.

On implementation

Depending on the background and interests, those selected for the program can develop and work for example in the following roles:
- Software Testing Engineer
- Program designer
- Automation tester
- Manual tester
- QA Specialist
- DevOps Expert

The program is implemented together with the partnering companies. To support on-the-job learning, the training program includes 25 days of training days focusing on software testing. In addition to the training days, the program includes guided self-study, and you have the opportunity to complete the ISTQB Foundation certificate. The training will be held in English.

The application period ends on August 29, 2022.
Please leave your application as soon as possible, as selections and interviews will start during the application period.

The training is free of charge for students and includes a five-week holiday period from December 27 to January 1, 2023.

Applying for training

1. Fill in the application for TE-palvelut

Please remember to fill in the application only for your own area:

Application - Pohjois-Pohjanmaa (application period ended)

Application - Kainuu

Application - Lappi (application period ended)

For more information on applying and benefits during training, contact the Training Advice on 0295 020702.

2. Also fill in your skills profile to Saranen's recruitment system.

In the competency profile, it is important to carefully present your background, goals and aspirations for the tasks you want through the program.

Applications are already processed during the application period. Applying early for the training might increase your chances of being selected.

Information about recruiting programs and financial benefits paid during the training is available by phone on 0295 020 702 Mon-Fri from 9 am to 4.15 pm or at www.facebook.com/koulutusneuvonta or on the website https://www.te-palvelut.fi/nain-asioit-kanssamme/ te services / telephone services / telephone training counseling with chat service Mon-Fri 9-16.


Saranen’s contact information: Niina Heikkinen, Saranen. You can reach Niina by e-mail (niina.heikkinen@saranen.fi) or by phone (044 025 5628). 

Katso vastauksia työnhakijoiden usein kysyttyihin kysymyksiin täältä.