Smart Testing Academy RekryKoulutus

Suuntaa osaamisesi IT-tehtäviin ja aloita uusi työ testausautomaation ja ohjelmistojen parissa!

Sukella koodiin ja löydä omannäköinen työ ohjelmistoalalta

Ohjelman hakuaika on päättynyt

---

Herättääkö koodaus sinussa kiinnostusta? Saatko työskentelyysi polttoainetta monipuolisista ongelmanratkaisutehtävistä? Haluaisitko syventää osaamistasi ohjelmistoalan parissa ja suunnata uusiin tehtäviin, jossa pääset juoksuttamaan koodia kohdilleen mm. testausautomaation, laadunvalvonnan, ohjelmistokehityksen tai DevOpsin keinoin? Hienoa, olet oikeassa paikassa!

Tarjoamme sinulle ja 11 muulle ohjelmisto- ja testaustehtävistä kiinnostuneelle sauman nousta kasvualan asiantuntijaksi uusien työtehtävien kautta, taustastasi riippumatta. Lue lisää, hae mukaan pian ja kasva kauttamme omannäköisiin tehtäviin! Ohjelma alkaa 29.9.2022.

Find the information about this program in English below!

Tervetuloa kuulemaan lisää koulutuksesta, työnantajista ja työtehtävistä TE-palveluiden VirtuaaliMiitti-tilaisuuteen​ tiistaina 16.8.2022 klo 13! Lisätietoa löydät täältä!

Keski-Suomen alueella avoimia mahdollisuuksia löytyy monenlaisten testaus- ja devaustehtävien parissa. Aiemmista järjestämistämme ohjelmisto- ja testauspuolen ohjelmista on työllistytty esimerkiksi Test Engineer, Software Developer, Ohjelmistosuunnittelija, Testausautomaatiokehittäjä, DevOps-asiantuntija, Tekninen projektipäällikkö, Testauspäällikkö ja Manuaalitestaaja-rooleihin. Kerro meille siis mikä sinua eniten innostaa ja millaisiin tehtäviin haluaisit suunnata!

Tekijöidensä näköisiä paikkoja - mahdollisuuksia eri taustaisille tekijöille

Ohjelmisto- ja testausalan tehtävät taipuvat moneen, kuten myös tarjoamamme uramahdollisuudet. Voit olla taustaltasi uraasi aloittava tuleva asiantuntija, vsastavalmistunut, alan tehtävistä jo kokemusta kerryttänyt tekijä, uusia mahdollisuuksia punnitseva alanvaihtaja tai esimerkiksi harrastuksesta ammattia tavoitteleva tulevaisuuden osaaja.

Uusien osaajien rekrytointi tapahtuu Smart Testing Academy RekryKoulutuksen kautta, joka tarjoaa sinulle ainutlaatuisen sauman aloittaa työ ohjelmistoalan roolissa uusia työtehtäviäsi tukevan asiantuntijakoulutuksen kautta. Koulutus on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille.


 

RekryKoulutuksen kautta pääset vaikuttamaan aktiivisesti urasi suuntaan ja seuraavaan työpaikkaasi – lue ohjelman kokonaisuudesta ja esimerkkirooleista lisää tästä.

Työtehtävien sisällöt vaihtelevat yrityskohtaisesti ja pääset kertomaan taustoistasi ja osaamisestasi kaikille rekrytoiville yrityksille kätevästi vain yhden hakemuksen kautta. Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiintoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli useiden yhteistyöyrityksiemme joukosta. Intohimosi ohjelmistoalaa kohtaan sekä innostus oman ammattitaidon kehittämiseen tulevat olemaan suurimpia valttejasi, olipa taustasi minkälainen tahansa. 

Ohjelma järjestetään tiiviissä yhteistyössä ELY-keskuksen, TE-palveluiden, Sarasen sekä rekrytoivien yritysten kanssa. Lue lisää, tee urasi vaikuttavin siirto ja aloita uusi työ todellisen kasvualan osaajana!

Ota yhteyttä

niina-heikkinen_250x250

Niina Heikkinen

Project Specialist (lomalla 2.7.-31.7.)
niina.heikkinen@saranen.fi
044 025 5628
Essi-Ahonen

Essi Ahonen

Project Manager (lomalla 18.7.-7.8.)
essi.ahonen@saranen.fi
044 460 2100

Onko sinulla kysyttävää ohjelmasta tai avoimista rooleista? Ota yhteyttä projektitiimin yhteyshenkilöön!

Suurimpia valttejasi tulevissa tehtävissä ovat esimerkiksi:

Ratkaisukeskeinen ajattelutapasi

ratkaisukeskeisyys-icon

Lähestyt tehtäviä analyyttisellä ja ratkaisukeskeisellä asenteella etkä hätkähdä, jos et pääse ratkaisuun kertaheittämällä. Aina ei siis tarvitse olla heti oikeassa, ei edes joka kerta.

Intohimosi uuden oppimiseen

Oppiminen-kasvu

Uteliaisuus uusia aiheita, teknologioita ja työskentelytapoja kohtaan, sekä innostus oman osaamisen kehittämiseen ovat suuressa arvossa, olipa taustasi minkälainen tahansa.

Kiinnostuksesi IT- ja ohjelmistoalaan

ohjelmointi

Innostuksesi koodia ja tekkiä kohtaan toimivat polttoaineena tulevissa tehtävissäsi roolista riippumatta. 

Etsimme ennen kaikkea motivoituneita ja oman ammattitaidon kehittämisestä innostuneita uusia tekijöitä. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme ohjelman aikana sinut kehittymään uuteen tehtävääsi. 

Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiintoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli useiden yhteistyöyrityksiemme joukosta, taustastasi riippumatta.

 

Aito mahdollisuus vaikuttaa uraasi - ohjelman monet hyödyt

Kasva nopeasti uuteen työhön

Uusi työ vai uusi osaaminen? Mitä jos valitsisit molemmat.

Smart Testing Academy on muutakin kuin pelkkä koulutus, sillä se yhdistää uudet työtehtävät ja asiantuntijakoulutuksen tehokkaasti yhteen pakettiin. Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan osaamiseesi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat asiantuntijuuttasi niiden taitojen parissa, joista alalla puhutaan. Koulutuksen tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseemme 6 kk mittaisen ohjelman päätteeksi. Kuuden kuukauden jakson aikana pääset tutustumaan työyhteisöön ja lopullisiin työtehtäviin jo ennalta ja löydät oikeat työkalut tulevassa roolissasi menestymiseen.

Smart Testing Academy RekryKoulutus on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Koulutus järjestetään yhteistyössä TE-palveluiden, ELY-keskuksen, Sarasen ja ohjelman  yhteistyöyritysten kanssa. 

Ohjelma on osallistujille maksuton.

Työsopimus -uusi työ
Löydä omannäköisiä työtehtäviä

Mihin suuntaan haluaisit uraasi taivuttaa?

Ohjelma tarjoaa sinulle mahdollisuuden vaikuttaa työurasi suuntaan ja siihen, miltä seuraava roolisi voisi näyttää. 

Uteliaisuus uusia aiheita ja teknologioita kohtaan, sekä innostus oman ammattitaidon kehittämiseen ovat suurimpia valttejasi, olitpa urasi alkutaipaleella oleva tekijä tai jo kokeneempi asiantuntija. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme sinut kasvamaan ohjelman aikana uuteen tehtävääsi!

Avoimia rooleja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa hakijoiden osaamisen ja mielenkiintojen mukaisesti. Vastaavista ohjelmointi- ja IT-alan asiantuntijakoulutuksista on työllistynyt henkilöitä mm. seuraaviin tehtäviin:

 • Test Engineer
 • Ohjelmistokehittäjä tai -suunnittelija
 • Testausautomaation kehittäjä
 • DevOps-asiantuntija
 • Tekninen projektipäällikkö tai konsultti
 • Testauspäällikkö
 • Manuaalitestaaja
Useita rooleja tarjolla
Nostetta osaamiseen huippukoulutuksesta

Ajantasaisinta koulutusta alan huipulta. 

Saat ohjelman aikana laadukasta koulutusta alan johtavilta tekijöiltä ja kasvattamaan osaamistasi niiden taitojen parissa, joista työnantajat kilpailevat nyt ja tulevaisuudessa. Opit eivät jää pelkästään ajatuksen tasolle, vaan pääset hyödyntämään oppimaasi kätevästi uusissa työtehtävissäsi, roolistasi riippumatta.

Ohjelma on osallistujille maksuton.

Koulutuksessa pääset uppoutumaan mm. seuraaviin aiheisiin:

 • Introduction to Software Testing
 • Version Control
 • ISTQB-certificate
 • Test planning and strategy
 • RobotFramework basicks and strategy
 • Python for RF users
 • DevOps
Koulutusta
Saranen työnhaun agenttinasi

Vähennät työpaikkojen hakuammuntaa ja hakemuksien määrää.

Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi hakemasi ohjelman rekrytoiviin yhteistyöyrityksiin, jonka kautta pääset kertomaan taustastasi, osaamisestasi ja motivaatiostasi kaikkiin avoimiin paikkoihin kätevästi vain yhden hakemuksen kautta. Näin et sulje ovia erikseen miltään mahdollisuudelta.

Me Sarasella tuemme sinua hakuprosessin aikana ja etsimme sinun profiiliisi sopivia työmahdollisuuksia yhteistyöyrityksiemme joukosta. Tavoitteemme on löytää juuri sinun osaamistasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli!

Asiantuntija

Osallistujatarinoita IT- ja softaohjelmista

Rekrytoiva koulutusohjelma oli ammattimaisen hyvin toteutettu koulutusohjelma. Osallistujista pidettiin hyvä huoli ja koulutustarjonta oli niin monipuolinen, että jokainen varmasti sai omaan kiinnostuksensa kohteeseen jotain uutta opittavaa. Kouluttajat olivat kokeneita ja päteviä.

Tärkein hyöty itselle oli tietysti työllistyminen. Työssäoppimisjaksoilla työnantaja tutustui minuun ja minä työantajaan. Työsopimusta allekirjoittaessamme tiesimme jo kumpikin, mihin olimme sitoutumassa. Lisäksi pääsin laajentamaan ja ajanmukaistamaan omaa osaamistani ammatillisesti. Lue lisää!

-Kari Lepoaho, Järjestelmäasiantuntija, IT/Web ja BI-alustat, Tamro Oyj

testimonial-referenssi-kuvitus-1
Rekrytoiva koulutusohjelma on todellakin ollut hyödyllinen vaihe urallani, ja voin tämän kokemuksen perusteella suositella sitä. Koulutuksen alussa kerrottiin, että tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen koulutettavalla on työpaikka, ja tämä tavoite saavutettiin.

Lue Annin koko tarina täältä!

-Anni Mönttinen, Junior Software Engineer, Nolwenture

ig_joulukuu_1
Kahden vuoden työttömyysjakson aikana lähetin satakunta hakemusta ja kävin kymmenissä haastatteluissa, joista sain aina saman vastauksen: ”Vaikutat hyvältä tyypiltä, mutta työkokemusta puuttuu.” Tämä on hyvä systeemi, jossa saa hurjasti oikeaa työkokemusta kuuden kuukauden aikana. Se on todella korvaamatonta.

Lue Henrin kokemukset täältä!

-Henri Korkeila, QA Engineer, Oscar Software

integration-api-academy-henri-korkeila-ohjelmistorobotiikka-testimonial
Parasta ohjelmassa oli päästä tekemään ohjelmointihommia ohjelmistoalan yritykseen ja samalla opiskella kuumimpia teknologioita koulutuspäivinä. Koulutuspäivät olivat antoisia välipäiviä työnteolle ja oli mukavaa opiskella motivoituneessa porukassa. Sain mahdollisuuden näyttää oman motivaation, oppimiskyvyn sekä taidot rekrytoivalle yritykselle ilman paineita.

Lue koko juttu täältä!

-Samu Heikkinen, Junior Software Developer, Cloudia Oy

analyticspro-760x800px
0 / 0

Avoimet roolit

Avoimia paikkoja on useita ja eritasoisia ja lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa taustasi ja mielenkiintojesi mukaisesti.

Päivitämme avoimia rooleja jatkuvasti hakuajan aikana uusien tarpeiden syntyessä. Listattujen paikkojen lisäksi voit hakea myös moniin muihiin rooleihin. Huomioithan siis, että kaikkien yritysten tarpeet eivät ole julkisesti näkyvillä. Haemme yrityspaikkoja myös hakijalähtöisesti - hae siis rohkeasti mukaan!

Cinian ohjelmistoratkaisuissa teemme modernia softakehitystä eri alojen toimijoille ja tuemme näin asiakkaidemme digitaalista kehitystä. Arjessamme yhdistyy projektitalon ja tuotekehittämisen parhaat puolet; Pitkäjänteiset jatkuvat asiakkuutemme tarjoavat vakautta ja toisaalta mahdollisuuksia työtehtävien vaihtuvuuteen ja kaikki tämä oman tiimin kanssa kätevästi hybridimallissa. Teemme tietoturvallisia ratkaisuja tiiminä, yhteen hiileen puhaltaen ja innokkaasti innovoiden.

Etsimme joukkoomme teknisesti orientoitunutta henkilöä vastaamaan testauksen automatisoinnista. Tässä tehtävässä sinulla voi olla koulutustaustaa tekniseltä alalta tai jo kertynyttä kokemusta työelämästä tai harrastusten kautta. Kaikista tärkeintä on kuitenkin halusi ja motivaatiosi oppia ja kehittyä testauksen monipuoliseksi asiantuntijaksi! Tulet osallistumaan projekteissamme testiautomaation kehittämiseen ja ylläpitoon ja kiinnostustamme sinua kohtaan lisää kaikenlainen muu osaaminen työkaluihin, ympäristöihin ja menetelmiin liittyen eli kerrothan rohkeasti kaikesta osaamisestasi meille! Tyyppinä olet sujuva kommunikoija ja iloinen työasenteesi välittyy tiimillesi asti. Työkielemme on suomi ja toivomme myös lisäksi englannin kielen taitoa. Tule osaksi ihmisläheistä hupparikansayhteisöä ja alhaisen byrokratian organisaatiota, jossa kollegat odottavat sinua jo mukaan!

Q-Factory on kotimainen, Suomen suurin riippumaton ohjelmistotestaukseen ja laadunvarmistukseen erikoistunut yritys. Q-Factory on yritys, jolla on pitkä kokemus testiautomaatio- ja laadunvarmistuspalvelujen tuottamisesta yksityiselle ja julkiselle sektorille. Q-Factoryn arvoissa näkyvät avoimuus, joustavuus, asiakaslähtöisyys ja yhteisöllisyys. Yritys haluaa jatkuvasti kehittyä ollakseen jatkossakin loistava työnantaja huippuasiantuntijoillemme ja kehuttu yhteistyökumppani.

 

Nyt etsimme joukkoomme kasvamaan testausautomaation asiantuntijaa omaan rooliinsa. Toivomme että olet sosiaalinen ja rempseä sekä tulet toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Arvostamme tietämystä tietotekniikasta tai muusta tekniikan alasta – mutta kaikista tärkeintä on halu ja motivaatio oppia uutta! Keskeisintä on, että et pelkää työskennellä ihmisten parissa, nautit uusista haasteista ja ryhdyt työhön hyvällä asenteella. Plussaa on, jos sinulla on tietämystä testaukseen liittyvistä teknologioista. Asiakaskentästämme johtuen, vaatimuksenamme on, että pärjäät työssäsi suomen kielellä.

 Tarjoamme sinulle viihtyisät toimitilat Jyväskylän Lutakosta sekä mukavat työkaverit tukemaan sinua uuden oppimisessa. Työskentelymalliin liittyen, mahdollisuudesta etätyöskentelyyn sovitaan aina tilanteen mukaan.

Etsimme joukkoomme teknisesti orientoitunutta henkilöä vastaamaan testauksen automatisoinnista. Tässä tehtävässä sinulla voi olla koulutustaustaa tekniseltä alalta tai jo kertynyttä kokemusta työelämästä tai harrastusten kautta. Kaikista tärkeintä on kuitenkin halusi ja motivaatiosi oppia ja kehittyä testauksen monipuoliseksi asiantuntijaksi! Tulet osallistumaan projekteissamme testiautomaation kehittämiseen ja ylläpitoon ja kiinnostustamme sinua kohtaan lisää kaikenlainen muu osaaminen työkaluihin, ympäristöihin ja menetelmiin liittyen eli kerrothan rohkeasti kaikesta osaamisestasi meille! Tyyppinä olet sujuva kommunikoija ja iloinen työasenteesi välittyy tiimillesi asti. Työkielemme on suomi ja toivomme myös lisäksi englannin kielen taitoa. Tule osaksi ihmisläheistä hupparikansayhteisöä ja alhaisen byrokratian organisaatiota, jossa kollegat odottavat sinua jo mukaan!

Toimitamme suomalaisia pilvipalveluita infraverkkoyhtiöille. Olemme alan edelläkävijä, joka vaikuttaa aktiivisesti infraverkkotoimialojen kehitykseen.Kehitämme jatkuvasti tuotteita ja palveluita vastaamaan paremmin asiakkaiden ja toimialan tarpeita – nyt ja tulevaisuudessa.

Asiantuntijamme käyvät viranomaisten kanssa säännöllistä vuoropuhelua, jonka tavoitteena on vaikuttaa lainsäädäntöön, lain tulkintoihin ja käytännön soveltamiseen. Pyrimme toiminnallamme siihen, että toimialan operatiivisen tason näkemykset ja tarpeet huomioidaan oikealla tavalla lainsäädännössä.

Nyt etsimme joukkoomme kasvamaan omaan rooliinsa testaajaa. Tiimiimme mahtuu monen kaltaista osaamista ja arvostamme tietysti matkan varrella karttunutta kokemusta ohjelmistoalalta esimerkiksi työkokemuksen tai opintojen muodossa, mutta tärkeintä on halua oppia uutta. Tartut rohkeasti uusiin haasteisiin ja haluat kehittyä alan ammattilaiseksi. Työssäsi tarvitset vahvaa englannin kielentaitoa, joten se katsotaan myös eduksi. 

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja haastavan työn, missä pääset haastamaan myös itsesi. Toimipisteemme sijaitsee Jyväskylän Kuokkalassa, missä pääset työskentelemään mukavien kollegojen kanssa.

Schaeffler is a leading global supplier to the automotive and industrial sectors, the Schaeffler Group has been driving forward groundbreaking inventions and developments in the fields of motion and mobility for over 75 years.

With innovative technologies, products, and services for CO₂-efficient drives, electric mobility, Industry 4.0, digitalization, and renewable energies, the company is a reliable partner for making motion and mobility more efficient, intelligent, and sustainable.

The technology company manufactures high-precision components and systems for drive train and chassis applications as well as rolling and plain bearing solutions for a large number of industrial applications.

The Schaeffler Group generated sales of approximately EUR 12,6 billion in 2020.

With around 83,900 employees, Schaeffler is one of the world’s largest family companies.

With more than 1,900 patent applications in 2020, Schaeffler is Germany’s second most innovative company according to the DPMA (German Patent and Trademark Office).

We are looking for Testing Expert to join our expanding Industrial IoT Solution Center in Jyväskylä, Finland.

Our mission is to introduce new strategic portfolio assets starting from the definition of the solutions with the customers. We use agile development methods and latest technologies to reach high value and quick time-to-market. To qualify for the job, you need to be an ambitious self-driven professional and you are solution oriented. You have a passion for working as part of a high performing team. You are energetic, committed to teamwork and a fun and reliable person to work with. In this role you can play significant part in growing Schaeffler’s business in Nordics.

Following are seen as a plus:

• experience from designing and developing end-to-end testing for ICT systems including embedded software and smart devices

• Test procedure experience in integration testing, system testing and acceptance testing

Landis+Gyr is a leading global provider of integrated energy management solutions for the utility sector. Offering one of the broadest portfolios, we deliver innovative and flexible solutions to help utilities solve their complex challenges in Smart Metering, Grid Edge Intelligence and Smart Infrastructure. With sales of USD 1.4 billion in FY 2020, Landis+Gyr employees approximately 5,000 people in over 30 countries across five continents, with the sole mission of helping the world manage energy better. More information is available at Landis+Gyr website landisgyr.eu

Testing Designer

We are looking for a motivated person to grow into Testing Designer role. You may already have some testing and/or technical experience based on your studies or work experience. But the most important thing is that you want to develop your skills and have desire to learn something new about testing. In this role being technically oriented and liking challenges is an advantage. As working with our team of experts in a truly international environment, you feel ok to interacting also in English. Proficient Finnish language skills are not required. This is an exciting opportunity to learn and work with the largest global player in the smart metering business embracing change for a greener tomorrow. Our new and modern office is located at Jyväskylä in evolving Kangas Smart City area.

Istekki on suomalainen, kasvava ja kehittyvä yli 1000 työntekijän informaatio- sekä terveyden ja hyvinvoinnin teknologian asiantuntijaorganisaatio. Toimimme valtakunnallisesti vahvana SOTE-organisaatioiden ja kuntien palveluintegraattorina. Visionamme on olla tärkeimmän työn arvostettu mahdollistaja Suomessa. Yritys on perustettu vuonna 2009, jonka jälkeen kasvumme on ollut vahvaa. Meidät tunnetaan luotettavana kumppanina ja asiakasomistajia meillä on jo yli 60 ympäri Suomen. 

Testausasiantuntija 

Oletko sinä seuraava Istekin menestyksen rakentaja ja #Teknologiaturvaaja? Osaavien ammattilaisten joukkomme nimittäin kaipaa monipuolista, innostunutta ja perustietoteknisen osaamisen omaavaa henkilöä kasvamaan Testausasiantuntijaksi. Me näemme, että testaaminen on keskiössä kaikkien laadukkaiden palveluiden tuottamisessa, ja sinusta tullaan kasvattamaan testauksen asiantuntija varmistamaan, että asiakkaamme saavat jatkossakin laadukasta palvelua. Eduksi meille on, jos omaat jo kokemusta muun muassa testauksesta tai muusta teknillisestä osaamisesta, mutta tiedämme, että polkusi ja osaamisesi voi olla erilainen ja tärkeintä on motivaatio ja halu oppia uutta. Arvostamme myös ongelmanratkaisukyky taitoja, työteliästä asennetta ja tiimityöskentelytaitoja. 

Organisaation työskentelykieli on Suomi, sekä kirjallisesti että suullisesti.  

Istekillä pääset olemaan mukana mielenkiintoisissa sähköisen asioinnin projekteissa ja hankkeissa, pääset tukemaan terveydenhuoltoalantoimijoita sekä pääset vaikuttamaan siihen, miten työtäsi teet. Istekillä arvostetaan jokaista työntekijää ja annetaan mahdollisuus kasvaa oman alan huippuosaajaksi. 

Työn sijainti tulee olemaan joko Jyväskylässä tai Kuopiossa, valitun henkilön toiveen pohjalta. Etätyö mahdollisuus on olemassa. 

Pinja toimii asiakkaidensa kumppanina digitalisaation parissa useilla eri toimialoilla, yhteensä meitä pinjalaisia on jo 500. Tehtävämme on tarjota näkemystä asiakkaiden liiketoiminnan haasteisiin, visioida heidän kanssaan tulevaa ja viedä uudet ideat käytäntöön. Lupaamme olla opas, jonka kanssa asiakkaat voivat kehittää heidän liiketoimintaansa tulevaisuuden kestäväksi.

Automaatiotestaaja 

Haemme nyt vahvistusta Jyväskylän toimipisteeseemme kasvavaan asiantuntijaryhmään. Sinun ei tarvitse olla vielä valmis tekijä, mutta arvostamme osaamista esimerkiksi tietoteknillisistä aloista, Sote-tietämyksestä ja teollisuuden aloista. Lisäksi meille on tärkeää, että toimit sujuvasti yhteistyössä kollegoidesi kanssa sekä se, että haluat pysyä osaamisen aallonharjalla ja kehittää jatkuvasti osaamistasi.

Työkielenämme toimii suomen kieli, mutta toivomme sinulta myös sujuvaa englannin kielen taitoa. Sinulla voi olla kertynyt kokemusta jo testauksesta tai muusta tekniikan alasta esimerkiksi koulun tai työn puolesta, mutta tärkeimpänä on kuitenkin motivaatio ja halu oppia uutta testauksesta.

Tarjoamme sinulle viihtyisät työtilat Jyväskylän Lutakosta ja mahdollisuuden joustavasti etätyöskentelyyn.

Elomatic Oy

Me Elomaticilla luomme kestäviä ja vastuullisia ratkaisuja, jotta asiakkaidemme liiketoiminta olisi tulevaisuudessa entistäkin ympäristöystävällisempää, turvallisempaa ja kilpailukykyisempää. Meillä työskentelee 1100 asiantuntijaa, joiden suunnittelutyön tarkoitus on lisätä ihmisten ja ympäristön hyvinvointia.

Elomativin visualisointiryhmä ViSU toteuttaa digitaalisia XR-applikaatioita sekä 3D- animaatio ja -kuvatuotantoa teollisuudessa toimiville asiakasyrityksillemme.

Unity -harjoittelija

Etsimme 3D -sovellusten kehittämisestä innostuneita ja kiinnostuneita osaajia. Meidän kanssamme pääset rakentamaan tulevaisuuden teollisia 3D -ratkaisuja. Arvostamme luovaa ongelmanratkaisukykyä, ennakkoluulottomuutta ja kykyä oppia ja kehittyä uusien haasteiden edessä. 

3D- taitojen ja Unityn lisäksi arvostamme tietotekniikan taitoja, visuaalista osaamista ja/tai teollisuuden alojen tuntemusta. Lisäksi kiinnostus XR -teknologioita kohtaan katsotaan plussaksi.

Tarjoamme haastavia, mielenkiintoisia ja monipuolisia työtehtäviä erilaisten visualisointiprojektien parissa. Meidän kanssamme pääset innovoimaan teollisuuden edistyksellisimpiä 3D -ympäristöjä. Tehtävässä menestymisen tueksi pääset osaksi avointa, rentoa ja osaavaa tiimiä. 

 • Test Engineer
 • Ohjelmistokehittäjä tai -suunnittelija
 • Testausautomaation kehittäjä
 • DevOps-asiantuntija
 • Tekninen projektipäällikkö tai konsultti
 • IT-tukihenkilö
 • Testauspäällikkö
 • Manuaalitestaaja

Hakuohjeet

1. Jätä TE-palveluiden hakemus

Voit hakea Smart Testing Academy RekryKoulutukseen, jos olet työttömänä tai työttömyysuhan alaisena. Varmista myös, että työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Esivalinta koulutukseen tehdään TE-toimiston hakemuksen tietojen perusteella, joten perustele hakemuksesi huolellisesti.

Koulutusnumero: 708183

2. Täytä Sarasen osaamisprofiili

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi meille! Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi kaikkiin ohjelman rekrytoiviin yrityksiin - anna siis osaamisesi ja motivaatiosi näkyä! Jos tähtäimessäsi on joku tietty yrityspaikka, voit kertoa tästä myös profiilisi yhteydessä.

Mitä aiemmin hakuaikana haet koulutusohjelmaan, sitä paremmin pystymme syventymään tilanteeseesi ja auttamaan uratavoitteidesi saavuttamisessa.

Lopullisen valintapäätöksen ohjelmaan tekee rekrytoiva yritys. Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä viimeistään haun päätyttyä. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen.

Koulutuksen sisältö ja info

Koulutuksen pituus: 6 kk

Hakuaika päättyy: 29.8.2022

Koulutuksen ajankohta: 29.9.2022 - 27.3.2023 (sisältää 5 pvä lomajakson)

Infotilaisuus: Tervetuloa kuulemaan lisää koulutuksesta, työnantajista ja työtehtävistä TE-palveluiden VirtuaaliMiitti-tilaisuuteen​ tiistaina 16.8.2022 klo 13! Lisätietoa löydät täältä!

Koulutuksen tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseemme 6 kk mittaisen ohjelman päätteeksi. Kuuden kuukauden jakson aikana pääset tutustumaan työyhteisöön ja lopullisiin työtehtäviin jo ennalta ja löydät oikeat työkalut tulevassa roolissasi menestymiseen. Koulutusohjelma sisältää 20-25 tietopuolista koulutusta ja 90-95 päivää työssäoppimista.

Smart Testing Academy RekryKoulutus on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Koulutus järjestetään yhteistyössä TE-palveluiden, ELY-keskuksen, Sarasen ja ohjelman  yhteistyöyritysten kanssa. 

Ohjelma on osallistujille maksuton. Koulutus järjestetään englanniksi.

Koulutuksen aikana käsitellään mm. seuraavia aiheita:

 • Introduction to Software Testing
 • Version Control
 • ISTQB-certificate
 • Test planning and strategy
 • RobotFramework basicks and strategy
 • Python for RF users
 • DevOps

Koulutusohjelman ajaksi tehdään koulutussopimus osallistujan ja rekrytoivan yrityksen välille. Osallistujat voivat hakea ohjelman aikana ansiopäivärahaa, peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea, sekä kulukorvausta.

Kenelle koulutus sopii?

Voit olla taustaltasi uraasi aloittava tuleva asiantuntija, alan tehtävistä jo kokemusta kerryttänyt tekijä, uusia mahdollisuuksia punnitseva alanvaihtaja tai esimerkiksi harrastuksesta ammattia tavoitteleva tulevaisuuden osaaja. 

Uteliaisuus uusia aiheita ja teknologioita kohtaan, sekä innostus oman ammattitaidon kehittämiseen ovat suurimpia valttejasi, olipa taustasi minkälainen tahansa.

Arvostamme hakijoiltamme aiempaa kokemusta ohjelmistotestauksesta tai -kehityksestä, testausautomaatiosta, tietokannoista, DevOpista, teknisistä projektitehtävistä, ERP, CRM- ja pilvipalveluista tai IT-tuen tehtävistä esimerkiksi työkokemuksen, koulutuksen tai muiden projektien kautta. Soveltuva taustasi voi siis olla kaupallinen tai tekninen.

Koulutus on työvoimakoulutusta, joka on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille.

In English

The six-month training program gives you the opportunity to deepen your skills and take the next step in software testing and quality assurance.

Target group and conditions

Smart Testing Academy is intended for the unemployed and those at risk of unemployment.
You may have previous experience in testing either through hobbies, studies or work experience. However, the most important thing is your strong interest and motivation in the software industry and your desire to become a professional in the industry.
In order to be selected to this program, we need to find you a suitable on-the-job learning location where you are working during the program.

On implementation

Depending on the background and interests, those selected for the program can develop and work for example in the following roles:
- Software Testing Engineer
- Program designer
- Automation tester
- Manual tester
- QA Specialist
- DevOps Expert

The program is implemented together with the partnering companies. To support on-the-job learning, the training program includes 25 days of training days focusing on software testing. In addition to the training days, the program includes guided self-study, and you have the opportunity to complete the ISTQB Foundation certificate. The training will be held in English.

The application period ends on August 29, 2022.
Please leave your application as soon as possible, as selections and interviews will start during the application period.

The training is free of charge for students and includes a five-week holiday period from December 27 to January 1, 2023.

Applying for training

1. Fill in the application for TE-palvelut (training number 708183). For more information on applying and benefits during training, contact the Training Advice on 0295 020702.

2. Also fill in your skills profile to Saranen's recruitment system.

In the competency profile, it is important to carefully present your background, goals and aspirations for the tasks you want through the program.

Applications are already processed during the application period. Applying early for the training might increase your chances of being selected.

Information about recruiting programs and financial benefits paid during the training is available by phone on 0295 020 702 Mon-Fri from 9 am to 4.15 pm or at www.facebook.com/koulutusneuvonta or on the website https://www.te-palvelut.fi/nain-asioit-kanssamme/ te services / telephone services / telephone training counseling with chat service Mon-Fri 9-16.


Saranen’s contact information: Niina Heikkinen, Saranen. You can reach Niina by e-mail (niina.heikkinen@saranen.fi) or by phone (044 025 5628). Please note that Niina is on holiday 1.7 - 31.7.