Kaikki ohjelmat

Smart Testing Discovery

Aloita uusi työ testausautomaation ja IT-alan parissa asiantuntijakoulutuksesta!

Katse ohjelmistoalan tehtävissä? Löydä uusi työ testauksen, ohjelmistokehityksen tai IT-projektien parissa!

Ohjelman hakuaika on päättynyt

---

Herättääkö ohjelmistokehitys, -testaus tai erilaiset tekniset kehitysprojektit sinussa kiinnostusta? Haluatko syventää osaamistasi mm. testausautomaatiosta ja Robot Frameworkista? Kirjoita urasi seuraava kappale koulutusohjelman kautta ja aloita uusi työ alalla, jossa tekemistä riittää.

Mikäli haluat hyödyntää työssäsi hyvää ongelmanratkaisukykyäsi ja kasvattaa samalla ohjelmisto- ja testausosaamistasi, tämä on sinun mahdollisuutesi aloittaa uusi työ ja kehittyä asiantuntijaksi mielenkiintoisiin IT- ja ohjelmistoalan tehtäviin.

Ohjelmisto- ja IT-alan kehitys on yksi suurimmista markkinoiden vauhdittajista. Kovasti kasvavalla alalla riittää paljon tekemistä nyt – ja etenkin tulevaisuudessa – ja uramahdollisuudet taipuvat koodin ja projektien parissa useaan eri muottiin. Useat Pirkanmaan alueen yritykset etsivätkin nyt toteutettavan Smart Testing Discovery -rekrytoivan koulutusohjelman kautta riveihinsä uusia osaajia monenlaisiin testauksen, ohjelmistokehityksen ja -suunnittelun, testausautomaation ja DevOpsin rooleihin. Monien rekrytoivien yrityksien joukossa ovat mm. Oscar Software, Etteplan Embedded Finland, Abako, Optofidelity, Visma AI Works ja Piceasoft.

Tehtäviä on tarjolla niin kokeneemmille asiantuntijoille, kuin myös alalle tuoreina astuville osaajillekin. Uudet työt etsivät tekijäänsä, oletko etsimämme osaaja?

Lue lisää ohjelmasta ja hae mukaan pian – käymme hakemuksia läpi heti haun startattua!

Etsimme tekijöitä useisiin eri rooleihin monenlaisilla työ- ja koulutustaustoilla

Uramahdollisuudet taipuvat kauttamme useaan eri muottiin ja useat alan johtavat yritykset etsivät rekrytoivan koulutusohjelman kautta uusia tekijöitä kasvamaan monenlaisiin, ja eritasoisiin, ohjelmistoalan työtehtäviin. Lopulliset työtehtävät ovat mahdollisuuksien mukaan muokattavissa henkilöiden taustan ja mielenkiintojen mukaisesti - tavoitteemme on löytää juuri sinun osaamistasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli!

Toteuttamiemme IT-alan koulutusohjelmien kautta jo useat sadat ihmiset ovat löytäneet itselleen uuden työn testauksen, devauksen ja IT-projektien parissa. Nyt käynnistyvän ohjelman kautta tuleva roolisi voi olla esim. rekrytoivan yrityksen: 

 • Test Engineer
 • Ohjelmistokehittäjä tai -suunnittelija
 • Testausautomaation kehittäjä
 • DevOps-asiantuntija
 • Tekninen projektipäällikkö tai konsultti
 • IT-tukihenkilö
 • Testauspäällikkö
 • Manuaalitestaaja

Avoimia tehtäviä on tarjolla niin kokeneemmille ammattilaisille, kuin myös uraansa aloitteleville osaajille. Yritykset etsivät ennen kaikkea motivoituneita ja oman ammattitaidon kehittämisestä innostuneita tekijöitä. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme ohjelman aikana sinua kehittymään uuteen tehtävääsi.

Arvostamme hakijoiltamme aiempaa kokemusta ohjelmistotestauksesta tai -kehityksestä, testausautomaatiosta, tietokannoista, DevOpista, teknisistä projektitehtävistä, ERP, CRM- ja pilvipalveluista tai IT-tuen tehtävistä esimerkiksi työkokemuksen, koulutuksen tai muiden projektien kautta. Soveltuva taustasi voi siis olla kaupallinen tai tekninen.

Uusien osaajien rekrytointi tapahtuu ohjelmisto- ja testausalan rekrytoivan koulutusohjelman kautta, joka tarjoaa sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden suunnata kasvualan tehtäviin, sekä viedä samalla osaamisesi uudelle tasolle uusia työtehtäviäsi tukevan asiantuntijakoulutuksen kautta. Voit hakea koulutusohjelmaan, mikäli olet tällä hetkellä työttömänä työnhakijana tai työttömyysuhan alaisena ja työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Kuuden kuukauden mittaisen koulutusohjelman aikana pääset kehittämään osaamistasi kattavien substanssikoulutusten, itseopiskelun sekä käytännön työskentelyn kautta. Ohjelma järjestetään yhteistyössä Pirkanmaan ELY-keskuksen, TE-palveluiden, Sarasen ja rekrytoivien yritysten kanssa. Koulutuksen toteutuksesta ja hakijoiden esihaastatteluista vastaa Saranen.

Lue lisää uramahdollisuuksista ja hae mukaan pian!

 

Ota yhteyttä

katri-pajarinen-640x640-2

Katri Pajarinen

Project Specialist
katri.pajarinen@saranen.fi
050 377 2477

Onko sinulla kysyttävää ohjelmasta tai avoimista rooleista? Ota yhteyttä projektitiimin yhteyshenkilöön!

Uramahdollisuudet taipuvat moneksi - mikä teema sinua kiinnostaa?

Testausautomaatio

software-academy-icons-test-automation-1

Kiinnostaako sinua esim. Robot Framework? Ota testausautomaation tuoreimmat taidot haltuun ja suuntaa uusiin tehtäviin. 

Ohjelmistokehitys

code-academy-icons-ohjelmistokehitys

Onko sinulla taustaa tai kiinnostusta devaukseen? Juoksuta koodia yhä parempaan pakettiin uudessa roolissasi.

DevOps

icons-devops

Yhdistä devaus ja IT-toiminnot mielenkiintoisten asiantuntijatehtävien parissa. 

IT-projektit

project-icon

Kiinnostaako sinua työskentely eri tiimien rajapinnoissa? Kasvata osaamistasi ja vie taitosi IT-alan projektitehtäviin. 

Etsimme ennen kaikkea motivoituneita ja oman ammattitaidon kehittämisestä innostuneita uusia tekijöitä. Sinun ei siis välttämättä tarvitse vielä hakuvaiheessa olla valmis asiantuntija – me autamme ohjelman aikana sinua kehittymään uuteen tehtävääsi. Tavoitteemme on löytää juuri sinun taustaasi, mielenkiintoasi ja urakehitystäsi parhaiten tukeva rooli useiden yhteistyöyrityksiemme joukosta. 

Aito mahdollisuus vaikuttaa uraasi - ohjelman monet hyödyt

Aloita uusi työ kasvualalla

Smart Testing Discovery RekryKoulutus yhdistää uudet työtehtävät ja asiantuntijakoulutuksen yhteen kokonaisuuteen ainutlaatuisella tavalla. Suuntaamalla uuteen työhön koulutuksen kautta, saat tilaisuuden kasvaa uuteen rooliisi askel kerrallaan ja hyödyntämään kasvattamaasi asiantuntijuutta suoraan tuoreissa työtehtävissäsi.

Tähtäimessä olevan työpaikan lisäksi panostat omaan uraasi myös pidemmällä tähtäimellä ja kasvatat ammattiosaamistasi niiden taitojen parissa, joista alalla puhutaan.

Ohjelman tärkeimpänä tavoitteena on työllistää sinut yhteistyöyritykseen 6 kk mittaisen koulutusohjelman päätteeksi.

Koulutus on työvoimakoulutusta, joka on osallistujille maksuton.

saranen-tyosopimus-icon
Mahdollisuuksia eritaustaisille tekijöille

Uramahdollisuudet taipuvat kauttamme useaan eri muottiin ja useat alan johtavat yritykset etsivät rekrytoivan koulutusohjelman kautta uusia tekijöitä kasvamaan monenlaisiin, ja eritasoisiin, ohjelmistoalan työtehtäviin. 

Arvostamme hakijoiltamme aiempaa kokemusta ohjelmistotestauksesta tai -kehityksestä, testausautomaatiosta, tietokannoista, DevOpista, teknisistä projektitehtävistä, ERP, CRM- ja pilvipalveluista tai IT-tuen tehtävistä esimerkiksi työkokemuksen, koulutuksen, harrastuneisuuden tai muiden projektien kautta. Soveltuva taustasi voi siis olla kaupallinen tai tekninen, kuten esimerkiksi datanomi, IT-tradenomi, insinööri, tietojenkäsittelyn FM, DI tai KTM.

saranen-monia-paikkoja-icon
Tuorein osaaminen työtehtävien ohella

Saat ohjelman aikana laadukasta koulutusta alan johtavilta tekijöiltä 25 koulutuspäivän myötä, sekä pääset hyödyntämään oppimaasi suoraan työtehtäviesi parissa. Lopputuloksena kasvatat oman osaamisesi uudelle tasolle.

Ohjelma on osallistujille maksuton ja koulutuspäivät järjestetään toistaiseksi etätoteutuksena.

saranen-asiantuntijakoulutus-icon-ecommercepro
Huippulaadukas koulutussisältö

Koulutuspäivien lisäksi pääset suorittamaan samalla alan sertifiointeja. Koulutuksen aikana käsitellään mm. seuraavia aiheita:

 • testiautomaatiotyökalujen valinta ja käyttöönotto
 • Robot Frameworkin perusteet: asennus, testien luonti ja ylläpito,
 • Robot Frameworkin jatkokurssi: Python, skriptaus, testikirjastot, API:t,
 • DevOps: JIRA, GIT, Vagrant, Ansible, Docker, Jenkins,
 • Perfomance testing, Jmeter,
 • tietoturvatestaus ja
 • ISTQB Foundation tai Agile Tester -sertifikaatin suorittaminen
koulutus-icon

Osallistujatarinoita IT- ja softaohjelmista

Parasta ohjelmassa oli päästä tekemään ohjelmointihommia ohjelmistoalan yritykseen ja samalla opiskella kuumimpia teknologioita koulutuspäivinä. Koulutuspäivät olivat antoisia välipäiviä työnteolle ja oli mukavaa opiskella motivoituneessa porukassa. Sain mahdollisuuden näyttää oman motivaation, oppimiskyvyn sekä taidot rekrytoivalle yritykselle ilman paineita.

Lue koko juttu täältä!

-Samu Heikkinen, Junior Software Developer, Cloudia Oy

analyticspro-760x800px
Rekrytoiva koulutusohjelma on todellakin ollut hyödyllinen vaihe urallani, ja voin tämän kokemuksen perusteella suositella sitä. Koulutuksen alussa kerrottiin, että tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen koulutettavalla on työpaikka, ja tämä tavoite saavutettiin.

Lue Annin koko tarina täältä!

-Anni Mönttinen, Junior Software Engineer, Nolwenture

ig_joulukuu_1
Kahden vuoden työttömyysjakson aikana lähetin satakunta hakemusta ja kävin kymmenissä haastatteluissa, joista sain aina saman vastauksen: ”Vaikutat hyvältä tyypiltä, mutta työkokemusta puuttuu.” Tämä on hyvä systeemi, jossa saa hurjasti oikeaa työkokemusta kuuden kuukauden aikana. Se on todella korvaamatonta.

Lue Henrin kokemukset täältä!

-Henri Korkeila, QA Engineer, Oscar Software

integration-api-academy-henri-korkeila-ohjelmistorobotiikka-testimonial
0 / 0

Avoimet roolit

Uusia osaajia etsivät mm.:

Päivitämme sivuja uusien tarpeiden syntyessä. Kaikkien yritysten tarpeet eivät ole julkisesti näkyvillä.

Hakuohjeet

1. Jätä TE-palveluiden hakemus

Voit hakea Smart Testing Discovery -rekrytoivaan koulutusohjelmaan, jos olet työttömänä tai työttömyysuhan alaisena. Varmista myös, että työnhakusi TE-palveluissa on voimassa.

Esivalinta koulutukseen tehdään TE-toimiston hakemuksen tietojen perusteella, joten perustele hakemuksesi huolellisesti. Koulutusnumero: 698970

2. Täytä Sarasen osaamisprofiili

Kerro itsestäsi ja osaamisestasi meille! Sarasen osaamisprofiili toimii käyntikorttinasi rekrytoiviin yrityksiin - anna siis osaamisesi ja motivaatiosi näkyä!

Jätäthän hakemuksesi mahdollisimman pian, niin pystymme varmistamaan jouhevan hakuprosessin sekä tukemaan sinua haun aikana. Esivalinnat ja haastattelut aloitetaan heti haun startattua!

Lopullisen valintapäätöksen ohjelmaan tekee rekrytoiva yritys. Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä viimeistään haun päätyttyä.

Koulutuksen sisältö ja info

Koulutuksen pituus: 6 kk

Hakuaika päättyy: 3.5.2021

Koulutuksen ajankohta: 8.6. - 30.11.2021 (sisältää 5 pvä lomajakson)

Ohjelma on kestoltaan kuusi kuukautta ja se toteutetaan monimuoto-opetuksena, jossa pääpaino on yhteistyöyrityksissä toteutettavassa työn kautta tapahtuvassa oppimisessa - käytännön työtehtävissä ja projekteissa. Työssäoppimisen lisäksi koulutusohjelmaan kuuluu 25 päivän pituinen etänä toteuttava asiantuntijakoulutus.

Koulutuksen aikana käsitellään mm. seuraavia aiheita:

 • testiautomaatiotyökalujen valinta ja käyttöönotto
 • Robot Frameworkin perusteet: asennus, testien luonti ja ylläpito,
 • Robot Frameworkin jatkokurssi: Python, skriptaus, testikirjastot, API:t,
 • DevOps: JIRA, GIT, Vagrant, Ansible, Docker, Jenkins,
 • Perfomance testing, Jmeter,
 • tietoturvatestaus ja
 • ISTQB Foundation tai Agile Tester -sertifikaatin suorittaminen

Valinta RekryKoulutukseen edellyttää, että löydämme sinulle soveltuvan yrityspaikan, jossa toimit koulutuksen ajan ja joka on potentiaalinen tuleva työnantajasi. Koulutukseen osallistuvalle työnhakijalle maksetaan koulutuksen ajalta sitä työttömyysetuutta, johon hänellä on oikeus työttömänä ollessaan sekä lisäksi kulukorvausta.

 

Haluatko kuulla vielä lisää ohjelmasta? Katso 20.4. järjestetyn hakijainfotilaisuuden tallenne alta!

 

Katso vastauksia työnhakijoiden usein kysyttyihin kysymyksiin täältä.