26.09.2017 — Uutinen

”Osaajatarvetta on yhä” – Microsoft Akatemiat alkavat taas

Kirjoittaja
Satu Saari

Pilviteknologiaosaajien tarve on edelleen kova. Microsoft Akatemiat ovat toimiva ratkaisu: edellisen Akatemian osallistujista 93 prosenttia työllistyi ohjelman päättyessä.

Työhallinto, Microsoft ja Saranen Consulting toteuttavat yhteistyönä tänä vuonna jo kolmannen Microsoft Akatemian. Kahden edellisen ohjelman myötä työmarkkinoille on koulutettu jo 150 haluttua Microsoft-teknologioiden osaajaa. Työhallinto tukee toteutuksia, koska alan osaajapula on todella kova. Microsoftin kumppaniyritykset ovat kasvussa, mutta kasvua vaikeuttaa se, että osaavia työntekijöitä on vaikea löytää.

Yritysten yhteenlaskettu osaajatarve on 300 uutta Azure- ja Dynamics365-asiantuntijaa vuoden 2017 aikana. Uusien osaajien kouluttamisen lisäksi Microsoft panostaa vahvasti työntekijöiden kouluttamiseen tarjoamalla uudelleen- ja lisäkoulutusta niille henkilöille, jotka ovat jo perehtyneet Microsoft-tuotteisiin.

Hakuaika uuteen koulutusohjelmaan alkaa syyskuussa ja itse ohjelma käynnistyy marraskuussa. Tänä syksynä haussa on 30 tulevaa Azure-ammattilaista ja 20 Dynamics365-järjestelmän osaajaa. Kaikki osallistujat pääsevät ohjelman ajaksi aitoihin projekteihin Microsoft-kumppaniyrityksissä, ja puolen vuoden pituisen ohjelman päätteeksi heidät pyritään myös rekrytoimaan yrityksiin. Luvassa on 18 huippuasiantuntijoiden vetämää koulutuspäivää sekä sertifiointimahdollisuus ohjelman aikana.

Suuri tarve Microsoft-teknologioiden osaajille

Edellinen Microsoft Akatemia -toteutus päättyi 26. syyskuuta. Ohjelman päättyessä 93 prosentille osallistujista varmistui työsopimus yhteistyöyrityksessä. Osa osallistujista aloitti työsuhteissa jo ohjelman aikana.

”Aina kumppaniyritysten kanssa keskustellessa toistuu se, että osaajatarpeet eivät ole muuttuneet”, vahvistaa Microsoftin Azure-pilvipalvelutuotteista vastaava liiketoimintajohtaja Antti Alila.

”Koulutusohjelmatarvetta tulee siis olemaan jatkossakin, sillä nykyistäkin osaamista pitää muuntaa samalla, kun koulutamme täysin uusia kykyjä.”

Myös toiminnanohjausjärjestelmä Dynamics 365:n osaajia etsitään kuumeisesti.

”Yritykset ja asiakasorganisaatiomme kehittävät omia palveluitaan kiihtyvällä tahdilla. Se tarkoittaa, että uudet liiketoiminta-alueet tarvitsevat tekijöitä”, kertoo Dynamics 365 -liiketoiminnasta vastaava johtaja Jani Savolainen.

Microsoft Azure on pilvipalvelualusta esimerkiksi erilaisille sovelluksille ja palveluille. Microsoft Dynamics365 on yhtenäinen liiketoiminta-alusta, joka rikkoo perinteiset CRM- ja ERP-siilot, ja näin loppuasiakkaalle voidaan tarjota muun muassa parempaa asiakaspalvelua, myynnin ja markkinoinnin tehostusta ja taloushallinnon prosesseja.

Pikahaastattelut osana rekrytointiprosessia

Samoin kuin edellisessä ohjelmassa, Saranen Consulting järjestää osana hakuprosessia rekrytointitapahtuman. Viime keväänä pilotoidussa tapahtumassa yritykset ja hakijat pääsivät esittäytymään toisilleen ständien, esittelypuheenvuorojen ja pikahaastatteluiden muodossa.

”Saimme tapahtumasta paljon positiivista palautetta sekä yrityksiltä että hakijoilta, joten järjestämme mielellämme tapahtuman uudelleenkin. Viimeksi tapahtuman seurauksena 21 henkilölle varmistui sopiva yhteistyöyritys, ja hyviä tuloksia odotetaan myös tämänkertaisesta tapahtumasta”, sanoo ohjelmajohtaja Kiira Nuutinen Saranen Consultingilta.

Tapahtuma järjestetään 26. lokakuuta ja paikalla on runsain joukoin Akatemioiden kautta rekrytoivia yrityksiä. Yhteensä Akatemiassa on mukana 29 yritystä Microsoftin kumppanikentästä. Pääasiassa osallistujia rekrytoidaan pääkaupunkiseudulle, mutta osaajatarpeita on myös Oulussa, Tampereella ja Turussa. Lue lisää Microsoft Akatemioista osoitteen http://www.saranen.fi/rekrytointikoulutus/microsoft-akatemiat/ kautta.

Suosituimmat

Saattaisit olla myös kiinnostunut...

10.05.2023 — Uutinen

Saranen X Skillcode – Rakennamme yhdessä vaikuttavia osaamisratkaisuja

Nykyosaajien osaamisen uudistaminen sekä jatkuva oppiminen ovat keskeisiä osaamispulan ratkaisun keinoja. Vauhdittaaksemme oppimisratkaisujen kehittämistä ja...

Lue lisää
25.11.2022 — Uutinen

Muutosturvalaki täydentyy 2023

Yhteistoimintalakiin liittyvä muutosturva saa alkuvuodesta 2023 lisäosan. Muutosturvan täydennyksellä pyritään parantamaan 55-vuotiaiden ja sitä vanhempien...

Lue lisää
29.09.2022 —

Nouse palkkahallinnon tehtäviin Accountorilla

Oletko kiinnostunut palkanlaskijan tai palkka-assistentin työstä? Nyt sinulla on mahdollisuus kasvaa näihin rooleihin. Järjestämme nimittäin Accountorin kanssa...

Lue lisää