Koulutusohjelmasta työsopimus jo neljässä kuukaudessa
24.4.2018 | Blogi

Harri Niemeläinen sai nopeasti työsopimuksen Microsoftin Azure Akatemia -koulutusohjelman yhteistyöyrityksestä.

Olin ollut noin vuoden työttömänä, kun löysin ilmoituksen Microsoftin Azure Akatemiasta. Arvelin, että tämä voisi olla hyvä väylä päästä uuteen osaamiseen käsiksi ja lähteä rohkeasti uudelle polulle. Törmäsin Saranen Consultingin koulutusohjelmiin jo viime vuoden puolella, ja hainkin silloin yhteen koodaritoteutukseen. Tuohon ohjelmaan en tullut valituksi, mutta Microsoft Akatemiaan haettuani pääsin koulutusohjelman videohaastatteluun.

Noin viikko videohaastattelun jälkeen minut kutsuttiin jo Microsoftin kumppaniyritysten ja hakijoiden speeddating-tilaisuuteen. Varasin vähän summamutikassa tapaamisaikoja sinne sun tänne, jotta pääsisin mahdollisimman hyvin kartalle siitä, mitä mikäkin yritys tekee. Juttelin speeddating-pöydissä paljonkin yritysten kanssa, mutta en mielestäni juurikaan ehtinyt keskustella Sinisen meteoriitin edustajien kanssa. Ilmeisesti ehdin kuitenkin herättää heidän huomionsa! Pääsin syvällisempään haastatteluun sekä Siniselle meteoriitille että kahteen muuhun yritykseen.

Lopullisen yrityspaikkavalinnan tein kahden hyvän välillä. Päädyin Siniseen meteoriittiin, koska minua kiehtoi pienempi kasvuyritys. Tapasin myös mukavaa porukkaa käydessäni toimistolla työhaastattelussa. Työyhteisö onkin hyvä: ketään ei jätetä pähkäilemään ongelmatilanteiden kanssa yksin, ja apua saa kun uskaltaa kysyä. Minun lisäkseni Sinisessä meteoriitissa on toinenkin Microsoft Akatemian osallistuja, ja meidät on molemmat otettu lämpimästi vastaan osaksi työyhteisöä. Vaikka nimikkeenä on harjoittelija, se ei muuta muiden suhtautumista tai arvostusta tehtyä työtä kohtaan.

Koulutusohjelma jatkuu syyskuulle asti, mutta minulle kirjoitettiin työsopimus jo heinäkuun alussa. Uusi nimikkeeni on ohjelmistosuunnittelija. Tarve Azure-osaajille on kova, ja minulle vihjattiin jo haastatteluvaiheessa, että sopimusta ollaan aika varmasti tarjoamassa. On mukavaa, että potentiaalini pitkäaikaiseksi työntekijäksi on huomattu jo muutaman kuukauden aikana.

Työ asiakasrajapinnassa on minulle uutta, samoin Azure-ympäristö ja uuden sisällön lisääminen sinne. Olen koulutukseltani langattoman tietoliikenteen diplomi-insinööri, joten tietoliikenne- ja verkko-osaamisesta oli apua Azurea opiskeltaessa. Minulla on myös työkokemusta ohjelmointitehtävistä, vaikka nykyisessä työssäni käytetäänkin eri ohjelmointikieliä kuin aikaisemmissa töissäni. Aikaisempi ohjelmointikokemus auttaa kuitenkin oppimaan uuden ohjelmointikielen helpommin, sillä tietynlainen ajattelu- ja päättelykyky ohjelmointiin liittyen on jo olemassa.

Microsoft Akatemia on hyvä väylä lähteä uuteen mukaan, jos miettii ettei nykyinen ala ole itselle mieleinen. Akatemian kautta on mahdollista löytää niin monia erilaisia rooleja, että millaisella tahansa taustalla kannattaa hakea. Vaikka työskentelemmekin muiden akatemialaisten kanssa eri yrityksissä ympäri pääkaupunkiseutua, pystymme keskustelemaan ja auttamaan toisiamme hyvän yhteishengen vallitessa.

Artikkelin kuva on kuvituskuva.

 

Microsoft Akatemia kouluttaa Azure- ja Dynamics365-osaajia Microsoftin kumppaniyritysten tarpeisiin. Julkaisemme blogissamme Akatemia-osallistujien uratarinoita.

Pilviteknologiaosaajien tarve on edelleen kova. Microsoft Akatemiat ovat toimiva ratkaisu: edellisen Akatemian osallistujista noin 90 prosenttia työllistyi ohjelman päättyessä.

Työhallinto, Microsoft ja Saranen Consulting toteuttavat yhteistyönä syksyllä 2018 jo viidennen Microsoft Akatemian.

Oletko sinä seuraava Azure Cloud supersankari tai Dynamics365 Guru? Lue lisää ja hae Microsoft Akatemiaan, tai vinkkaa tutulle: http://www.saranen.fi/rekrytointikoulutus/microsoft-akatemiat/ 

Lisää aiheesta

Ota yhteyttä

Henkilötietoja käytetään Saranen Consulting palveluista kertomiseen yhteydenoton yhteydessä. Lue lisää henkilötietojen käsittelystämme tietosuojaselosteestamme.